Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Almelo

Wanneer je jouw huis in Almelo wilt verkopen, staan we voor je klaar om het proces zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze ervaren vastgoedexperts delen graag hun kennis en advies. Volg onze slimme tips en wees goed voorbereid met de nodige informatie die je helpt om een succesvolle verkoop te realiseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Almelo

Er zijn enkele dingen om extra alert op te zijn wanneer je op het punt staat om je huis in Almelo te verkopen. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goed bedrag voor je huis ontvangt, dat je niet te veel uitgeeft aan een makelaar en dat je jouw woning zo snel mogelijk verkoopt om dubbele woonlasten te vermijden.

Je vraagt je waarschijnlijk een aantal dingen af. Hoe snel worden woningen in Almelo verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst van een huis in Almelo? Hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Wil je weten wat de huidige waarde van je eigen woning is? De antwoorden op deze vragen vind je hieronder bij de actuele cijfers over woningverkoop in Almelo:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 320.140
Besparing (gem.)
€ 928

Je huis snel verkopen in Almelo

Je hebt besloten om je woning in Almelo te verkopen en je vraagt je nu af hoe lang dit gemiddeld zal duren. Goed nieuws, in Almelo is de gemiddelde verkoopsnelheid van een woning 48 dagen. Maar wist je dat je dit proces zelfs kunt versnellen door enkele strategieën toe te passen?

 1. Realistische vraagprijs. Het bepalen van de juiste vraagprijs is essentieel om potentiële kopers aan te trekken. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan verminderen. Een ervaren Almelose makelaar kan je helpen bij het bepalen van de juiste vraagprijs, houd ook rekening met recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in je buurt. Voor meer informatie kan je hier terecht om een waardebepaling aan te vragen.
 2. Optimale presentatie van je woning. Een goede eerste indruk is belangrijk voor potentiële kopers. Zorg dus dat je huis schoon en netjes is. Kleine reparaties uitvoeren, de muren verven en overtollige spullen weghalen kan ook een groot verschil maken. Voor inspiratie en tips, bezoek onze tips-pagina.
 3. Professionele marketing. Gebruik meerdere kanalen om je woning zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen, zoals sociale media, makelaarssites en traditionele media. Een ervaren makelaar kan je ook helpen met professionele foto's en een overtuigende beschrijving van je huis. Wil je meer tips over hoe je een woning snel kan verkopen, dan kun je hier kijken.

Tips in Almelo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Almelo op?

In Almelo verandert de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel nogal. Deze ligt nu op € 320.140. Houd rekening met het feit dat de uiteindelijke verkoopsom sterk afhangt van factoren zoals de staat van het huis, de grootte, de locatie en zelfs het moment van verkoop. Zo kan een renovatie of aanbouw de waarde aanzienlijk verhogen.

Anderzijds is de gemiddelde prijs per vierkante meter op dit moment in Almelo € 2.756. Het is echter belangrijk te beseffen dat dit geen volledig beeld geeft van de werkelijke waarde van een huis. De prijs per m2 houdt bijvoorbeeld geen rekening met de grootte en het onderhoud van de tuin. Ook factoren zoals de kwaliteit van de afwerking en de nabijheid van voorzieningen kunnen grote invloed hebben op de daadwerkelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Almelo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.700
€ 2.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Almelo bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Almelo.

Feitjes over Almelo

 • Almelo staat bekend om zijn textielverleden en industrie.
 • De stad is de geboorteplaats van bekende schrijver Willem Wilmink.
 • In Almelo bevindt zich het grootste theater van Twente: Theaterhotel Almelo.

Tips om je woning te verkopen in Almelo

Verkoop je huis in Almelo op een geslaagde manier met deze handige tips. Of je nu een doorgewinterde huiseigenaar bent of een beginner op de vastgoedmarkt, deze richtlijnen kunnen je helpen om een voorsprong te krijgen op de concurrerende huizenmarkt.

 • Goede makelaar: Kruid je tijd in op het onderzoeken en selecteren van de juiste makelaar. Jouw makelaar zou bekend moeten zijn met de Almelose huizenmarkt en een bewezen verkoopgeschiedenis moeten hebben.
 • Professionele foto's: Onthoud dat de meeste kopers eerst online zoeken. Onscherpe of donkere foto's kunnen potentiële kopers afschrikken. Investeer in professionele foto's om je woning in het beste licht te presenteren.
 • Prijsbepaling: Stel een realistische vraagprijs vast. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs de indruk wekt dat er iets mis is met de woning.
 • Onderhoud: Zorg voor een onberispelijke staat van onderhoud. Kleine mankementen kunnen de indruk geven van algemene verwaarlozing. Maak kleine reparaties en houd je huis schoon en opgeruimd.
 • Persoonlijke spullen: Depersonaliseer je huis voor bezichtigingen. Potentiële kopers moeten zichzelf in je huis kunnen visualiseren. Te veel persoonlijke spullen kunnen dit lastig maken.

Ontdek jouw stappenplan in Almelo:

 • Gepersonaliseerd stappenplan voor woningverkoop
 • Voorkomt het overslaan van essentiële stappen
 • Stappenplan is gratis en eenvoudig te volgen
 • Mogelijkheid tot besparen van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Almelo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Almelo kost je als verkoper gemiddeld € 5.331. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Almelo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 320.140) € 3.810
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.331

Kosten van makelaars in Almelo

Als je je huis wilt verkopen in Almelo, dan doe je er verstandig aan om een makelaar in te schakelen. De makelaar zal, naast een courtage die gemiddeld neerkomt op 1,19% van de verkoopprijs, ook opstartkosten in rekening brengen. Deze opstartkosten bedragen gemiddeld € 515.

Hoewel er gemiddelde prijzen zijn is het altijd slim om bij verschillende makelaars offertes op te vragen. Door ze vervolgens thuis te laten komen om zaken door te spreken is het mogelijk dat je nog een scherpere prijs krijgt. Het loont dus zeker om hier tijd in te investeren.

Lees meer over makelaars in Almelo.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je te maken met notariskosten. Deze kosten zijn voor het opmaken en passeren van de akte van verkoop. Het gaat hierbij niet om de akte van levering, die is namelijk voor de koper. De notariskosten zijn afhankelijk van de gekozen notaris en kunnen flink variëren.

Vergelijk daarom altijd meerdere notarissen. Je bent vrij om te kiezen voor een notaris die het beste bij je past of de laagste kosten aanbiedt. Houd er echter rekening mee dat goedkoop niet altijd beter is. Vergeet bij het vergelijken niet de kwaliteit en geboden service in overweging te nemen.

Onderhoudskosten

Bij het verkopen van jouw woning zijn er vaak ook diverse onderhoudskosten. Als er bijvoorbeeld reparaties moeten worden uitgevoerd of schilderwerk moet worden bijgewerkt, komen deze kosten voor jouw rekening. Het is belangrijk om dit op tijd in te plannen zodat de woning in de beste staat gepresenteerd kan worden.

Vergeet ook niet dat er kosten kunnen ontstaan wanneer de woning leeg staat. Denk bijvoorbeeld aan energiekosten, gemeentelijke belastingen of de kosten voor de verzekering. Al deze kosten zijn onderdeel van de verkoop van je woning.

Kosten voor het voldoen aan wettelijke verplichtingen

Het is in Nederland verplicht om een energielabel te hebben bij de verkoop van je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is. Mogelijk moet je jouw huis aanpassen om een beter label te krijgen. Hiervoor kunnen ook kosten in rekening worden gebracht.

Dit zijn kosten die soms onderschat worden, maar wel erg belangrijk zijn. Het energielabel kan een grote impact hebben op het verkoopproces van je woning. Het is dus verstandig om hier op tijd aandacht aan te besteden en deze kosten mee te nemen in jouw overwegingen.

Wanneer mijn huis verkopen in Almelo?

Twijfel je of dit het juiste moment is om je huis in Almelo te verkopen? Dan kunnen we je vertellen dat juni 2024 een gunstige periode is om deze stap te zetten. De huidige vastgoedmarkt is in jouw voordeel en biedt over het algemeen goede mogelijkheden voor het verkopen van je huis.

Vraag je je af wat het beste moment is om je huis in de verkoop te plaatsen? Het antwoord ligt in een goed voorbereide strategie. Het is verstandig om in een vroeg stadium met een makelaar te spreken, die je kan adviseren over het optimale verkoopmoment. Zo weet je zeker dat je het maximale uit de verkoop haalt.

Vergelijk makelaars in Almelo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je je huis in Almelo gaat verkopen, komen er veel dingen op je af. Zaken zoals een energielabel regelen, een makelaar vinden, ontruimers of verhuizers inzetten. Waar moet je beginnen en hoe weet je waar je op moet letten? Huis Verkopen heeft hier een oplossing voor: ons duidelijke en overzichtelijke stappenplan. Het is een uitgebreide handleiding die je inzicht geeft in iedere stap die nodig is voor de succesvolle verkoop van je woning. Het stappenplan neemt je bij de hand en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet.

Vergelijk lokale makelaars

Geen enkele makelaar is hetzelfde, en ze hebben allemaal hun eigen sterke en zwakke punten. Om de beste keuze te kunnen maken, kun je met Huis Verkopen lokale makelaars vergelijken op basis van hun prestaties, zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je altijd de beste makelaar voor jouw huisverkoop.

Bespaar op kosten

Huis Verkopen helpt je niet alleen de juiste specialisten te vinden, maar kan je ook helpen om kosten te besparen. Ons stappenplan laat je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs vergelijken op basis van tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op de kosten die verbonden zijn aan de verkoop van je huis.

Wij zijn 100% onafhankelijk

Als grootste platform voor de verkoop van huizen zijn wij volledig objectief en onafhankelijk. We staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt. Dit betekent dat jij als verkoper op ons platform altijd betrouwbare informatie en advies krijgt.

Behoud het overzicht met ons stappenplan

Met ons unieke en interactieve stappenplan krijg je een helder overzicht van het verkoopproces van je huis. Dit overzicht zorgt ervoor dat je goed geïnformeerd bent en iedere voltooide stap eenvoudig kunt afvinken. Zo weet je altijd precies waar je staat in het proces en wat je nog moet regelen.

Appartement verkopen in Almelo

Het verkopen van een appartement in Almelo kent unieke aspecten die verschillen van de verkoop van een woonhuis. Je moet je bewust zijn van de regels en voorwaarden die worden gesteld door de Vereniging van Eigenaren (VvE); de maandelijkse kosten, het onderhoudsplan en eventuele geplande investeringen kunnen potentiële kopers immers beïnvloeden. Ook de gedeelde voorzieningen en gemeenschappelijke ruimtes van het appartementsgebouw spelen mee bij de aantrekkelijkheid van jouw appartement.

Daarnaast, voor het realiseren van de beste prijs, doe je er verstandig aan om jouw appartement zo veel mogelijk op te laten vallen in de markt van Almelo. Maak bijvoorbeeld heldere, aantrekkelijke foto's van zowel de binnen- als buitenkant van het appartement, en ook van de gemeenschappelijke ruimtes. Vergeet niet een overzichtelijke beschrijving van jouw appartement te voorzien welke ook de details van de VvE omvat, om zo potentiële kopers een volledig beeld te geven.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Almelo

Het neerzetten van een juiste vraagprijs is bepalend voor de succesvolle verkoop van je huis. De huidige marktwaarde van je huis kan worden bepaald door een waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Zij analyseren diverse factoren om tot een realistische prijs te komen.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren. Onze snel verkoop-tips kunnen je hierbij helpen. Hier vind je handige tips en tricks om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers.

Het kiezen van een goede makelaar kan het verschil maken in het verkoopproces. Gebruik onze tool om makelaars te vergelijken en vind de makelaar die het beste bij jouw behoeften past.

Als je jouw huis gaat verkopen, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Op de pagina kosten van huisverkoop hebben we alle kosten voor je op een rijtje gezet, inclusief handige tips om kosten te besparen.

Een goede voorbereiding kan veel stress voorkomen bij de verkoop van je huis. Op onze oriëntatiepagina vind je informatie over het gehele verkoopproces, van de eerste oriëntatie tot het vinden van de juiste makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen