Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Heelsum

Op zoek naar feiten en cijfers over de huizenmarkt in Heelsum? In mei 2024 biedt deze pagina je nuttige informatie over het verkopen van je huis in dit gebied. Je vindt hier woningprijzen, vraagprijzen, gerealiseerde verkoopprijzen en het aantal transacties. Alle gegevens zijn up-to-date en helpen je de juiste beslissingen te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Heelsum

De gemiddelde verkoopprijs in Heelsum is in de laatste 3 maanden € 574.857 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 673.500 euro. Met deze waarden valt Heelsum in lijn met de landelijke trends op de Nederlandse woningmarkt. Bekijk de verkoop- en vraagprijs ontwikkeling in de volgende afbeelding:

Huizenprijzen in Heelsum

Afgelopen 3 maanden

€ 228.000
€ 476.000
€ 724.000

Als je een woning in Heelsum bezit, is het van belang om de gemiddelde verkoopprijs per m2 in acht te nemen. Waarom? Simpelweg omdat deze op de hoogte is van € 3.322. De volgende grafiek biedt een helder overzicht van de recente verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter. Hieruit kun je als verkoper waardevolle inzichten halen. Dit kan je helpen een realistische vraagprijs voor je eigen woning te bepalen:

Huizenprijzen in Heelsum per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.800
€ 4.200

Prijsontwikkeling Heelsum laatste 12 maanden

Het monitoren van de huizenprijzen is altijd verstandig, vooral als je betrokken bent bij de huizenmarkt in Heelsum. Kijkend naar de laatste 12 maanden, hebben we voor jou de ontwikkeling van deze prijzen bijgehouden. De gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand was € 574.857. Hier is de gedetailleerde grafiek:

Wat is mijn woning in Heelsum waard?

De beslissing om je woning in Heelsum te verkopen hangt vaak sterk af van de potentiële opbrengst daarvan. Het actuele prijspeil van de woningmarkt is hierin een doorslaggevende factor. Gezien de continue verandering in huizenprijzen, is het van belang om een goed beeld te hebben van wat jouw huis vandaag de dag waard is.

Overweeg je het verkopen van je woning? Dan kan een vrijblijvende waardebepaling door een makelaar een slimme stap zijn. Om te achterhalen wat jouw huis op de huidige woningmarkt kan opleveren, kan je namelijk gratis een waardebepaling laten maken. Met deze objectieve en professionele taxatie, krijg je een realistisch beeld van de verkoopwaarde van je woning.

Hoe werkt zo'n gratis waardebepaling? Een ervaren makelaar inspecteert jouw huis en schat op basis daarvan de waarde in. Het kan voordelig zijn om meerdere makelaars deze schatting te laten maken, omdat de uitkomsten per makelaar kunnen variëren. Gelukkig kan je bij het aanvragen van een waardebepaling aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars de waardebepaling doen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers variëren significant per locatie. Niet alleen speelt het verschil in huizenprijzen een rol in Heelsum zelf, maar ook de variatie in woningwaarde in omringende steden en dorpen is belangrijk om in gedachten te houden.

Door het vergelijken van verkoopprijzen in Heelsum en deze af te zetten tegen soortgelijke plaatsen, scheppen we een duidelijk beeld van de huidige stand van de vastgoedmarkt. Met deze kennis kunnen we beter inspelen op de variërende markttrends.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Heelsum

Welke makelaar is het beste voor het verkopen van jouw huis in Heelsum? Deze vraag heeft niet één eenduidig antwoord, aangezien er vele factoren meespelen. Makelaars kunnen bijvoorbeeld variëren volgens hun ervaring, tarieven of lokale kennis. Je kunt een makelaar vinden die is gespecialiseerd in het verkopen van landelijke woningen, terwijl anderen meer ervaring hebben met appartementen of gezinswoningen.

Het kiezen van een goede makelaar kan een wereld van verschil maken voor de verkoop van je woning. Een deskundige makelaar kan je bijvoorbeeld adembenemende foto's van je huis bieden, praktische verkooptips geven en ervoor zorgen dat je woning voor de juiste prijs op de markt komt. Profiteer daarom van de mogelijkheid om makelaars te vergelijken om zo de beste match te vinden voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Heelsum Of lees meer over makelaars in Heelsum

Gemiddelde tarieven van makelaars in Heelsum

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, speelt de courtage van de makelaar een belangrijke rol in de uiteindelijke kosten. In Heelsum ligt het gemiddelde tarief op 1,12% van de verkoopprijs. Met een gemiddelde woningprijs van € 574.857 in Heelsum, betekent dit dat je gemiddeld € 6.438 aan courtage betaalt. Dit zijn bedragen waarop zeker niet te besparen valt, maar wel te beïnvloeden.

Let goed op de geboden diensten en de prijs-kwaliteitverhouding bij het kiezen van een makelaar. Het is niet alleen de courtage, maar ook de expertise, communicatie en de wijze waarop de makelaar je huis presenteert die je woningverkoop kunnen maken of breken. Een goede makelaar kan de kans op een succesvolle verkoop tegen een goede prijs aanzienlijk vergroten, dus neem rustig de tijd om verschillende makelaars te vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Heelsum

In Heelsum is er een totaal van 988 koopwoningen. Een woning kan verschillende bestemmingen hebben afhankelijk van het soort bewoning dat je voor ogen hebt. Zo kunnen woningen dienen als permanente verblijfplaats, maar bijvoorbeeld ook als secondaire woning voor vakantiedoeleinden of als investering voor verhuur. Wanneer je overweegt jouw woning te verkopen, is dit iets om rekening mee te houden, want de bestemming kan invloed hebben op de verkoopstrategie.

Aantal verkochte woningen in Heelsum

In Heelsum is in de afgelopen 12 maanden een bepaald aantal woningen verkocht. Dit aantal, weergegeven met de tag 44, omvat de succesvolle transacties. Daarnaast werden ook tal van woningen nieuw aangemeld voor de verkoop. Bekijk de onderstaande grafiek voor een maandelijkse en jaarlijkse verdeling van zowel aanmeldingen als verkopen:

Ben je van plan jouw huis in Heelsum te verkopen?

Het verkopen van je huis in Heelsum kan een spannend, maar ook uitdagend proces zijn. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om jouw huis onderscheidend te maken tussen het rijke woningaanbod of om een prijs te bepalen die als concurrerend wordt ervaren. Ook kan het ingewikkeld zijn om alle juridische aspecten rond de verkoop goed te begrijpen.

Gelukkig zijn er veel manieren om deze uitdagingen aan te gaan. Het is bijvoorbeeld handig om wat onderzoek te doen naar de lokale markt om de vraagprijs van je huis te kunnen bepalen. Ook is het nuttig om een professionele makelaar in te schakelen, die ervaring heeft met de lokale vastgoedmarkt en kan helpen bij juridische aspecten. Voor een overzicht van wat er allemaal komt kijken bij de verkoop, kan je een kijkje nemen naar ons speciale stappenplan voor de verkoop van je huis in Heelsum.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

We willen je op de hoogte brengen dat de informatie over de vastgoedmarkt in Heelsum, die je hier op Huis Verkopen vindt, met veel aandacht voor details en nauwkeurigheid is samengesteld. Dankzij dit transparante en actuele beeld van de woningcijfers in Heelsum, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het ideale moment om jouw woning in de verkoop te zetten. We raden je aan om dit inzicht in de huizenmarkt regelmatig te raadplegen, omdat de cijfers doorlopend geactualiseerd worden.

De voordelen van Huis Verkopen nader toegelicht

Huis Verkopen is jouw partner tijdens het verkopen van jouw woning. De site is uitgerust met nuttige tools, zoals een gratis waardebepaling en een feature om makelaars te vergelijken, waardoor het vinden van de beste makelaar in Heelsum kinderspel wordt. Ook kan je de tarieven van verschillende makelaars opvragen, zodat je de kosten van de verkoop aanzienlijk kunt drukken. Met het stappenplan van Huis Verkopen heb je altijd een overzicht van wat er nog moet gebeuren voor de verkoop, waardoor je niets over het hoofd ziet. Dankzij al deze praktische tools en diensten, gecombineerd met een intuïtieve gebruiksinterface, maakt Huis Verkopen van de verkoop van jouw woning een veel eenvoudiger proces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen