Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Renkum

Om een goede makelaar in Renkum te vinden voor de verkoop van je huis, is begeleiding van een betrouwbare bron noodzakelijk. Huis Verkopen biedt je hierbij waardevolle hulp en ondersteunt met nuttige informatie en adviezen. Zelfs als je nog twijfelt over de verkoop, helpt dit platform je een makelaar te vinden die past bij jouw specifieke voorwaarden.

Over makelaars in Renkum

Bij ons vind je alles wat je wilt weten over makelaars in Renkum. We houden alle informatie bij, van de verkoopsnelheid en de gemiddelde vraagprijs, tot de beoordelingen van klanten. Het vergelijken van verschillende makelaars levert je veel op. Je krijgt inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening en je kunt aanzienlijk besparen op de makelaarskosten.

Ben je van plan om je woning te verkopen en ben je daarom op zoek naar een betrouwbare makelaar in Renkum? Dan heb je vast een aantal vragen. Wat is het aantal succesvolle verkopen van de makelaar? Wat zijn de kosten, en hoe verhouden die zich tot andere makelaars in de regio? En wat zeggen eerdere klanten over hun ervaring met deze makelaar? Goed nieuws: we gaan je helpen met al deze vragen, zodat je straks een makelaar kiest die perfect bij jouw situatie past.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.047
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.879
Besparing (gem.)
€ 1.344

Actueel

 • Als je overweegt om je huis in Renkum te verkopen, is het handig om te weten dat je rekening moet houden met makelaarskosten. Over het algemeen zijn de courtages in Renkum tussen de 0,89%% en 1,46%%. Deze zijn momenteel (zoals van april 2024) echter aan fluctuaties onderhevig.
 • Het tweede punt van aandacht is de huidige prijs van de vastgoedmarkt in Renkum. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Renkum € 3.556 euro. Hierover kun je meer te weten komen op de pagina met huizenprijzen in Renkum.
 • Als laatste is het vermeldenswaardig dat de tarieven van makelaars, ook in Renkum, in constante beweging zijn. Het moment dat je besluit om je huis te verkopen kan invloed hebben op de kosten. Het vergelijken van makelaarstarieven kan je een gemiddelde besparing opleveren van € 1.344 euro.

Uitgelichte makelaars in Renkum

In Renkum kun je kiezen uit een verscheidenheid aan makelaars die zich specifiek richten op de verkoop van woningen. We zullen je in een oogopslag kennis laten maken met diverse makelaars in deze omgeving door hieronder een overzicht te tonen. Het is aan te raden om deze makelaars te vergelijken om zo inzicht te krijgen in de diversiteit aan diensten, tarieven en ervaringen die zij te bieden hebben.

Logo Timmer Makelaars | NVM

Timmer Makelaars | NVM

Bij Timmer Makelaars kun je rekenen op betrouwbare dienstverlening. Ze hebben niet alleen een breed aanbod aan bestaande en nieuwbouwwoningen, maar bieden ook bedrijfsruimtes en kantoren aan. Met hun lidmaatschap bij de NVM, kennis van zowel Engels als Nederlands en vijf toegewijde medewerkers, staan ze klaar om je te helpen bij zowel het kopen, verkopen, verhuren en taxeren van jouw pand. Je vindt hen in de regio's Ede/Wageningen-Arnhem-Nijmegen-Overbetuwe.

Huis en Thuis Makelaars BV

Huis en Thuis Makelaars is een ervaren makelaarskantoor met 7 medewerkers. Ze blinken uit in woningstyling en hebben een speciale focus op expats en recreatie. Ze zijn gelegen in Renkum, aan de Dorpsstraat 96. Hoewel ze geen branchevereniging hebben, zijn ze gecertificeerd en bieden ze je kwalitatief hoogstaand service. Dit kantoor is een uitstekende keuze voor alles rondom jouw woonwensen.

Let op: De makelaar die perfect bij jouw situatie past, staat misschien niet in het overzicht dat je zojuist hebt doorgenomen. In Renkum zijn namelijk meer verkoopmakelaars actief dan je denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Renkum mee in onze vergelijking. Zo vind je de beste keuze voor jouw woning en situatie.

Vergelijk makelaars in Renkum Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Renkum?

Een makelaar in Renkum rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,07% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 471.718 in Renkum komt dit neer op € 5.047 aan makelaarskosten (update april 2024).

Net zoals de huizenprijzen in Renkum voortdurend fluctueren, kunnen ook de tarieven van makelaars variëren. Dit komt omdat marktontwikkelingen een rol spelen in hoe makelaars hun tarieven bepalen. Het is daarom aan te raden om hier rekening mee te houden bij je keuze.

Let op: de courtages van makelaars in Renkum verschillen gemiddeld 0,57%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.344 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Renkum. Een voorbereide vergelijking leidt immers tot een weloverwogen keuze en kan je behoeden voor onvoorziene uitgaven.

Kosten van makelaars in Renkum

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Renkum

Opstartkosten worden door de meeste makelaars in Renkum in rekening gebracht. Dit is een vergoeding die je als verkoper betaalt om de verkoopprocedure te starten. Dit omvat een breed scala aan taken die de makelaar uitvoert voordat je woning daadwerkelijk op de markt komt. Hoewel deze kosten variëren van makelaar tot makelaar, is het een vrij gangbare praktijk in de sector.

Om een idee te krijgen van wat de opstartkosten waarvoor je betaalt, hier zijn enkele voorbeelden. Het kan zijn dat de makelaar het huis komt bezichtigen en een eerste taxatie doet, waardoor de verkoopprijs kan worden vastgesteld. Het kan ook kosten omvatten voor het maken van professionele foto’s, plattegronden en beschrijvingen van jouw huis voor de woningadvertentie. Tot slot kan het ook zijn dat de opstartkosten het instellen van jouw huis op verschillende woningports omvatten.

Intrekkingskosten van makelaars in Renkum

Wanneer je een woning te koop zet, kan het voorkomen dat je de verkoop voortijdig wilt stopzetten. Denk bijvoorbeeld aan een verandering in je persoonlijke situatie, een gunstig aanbod van een particuliere koper of simpelweg omdat je van gedachten bent veranderd. In veel gevallen betekent dit dat jij geconfronteerd kan worden met zogenaamde intrekkingskosten die door de makelaar in rekening worden gebracht.

Intrekkingskosten zijn kosten die je verschuldigd bent aan de makelaar voor de verrichte diensten en gemaakte kosten, ondanks dat de verkoop van je woning niet is doorgegaan. Hoewel deze kosten per makelaar in Renkum kunnen verschillen, is het goed om te weten dat het gemiddelde bedrag van deze kosten te vinden is onder de tag € 500. Een goede voorbereiding en communicatie met je makelaar kan helpen om verrassingen te voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Renkum met een vast tarief

Als je je huis wilt verkopen in Renkum, kun je kiezen voor een makelaar die een vast tarief hanteert. Hiermee heb je duidelijkheid over de kosten, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Deze makelaars vragen gemiddeld een bedrag van € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kan een nadeel zijn, afhankelijk van de waarde van je huis. Stel je eens voor: is je huis 300.000 euro waard en de courtage 1,5%, dan zijn de kosten 4.500 euro. Maar kies je voor het gemiddelde vaste tarief van een makelaar in Renkum, dan betaal je minder.

Tip: Bepaal vooraf wat voor jou belangrijk is. Wil je zekerheid over de kosten en maakt het je niet uit als deze mogelijk iets hoger uitvallen? Dan is een makelaar met een vast tarief een goede keuze. Maar ben je bereid om een risico te nemen op het mogelijk besparen van geld? Dan is een makelaar die werkt met een courtage mogelijk een betere optie.

4 feitjes over makelaars in Renkum

 • In Renkum geeft een groot deel van de huizenverkopers de voorkeur aan een makelaar die lid is van een erkende beroepsvereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit omvat 92% van de verkopers.
 • Uit gegevens blijkt dat 90% van de woningen in Renkum sneller van eigenaar wisselt wanneer de verkoop door een makelaar wordt bevorderd, dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • De meerderheid van de huizenverkopers in Renkum, om precies te zijn 89%, heeft een voorkeur voor een klassiek makelaarschap, waarbij de makelaar de volledige verkoop regelt, boven een online makelaar die enkel de woning online zet.
 • Gemeten tegen andere makelaars in Renkum, gaan veel huizenverkopers liever in zee met een makelaar die aantoonbaar beter presteert. Meer specifiek informatie over deze vergelijking vind je bij het openen van dit formulier om makelaars te vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Renkum op?

De prestaties van makelaars in Renkum zijn niet gelijk. Zeker bij de verkoop van huizen kan de kwaliteit van de makelaar een enorm verschil betekenen. Denk bijvoorbeeld aan de situatie waarbij twee vergelijkbare huizen, één met een uitstekende makelaar en één met een doorsnee makelaar, op de markt worden geplaatst. De kans is groot dat het huis met de uitstekende makelaar sneller wordt verkocht én tegen een hogere prijs.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Renkum dan precies:

 • € 14.649 boven de gemiddelde verkoopprijs. Dat is het verschil dat de beste makelaars in Renkum maken volgens onze statistieken. Rekening houdend met de prijsklassen van de woningen, verkrijg je zo vaak meer dan de gemiddelde makelaar voor je in de aanbieding heeft.
 • De tweede sterke kwaliteitsindicatie van de beste makelaars in Renkum is de snelheid van verkoop. Deze makelaars verkopen huizen gemiddeld 14 dagen sneller dan andere makelaars. Deze snelheid is vaak een gevolg van een juiste waardebepaling van de woning, wat resulteert in snelle verkoop.

De beste makelaar in Renkum vinden

Het vinden van de beste makelaar in Renkum kan een uitdaging zijn. Het is belangrijk dat je een makelaar vindt die perfect aansluit bij jouw situatie en wensen. Gelukkig helpen wij je met onze handige vergelijkingstool deze zoektocht te vereenvoudigen.

Eens je het vergelijkingsformulier hebt ingevuld, krijg je een overzicht van de meest geschikte makelaars voor je. Zij zullen je informeren over hun tarieven, verkoopstrategie, ingeschatte waarde van je woning en nuttige verkoopstips.

Waar moet je op letten bij makelaars in Renkum?

In de zoektocht naar een makelaar voor de verkoop van je huis in Renkum, zijn er vijf belangrijke aspecten waar je oog voor moet hebben:

Persoonlijke klik

Het is van belang dat je een goede connectie hebt met de makelaar. Je gaat namelijk intensief samenwerken en je moet elkaar kunnen vertrouwen.

Kennis van de markt in Renkum

De makelaar moet goed op de hoogte zijn van de huizenmarkt in Renkum. Dit beïnvloedt de verkoopstrategie en de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Communicatie stijl

Is de makelaar goed bereikbaar en houdt hij of zij je proactief op de hoogte? Goede communicatie maakt het verkoopproces een stuk soepeler.

Verkoopstrategie

Let goed op de verkoopstrategie van de makelaar. Deze moet overeenkomen met jouw verwachtingen en de eigenschappen van je huis.

Kostenstructuur

Bekijk de kostenstructuur van de makelaar goed. Dit kan per makelaar variëren en hier kunnen mogelijk verborgen kosten in zitten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Renkum kun je voor de verkoop van je huis kiezen uit verschillende NVM-makelaars. Deze makelaars zijn bekwaam in het op de markt brengen van je woning en zorgen voor het totale verkoopproces. Hierbij houden ze rekening met de karakteristieken en bijzondere kenmerken van jouw specifieke huis.

Naast de NVM zijn er ook makelaars aangesloten bij organisaties als de VBO en VastgoedPRO. Onze focus ligt echter op de verkoopprestaties van NVM-makelaars in Renkum en omgeving. We volgen continu hun prestaties, om er zeker van te zijn dat we het beste verkoopresultaat voor jouw huis kunnen behalen.

Wat doet een makelaar in Renkum?

Een makelaar in Renkum kan je begeleiden bij de verkoop van je huis. Door hun lokale marktkennis en jarenlange ervaring zijn ze in staat een realistische verkoopprijs vast te stellen.

Naast de prijsbepaling, regelt de makelaar in Renkum ook administratieve zaken, zoals het opstellen van het koopcontract. Ook begeleiden ze de bezichtigingen en voeren ze de onderhandelingen over de verkoopprijs.

 • Prijsbepaling door marktonderzoek en vergelijken met ander woningaanbod
 • Opstellen van het koopcontract en andere administratieve zaken
 • Regelen en begeleiden van bezichtigingen
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers
 • Inspectie van de woning en eventueel aanwezige gebreken melden

Waarom een makelaar in Renkum inschakelen?

Als je overweegt jouw huis in Renkum te verkopen, is het inschakelen van een professionele makelaar echt een slimme zet. Een makelaar kan je niet alleen bijstaan met zijn of haar expertise, maar ook het hele verkoopproces voor je uit handen nemen. Van het opstellen van een aantrekkelijke huisbeschrijving, tot het vakkundig begeleiden van bezichtigingen: alles kan worden geregeld. Bovendien maakt een professionele makelaar een groot verschil door jouw huis voor de maximale prijs te verkopen. Lees vooral verder om de voordelen van het inschakelen van een makelaar in Renkum te ontdekken.

Meerwaarde van een makelaar

Breed netwerk en kennis van de markt zijn slechts een greep uit de voordelen van het werken met een makelaar. Jouw makelaar in Renkum kent de lokale vastgoedmarkt als geen ander en heeft contacten met potentiële kopers en andere makelaars, waardoor jouw huis sneller kan worden verkocht.

Optimaal verkoopresultaat

Doordat de makelaar zorgt voor een professionele presentatie van jouw huis en onderhandelingen voert over de verkoopprijs, kan je rekenen op een maximaal verkoopresultaat. Jouw huis wordt voor de hoogst mogelijke prijs verkocht en dat zonder stress voor jou als verkoper.

Praktische voordelen makelaar

Het inschakelen van een makelaar brengt ook praktische voordelen met zich mee. Denk aan het voeren van bezichtigingen, afhandeling van het papierwerk en de eindinspectie. Zo hoef je je zelf geen zorgen te maken over deze tijdrovende taken.

Een zorgeloze verkoop

Ten slotte zorgt een makelaar voor een zorgeloze verkoop. Verkopen is een intensief proces waar je als particulier vaak tegen opziet. Met een makelaar aan je zijde krijg je professionele begeleiding en kun je ontspannen blijven gedurende het gehele proces.

Makelaars in Renkum vergelijken

Vergelijkingsmogelijkheden van makelaars bieden tal van voordelen, vooral als je een huis in Renkum wilt verkopen. Niet alleen kun je makelaarskosten besparen, maar je krijgt ook meer inzicht in de markt en kunt betere beslissingen maken.

 • Optimaliseer jouw verkoopopbrengst
 • Garantie op ervaren makelaars
 • Aangepaste offertes voor jouw woning
 • Bespaar op makelaarskosten

Met Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om makelaars in Renkum te vergelijken op basis van hun prestaties. Dankzij de statistieken die we bijhouden, kunnen we je helpen de makelaar te vinden die aansluit bij jouw situatie en de grootste kans heeft jouw huis voor de maximale prijs te verkopen.

Vergelijk makelaars in Renkum Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Renkum

Het vinden van de beste makelaar kan variëren op basis van jouw specifieke eisen en wensen. Door makelaars te vergelijken op onze makelaarsvergelijker kun je de geschikte makelaar voor jouw huis in Renkum selecteren.

De gemiddelde makelaarskosten in Renkum zijn € 5.047. Deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de diensten die je kiest. Het is daarom aan te raden altijd even een prijsvergelijking te doen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Renkum is 54 dagen. Deze tijd kan echter variëren afhankelijk van de aantrekkelijkheid van je woning en de marktsituatie.

Een goed idee is om altijd te informeren naar de opstartkosten, deze liggen gemiddeld op € 515 in Renkum. Ook is het belangrijk te weten dat je gemiddeld € 1.344 kunt besparen door het vergelijken van makelaars.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van jouw woning te verhogen, waaronder renovatie en optimalisatie van de buitenruimte. Kijk eens op onze tips-pagina voor de hoogste prijs voor concrete adviezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen