Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Losser

Denk je eraan je huis in Losser te verkopen? Jouw aanpak aan het begin is cruciaal, van de juiste makelaar selecteren tot het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen. Het zijn juist deze keuzes die de uiteindelijke verkoopprijs beïnvloeden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Losser

Als je jouw huis in Losser gaat verkopen, heb je verschillende doelen. Uiteraard wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren, maar je wilt ook een snelle verkoop zonder al teveel stress of onzekerheid. Misschien is het minimaliseren van de makelaarskosten ook wel belangrijk voor je, of is je doel om zoveel mogelijk kijkers te trekken. In alle gevallen is een goede voorbereiding essentieel.

Waarschijnlijk vraag je je af wat gemiddelde verkoopcijfers in Losser zijn, hoe lang huizen doorgaans te koop staan en wat je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Misschien ben je ook nieuwsgierig naar andere details van de woningmarkt in Losser. Bekijk dan eens dit handige stappenplan voor huisverkopen. Hieronder bevinden zich de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Losser:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 389.939
Besparing (gem.)
€ 1.072

Je huis snel verkopen in Losser

In Losser worden woningen binnen gemiddeld 50 dagen verkocht. Wil je je woning sneller verkopen dan het gemiddelde? Volg dan deze drie tips om je verkoopproces te versnellen.

 1. Realistische vraagprijs: Zorg voor een realistische vraagprijs voor je woning. Dit kun je bewerkstelligen door een professionele waardebepaling aan te vragen bij een makelaar.
 2. Goede presentatie: Presenteer je woning op de best mogelijke manier. Houd je huis netjes en opgeruimd en zorg voor professionele foto's. De eerste indruk is het belangrijkst.
 3. Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je woning kunnen bekijken, hoe groter de kans op een snelle verkoop. Houd er rekening mee dat potentiële kopers ook in de avonduren en in het weekend willen bezichtigen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Losser

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Losser op?

In Losser ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel rond de € 389.939. Deze prijs is afhankelijk van verschillende factoren zoals locatie, staat van onderhoud, grootte van de woning en het perceel, en de huidige woningmarkt. Zeker in deze dynamische periode van februari 2024 kunnen prijzen nogal fluctueren.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Losser bedraagt momenteel ongeveer € 3.119. Om een zeer nauwkeurig beeld te krijgen van jouw woningwaarde, is het zinvol om een waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars. Deze kun je eenvoudig aanvragen op onze pagina over waardebepalingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Losser

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.800
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Losser bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Losser.

Feitjes over Losser

 • Losser is een Twents dorp in de provincie Overijssel.
 • Losser telt ruim 13.000 inwoners en is rijk aan natuur.
 • Het dorp heeft vier basisscholen en één middelbare school.

Tips om je woning te verkopen in Losser

Je wilt je huis in Losser verkopen en dit proces soepel laten verlopen? Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met enkele strategieën kan je ervoor zorgen dat je huis snel en voor een goede prijs verkocht wordt. Hier volgen enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 • Perfecte presentatie: Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk uitziet. Dat betekent schoon, opgeruimd en goed onderhouden. Zorg ook voor goede foto's, want die zijn je visitekaartje op het internet.
 • Schakel een makelaar in: Een goede lokale makelaar kent de markt in Losser goed. Zij kunnen je helpen met het bepalen van de juiste vraagprijs en andere facetten van het verkoopproces.
 • Lokale promotie: Benut lokale media en contacten voor de promotie van je woning. De lokale krant of gemeenschap kan een effectief kanaal zijn om potentiële kopers te bereiken.
 • Begrijp je doelgroep: Identificeer wie potentiële kopers kunnen zijn en richt je inspanningen en presentatie hierop. Bijvoorbeeld, als je huis perfect is voor gezinnen, benadruk dan nabijgelegen scholen en kindvriendelijke voorzieningen.
 • Wees flexibel: Sta open voor bezichtigingen op verschillende uren, ook in het weekend of 's avonds. Dit vergroot de kansen dat meer potentiële kopers je huis zullen zien.

Ontdek jouw stappenplan in Losser:

 • Het stappenplan zorgt voor een soepele verkoop.
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat.
 • Biedt houvast en overzicht tijdens de verkoop.
 • Met het stappenplan kun je duizenden euro’s besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Losser?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Losser kost je als verkoper gemiddeld € 5.669. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Losser In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 389.939) € 4.523
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.669

Kosten van makelaars in Losser

Wanneer je je huis in Losser wilt verkopen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars in Losser rekenen naast de courtage ook opstartkosten. Deze kosten liggen gemiddeld op € 515. Courtage is een percentage van de verkoopprijs van je huis dat de makelaar ontvangt. De courtage in Losser ligt gemiddeld op 1,16%.

Het vergelijken van tarieven van verschillende makelaars in Losser kan jou een hoop geld besparen. Door offertes van meerdere makelaars naast elkaar te leggen, krijg je inzicht in de kosten en kun je de meeste waarde voor uw geld krijgen. Onthoud dat een lagere courtage niet altijd betekent dat je minder betaalt; de uiteindelijke verkoopprijs van je huis speelt ook een grote rol.

Lees meer over makelaars in Losser.

Andere kosten bij verkoop

De gemiddelde courtage van een makelaar in Losser ligt rond 1,16%. Dit betekent dat je voor de verkoop van jouw woning bij een verkoopprijs van € 389.939 ongeveer € 4.523 aan makelaarskosten moet betalen. Maar vergeet niet dat er naast deze kosten nog een aantal andere kostenposten zijn die je mogelijk over het hoofd ziet.

De notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt, krijg je ook met notariskosten te maken. Hoewel de koper de kosten voor de akte van levering betaalt, ben jij als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van de doorhaling van de hypotheek. Dit wordt ook wel royementskosten genoemd. Deze kosten zijn meestal niet zo hoog, maar toch goed om rekening mee te houden.

Wil je meer weten over alle notariskosten die je als woningverkoper hebt? Bekijk dan onze uitgebreide pagina hierover. Het is goed om hiervan op de hoogte te zijn om zo niet voor verrassingen te komen staan.

Marketingkosten

Naast de makelaarskosten en notariskosten, moet je rekening houden met marketingkosten. Dit zijn kosten voor bijvoorbeeld de fotoshoot van jouw woning, de plaatsing op vastgoedwebsites of eventuele advertenties. Deze kosten kunnen aanzienlijk oplopen, afhankelijk van hoe uitgebreid je jouw woning in de markt wilt zetten.

Marketingkosten maken vaak onderdeel uit van de makelaarskosten. Om niet voor verrassingen te komen staan, is het verstandig om makelaarstarieven te vergelijken.

Onderhoudskosten

Vergeet ook de onderhoudskosten niet. Voordat je jouw woning verkoopt, wil je mogelijk nog enkele reparaties uitvoeren of de tuin opknappen. Dit zijn kosten die je maakt om de woning verkoopklaar te maken en hierdoor mogelijk een hogere verkoopprijs te realiseren.

Wat je exact besteedt aan onderhoudskosten hangt af van de staat van de woning en jouw persoonlijke keuzes. Maar houd hier zeker rekening mee bij het bepalen van je budget voor de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Losser?

Is februari 2024 een goede tijd om je huis te verkopen in Losser? Het antwoord is ja, ongeachte het type woning dat je bezit. De huidige huizenmarkt biedt voldoende mogelijkheden, maar het precieze moment van verkoop is afhankelijk van meerdere factoren, zoals het woningaanbod, de vraag en de conditie van je huis.

Een makelaar kan je hierin goed adviseren. Wil je weten of dit het perfecte moment is om jouw huis in de verkoop te zetten? Een gespecialiseerde makelaar uit Losser kan inzicht geven in de huidige marktsituatie en aan de hand daarvan adviseren over de beste timing voor de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Losser Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het is tijd om jouw huis te verkopen en je vraagt je af waar je moet beginnen. Huis Verkopen biedt een handig online stappenplan aan waardoor het gehele verkoopproces een stuk overzichtelijker wordt. Het volgen van dit stappenplan zorgt ervoor dat je geen belangrijke aspecten vergeet en houd je op de hoogte van zaken die geregeld dienen te worden tijdens de verkoop van je woning. Het is een slimme manier om het traject gemakkelijk en ordelijk te doorlopen, zonder stress.

Vergelijking van lokale makelaars

Met Huis Verkopen krijg je de mogelijkheid om lokale makelaars in Losser te vergelijken op basis van hun prestaties. Hierdoor vind je de beste makelaar voor jouw specifieke behoeften, of je nu prioriteit geeft aan snelheid van verkoop of maximale verkoopopbrengst.

Kosten besparen

Door dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs te vergelijken op tarieven en beschikbaarheid via ons stappenplan, kun je aanzienlijk op deze kosten besparen. Dit maakt het verkoopproces niet alleen gemakkelijker, maar ook voordeliger.

100% onafhankelijk

Als het grootste platform voor het regelen van de verkoop van je huis, is Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. We zetten ons in voor jouw belangen als verkoper en bestrijden misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan behoud je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Het platform dient als een one-stop-shop voor al je verkoopbehoeften, van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Losser

Om een goede makelaar te vinden in Losser, kun je verkoopmakelaars vergelijken om zo de beste optie te kiezen. Dit kan gedaan worden op basis van prijs, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen. Zie hier voor meer informatie hierover.

Er zijn verschillende zaken die je moet regelen voor de verkoop van je huis. Hieronder vallen bijvoorbeeld het energielabel aanvragen, taxatie van je huis en de juridische afhandeling. Kijk op onze website voor een overzicht.

De waarde van je huis in Losser kun je bepalen door een taxatie uit te laten voeren. Deze kan zowel online als door een lokale taxateur worden uitgevoerd. Meer informatie over dit proces en hoe de waarde van je huis wordt bepaald, kan je hier vinden.

De kosten voor de verkoop van je huis in Losser kunnen variëren, afhankelijk van je keuze voor makelaar, notaris en eventuele kosten voor het verbeteren van de woning. Kijk hier voor een overzicht van de mogelijke kosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen