Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Renkum

Bij de verkoop van je woning in Renkum kan je voordeel halen uit het bekijken van recente transactiecijfers in deze regio. Begrip van dit soort data kan inzicht bieden in de huidige marktomstandigheden en zodoende helpen bij het vaststellen van een gunstige verkoopprijs.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Renkum

Als je jouw huis wilt verkopen in Renkum, heb je verschillende doelen. Het eerste is natuurlijk om de maximale verkoopopbrengst te behalen. Maar andere doeleinden kunnen net zo belangrijk zijn, zoals het binnen korte tijd verkopen van je woning. Misschien wil je ook graag het verkoopproces zelf aansturen of het liefst zo min mogelijk zorgen ervaren tijdens deze periode. Het is dan ook essentieel om doelen duidelijk op voorhand vast te stellen voordat je jouw huis gaat verkopen.

Vraag je je misschien af hoe snel huizen in Renkum tegenwoordig worden verkocht? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Misschien ben je benieuwd naar hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken? En wellicht wil je weten wat de huidige waarde van jouw woning is? De antwoorden op deze vragen kunnen je helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Hieronder delen we de laatste cijfers over de woningmarkt in Renkum:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 495.424
Besparing (gem.)
€ 1.412

Je huis snel verkopen in Renkum

In Renkum worden woningen relatief vlot verkocht met een gemiddelde van 48 dagen op de markt. Dit betekent dat verkopers gemiddeld genomen niet lang hoeven te wachten. Maar als je een stapje extra doet, kan je je huis mogelijk nog sneller verkopen.

 1. Het eerste wat je kunt doen is investeren in goede fotografie. Foto's zijn vaak het eerste dat potentiële kopers zien van je woning en kunnen bepalend zijn in hun beslissing om wel of niet verder te kijken. Een professionele fotograaf weet precies hoe hij jouw woning het beste kan presenteren.
 2. Onderzoek de waarde van je woning. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Zo zorg je ervoor dat de vraagprijs in lijn is met wat kopers bereid zijn te betalen, wat kan leiden tot een snellere verkoop.
 3. Tenslotte is het belangrijk om je woning in een topconditie te krijgen. Dit kan betekenen dat je kleine reparaties uitvoert, de woning grondig schoonmaakt en wellicht een frisse laag verf aanbrengt. Een huis in goede staat verkoopt vaak sneller dan een woning waar nog veel aan gedaan moet worden.

Tips in Renkum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Renkum op?

In Renkum ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment op € 495.424 euro. De verkoopprijs hangt echter van verschillende factoren af. De staat van het huis, de locatie binnen Renkum en de vraag op de woningmarkt zijn slechts een paar elementen die de huiswaarde kunnen beïnvloeden.

Daarnaast is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Renkum momenteel € 3.998 euro. Niet vergeten dat huizenprijzen altijd in beweging zijn. Ze kunnen fluctueren met ontwikkelingen op de huizenmarkt. Daarom, om de juiste timing voor de verkoop van jouw woning te bepalen, kan een gespecialiseerde makelaar je het beste adviseren.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Renkum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.700
€ 4.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Renkum bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Renkum.

Feitjes over Renkum

 • Renkum heeft een indrukwekkend oud kerkgebouw uit de 14e eeuw.
 • Het heeft een schitterend wandelgebied, Renkums Beekdal.
 • De lokale molen 'De Renkumse Molen' is nog altijd in werking.

Tips om je woning te verkopen in Renkum

Het verkopen van je huis in Renkum kan een uitdagende taak zijn. Met de juiste richtlijnen en ondersteuning van een bekwame lokale verkoopmakelaar kan dit proces echter een stuk soepeler verlopen. In deze blog geven we je een aantal nuttige tips om je huis in Renkum succesvol te verkopen.

 • Een lokale makelaar kent de markt in Renkum als geen ander. Zij kennen de vraag, hebben een netwerk van potentiële kopers en kunnen je huis op de juiste manier onder de aandacht brengen.
 • Pak kleine klusjes in en rondom het huis aan voor de bezichtiging. Dit kan grote invloed hebben op de eerste indruk van potentiële kopers. Je makelaar kan je adviseren over welke aanpassingen het meest effect hebben.
 • Professionaliteit is essentieel bij de onderhandelingen. Een goede verkoopmakelaar kan de emotionele aspecten opzij zetten en jouw belangen behartigen tegenover de kopers.
 • Laat professionele fotografie van je huis maken. Dit draagt bij aan het creëren van een positief beeld van je huis bij potentiële kopers. Je makelaar kan je helpen met het regelen van een professional.
 • Zorg voor goede marketing van je huis. Met jouw makelaar kun je bepalen welke kanalen je het beste kunt gebruiken om je huis in de markt te zetten. Een goede makelaar heeft ervaring met verschillende platformen en strategieën.

Ontdek jouw stappenplan in Renkum:

 • Het stappenplan voorkomt dat je essentiële stappen overslaat bij de verkoop van je woning.
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's door aanbiedingen makkelijk te vergelijken.
 • Het stappenplan biedt een handzaam overzicht voor alle verkoopgerelateerde zaken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Renkum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Renkum kost je als verkoper gemiddeld € 6.867. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Renkum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 495.424) € 5.301
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.867

Kosten van makelaars in Renkum

Als je overweegt je huis in Renkum te verkopen, vraag je je waarschijnlijk af wat de kosten van een makelaar zijn. Over het algemeen berekenen makelaars een courtage als percentage van de verkoopprijs van je huis. Gemiddeld ligt dit percentage in Renkum, net als in de rest van Nederland, rond de 1,07%.

Maar bedenk goed dat het niet alleen gaat om wat de makelaar kost, maar ook wat deze je oplevert. Een goede makelaar heeft kennis van de lokale markt, en kan door zijn expertise en netwerk ervoor zorgen dat je huis snel en voor de best mogelijke prijs verkocht wordt. Het inschakelen van een makelaar kan je dus aan het eind van de rit veel opleveren.

Lees meer over makelaars in Renkum.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Voordat je jouw woning op de markt brengt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles in goede staat is. Dit betekent mogelijk dat je onderhouds- en reparatiekosten hebt. Eventuele gebreken kunnen immers de verkoopprijs drukken of potentiële kopers afschrikken.

Denk bij deze kosten niet alleen aan grote reparaties of renovaties. Ook kleine problemen, zoals een lekkende kraan of een kapot stopcontact, kunnen beter vooraf al worden opgelost. Zodoende presenteer je jouw woning in de best mogelijke staat.

Marketingkosten

Bij het verkopen van jouw huis zal je ook rekening moeten houden met marketingkosten. Deze bestaan uit zaken zoals professionele foto's, een 3D-plattegrond en advertentiekosten voor het promoten van je woning op verschillende platforms.

De meeste marketingkosten worden gedekt door je makelaar, maar dit is geen standaard regel. Daarvoor is het dus verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken. Zo krijg je een beter beeld van wat er inbegrepen is bij de makelaarskosten en wat er mogelijk zelf betaald moet worden.

Verhuiskosten

Ten slotte krijg je bij de verkoop van je huis ook te maken met verhuiskosten. Hoewel deze kosten strikt genomen pas na de verkoop worden gemaakt, zijn ze een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

De kosten omvatten onder andere het inpakken en verplaatsen van je spullen, maar ook zaken zoals de eindschoonmaak van je oude huis. Het is aan te raden om deze verhuiskosten zo vroeg mogelijk in kaart te brengen, zodat je hier rekening mee kunt houden in je budgettering.

Wanneer mijn huis verkopen in Renkum?

Overweeg je jouw huis in Renkum te verkopen? Dan is mei 2024 een uitstekend moment om de stap te zetten. Op dit moment is er namelijk een sterke vraag naar woningen. Deze hoge vraag kan ervoor zorgen dat je huis sneller verkocht wordt, wat in jouw voordeel werkt.

Misschien vraag je je af of het verstandig is om in deze periode te verkopen zonder te weten of er een woningprijzenstijging aankomt. Het antwoord is ja. In deze tijd, waarin de vraag hoog is, kan je snelheid van de verkoop van groot belang zijn en mogelijk resulteren in een succesvolle transactie.

Vergelijk makelaars in Renkum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Met het gemakkelijke stappenplan van Huis Verkopen hoef je geen expert te zijn om jouw huis succesvol te verkopen. Dit overzicht van essentiële stappen helpt je van start tot finish door het proces. Het plan wijst je ook op de belangrijke zaken die je nodig hebt, zoals een energielabel en een goede makelaar. Het is slim om dit stappenplan te gebruiken omdat je dan zeker weet dat je niets overslaat. Je kunt het stappenplan gemakkelijk vinden op hun website, of hier naar het stappenplan gaan.

Beste deals

Op Huis Verkopen kun je eenvoudig verschillende specialisten vergelijken. Door deze vergelijking, krijg je inzicht in wie de beste dienstverlening biedt voor de laagste prijs. Of je nu een ontruimer, een verhuizer of een makelaar nodig hebt, je vindt de beste deals op één plek.

Eén plek voor alles

Je kunt alles regelen op één enkele plek, dit is zowel gemakkelijk als tijdbesparend. Of je nu op zoek bent naar informatie over woningverkoop, of de beste specialisten in Renkum wilt vinden, Huis Verkopen heeft het allemaal.

Duidelijke informatie

Huis Verkopen biedt jou niet alleen diensten, maar ook uitgebreide informative. Deze kennis kan je helpen om de juiste beslissingen te maken bij de verkoop van je woning. Zo weet je zeker dat je de verkoop slim aanpakt.

Gratis en vrijblijvend

Huis Verkopen is gratis en vrijblijvend. Je hebt dus niets te verliezen. Maak gebruik van deze uitstekende service en pak de verkoop van je woning in Renkum zo slim mogelijk aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Renkum

Het bepalen van de waarde van je huis in Renkum kan het beste worden gedaan door een professionele makelaar. Op onze website kun je eenvoudig een waardebepaling aanvragen. Deze zal je een goed beeld geven van de huidige marktwaarde van je huis.

Om je huis in Renkum snel te verkopen, is het goed om de woning verkoopklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan een schoon en opgeruimd huis, kleine reparaties en goede foto's. Voor meer tips kun je op deze pagina terecht.

Bij de verkoop van je huis in Renkum kunnen diverse kosten komen kijken. Denk aan makelaarskosten, kosten voor een energielabel en mogelijk kosten voor het opknappen van je huis. Een overzicht van alle kosten vind je op onze website.

De keuze voor een makelaar is belangrijk bij de verkoop van je huis in Renkum. Je kunt informatie vergaren door ervaringen van anderen te lezen, maar we hebben ook een handige tool op onze site om makelaars te vergelijken.

Om je huis in Renkum voor de hoogste prijs te verkopen, zorg je dat het er op zijn best uitziet. Investeer in goede foto's, kleine reparaties en een sfeervolle presentatie. Ontdek op deze pagina meer tips om dit te bereiken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen