Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Enschede

Je overweegt wellicht om je huis in Enschede te verkopen. Een belangrijke beslissing waarbij een goed overzicht van de lokale huizenmarkt, betrouwbaar advies en deskundige begeleiding gedurende het gehele verkoopproces essentieel zijn. Houd ook rekening met het juridische aspect en zorg voor een solide overeenkomst.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Enschede

Als woningverkoper in Enschede kom je voor verschillende uitdagingen te staan. Bij het verkopen van je huis heb je diverse doelen. Misschien wil je een zo hoog mogelijke prijs krijgen, of misschien geeft je prioriteit aan een snelle verkoop. Misschien is het belangrijk om de verkoop soepel te laten verlopen, of om een verkoop te realiseren die het best past bij jouw toekomstplannen. Hoe dan ook, het inschakelen van een goede makelaar die aantoonbaar presteert in Enschede kan deze doelen een stuk haalbaarder maken.

Maar hoe vind je die juiste makelaar? Waar moet je precies op letten om jouw doelen te bereiken? Wat zijn de actuele cijfers van de Enschedese woningmarkt? Hoe snel worden huizen in Enschede verkocht en wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe veel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Het zijn allemaal vragen waar je waarschijnlijk benieuwd naar bent als je jouw woning gaat verkopen. Voor een goed en volledig advies kan je altijd de pagina verkoopadvies aanvragen raadplegen. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen, met actuele cijfers over de woningmarkt in Enschede:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
52 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 350.838
Besparing (gem.)
€ 965

Je huis snel verkopen in Enschede

Wanneer je je woning in Enschede wil verkopen, wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk doen. Het lukt de gemiddelde woningverkoper om hun woning binnen 53 dagen te verkopen. Maar hoe zorg je ervoor dat je woning sneller verkocht wordt?

 1. Fotografie en presentatie: Veel potentiële kopers zoeken eerst online voordat ze een bezichtiging inplannen. Zorg daarom voor professionele foto's en een aantrekkelijke presentatie van je woning.
 2. Prijsbepaling: Een concurrerende prijs is belangrijk om je woning snel te verkopen. Overleg met een makelaar of taxateur over de juiste prijsbepaling voor je woning en laat je niet verleiden tot het vragen van een onrealistisch hoog bedrag.
 3. Zichtbaarheid: Zorg dat je woning op zoveel mogelijk plaatsen te zien is. Denk aan online platformen als Funda, social media, maar ook de traditionele makelaarsborden.

Tips in Enschede

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Enschede op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Enschede is momenteel € 350.838. Dit gemiddelde is echter niet altijd van toepassing op alle woningen, aangezien de uiteindelijke verkoopprijs van veel factoren afhangt. Denk hierbij aan de locatie van de woning, de grootte, het onderhoudsniveau en het huidige marktklimaat. Vooral in een stad als Enschede, waar de woningmarkt erg dynamisch is, kunnen de prijzen fluctueren.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, die in Enschede momenteel € 3.038 is. Maar wil je echt weten wat je huis waard is in deze periode van mei 2024? Dan is het in veel gevallen zinvol om een waardebepaling te laten uitvoeren. Door het aanvragen van een gratis waardebepaling kan een makelaar exact vertellen wat jouw huis op dit moment waard is, zonder dat je kosten maakt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Enschede

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.100

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Enschede bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Enschede.

Feitjes over Enschede

 • Enschede huisvest de grootste outdoor ijsbaan van Nederland.
 • Het Rijksmuseum Twenthe in Enschede heeft een indrukwekkende kunstcollectie.
 • Enschede heeft meer fietspaden dan welke Nederlandse stad ook.

Tips om je woning te verkopen in Enschede

Het verkopen van je huis in Enschede kan een uitdagend proces zijn, waarbij je goed voorbereid moet zijn om het maximale uit je woning te halen. In deze gids delen we enkele tips die je kunnen helpen bij het succesvol verkopen van je huis.

 • Onderhoud en reparaties: Zorg dat je huis in topconditie is voordat je het op de markt brengt. Noodzakelijke reparaties niet uitvoeren kan geïnteresseerde kopers afschrikken.
 • Fotografie: Investeer in professionele, heldere fotografie van je woning. De juiste foto's kunnen een krachtig hulpmiddel zijn in het sneller verkopen van je huis.
 • Ken de lokale markt: Verdiep je in de lokale vastgoedmarkt van Enschede en stel een realistische prijs vast voor je woning op basis van vergelijkbare huizen in de buurt.
 • Persoonlijke bezittingen: Haal persoonlijke spullen weg en depersonaliseer je huis zoveel mogelijk. Kopers moeten zich hun leven in jouw huis kunnen voorstellen.
 • Investeer in kwaliteit promotie: Zorg voor opvallende verkoopborden en effectief online adverteren. Zo bereik je een zo breed mogelijk publiek van potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Enschede:

 • Persoonlijk stappenplan specifiek voor jouw woning
 • Voorkom overgeslagen stappen met gestructureerde aanpak
 • Vergelijk mogelijkheden om duizenden euro's te besparen
 • Gratis, vrijblijvend en interactief: volledige controle
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Enschede

Enschede, met zijn diversiteit aan bezienswaardigheden, biedt veel voor mogelijke huizenkopers. Dit verhoogt de aantrekkelijkheid van de stad en kan het verkopen van uw huis vergemakkelijken. De historische cultuur, een bruisend stadscentrum en het nabijgelegen natuurlijke schoon dragen hieraan bij.

De volgende bezienswaardigheden in Enschede zijn met name interessant voor potentiële kopers:

 • Rijksmuseum Twenthe: Deze gerenommeerde kunstgalerie prikkelt de zintuigen met werken uit verschillende tijdperken, van de Middeleeuwen tot hedendaagse kunst.
 • Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede: Met diverse voorstellingen, concerten en evenementen, vormt het een culturele hotspot binnen de regio.
 • Natuurgebied Aamsveen: Als een van de grootste hoogveengebieden in West-Europa, biedt het geweldige wandelmogelijkheden en natuurschoon.
 • Oude Markt: Als bruisend hart van de stad, bevat het vele restaurants, cafés en winkels, ideaal voor liefhebbers van stadse levendigheid.
 • Roombeek Cultuurpark: Dit moderne stadsdeel, bekend van de vuurwerkramp in 2000, huisvest nu diverse musea en galeries met een sterke focus op kunst en cultuur.

Wat kost een huis verkopen in Enschede?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Enschede kost je als verkoper gemiddeld € 5.668. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Enschede In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 350.838) € 3.894
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.668

Kosten van makelaars in Enschede

Wanneer je je huis wilt verkopen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde kosten van een makelaar in Enschede. Deze kosten variëren aanzienlijk, omdat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. Gemiddeld genomen brengen makelaars in Enschede een courtage in rekening van 1,11% van de verkoopprijs van jouw huis.

Het is belangrijk om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Enschede momenteel € 350.838 bedraagt. Dit houdt in dat een gemiddeld courtage van 1,11% voor jou betekent dat je, bij een gemiddelde verkoopprijs, rond de € 3.894 aan makelaarskosten kwijt bent. Het is daarom aan te raden de kosten goed te vergelijken voor je met een makelaar in zee gaat.

Lees meer over makelaars in Enschede.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Verkoopstyling en klein onderhoud zijn uitstekende manieren om de aantrekkingskracht van jouw huis te vergroten. Het kan helpen om jouw huis sneller en tegen een betere prijs te laten verkopen. Denk aan het opfrissen van de verf, het herstellen van kleine beschadigingen aan muren, deuren en vloeren, of het flink opruimen van alle kamers.

De kosten van deze voorbereidingen kunnen variëren, afhankelijk van de staat van jouw huis en hoeveel werk je zelf bereid bent te doen. Het gemiddelde bedrag dat wordt uitgegeven aan verkoopstyling en klein onderhoud is € 875. In dit geval is het belangrijk om het grotere plaatje te zien: deze investeringen kunnen zich uiteindelijk terugbetalen in een hogere verkoopprijs.

Energielabel

Een ander punt om rekening mee te houden is het energielabel van jouw woning. Het energielabel geeft de energie-efficiëntie van jouw huis aan. Dit is belangrijk voor potentiële kopers, omdat het laat zien hoeveel zij kunnen verwachten te besteden aan verwarming, koeling en elektriciteit.

De kosten voor het verkrijgen van een energielabel variëren. Dit is afhankelijk van de grootte van jouw woning en de complexiteit van de beoordeling. Maar het is een wettelijke verplichting en je kunt een boete krijgen als je jouw woning te koop aanbiedt zonder geldig energielabel.

Verhuiskosten

Last but not least, vergeet de verhuiskosten niet. Deze kosten komen vaak bovenop de verkoop van jouw woning. Het huren van een verhuisbedrijf, het inpakken van jouw bezittingen en het schoonmaken van beide huizen kunnen flink wat kosten met zich meebrengen.

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het handig om op tijd te beginnen met het plannen van je verhuizing. Vraag offertes aan bij verschillende verhuisbedrijven om een beter beeld te krijgen van de verwachte kosten. Het inpakken en de schoonmaak kun je natuurlijk ook zelf doen om kosten te besparen.

Waar op letten bij verkoop huis in Enschede?

 • Kennis van de Enschedese woningmarkt: De woningmarkt in Enschede kan aanzienlijk verschillen van andere steden. Het is belangrijk om te weten welke wijken populair zijn, waar de waarde van huizen het snelst stijgt en hoeveel vergelijkbare huizen in de omgeving hebben verkocht.
 • Zorg voor een energielabel: In Enschede geeft de gemeente subsidies voor energiebesparende maatregelen. Toekomstige kopers kunnen dit aantrekkelijk vinden. Zorg dus dat je de huidige energieprestatie van het huis goed in kaart brengt.
 • Wees bewust van mogelijke bodemverontreiniging: Enschede heeft een industrieel verleden waarbij bodemverontreiniging heeft plaatsgevonden. Het is belangrijk om dit bij een verkoop te melden. Raadpleeg hiervoor de bodeminformatiekaart van de gemeente Enschede.
 • Informeer geïnteresseerden over de bereikbaarheid: De bereikbaarheid van Enschede is een belangrijk punt. De stad heeft een internationale luchthaven en ligt dicht bij de Duitse grens. Dit kan voor potentiële kopers interessant zijn en helpt bij het bepalen van de vraagprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Enschede?

Overweeg je om je huis in Enschede te verkopen? Dan is dit een uitstekende tijd om alle opties te verkennen. Vraag je je af waarom? De huidige woningmarkt in Enschede is zeer dynamisch en gezien het aantal woningzoekenden, wordt dit gezien als een gunstige verkoopperiode.

Natuurlijk wil je de beste prijs voor jouw woning krijgen, maar hoe bepaal je het juiste moment? Het is verstandig om in een vroeg stadium een gesprek aan te gaan met een makelaar. Zij kunnen je adviseren over het optimale moment om je huis op de markt te brengen. Maak gebruik van hun lokale kennis en expertise om het maximale uit de verkoop van jouw woning in Enschede in mei 2024 te halen.

Vergelijk makelaars in Enschede Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je jouw woning verkopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Daar hebben wij de oplossing voor ontwikkeld: het stappenplan van Huis Verkopen. Dit plan is specifiek ontworpen om jou stap voor stap te begeleiden bij de verkoop van jouw huis. Een gestructureerd verkoopproces zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet en dat je de beste deal krijgt. Kortom, met ons uitgebreide stappenplan wordt de verkoop van jouw woning een fluitje van een cent.

Gratis waardebepaling

Met onze gratis waardebepaling krijg je inzicht in de waarde van jouw woning. Dit is essentieel voor de start van de verkoop. Met deze informatie kun je beter onderhandelen en zo een eerlijke prijs krijgen voor je huis.

Vergelijk makelaars

Bespaar kosten door makelaars te vergelijken via Huis Verkopen. Hiermee krijg je een helder beeld van makelaarstarieven en prestaties, zodat je de beste keuze voor jouw woning in Enschede maakt.

Besparen op makelaarskosten

Vraag via onze website makelaarstarieven op en bespaar op makelaarskosten. Een transparant overzicht helpt je bij het vinden van de meest voordelige en kwalitatieve optie voor jouw huis.

Aanvullende diensten

Naast de reguliere diensten biedt Huis Verkopen allerlei aanvullende diensten aan. Zo kun je eenvoudig een energielabel aanvragen of een professionele verhuizer inschakelen, zodat je volledig ontzorgd wordt tijdens het verkoopproces.

Appartement verkopen in Enschede

Het verkopen van een appartement in Enschede is een heel andere propositie dan het verkopen van een woonhuis. Een appartement heeft specifieke voordelen ten opzichte van een woonhuis, die je kunt benadrukken om potentiële kopers te verleiden, zoals een centrale locatie of een onderhoudsarm karakter. Het is wel belangrijk om te weten wat je appartement waard is, dus het aanvragen van een waardebepaling door een vertrouwde makelaar via waardebepaling aanvragen kan je heel wat inzicht geven.

Voor het beste resultaat volg je het stappenplan van HuisVerkopen.nl, dat beschikbaar is op stappenplan voor de verkoop van je huis. Het stappenplan zal je door het hele proces begeleiden, van het gereedmaken van je appartement voor de verkoop tot aan het ondertekenen van de verkoopakte. Er komt heel wat kijken bij het verkopen van een appartement, maar met een goed plan en de juiste ondersteuning zal het zeker lukken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Enschede

Het is belangrijk om een accurate waardebepaling van je huis te hebben voordat je begint met verkopen. Bij HuisVerkopen.nl kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze taxatie geeft je een goed beeld van de huidige waarde van je woning.

Er zijn verschillende tactieken die je kunt toepassen om je huis snel te verkopen. Lees de tips op de pagina over snel verkoop om je verkoopproces te versnellen.

Het bepalen van de juiste verkoopprijs is essentieel voor een succesvolle verkoop. Dit is iets waarbij een makelaar je kan ondersteunen. Bekijk de informatie over woningwaarde voor meer details over het bepalen van de juiste verkoopprijs.

Naast de kosten voor een makelaar zijn er ook nog andere kosten zoals notariskosten en kosten voor het opruimen en schoonmaken bij verkoop. Lees meer over de kosten van de verkoop van een huis.

Veel hangt af van de makelaar die je kiest. Ze variëren in kosten, diensten en kennis van de lokale markt. Gelukkig kun je op HuisVerkopen.nl makelaars vergelijken om zo de beste keuze te maken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen