Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bennekom

Wanneer je besluit je huis in Bennekom te verkopen, wil je elke kans aangrijpen om dit succesvol te doen. Met onze praktische tips en handige tools helpen wij je het maximale uit de verkoop te halen. Maak je gereed voor een vlekkeloze verkoopervaring!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bennekom

Als woningverkoper in Bennekom heb je ongetwijfeld verschillende doelen als je jouw huis gaat verkopen. Enkele van deze doelen kunnen zijn: het behalen van een hoge verkoopprijs, het realiseren van een snelle verkoop of het voorkomen van onnodige kosten. Het zijn deze kosten waar je bijzondere aandacht aan moet besteden, omdat ze een grote invloed kunnen hebben op jouw netto winst.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Bennekom worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is, of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Door het vergelijken van makelaars kun je een makelaar vinden die uitblinkt in het verkopen van woningen in Bennekom. Maar wat zijn dan de actuele cijfers over de woningmarkt in Bennekom?:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
60 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 533.494
Besparing (gem.)
€ 1.334

Je huis snel verkopen in Bennekom

Je staat op het punt om je woning in Bennekom te verkopen. Maar hoe snel gaat dat eigenlijk? Het antwoord is gemiddeld vrij vlot: woningen in Bennekom verkopen zich gemiddeld binnen 51 dagen.

 1. Onderzoek de huidige woningmarkt in Bennekom. Begrip van de markt stelt je in staat om een realistische verkoopprijs in te stellen, wat bijdraagt aan een snelle verkoop.
 2. Maak je woning aantrekkelijk voor potentiële kopers. Een opgeruimd, schoon en goed onderhouden huis is aantrekkelijker en kan ervoor zorgen dat het sneller van de hand gaat. Maar let op, investeer niet te veel in grote renovaties.
 3. Wees op je hoede voor woningopkopers. Zij bieden vaak onder de marktwaarde en proberen op die manier een snelle winst te maken. Verkoop alleen aan een opkoper als je zeker weet dat het bod eerlijk is.

Tips in Bennekom

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bennekom op?

In juni 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bennekom op € 533.494 euro. Deze verkoopwaarde is echter geen vaststaand gegeven, want jouw uiteindelijke opbrengst hangt van diverse factoren af. Bijvoorbeeld het type huis, de staat van onderhoud, de locatie binnen Bennekom en natuurlijk de marktontwikkelingen hebben een behoorlijke invloed op de verkoopopbrengst.

Naast de algemene verkoopprijs is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. In Bennekom is deze prijs momenteel € 4.358 euro. Zowel verkoopprijzen als vraagprijzen zijn continu in beweging, dus als je overweegt om jouw huis in Bennekom te verkopen, is het goed om deze prijzen scherp in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bennekom

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.400
€ 3.900
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bennekom bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bennekom.

Feitjes over Bennekom

 • Bennekom bevindt zich in de provincie Gelderland.
 • Het heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de Romeinse tijd.
 • Er wonen ongeveer 15.000 personen in Bennekom.

Tips om je woning te verkopen in Bennekom

Overweeg je om je huis in Bennekom te verkopen? Dit kan een complex proces zijn, maar er zijn voldoende strategieën om dit vlot en voordelig te laten verlopen. In deze gids geven we je profijtbare tips om met succes je huis in Bennekom te verkopen.

 • Onderzoek de huizenmarkt in Bennekom. Ter plaatse zijn er wellicht trends of vereisten waar je rekening mee kunt houden bij het bepalen van je vraagprijs.
 • Houd je woninggedocumenteerd. Koop een pre-koop inspectie om te zien welke reparaties nodig zijn. Dit kan je onderhandelingspositie en uiteindelijke verkoopprijs substantieel verbeteren.
 • Zorg voor een professionele fotograaf. Hoogwaardige en aantrekkelijke foto's van je huis kunnen potentiële kopers aantrekken en de vraagprijs verhogen.
 • Investeren in kleine verbeteringen kan een groot verschil maken. Denk aan het verven van muren, een diepe schoonmaak of het plaatsen van nieuwe lampen om je huis aantrekkelijk te maken.
 • Marketingstrategie is cruciaal. Naast adverteren op vastgoedwebsites, overweeg dan ook sociale media en lokale kranten om zo veel mogelijk potentiële kopers te bereiken.
 • Een ervaren verkoopmakelaar kan een verschil maken. Terwijl je investeert in hun diensten, kunnen ze je vaak geld besparen door je te helpen een hogere verkoopprijs te krijgen.

Ontdek jouw stappenplan in Bennekom:

 • Het stappenplan zorgt voor volledige voorbereiding
 • Eenvoudig bijhouden van verkoopvoortgang
 • Vrijheid in keuze voor optionele verkoopstappen
 • Woningverkoop regelen vanuit één handige plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bennekom?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bennekom kost je als verkoper gemiddeld € 7.269. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bennekom In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 533.494) € 5.815
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.269

Kosten van makelaars in Bennekom

Als je jouw huis in Bennekom gaat verkopen, zul je te maken krijgen met de kosten van een makelaar. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, bedragen gemiddeld 1,09% van de verkoopprijs van jouw huis. Dit bedrag kan dus flink oplopen afhankelijk van hoeveel jouw huis waard is.

Het is raadzaam om offertes op te vragen bij verschillende makelaars. Op deze manier kun je de tarieven vergelijken en een scherpere prijs bedingen. Een makelaar zal na het uitbrengen van een offerte vaak thuis bij je langskomen om de woning te bekijken en een realistische inschatting te maken van de kosten.

Lees meer over makelaars in Bennekom.

Andere kosten bij verkoop

Marketingkosten

Het verkopen van jouw woning gaat vandaag de dag hand in hand met effectieve marketing. Professionele en aantrekkelijke woningfoto's, video's, 3D rondleidingen en gedetailleerde plattegronden vormen een integraal onderdeel van het verkoopproces. Deze marketingkosten zijn meestal onderdeel van de makelaarskosten.

Naast het presenteren van jouw woning op hun eigen website, kunnen makelaars jouw eigendom ook promoten op woningportalen en sociale media. Omdat deze marketingkosten vaak onderdeel zijn van de makelaarskosten, is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken zodat je een duidelijk beeld krijgt van wat je kunt verwachten.

Overdrachtsbelasting

Als verkoper ben je meestal verantwoordelijk voor het betalen van de overdrachtsbelasting. Dit is een belasting over de waarde van de woning en wordt betaald op het moment van de overdracht. De kosten kunnen aanzienlijk zijn en het is belangrijk om dit op te nemen in je verkoopbudget.

Overdrachtsbelasting wordt berekend als een percentage van de aankoopprijs en kan aanzienlijk variëren, afhankelijk van de regio en het type woning. Het is raadzaam om een belastingadviseur te raadplegen om er zeker van te zijn dat je rekening houdt met deze kosten.

Verhuiskosten

Wanneer je woning is verkocht, moet je je spullen verhuizen. Verhuiskosten, inclusief het huren van een verhuisbedrijf of verhuiswagen en het kopen van verpakkingsmateriaal, kunnen oplopen. Deze kosten zijn gemakkelijk over het hoofd te zien, maar vormen een belangrijk onderdeel van het verkoopproces.

Het is belangrijk om meerdere offertes te krijgen van verschillende verhuisbedrijven om de beste prijs te vinden. Vergeet ook niet extra kosten in te calculeren voor eventuele opslag van meubels of persoonlijke bezittingen tijdens de verhuizing.

Wanneer mijn huis verkopen in Bennekom?

Met overwegend goed verkopende woningen in Bennekom, zou je je kunnen afvragen of dit een goed moment is om je huis te verkopen. Absoluut, met de huidige marktomstandigheden lijkt het een uitstekend timing. Vooral voor doorstromers is de markt momenteel behoorlijk gunstig.

Wat het voor doorstromers precies een goed moment maakt? Nou, de combinatie van een sterke vraag naar woningen en het huidige klimaat van juni 2024 maken dat jouw huis in Bennekom aantrekkelijk is voor potentiële kopers. Doordat de markt gunstig is, kun je wellicht sneller dan je denkt de volgende stap zetten.

Vergelijk makelaars in Bennekom Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Mogelijk overweeg je om je woning te verkopen en vraag je je af waar je moet beginnen. Gelukkig heeft Huis Verkopen een handig en overzichtelijk stappenplan. Het stappenplan is ontwikkeld om je te helpen bij alle aspecten van de verkoop van je woning - van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel. Het is geoptimaliseerd om je een eenvoudig, gestructureerd en compleet overzicht te bieden van alles wat geregeld moet worden voor de verkoop van je woning. Door het stappenplan te gebruiken, zorg je ervoor dat je niets over het hoofd ziet en haal je het maximale uit de verkoop van je woning.

Statistieken lokale makelaars Bennekom

Ken je dat gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet? Er zijn veel makelaars actief in Bennekom en het kan ontzettend lastig zijn om een keuze te maken. Op Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig lokale makelaars, zodat je de beste makelaar voor jou vindt op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid.

Kosten besparen met het stappenplan

Verkopen is meer dan alleen een advertentie plaatsen. Je hebt hulp nodig van professionals zoals makelaars en energieadviseurs. Maar hoe vind je de beste dienstverlener tegen de laagste prijs? Via ons stappenplan vergelijk je deze dienstverleners op tarieven en beschikbaarheid waardoor je flink op je makelaarskosten kunt besparen.

Onafhankelijk advies

In een wereld vol misinformatie kunnen wij de objectiviteit bieden die je zoekt. Huis Verkopen is het grootste platform in Nederland op het gebied van woningverkoop en wij zijn 100% onafhankelijk. Dit betekent dat we geen enkele partij voortrekken; we kijken enkel naar wie de beste dienst levert voor de beste prijs.

Overzichtelijkheid van het stappenplan

Het stappenplan van Huis Verkopen geeft je een helder overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Met dit interactieve plan ben je altijd goed geïnformeerd, regel je alles op één plek en vink je elke voltooide stap eenvoudig af. Zo houd je het overzicht en verloopt het verkoopproces soepel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bennekom

Een goed begin is om een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Je krijgt dan een goed beeld van wat jouw huis waard is in de huidige markt. Verder kun je een verkoopstrategie uitstippelen en eventueel een makelaar inschakelen. Check ook ons stappenplan voor meer hulp.

Bij de verkoop van je huis moet je denken aan kosten voor de makelaar, de notaris en eventueel een verkoopstylist. Het is handig om de exacte kosten op te vragen bij lokale makelaars. Meer informatie over de kosten vind je op deze pagina.

De snelheid waarmee je jouw huis verkoopt, hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraagprijs en de huidige marktomstandigheden. Voor tips om je woning snel te verkopen, kun je terecht op onze snel-verkopen pagina.

De juiste makelaar vinden voor de verkoop van je huis kan best uitdagend zijn. Het is aan te raden om meerdere makelaars te vergelijken. Gebruik dit hulpmiddel op onze website om de makelaar te vinden die het beste bij je past.

Het is cruciaal om je huis goed voor te bereiden op de verkoop. Maak je huis aantrekkelijk voor potentiële kopers, bepaal een realistische vraagprijs en heb alle benodigde documenten bij de hand. Ons verkoopadvies kan je hierbij helpen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen