Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hellendoorn

Je huis in Hellendoorn verkopen kan een omvangrijke taak lijken. Professioneel advies en begeleiding spelen een belangrijke rol. Met de juiste prijsbepaling, goed gemarketeerde advertenties en een uitgebreid netwerk, zal het verkoopproces soepel en succesvol verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hellendoorn

Als je jouw woning in Hellendoorn wilt verkopen, heb je waarschijnlijk meerdere doelen voor ogen. Allereerst streef je natuurlijk naar een hoge verkoopprijs. Daarnaast wil je wellicht ook een snelle verkoop realiseren. Het kan ook zijn dat je favoriete koper een individu, koppel of gezin is dat een fijne leefplek kan creëren in jouw voormalige thuis.

Je vraagt je zeker af hoe snel huizen in Hellendoorn meestal verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je precies kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ook kun je je afvragen hoe je de verkoop het meest handig aanpakt. Hierbij vind je een uitgebreide hulp op de pagina met stappenplan voor woningverkoop. De actuele cijfers over de woningmarkt in Hellendoorn zijn als volgt:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
122 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 456.524
Besparing (gem.)
€ 1.392

Je huis snel verkopen in Hellendoorn

Gemiddeld worden woningen in Hellendoorn binnen 76 dagen verkocht. Dit is een relatief snelle tijd, maar misschien wil jij je woning nog sneller verkopen. Hier zijn drie tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Prijs bepaling. Het is belangrijk om je huis niet te hoog of te laag te prijzen. Overweeg eens om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen voor een accurate prijsbepaling.
 2. Vraag adviezen aan makelaars. Vraag altijd meerdere makelaars om advies voordat je een definitieve keuze maakt. Hierdoor heb je een helder beeld over welke strategie het beste werkt voor de verkoop van jouw huis. Een goed beginpunt kan zijn makelaars te vergelijken.
 3. Onderhoud en reparaties. Zorg ervoor dat je huis in goede staat is voordat je het op de markt zet. Kleine gebreken kunnen potentiële kopers afschrikken, dus het kan nuttig zijn deze eerst te verhelpen.

Tips in Hellendoorn

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hellendoorn op?

Het verkopen van een huis is een flinke stap en het is belangrijk om een goed beeld te hebben van wat je ervoor kunt krijgen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hellendoorn is op dit moment € 456.524 euro. Deze som is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en staat van de woning, de locatie binnen Hellendoorn en de huidige woningmarkt.

In Hellendoorn ligt de gemiddelde prijs per m2 nu op € 3.923 euro. Toch kan de daadwerkelijke waarde van jouw woning hier fors van afwijken, omdat elk huis uniek is. Daarom is het verstandig om een grondige waardebepaling uit te laten voeren door meerdere makelaars, zodat je een nauwkeurig beeld krijgt van de waarde van je eigen woning. Op onze website kun je zo’n waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hellendoorn

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.600
€ 3.800
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hellendoorn bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hellendoorn.

Feitjes over Hellendoorn

 • Hellendoorn ligt in het hart van het Reggedal.
 • Avonturenpark Hellendoorn is een bekend attractiepark.
 • Het dorp kent een lange geschiedenis sinds 1333.

Tips om je woning te verkopen in Hellendoorn

Ben je van plan je huis in Hellendoorn te verkopen? Het proces kan overweldigend zijn, maar met wat slimme strategieën kan je er een succes van maken. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen bij de verkoop van je woning.

 • Goede makelaar kiezen: Zoek een makelaar die bekend is met de lokale markt, veel ervaring heeft en een goede reputatie geniet. Zo weet je zeker dat de verkoop van je huis in goede handen is.
 • Woning opknappen: Maak kleine reparaties en zorg voor een opgeruimd huis. Potentiële kopers krijgen zo een betere indruk van je woning en zien zichzelf er sneller wonen.
 • Prijs bepalen: Wees realistisch in de vraagprijs. Kijk naar vergelijkbare woningen in Hellendoorn en wat deze hebben opgebracht. Een correct geprijsd huis zal sneller verkopen.
 • Fotografie: Investeer in professionele foto's. De eerste indruk die potentiële kopers krijgen is vaak online. Zorg dus voor aansprekende en realistische foto's van je woning.
 • Verkoopplanning: Stel een duidelijke planning op voor de verkoop. Hierbij kun je rekening houden met piekmomenten voor de huizenmarkt. Synergie tussen jouw planning en die van de makelaar is hierbij essentieel.

Ontdek jouw stappenplan in Hellendoorn:

 • Stappenplan op maat voor jouw specifieke woning
 • Voorkomt dat belangrijke stappen in het verkoopproces worden overgeslagen
 • Gratis en interactief, je behoudt controle over de voortgang
 • Biedt mogelijkheid tot aanzienlijke kostenbesparing
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hellendoorn?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hellendoorn kost je als verkoper gemiddeld € 6.125. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hellendoorn In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 456.524) € 5.022
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.125

Kosten van makelaars in Hellendoorn

Als je overweegt je huis te verkopen in Hellendoorn, is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Het meest gangbare is dat de makelaar een courtage vraagt, dit is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. In Hellendoorn is dit gemiddeld 1,10% van de verkoopprijs.

Om ervoor te zorgen dat je een scherpere prijs krijgt, is het verstandig offertes op te vragen bij verschillende makelaars in Hellendoorn. Laat ze bij jouw thuis komen, zo kunnen ze een realistisch beeld vormen van de woning en verkooppotentie. Het opvragen van tarieven kan je hierbij helpen.

Lees meer over makelaars in Hellendoorn.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparatiekosten

Als je jouw huis wil verkopen, kunnen onderhoud en reparaties nodig zijn om ervoor te zorgen dat het huis in goede staat verkeert. Denk bijvoorbeeld aan het repareren van een lekkende kraan of het vervangen van versleten vloeren. Deze investeringen kunnen ervoor zorgen dat jouw woning snel en voor een goede prijs verkocht wordt.

Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten die je maakt wanneer je huis leeg staat. Zo moet je bijvoorbeeld de verwarming laag houden om te voorkomen dat de leidingen bevriezen, en dus mogelijk barsten, wanneer je huis in de wintermaanden onbewoond is. Ook deze kosten tellen mee in de totale kosten van de woningverkoop.

Overbruggingskrediet

Wanneer je jouw huidige woning verkoopt en een nieuwe woning aanschaft, kan het voorkomen dat de opbrengst van de oude woning niet direct beschikbaar is voor de aankoop van de nieuwe. In dit geval kun je een overbruggingskrediet afsluiten. Dit is een tijdelijke lening die je gebruikt om de periode te overbruggen tussen de verkoop en de aankoop van jouw huizen.

Maar wees bewust, voor een overbruggingskrediet betaal je rente en mogelijk ook extra kosten. Overbruggingskrediet is meestal een kortlopende lening, maar kan toch aanzienlijk bijdragen aan de totale kosten. Het is dan ook belangrijk om goed inzicht te hebben in alle bijkomende kosten van de woningverkoop.

Marketingkosten

De allereerste indruk telt, vindt de potentiële koper jouw huis online aantrekkelijk genoeg? Goede foto's en een pakkende advertentietekst kunnen hierbij helpen. Voor het laten maken van professionele foto's en het schrijven van een aantrekkelijke tekst kun je een professional inschakelen. Ook de kosten hiervoor zullen uit eigen zak betaald moeten worden.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om jouw woning te promoten. Bijvoorbeeld door middel van online of offline advertenties. Ook deze marketingkosten komen voor eigen rekening. Ze zijn een belangrijk onderdeel in het gehele verkoopproces en dragen bij aan een snellere en mogelijk hogere verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Hellendoorn?

Overweeg je om je huis in Hellendoorn te verkopen? Met de huidige dynamiek op de woningmarkt in juli 2024, is dit een aantrekkelijke perspectief. De woningmarkt hier vertoont veel gelijkenissen met de lokale woningmarkt in vergelijkbare plaatsen qua omvang en locatie in Nederland.

Vraag je je af of dit het juiste moment is? Het antwoord kan zeker 'ja' zijn. Met goed geplande en doordachte strategieën, is het mogelijk om een succesvolle verkoop te realiseren. Overleg met je makelaar om een effectief verkoopplan op te stellen.

Vergelijk makelaars in Hellendoorn Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je jouw woning? Dan wil je alles goed regelen! Bij Huis Verkopen begrijpen we dat maar al te goed. Daarom is er een handig stappenplan samengesteld, speciaal toepasbaar op jouw woning. Dit plan helpt jou om overzicht te houden en niets over het hoofd te zien. Het is niet alleen handig, maar ook slim om het stappenplan te gebruiken. Laat op deze manier niets aan toeval over en zet jouw huis zorgvuldig op de markt.

Gratis waardebepaling van je woning

Geen idee wat je woning waard is? Geen zorgen! Huis Verkopen biedt een gratis waardebepaling aan. Hiermee krijg je een betrouwbaar en realistisch beeld van wat je huis waard is op de huidige woningmarkt.

Makelaars vergelijken

Huis Verkopen helpt je bij de zoektocht naar de beste makelaar in Hellendoorn. Door de verschillende makelaars en hun tarieven te vergelijken, heb je snel de meest geschikte makelaar voor jouw situatie gevonden.

Besparen op makelaarskosten

Wil je de beste deal voor jouw woning? Daar hoort het besparen op makelaarskosten absoluut bij. Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen, weet je snel waar je aan toe bent.

Modern en eenvoudig in gebruik

Moeiteloos de verkoop van je woning regelen? De website van Huis Verkopen is bijzonder gebruiksvriendelijk. Hierdoor organiseer je op een eigentijdse manier de verkoop van je woning, met alles erop en eraan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hellendoorn

De eerste stap is om een goede waardebepaling door een makelaar op te laten stellen. Dit geeft je een indicatie van de huidige marktwaarde van je huis. Je kunt hier een professionele waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Er zijn veel zaken om rekening mee te houden zoals de woningwaarde, energielabel, de vraagprijs, en het vinden van een goede makelaar. Bij HuisVerkopen.nl kun je terecht voor een handig stappenplan voor de verkoop van je huis.

Een snelle verkoop van je huis wordt vaak gestimuleerd door een competitieve prijsstelling en goede marketing. Voor tips om een woning snel te verkopen kun je onze pagina snel je huis verkopen raadplegen.

Een hoge verkoopprijs kan je krijgen door een goede presentatie van je woning, het kiezen van een optimale vraagprijs en een goede onderhandelingsstrategie. Op HuisVerkopen.nl vind je trucs over hoe je je huis voor de hoogste prijs kunt verkopen.

Om de juiste makelaar te vinden is het belangrijk om te kijken naar ervaring, de verkoopstrategie van de makelaar en natuurlijk de kosten. HuisVerkopen.nl biedt een handige tool om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen