Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Heelsum

Wanneer je overweegt je woning in Heelsum te verkopen, is een kundige makelaar een belangrijke schakel. Op deze pagina kun je eenvoudig en snel verschillende makelaars vergelijken, tarieven opvragen en een waardebepaling aanvragen. Zo vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Over makelaars in Heelsum

De keuze van een makelaar in Heelsum kan een groot verschil maken voor de verkoop van jouw huis. De juiste makelaar kent de lokale markt als geen ander, stelt de optimale verkoopprijs vast en heeft de juiste netwerken om jouw woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers. Het resultaat is een vlotte verkoop tegen de hoogst mogelijke prijs.

Bij ons slaan we alles op wat er te weten valt over makelaars in Heelsum. We monitoren hun prestaties, van de hoeveelheid huizen die ze verkopen tot de gemiddelde verkooptijd en verkoopprijs. Op basis van deze gegevens kunnen we bepalen welke makelaars in Heelsum de beste resultaten opleveren. Benieuwd naar deze informatie? Alles wat je wilt weten over makelaars in Heelsum vind je op deze pagina.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 6.438
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 17.705
Besparing (gem.)
€ 1.322

Actueel

 • Als je geïnteresseerd bent in de actuele huizenprijzen in Heelsum, dan zijn de wetenswaardige feitjes dat de gemiddelde verkoopprijs € 574.857 bedraagt en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 3.322. Meer details over de prijzen vind je op de pagina over de woningmarkt.
 • Betreft de kosten van makelaars in Heelsum, de gemiddelde courtage op dit moment is 1,12%. Het is altijd goed om hier rekening mee te houden tijdens de voorbereiding voor het verkopen van jouw huis.(mei 2024)
 • Het is ook belangrijk om te weten dat de tarieven van makelaars in Heelsum nogal kunnen verschillen. Door de makelaarstarieven te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.322 besparen. Dit geeft aan hoe voordelig het kan zijn om een weloverwogen keuze te maken bijhet selecteren van een makelaar.

Uitgelichte makelaars in Heelsum

In Heelsum heb je een uitgebreide keuze aan makelaars die zich specifiek richten op de verkoop van woningen. Na deze inleiding presenteren we je een divers aanbod van verkoopmakelaars actief in Heelsum. Het is verstandig deze verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in variaties in tarieven, aanpak, ervaring en successen.

Rijnstreek Makelaars

Rijnstreek Makelaars is een deskundige makelaar zonder branchevereniging en actief op verschillende vlakken binnen de vastgoedmarkt. In het afgelopen jaar hebben ze 27 huizen verkocht, 4 aangekocht, 5 huizen te koop gezet en 1 woning verhuurd. Dit toont hun actieve marktpositie en de verscheidenheid aan diensten die je kunt verwachten. Kies voor Rijnstreek Makelaars als je zoekt naar betrouwbare en effectieve hulp bij vastgoedtransacties.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Heelsum dan je wellicht denkt. Huis Verkopen neemt alle makelaars in Heelsum mee in haar vergelijking. Jouw ideale makelaar staat mogelijk niet in onze bovenstaande lijst, maar ontdek je pas door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Heelsum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Heelsum?

Veel makelaars in Heelsum hanteren een prijsstructuur waarbij ze een lagere courtage rekenen bij een hogere woningwaarde. Dit komt omdat een luxe woning vaak meer oplevert qua courtage, ook al is het percentage lager. Het maakt dus uit hoeveel jouw huis waard is. Om een idee te krijgen van de woningwaarde, kun je deze online berekenen of een taxatie laten uitvoeren.

Let op: de courtages van makelaars in Heelsum verschillen gemiddeld 0,46%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.322 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Heelsum. Omdat de tarieven en kwaliteit van dienstverlening per makelaar kunnen verschillen, is het zeker de moeite waard om meerdere offertes op te vragen voor je je keuze maakt.

Kosten van makelaars in Heelsum

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Heelsum

Veel makelaars in Heelsum hanteren opstartkosten. Wat zijn opstartkosten? Het betreft de kosten die een makelaar in rekening brengt om alles in gang te zetten voor de verkoop van jouw woning. Denk hierbij aan het maken van professionele foto’s, het ontwerpen van verkoopmateriaal zoals brochures en het opstellen van advertenties.

De hoogte van deze opstartkosten varieert per makelaar. Het is daarom aan te raden om bij meerdere makelaars in Heelsum een offerte aan te vragen. Op die manier krijg je een goed beeld van de mogelijke kosten die je kunt verwachten. Wil je dit op een eenvoudige manier doen? Dan kun je het beste de tarieven opvragen op huisverkopen.nl. Dit is geheel vrijblijvend en kosteloos!

Intrekkingskosten van makelaars in Heelsum

Wanneer je als woningverkoper besluit om je huis voortijdig uit de verkoop te halen, kan dit kosten met zich meebrengen. Dit worden intrekkingskosten genoemd. Makelaars in Heelsum zijn doorgaans gerechtigd deze kosten te rekenen. Stel je voor, je krijgt opeens een baan aangeboden aan de andere kant van het land en besluit daarvoor te verhuizen. Of misschien heb je jouw droomhuis gevonden en besluit te verhuizen voordat jouw huis is verkocht.

Intrekkingskosten zijn kosten die makelaars in rekening brengen als vergoeding voor de tijd en het werk dat ze in het verkoopproces hebben gestoken, zonder dat dit resultaat heeft opgeleverd. De gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Heelsum rekenen zijn € 500. Let wel, deze kosten zijn geen wettelijke verplichting, maar worden bepaald door de voorwaarden die de makelaar stelt. Het is dus altijd verstandig om deze voorwaarden vooraf goed te lezen en te begrijpen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Heelsum met een vast tarief

Bij het verkopen van jouw woning, kun je met verschillende typen makelaars te maken krijgen, die elk een eigen betalingsmethode hanteren. Enkele makelaars werken met courtage, waarbij je een percentage van de verkoopprijs betaalt. Andere makelaars kiezen echter voor een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van jouw huis. Het gemiddelde vaste tarief dat makelaars in Heelsum hanteren ligt rond de € 3.250 (update: mei 2024).

Er zijn zowel voordelen als nadelen verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Een groot voordeel is de zekerheid; het tarief staat vast en komt dus niet als een verrassing. Echter, bij een hoge verkoopprijs kun je minder waar voor je geld krijgen in vergelijking met een courtage-structuur. Een ander nadeel kan zijn dat je de volledige vergoeding vooraf moet betalen, ongeacht het verkoopresultaat.

Tip: Het is altijd verstandig om verschillende makelaars zorgvuldig te vergelijken. Dit helpt je bij het vinden van de makelaar die het beste past bij jouw woning en specifieke situatie. Het is bovendien een goede manier om een makelaar te kiezen die jouw belangen optimaal kan behartigen.

4 feitjes over makelaars in Heelsum

 • Onderzoek wijst uit dat vastgoed in Heelsum gemiddeld 30% sneller wordt verkocht als er een lokale makelaar betrokken is dan wanneer woningeigenaren zelf hun pand aanprijzen.
 • Een belangrijk aspect van het verkoopproces is het inschatten van de woningwaarde. Makelaars in Heelsum kunnen soms tot een verschil van €27.000 komen. Daarom is het raadzaam een gratis waardebepaling aan te vragen.
 • Het komt vaak voor dat makelaars in Heelsum werken op basis van courtage. Veel woningverkopers geven de voorkeur aan deze betaalstructuur omdat ze dan alleen betalen als de woning daadwerkelijk is verkocht.
 • Voordat woningverkopers een definitieve keuze maken voor een makelaar, nodigen ze gemiddeld drie makelaars uit voor een gesprek thuis. In dit kader kan het handig zijn om via een vergelijkingsformulier makelaars in Heelsum uit te nodigen.

Wat levert de beste makelaar in Heelsum op?

Wanneer je overweegt om een makelaar in Heelsum in te schakelen voor de verkoop van je huis, is de keuze hierin grotendeels afhankelijk van wat de makelaar je op gaat leveren. Terwijl velen zich afvragen wat een makelaar kost, is het eigenlijk relevanter om je te focussen op wat een makelaar je kan opleveren.

Dit is hoe je de beste makelaars in Heelsum herkent:

 • De beste makelaars in Heelsum onderscheiden zich door het feit dat zij woningen verkopen voor hogere bedragen in vergelijking met andere makelaars. Om dit te kwantificeren: gemiddeld verkopen zij een woning voor een bedrag van € 15.733 meer dan andere makelaars in de omgeving.
 • Uit onze gegevens blijkt dat de makelaars die het snelst hun objecten verkopen, zich kenmerken door een bovengemiddelde inzet bij de verkoop. Het resultaat hiervan is dat ze huizen gemiddeld 14 dagen sneller verkopen dan andere makelaars in Heelsum.

De beste makelaar in Heelsum vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Heelsum? Ontdek dat de meest effectieve of snelle makelaar niet noodzakelijkerwijs de duurste is. Succesvolle verkoop hangt niet af van de prijs, maar van een strategische aanpak en lokale kennis.

Je perfecte makelaar vinden is nu kinderspel. Vul het vergelijkingsformulier in en ontmoet makelaars die precies passen bij jouw woning, situatie en verwachtingen. Met deze selectie kun je makelaars vergelijken en de beste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Heelsum?

Er zijn verschillende aandachtspunten als je de juiste makelaar in Heelsum wilt kiezen voor de verkoop van je huis:

Ervaring van de makelaar

Bij het kiezen van een makelaar is het belangrijk dat je kijkt naar de ervaring die hij of zij heeft in de markt van Heelsum.

Verkoopstrategie

Ook de verkoopstrategie van de makelaar is een belangrijk punt. Vraag hoe hij of zij jouw huis wil gaan verkopen.

Voorwaarden

Lees altijd goed de voorwaarden door voordat je met een makelaar in zee gaat. Zo voorkom je eventuele onaangename verrassingen in de toekomst.

Kosten

Kijk ook naar de kosten van de makelaar. Deze kun je vergelijken op onder andere deze pagina.

Chemie

Tenslotte is het ook belangrijk dat het klikt tussen jou en de makelaar. Uiteindelijk moet je toch een periode samenwerken.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Heelsum en omgeving zijn verschillende makelaars actief, waaronder NVM-, VBO- en VastgoedPRO-verkoopmakelaars. Ze hebben allemaal hun unieke werkwijze, specialisaties en manier van verkopen. Bij het kiezen van een makelaar is deze verscheidenheid een groot pluspunt.

We houden de verkoopstatistieken van alle NVM-makelaars in Heelsum en omgeving nauwlettend bij. Zo weten we precies welke makelaars de beste prestaties leveren. Dit stelt je in staat om een geïnformeerde keuze te maken, gebaseerd op feitelijke data en niet alleen op reputatie of gevoel.

Wat doet een makelaar in Heelsum?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van jouw huis. Hun kennis en ervaring in de lokale woningmarkt in Heelsum kunnen het proces aanzienlijk soepeler laten verlopen.

Makelaars kunnen onderhandelen over prijzen, zorgen voor zichtbaarheid van het huis, de bezichtigingen coördineren en begeleiden en assisteren bij het papierwerk. Dit neemt veel zorgen uit handen en verhoogt de kans op een succesvolle verkoop.

 • Marktanalyse en prijsbepaling van de woning
 • Professionele fotografie en presentatie van het huis
 • Bezichtigingen inplannen en begeleiden
 • Voeren van onderhandelingen met potentiële kopers
 • Begeleiden van het juridische en notariële proces

Waarom een makelaar in Heelsum inschakelen?

Een goede makelaar in Heelsum kan een grote bijdrage leveren aan het versnellen van de verkoop van je huis en het maximaliseren van de verkoopprijs. Dit komt omdat zij als geen ander de lokale markt kennen en over de nodige vaardigheden en ervaring beschikken om je woning tegen de beste voorwaarden te verkopen. Ze weten precies hoe jouw huis op de beste manier gepresenteerd moet worden om de maximale prijs te kunnen halen.

Kennis van de lokale markt

Het diepe inzicht dat je makelaar heeft in de lokale woningmarkt in Heelsum is onontbeerlijk bij het effectief op de markt brengen van je woning. Door zijn nauwe contacten en lokale kennis kan hij je woning optimaal positioneren, waardoor de kans op een hoger verkoopbedrag toeneemt.

Professionele presentatie

Makelaars beschikken over de middelen en kennis om jouw huis op een aantrekkelijke manier te presenteren. Ze weten precies wat wel en niet werkt bij het laten opvallen van je woning in de menigte. Een goede presentatie kan het verschil maken en kan zorgen voor een hoger verkoopbedrag.

Waardering en prijsbepaling

Het correct bepalen van de waarde en de vraagprijs van je woning is een complexe taak. Hier komt de expertise en ervaring van de makelaar goed van pas. Dit leidt tot een realistische, maar ambitieuze prijs die bijdraagt aan een snellere verkoop en een hogere opbrengst.

Effectieve onderhandeling

Bij de verkoop van een huis is het onderhandelen vaak het spannendste deel. Een ervaren makelaar is een meester in het onderhandelingsspel en weet hoe hij de beste prijs voor jouw woning kan bedingen. Hierbij draagt hij zorg voor jouw belangen en streeft hij naar het hoogst mogelijke verkoopbedrag.

Makelaars in Heelsum vergelijken

Makelaars in Heelsum vergelijken heeft veel voordelen. Dankzij de vergelijking zie je welke makelaar het beste past bij jouw situatie en bespaar je op makelaarskosten.

 • Vergelijken leidt tot betere makelaarstarieven
 • Je ontvangt gratis verkoopadvies
 • Je vindt de makelaar met de grootste kans om jouw huis voor de maximale prijs te verkopen
 • Niet alleen prijzen, maar ook de voorwaarden van makelaars kunnen verschillen.

Via Huis Verkopen krijg je een volledig overzicht van de makelaars in Heelsum. Makelaars vergelijken is gratis, onafhankelijk en levert je een goed beeld op van de mogelijkheden bij de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Heelsum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Heelsum

De gemiddelde makelaarskosten in Heelsum zijn € 6.438. Door de tarieven op te vragen bij meerdere makelaars, zorg je ervoor dat je niet te veel betaalt.

Dit kan je doen door online reviews te lezen, kennismakingsgesprekken in te plannen en tarieven te vergelijken via HuisVerkopen.nl. Daarnaast kan je ook naar hun verkoopsucces in Heelsum kijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Heelsum is 89 dagen. Houd hier rekening mee bij het plannen van je verkoop.

Als je woning niet snel genoeg verkoopt, overweeg dan je vraagprijs aan te passen. Het kan ook helpen om een andere makelaar in te schakelen, vooral als de huidige makelaar onvoldoende inzet toont.

Door makelaars te vergelijken, kan je gemiddeld € 1.322 besparen. Het is dus zeker aan te raden om dit te doen voordat je een makelaar kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen