Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lunteren

Je huis in Lunteren verkopen is een grote stap. Het begint met een belangrijke voorbereiding: het vergelijken van makelaars om te bepalen wie het beste jouw belangen begrijpt en vertegenwoordigt. Met de juiste keuze kun je je huis snel en voor een goede prijs verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lunteren

Als woningverkoper in Lunteren is je doel duidelijk: je wilt je huis verkopen. Dit heeft doorgaans meerdere subdoelen. Je wilt bijvoorbeeld een goede verkoopprijs realiseren. Goed verstaan met je makelaar is ook van belang, want je vertrouwt hem of haar niet alleen de verkoop van je huis toe, maar ook de zorg voor een soepel en probleemloos verkooptraject. Verder wil je misschien een snelle verkoop, zodat je over kunt naar je nieuwe woning zonder veel gedoe.

Als potentiële woningverkoper vraag je je wellicht af: hoe snel worden woningen in Lunteren verkocht en wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen als ik verschillende makelaars vergelijk? Ben je benieuwd naar deze factoren? Zodra je verder leest, vind je de meest recente gegevens omtrent de woningmarkt in Lunteren:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
109 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 739.769
Besparing (gem.)
€ 2.108

Je huis snel verkopen in Lunteren

In Lunteren worden woningen gemiddeld binnen 79 dagen verkocht. Even snel of sneller je huis verkopen? Let dan op de volgende tips.

 1. Zorg voor aantrekkelijke foto's. De eerste indruk is enorm belangrijk. Kies voor duidelijke en ruimtelijk ogende foto's, waarop je woning op z'n best te zien is. Schakel eventueel een professionele fotograaf in.
 2. Maak je huis verkoopklaar. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is bij bezichtigingen. Persoonlijke spullen kunnen afleiden van de potentie van de woning. Maak dus 't huis neutraal en uitnodigend.
 3. Overweeg een gratis waardebepaling door een makelaar. Dit geeft je een goed beeld van de invloed van de vraagprijs op de snelheid waarmee je woning wellicht verkocht wordt.

Tips in Lunteren

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lunteren op?

Geïnteresseerd in de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Lunteren in de huidige markt? Op dit moment is dat € 739.769. Het is goed om te beseffen dat deze verkoopsom van verschillende factoren afhankelijk kan zijn. Factoren zoals de locatie binnen Lunteren, de staat van onderhoud, de grootte van het perceel en het huis zelf, spelen allemaal een rol in het bepalen van deze prijs.

Inzicht in de gemiddelde verkooprijs per vierkante meter is ook belangrijk. In Lunteren ligt deze nu op € 5.146. Deze informatie is bijzonder waardevol bij het bepalen van de potentiële waarde van jouw huis of bij de onderhandeling over de aankoop van een woning. Het is dus zeker nuttig om te weten wat de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Lunteren is.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lunteren

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.900
€ 5.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lunteren bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lunteren.

Feitjes over Lunteren

 • Lunteren is geografisch het middelpunt van Nederland.
 • De plaats beschikt over eigen gereedschappenmuseum: De Wissen.
 • Jaarlijks wordt hier de Oud Lunterse Dag gevierd.

Tips om je woning te verkopen in Lunteren

Je overweegt om je huis in Lunteren te verkopen? Dan wil je natuurlijk dat dit snel en tegen een goede prijs gebeurt. Hieronder vind je enkele cruciale tips waarmee je je voorbereidt op een geslaagde verkoop.

 • Fotografie speelt een sleutelrol in de vastgoedmarkt. Maak gebruik van hoogwaardige foto's waarop je woning erop zijn best uitziet, om de interesse van potentiële kopers te wekken.
 • Opruimen en schoonmaken klinkt eenvoudig, maar wordt toch vaak onderschat. Een schoon en opgeruimd huis laat kijkers de mogelijkheden van het huis beter zien.
 • De juiste vraagprijs is cruciaal. Te hoog en je huis zal te lang op de markt blijven, te laag en je verliest geld. Een goede makelaar kan je helpen de juiste balans te vinden.
 • Maak gebruik van de kracht van online marketing. Plaats je woning op populaire huizensites en gebruik social media om een breed publiek te bereiken.
 • Laat kleine reparaties uitvoeren. Een huis zonder zichtbare gebreken komt vlekkeloos over. Dit wekt vertrouwen bij potentiële kopers en vergroot de kans op een snelle verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Lunteren:

 • Voorkomt dat je stappen overslaat bij verkoop
 • Keuze voor optionele stappen n.a.v. jouw wensen
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen
 • Zorgt voor een soepele, gestructureerde verkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lunteren?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lunteren kost je als verkoper gemiddeld € 8.376. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lunteren In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 739.769) € 8.137
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.376

Kosten van makelaars in Lunteren

De gemiddelde kosten van een makelaar bij het verkopen van je huis in Lunteren hangen samen met het uiteindelijke verkoopbedrag van je huis. De meeste makelaars werken met een courtage, ofwel een percentage van dit bedrag. Het gebruikelijke courtagepercentage in Lunteren is 1,10%.

Laat je niet verrassen door dit bedrag, het makelaarstarief is bijna altijd een voorstel en is dus onderhandelbaar. Er zit duidelijke meerwaarde in het vergelijken van verschillende makelaars. Door te onderhandelen en te vergelijken kun je soms aanzienlijk besparen op de kosten van je makelaar.

Lees meer over makelaars in Lunteren.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten die je betaalt aan de notaris voor het opstellen van de akte van levering. Deze kosten variëren per notaris en zijn vaak een vast bedrag.

Notariskosten zijn onvermijdelijk bij het verkopen van een huis. Je kunt zelf een notaris kiezen en het is slim om vooraf offertes op te vragen. Zo krijg je inzicht in de kosten en kun je eventueel besparen.

Onderhoudskosten

Voordat je de woning op de markt zet, wil je dat deze er op zijn best uitziet. Hierbij hoort mogelijk bijkomend onderhoud. Vervang bijvoorbeeld kapotte lampen, repareer lekkages en geef de muren eventueel een likje verf.

Investeer in het onderhoud van jouw huis. Het komt de presentatie van de woning ten goede en kan bijdragen aan een goede verkoopprijs. Verwaarloosd onderhoud kan juist potentiële kopers afschrikken.

Energielabel

Het energielabel van je huis kan invloed hebben op de verkoopprijs van je woning. Het is een indicator van de energiezuinigheid van je huis. Dit label is verplicht bij de verkoop van de woning en kent bijbehorende kosten.

Het aanvragen van een energielabel is dus niet alleen verplicht, maar kan ook bijdragen aan een goede verkoopprijs. Een energiezuinig huis is aantrekkelijker en kan je helpen sneller te verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Lunteren?

Denk je erover na om jouw huis in Lunteren in deze periode op de markt te zetten? Op basis van de algemene markttrends en vraag naar woningen zou juli 2024 zomaar eens een goed moment kunnen zijn. Echter, voor specifiek inzicht in de lokale markt van Lunteren, zijn lokale makelaars de beste bron van informatie.

Vraag je je af wat de schatting van jouw woningswaarde zou kunnen zijn? Een lokale makelaar in Lunteren kan je voorzien van een realistische waardebepaling op basis van kennis van de lokale markt en recente verkopen. Dit geeft je een solide basis om te beslissen of dit het juiste moment is om jouw huis te verkopen.

Vergelijk makelaars in Lunteren Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Aan de verkoop van jouw woning zitten vele uitdagingen vast. Gelukkig biedt Huis Verkopen een simpele en doeltreffende hulp bij dit proces: het stappenplan. Met behulp van dit digitale plan ben je in een mum van tijd voorbereid, zonder je zorgen te hoeven maken over het missen van belangrijke stappen. De juiste voorbereiding is cruciaal en kan een grote invloed hebben op het uiteindelijke verkoopsucces. Besluit je Huis Verkopen te gebruiken, dan geniet je optimaal van de voordelen van een zorgeloze woningverkoop.

Eenvoudig de beste makelaar vinden

Met Huis Verkopen heb je alle benodigde informatie binnen handbereik voor het kiezen van een passende makelaar. De website heeft een uitgebreide selectie van makelaars in Lunteren, waardoor je gemakkelijk een keuze kunt maken gebaseerd op prijs en service.

Essentiële woningverkoop documenten

Huis Verkopen helpt je ook met de benodigde verkoopdocumentatie. Zo wordt het makkelijk om te weten welk energielabel je nodig hebt en wat de eisen zijn, zodat er tijdens het verkoopproces geen verrassingen zijn.

Relevante diensten eenvoudig geregeld

Of je nu een ontruimer nodig hebt of iemand om je verhuizing te regelen, met Huis verkopen vind je de juiste specialisten in Lunteren. Zo kan je je volledig richten op het maximaal verkrijgen voor jouw woning en hoef je je niet druk te maken om deze randzaken.

Kennis gaat verder dan alleen verkopen

Behalve verkoopondersteuning biedt Huis Verkopen ook waardevolle informatie over de woningmarkt en woningverkoop in het algemeen. Zo ben je altijd up-to-date en optimaal voorbereid op de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lunteren

Het bepalen van de waarde van je huis in Lunteren kan complex zijn. Het is raadzaam om een waardebepaling aan te vragen bij een lokale makelaar. Zij kennen de lokale markt en factoren die de woningwaarde beïnvloeden. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan het verkopen van een huis in Lunteren. Deze variëren sterk, van makelaarskosten tot kosten voor de notaris en eventuele reparatiekosten aan het huis. Raadpleeg deze link voor een compleet overzicht van deze kosten.

Het snel verkopen van je huis in Lunteren hangt af van verschillende factoren. Om je te helpen hebben we een lijst samengesteld met tips om je woning snel te verkopen. Je kunt de lijst terugvinden op deze website.

Het vinden van de beste makelaar voor verkoop van je huis in Lunteren vraagt om een goed vergelijk. Bekijk de ervaring, reviews en tarieven van verschillende makelaars. We hebben een handige tool ontwikkeld op deze pagina waarmee je verschillende makelaars kunt vergelijken.

Er zijn meerdere stappen die je moet volgen bij het verkopen van je huis in Lunteren. Van het bepalen van de verkoopprijs, tot het afronden van de verkoop bij de notaris. Volg ons handige stappenplan verkoop huis om je door het proces te leiden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen