Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wekerom

Plan je om jouw huis in Wekerom te verkopen? Wij bieden een helder stappenplan dat je in elke fase van het verkoopproces gidst. Met onze hulp krijg je grip op de complexiteit van de woningverkoop, van de voorbereiding tot de uiteindelijke verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wekerom

Als je jouw huis in Wekerom gaat verkopen, heb je waarschijnlijk meerdere doelen. Misschien wil je zo'n hoog mogelijk verkoopbedrag realiseren. Of misschien wil je het verkoopproces zo snel mogelijk afronden. Daarnaast wil je natuurlijk ook de kosten in controle houden, omdat een lagere investering resulteert in een hogere netto verkoopprijs.

Je vraagt je mogelijk af: hoe snel worden huizen in Wekerom verkocht? Wat kan ik gemiddeld verwachten als verkoopopbrengst? Hoeveel kan ik besparen als ik makelaars vergelijk? Voor een duidelijk stappenplan voor de verkoop van je woning kun je ook een kijkje nemen op het stappenplan van Huisverkopen.nl. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen, met actuele cijfers over de woningmarkt in Wekerom:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
102 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 349.250
Besparing (gem.)
€ 943

Je huis snel verkopen in Wekerom

Woningen in Wekerom verkopen in gemiddeld 74 dagen. Dit is een overzichtelijk tijdsframe, maar het kan dat jij jouw woning sneller wilt verkopen. De onderstaande tips kunnen je hierbij helpen.

 1. Neem de tijd om een waardebepaling aan te vragen bij verschillende makelaars. Dit zorgt voor een scherper beeld van wat jouw woning waard is. Verschillende inschattingen kunnen leiden tot een betere verkoopstrategie. Op onze site kan je makkelijk een waardebepaling aanvragen.
 2. Een opgeruimde, goed onderhouden woning is van essentieel belang. Zorg dat de tuin verzorgd is en doe kleine reparaties waar nodig. Dit kan de uitstraling van je woning ten goede komen en bijdragen aan een snelle verkoop.
 3. Maak gebruik van professionele foto's en een uitgebreide omschrijving van de woning wanneer je deze online plaatst. Dit zorgt voor meer interesse bij potentiële kopers en geeft ze een goed beeld van wat ze kunnen verwachten tijdens de bezichtiging.

Tips in Wekerom

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wekerom op?

Als je eraan denkt om jouw huis in Wekerom te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs in deze plaats momenteel op € 349.250 euro ligt. Het is belangrijk om je te realiseren dat de uiteindelijke verkoopsom van diverse factoren afhankelijk is. Zo speelt onder andere de grootte van de woning, de staat van het onderhoud en de ligging in Wekerom een beslissende rol.

Bijkomend gaat het niet alleen om de totale verkoopsom, maar ook om de prijs per vierkante meter. Die ligt in Wekerom op dit moment rond € 4.885 euro. Huizenprijzen zijn echter altijd in beweging. Een goede makelaar kan je adviseren over het juiste verkoopmoment, rekening houdend met allerlei factoren, waaronder ook de ontwikkelingen in de huizenmarkt rond mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wekerom

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 4.300
€ 5.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wekerom bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wekerom.

Tips om je woning te verkopen in Wekerom

Het verkopen van je huis in Wekerom is een grote stap. Een succesvolle verkoop hangt af van een aantal factoren. Met de volgende praktische tips kun je, zowel qua tijd als prijs, het best mogelijke resultaat bereiken. Deze kleine investeringen kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Prijssetting: Zorg dat de vraagprijs realistisch is. Doe zelf onderzoek naar vergelijkbare huizen in Wekerom en vraag makelaars om advies.
 • Onderhoud: Los kleine gebreken op voordat potentiële kopers langskomen. Een goed onderhouden huis wekt vertrouwen en kan de verkoopprijs ten goede komen.
 • Foto's en video's: Professionele, heldere foto's en eventueel een video geven potentiële kopers een goede eerste indruk. Dit kan hen aansporen om een bezichtiging te plannen.
 • Persoonlijke items: Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke items. Dit maakt het voor potentiële kopers makkelijker om zichzelf in het huis te zien wonen.
 • Ruimte: Laat zoveel mogelijk licht en ruimte in je huis. Dit maakt kamers groter en aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Wekerom:

 • Gratis en op maat gemaakt voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Interactief platform bijhouden verkoopproces
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wekerom?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wekerom kost je als verkoper gemiddeld € 5.896. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wekerom In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 349.250) € 4.016
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.896

Kosten van makelaars in Wekerom

Wanneer je overweegt jouw huis in Wekerom te verkopen, dan zul je te maken krijgen met makelaarskosten. Deze kosten kunnen enorm verschillen van makelaar tot makelaar en zijn meestal gebaseerd op een courtage of een vast tarief. Een courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van jouw huis. De gemiddelde courtage in Wekerom is 1,15%. Bij een vast tarief betaal je een vooraf afgesproken bedrag aan de makelaar, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van de woning.

Aan de hand van de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Wekerom, die op € 349.250 ligt, is het duidelijker te zien wat dit in euro's betekent. Bij een gemiddeld courtage van 1,15% komen de makelaarskosten bij de verkoop van je huis gemiddeld uit op € 4.016. Door deze informatie in gedachten te houden, kun je een betere keuze maken bij het kiezen van een makelaar voor het verkopen van je huis in Wekerom.

Lees meer over makelaars in Wekerom.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om je huis te verkopen, is aandacht besteden aan verkoopstyling en onderhoud. Zorg ervoor dat jouw huis er uitnodigend en bewoonbaar uitziet. Dit helpt niet alleen om potentiële kopers aan te trekken, maar kan ook de waarde van je huis verhogen.

De kosten voor het voorbereiden van je huis op de verkoop variëren, maar als je uitgaat van de gemiddelde kosten voor deze fase van verkoopstyling, kom je uit op € 875. Dit kan variëren van het schilderen van muren, het oplossen van kleine defecten, tot het professioneel stylen van je huis voor de foto's op de woningadvertentie.

Notariskosten

Naast de kosten voor een makelaar moet je ook rekening houden met de notariskosten. Deze kosten zijn voor de juridische overdracht van het eigendom van je huis naar de nieuwe eigenaar. Het is de notaris die alle noodzakelijke documenten controleert en de overdracht officieel maakt.

Daarnaast kan het zijn dat je nog een hypotheek hebt op je huis die officieel bij de notaris moet worden doorgehaald. Hiervoor betaal je het zogenaamde royement. De gemiddelde kosten van het doorhalen van een hypotheek bij een notaris zijn € 350.

Verhuis- en opslagkosten

Als je eenmaal je huis hebt verkocht, moet je je eigendommen verhuizen naar je nieuwe woning. Afhankelijk van de grootte en locatie van je nieuwe woning, kunnen de verhuis- en opslagkosten nogal variëren. Ook kunnen extra kosten ontstaan als je bijvoorbeeld tijdelijk spullen moet opslaan.

Denk bij het berekenen van deze kosten aan de prijs van een verhuisbedrijf, de kosten voor het huren van een opslagruimte of het huren van een verhuiswagen als je besluit om de verhuizing zelf te regelen. Vergeet niet, deze kosten zijn niet inbegrepen in de verkoopprijs van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Wekerom?

Overweeg je om je huis in Wekerom te verkopen? Door de huidige woningmarkt kan dit in mei 2024 zeker interessant zijn! Vermoedelijk ben je op zoek naar de maximale verkoopprijs voor jouw woning, en de huidige samenhang van prijzen en vraag kan daar in jouw voordeel werken.

Je vraagt je misschien af: maar wanneer is dan precies het juiste moment om te starten? Gezien de marktdynamiek is nu doorgaans een goed moment om de verkoop te initiëren. Ondanks dat we niet kunnen voorspellen hoe de woningmarkt zich zal ontwikkelen, kan tijdig handelen zeker in je voordeel zijn.

Vergelijk makelaars in Wekerom Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Voorbereiden om jouw huis te verkopen kan overweldigend zijn. Gelukkig maakt Huis Verkopen dit proces eenvoudiger met een speciaal voor jouw huis ontworpen stappenplan. Dit stappenplan leidt je door elke belangrijke stap, zodat je niets over het hoofd ziet en altijd de juiste beslissingen kunt maken in elke fase van het verkoopproces van je woning. Bovendien kan je gemakkelijk de stappenplan volgen, dit maakt de voorbereiding op de verkoop van jouw woning niet alleen eenvoudiger, maar ook een stuk minder stressvol.

Gratis waardebepaling

Wanneer je jouw huis wilt verkopen, is het belangrijk om de juiste verkoopprijs te stellen. Daarom biedt Huis Verkopen een gratis waardebepaling aan die je helpt om de juiste verkoopprijs te bepalen.

Vergelijk makelaars

Met Huis Verkopen kan je makelaars vergelijken. Dit helpt je om de beste makelaar in Wekerom te vinden die bij je past en aan jouw specifieke behoeften en wensen voldoet.

Bespaar op makelaarskosten

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen heb je de mogelijkheid om te besparen op makelaarskosten. Op deze manier kan jij je hard verdiende geld beter besteden aan andere zaken rondom de verkoop van je woning.

Onafhankelijk en gratis

Huis Verkopen is een onafhankelijk platform en bovendien volledig gratis te gebruiken. Dit betekent dat we jouw belangen voorop stellen, en dat we je op een eerlijke manier helpen om de beste verkoopdeal te krijgen voor jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wekerom

Een mogelijk startpunt om de verkoopwaarde van je huis in Wekerom te bepalen, is de huidige marktwaarde. Factoren zoals nabijgelegen voorzieningen, de staat van het huis en vergelijkbare woningen in jouw omgeving spelen een rol. Raadpleeg de pagina Wat is mijn woning waard voor meer informatie.

Bij de verkoop van je huis zijn bepaalde documenten vereist. Denk aan de eigendomsakte, een energielabel, maar ook aan plattegronden en bouwtekeningen. Voor een volledige lijst van benodigde documenten, raadpleeg je deze pagina.

Het snel verkopen van je huis in Wekerom hangt af van verschillende factoren zoals de vraagprijs, de staat van de woning en de huidige marktomstandigheden. Voor meer details en handige strategieën voor een snelle verkoop, bezoek deze pagina.

Bij een verhuizing moet je aan tal van zaken denken. Van adreswijzigingen tot aan het regelen van de vervoer van je spullen. Voor een uitgebreid overzicht van zaken die je dient te regelen bij een verhuizing, kun je terecht op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen