Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Oosterbeek

Geïnteresseerd in het verkopen van je woning in Oosterbeek? Het is verstandig om de huidige trends in de lokale huizenmarkt nauwkeurig in de gaten te houden. Op onze pagina vind je waardevolle statistieken en gegevens, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Oosterbeek. Zo krijg je een volledig beeld van de woningmarkt in juli 2024 en kun je bepalen wat voor jou de beste verkoopstrategie kan zijn.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Oosterbeek

In Oosterbeek ligt de gemiddelde verkoopprijs de laatste 3 maanden op € 536.260 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs op € 650.450 euro valt. Wanneer de vraagprijs hoger ligt dan de verkoopprijs, betekent dit dat verkopers doorgaans meer verwachten dan wat kopers bereid zijn te betalen. Prik door de cijfers heen en krijg een scherpere kijk op de marktwerking met de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Oosterbeek

Afgelopen 3 maanden

€ 153.000
€ 427.000
€ 700.000

Wanneer je overweegt om je huis te verkopen in Oosterbeek, is het verstandig om naar de woningprijzen per vierkante meter te kijken. Door het aantal vierkante meters van je woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde verkoopprijs per m2, kun je een indicatie krijgen van een mogelijke opbrengst. Let daarnaast goed op de grafiek hieronder, die de verschillen tussen de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen per m2 in Oosterbeek van de afgelopen drie maanden toont:

Huizenprijzen in Oosterbeek per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.500
€ 5.000

Prijsontwikkeling Oosterbeek laatste 12 maanden

In Oosterbeek zijn de woningprijzen de afgelopen 12 maanden in beweging geweest. Zoals de financiële markt fluctueert, merken we dat de woningmarkt in Oosterbeek hierin meegaat.

Weet je al hoeveel een woning in Oosterbeek de afgelopen maand gemiddeld heeft gekost? Dat was namelijk € 536.260 euro. Onderstaande grafiek geeft meer informatie over de prijsontwikkeling van de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Oosterbeek waard?

Wanneer je overweegt om je woning in Oosterbeek te verkopen, is dit meestal sterk afhankelijk van de potentiële opbrengst in de huidige woningmarkt. Deze markt fluctueert echter continu, wat betekent dat woningprijzen nooit vaststaan. Het is hierdoor moeilijk om zelf in te schatten wat jouw huis waard zou kunnen zijn.

Ga je echt de stap zetten om je huis te verkopen? Dan is een gratis waardebepaling door een makelaar ontzettend handig. Dit geeft je een beter beeld van de mogelijke verkoopprijs van je huis. Bovendien kunnen makelaars je uitgebreid informeren over de huidige stand van de woningmarkt in Oosterbeek.

Een gratis waardebepaling van een makelaar is vaak een schatting op basis van vergelijkbare woningen in de buurt en recente verkoopcijfers. Het kan nuttig zijn om meerdere makelaars een schatting te laten maken, aangezien de woningwaarde per makelaar kan verschillen. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je dit aangeven, zo krijg je een nog completer beeld van je woning's waarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de wereld van onroerend goed kunnen de woningmarktcijfers nogal fluctueren, afhankelijk van de locatie. Het is vaak opmerkelijk hoezeer de huizenprijzen kunnen verschillen, zelfs tussen nabijgelegen gemeenten als het gaat om locaties rondom Oosterbeek.

Om een helder en actueel marktbeeld te schetsen, kan het daarom verhelderend zijn om niet alleen naar Oosterbeek te kijken, maar ook naar de omliggende gemeenten. Deze inzichten kunnen waardevol zijn voor zowel potentiële kopers als verkopers.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Oosterbeek

In Oosterbeek presteren verkoopmakelaars opvallend verschillend. Zo zijn er makelaars die woningen met hoge snelheid verkopen, terwijl anderen er langer over doen maar mogelijk een hogere verkoopprijs behalen. Wij als platform houden deze cijfers scherp in de gaten, waardoor we jou inzicht bieden in de prestaties en daarbij helpen de meest geschikte makelaar te vinden.

Het kiezen van de juiste makelaar in Oosterbeek kan het verschil betekenen tussen een gemiddelde verkoopprijs of een prijs die boven je verwachtingen uitstijgt. Daarnaast kan de verkoopsnelheid een belangrijke rol spelen bij jouw verkoopplannen. Door ons platform te gebruiken, helpen we je om een makelaar te vinden die aansluit bij jouw specifieke wensen en behoeften.

Vergelijk makelaars in Oosterbeek Of lees meer over makelaars in Oosterbeek

Gemiddelde tarieven van makelaars in Oosterbeek

Als je eraan denkt om jouw huis in Oosterbeek te verkopen, is het belangrijk om meer te weten over de gemiddelde makelaarstarieven. Deze tarieven, ook wel courtages genoemd, vormen een percentage van de verkoopprijs en zijn niet gestandaardiseerd. Oosterbeek kent momenteel een gemiddelde courtage van 1,08%. Bij een gemiddelde woningverkoopprijs van € 536.260 betekent dit gemiddeld € 5.792 aan makelaarskosten.

Bij het kiezen van een makelaar zijn er meerdere factoren om te overwegen dan alleen het courtagepercentage. Verder onderzoek naar vergelijkbare woningverkopen, de kwaliteit van service en de snelheid van verkoop kunnen je helpen een geïnformeerde keuze te maken. Onderhandel ook over het courtagepercentage zodra je een makelaar hebt gekozen. Er kunnen grote verschillen zitten tussen makelaars, dus door tarieven op te vragen kun je potentieel besparen op de verkoop van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Oosterbeek

In Oosterbeek tref je een aanzienlijk aantal koopwoningen aan. Hoewel er zeker een segment woningen beschikbaar gesteld wordt voor sociale verhuur, blijft het overgrote merendeel van de woningen in Oosterbeek beschikbaar voor eigen bezit. Sterker nog, het exacte aantal koopwoningen bedraagt hier momenteel 3724. Hieruit blijkt wel hoe sterk deze woningen vertegenwoordigd zijn in dit gebied.

Aantal verkochte woningen in Oosterbeek

In de afgelopen 12 maanden zijn in Oosterbeek diverse woningen te koop aangeboden en verkocht. Het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, ook wel 'transacties' genoemd, bedraagt 108. De hoeveelheid aanmeldingen, oftewel de nieuw aangeboden woningen op de markt, wordt duidelijk zichtbaar in de grafiek hieronder:

Ben je van plan jouw huis in Oosterbeek te verkopen?

Bij het verkopen van jouw woning in Oosterbeek komt best veel kijken. Er zijn verschillende aspecten waar je zorgvuldig over moet nadenken. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het regelen van een energielabel, het kiezen van een makelaar die bij je past en mogelijk zelfs het inschakelen van een verhuisbedrijf. Het is slim om alle taken te ordenen zodat je geen essentiële zaken vergeet.

Een goed gestructureerd stappenplan kan hierbij erg nuttig zijn. Met behulp van zo'n stappenplan krijg je een duidelijk overzicht van alle zaken die aandacht nodig hebben. Door de stappen nauwkeurig te volgen en af te vinken, zorg je ervoor dat alles op orde komt voor de verkoop van je woning. Bovendien zal dit overzicht je rust en duidelijkheid geven in alle hectiek die een verhuizing met zich meebrengt.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Ben je van plan om je woning te verkopen in Oosterbeek? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt: van vraagprijzen tot aan de recente verkopen. Alle gegevens over de vastgoedmarkt hier worden continu bijgewerkt, dus je vindt altijd de meest actuele informatie over vastgoedtransacties, prijsschommelingen en nieuwe aanmeldingen in Oosterbeek. Goede informatie is immers essentieel voor een succesvolle verkoop.

Optimaal voorbereid met HuisVerkopen.nl

Huis Verkopen biedt een scala aan tools om je te helpen bij de verkoop van je woning. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel je woning waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan. Daarnaast kan je met onze website makkelijk de beste makelaars in Oosterbeek vinden en vergelijken. Zo bespaar je op makelaarskosten en weet je zeker dat je de beste deal krijgt. Met ons handige stappenplan bereid je de verkoop van je woning optimaal voor, zonder iets over het hoofd te zien. Als woningverkoper in Oosterbeek kun je dus altijd op Huis Verkopen rekenen!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen