Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Wierden

Als je van plan bent je huis in Wierden te verkopen, vraag je je vast af wie de beste makelaar is voor deze klus. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn om je woning in deze regio op de markt te brengen. Daar gaan we je in deze tekst meer over informeren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Wierden

Als woningverkoper in Wierden heb je diverse doelen wanneer je jouw huis in de verkoop zet. Natuurlijk wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor je woning krijgen. Wellicht wil je ook graag snel je huis verkopen, omdat je al een nieuwe woning op het oog hebt of omdat je wilt verhuizen. Misschien is een soepel verkoopproces zonder al te veel onzekerheden en stress voor jou ook een belangrijk doel.

Waarschijnlijk vraag je je af, gezien je doelen, hoe de woningmarkt in Wierden ervoor staat. Hoe snel worden woningen verkocht in Wierden? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst op dit moment? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken in deze regio? Dit is handige informatie voor als je de keuze wil maken voor het aanvragen van een gratis verkoopadvies bij een makelaar. Hieronder volgen de meest actuele cijfers over de woningmarkt in Wierden:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 395.679
Besparing (gem.)
€ 1.128

Je huis snel verkopen in Wierden

De huizenmarkt in Wierden is dynamisch en het tempo waarin woningen verkocht worden ligt hoog. Gemiddeld duurt het 45 dagen voordat een woning verkocht is. Om jouw woning snel te verkopen, zijn er een aantal handige tips waarmee je de kans op een snelle verkoop vergroot.

 1. Zorgvuldige voorbereiding verhoogt de kans op een spoedige verkoop van je woning. Zet alle relevante informatie en documenten op tijd voor de verkoop klaar. Dit geeft potentiële kopers niet alleen de benodigde transparantie, maar versnelt ook het verkoopproces.
 2. Het verbeteren van de presentatie van je woning kan positief invloed uitoefenen op de verkoopsnelheid. Maak de woning volledig schoon en zorg voor een neutrale, aansprekende inrichting. Tijdens bezichtigingen moet men zich direct kunnen inleven.
 3. Een realistisch prijskaartje zorgt voor een snellere verkoop. Onderzoek vergelijkbare woningen in je buurt om een marktconforme prijs te hanteren die potentiële kopers aanspreekt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Wierden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Wierden op?

Wil je weten welke prijs je voor jouw huis kunt vragen in Wierden? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Wierden rond € 395.679. Maar dit is natuurlijk slechts een gemiddelde; de verkoopsom hangt af van diverse factoren zoals de grootte en staat van je woning, maar ook zaken als de locatie en de actuele marktomstandigheden.

Een andere bruikbare maatstaf kan de prijs per vierkante meter zijn. Momenteel ligt in Wierden de gemiddelde prijs per vierkante meter rond de € 3.311. Maar vergeet niet: dit is slechts gemiddeld. Het daadwerkelijke bedrag dat je kunt vragen hangt nauw samen met de specifieke kenmerken en de staat van jouw woning.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Wierden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.000
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Wierden bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Wierden.

Feitjes over Wierden

 • Wierden is een oud Saksisch dorp uit de middeleeuwen.
 • De plaats herbergt het grootste hoogveen van West-Europa.
 • Wierden organiseert ieder jaar de Paardenmarkt, een groot evenement.

Tips om je woning te verkopen in Wierden

Het verkopen van je huis in Wierden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Je wil een goede prijs krijgen, maar je zit ook niet te wachten op een lang en moeizaam proces. Daarom geef ik je hier enkele handige tips om het verkoopsproces te vereenvoudigen en de kansen op een succesvolle en snelle verkoop te vergroten.

 • Zoek professionele hulp. Een goede lokale makelaar kent de Wierdense markt als geen ander en kan je begeleiden in het verkoopproces.
 • Investeer in professionele woningfotografie. De foto's van je huis zijn het eerste dat kopers zullen zien. Zorg er dus voor dat deze foto's van topkwaliteit zijn.
 • Prijstelling is essentieel. Vraag een realistische prijs voor je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 • Maak je huis aantrekkelijk voor een breed publiek. Neutrale kleuren en een minimalistische inrichting zullen potentiële kopers helpen om zichzelf in je huis te zien wonen.
 • Zorg voor een nette tuin. Het is de eerste indruk die kopers krijgen van je huis. Een verzorgde tuin zorgt voor een positief gevoel bij potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in Wierden:

 • Stappenplan op maat voor jouw specifieke woning
 • Je behoudt zelf controle over de verkoopstappen
 • Vergeet geen enkel detail dankzij overzichtelijk plan
 • Bespaar duizenden euro's door grondig te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Wierden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Wierden kost je als verkoper gemiddeld € 5.976. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Wierden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 395.679) € 4.432
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.976

Kosten van makelaars in Wierden

Wanneer je een huis gaat verkopen in Wierden, zijn de makelaarskosten een belangrijk punt om rekening mee te houden. Gemiddeld betaal je een makelaar een courtage van 1,12% van de verkoopprijs van het huis. Deze kosten variëren echter per makelaar en zijn afhankelijk van de diensten die de makelaar biedt.

Het is belangrijk om te weten dat makelaars niet alleen verschillen in tarief, maar ook in de mate van dienstverlening. Bij sommige makelaars krijg je een volledige service waarbij alles voor je geregeld wordt, terwijl je bij andere makelaars nog zelf handelingen dient te verrichten. Zorg daarom dat je goed inzicht hebt in wat je precies krijgt voor het tarief dat gerekend wordt.

Lees meer over makelaars in Wierden.

Andere kosten bij verkoop

Opknappen van de woning

Voor het op de markt brengen van je woning, wil je deze tip-top in orde hebben. Dit kan betekenen dat je moet investeren in onderhoud en renovatie. Hoewel dit kosten met zich meebrengt, kan het de verkoopprijs van je woning significant verhogen. Dit soort investering kan variëren van schilderwerk tot een complete keuken of badkamer renovatie.

Het is belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de kosten van de opknapping en de verwachte meerwaarde voor de woning. De prijs van een renovatie kan al snel oplopen, dus het is verstandig om hier slim en strategisch in te investeren. Qua onderhoud en renovatie wil je rekening houden met het budget, maar ook de potentiele opbrengsten.

Energielabel aanvragen

Als je je huis verkoopt, ben je wettelijk verplicht om een energielabel aan te leveren. Dit label laat zien hoe energie-efficiënt je woning is. De prijs voor het aanvragen van een energielabel varieert, maar het is wel een noodzakelijke uitgave.

De voordelen van een goed energielabel zijn onder andere het aantrekkelijker maken van je woning voor potentiële kopers en het eventuele hogere verkoopbedrag dat je kan krijgen. Het is dus zeker de moeite waard om hier in te investeren, ondanks de kosten.

Kosten Notaris

Een andere kostenpost waar je als woningverkoper mee te maken krijgt, zijn de notariskosten. De notariskosten bestaan uit de kosten voor de opmaak van de koopovereenkomst en verdere administratieve afhandeling.

Hoewel dit kosten met zich meebrengt, zijn ze een belangrijk onderdeel van het verkoopproces van je woning. Wil je een goed overzicht krijgen van alle kosten die je als verkoper kunt verwachten? Bezoek dan deze pagina voor een gedetailleerd inzicht in jouw mogelijke verkoopkosten. Het in beeld brengen van deze kosten draagt bij aan een goed geplande verkoop en kan je helpen om onverwachte uitgaven te vermijden.

Wanneer mijn huis verkopen in Wierden?

Zou maart 2024 een geschikt moment zijn om je woning in Wierden te verkopen? Ja, het is eigenlijk een zeer goed moment. De woningmarkt is namelijk dynamisch en verandert continu, maar wat niet verandert is de deskundigheid van een lokale makelaar die de markt in Wierden goed kent. Hij of zij beschikt over alle benodigde marktkennis en inzichten om je te adviseren over de verkoop van jouw huis.

Twijfel je nog steeds over de verkoop? Het is begrijpelijk dat je aarzelt, maar weet dat veel aspecten een rol spelen bij een beslissing. De uiteindelijke beslissing hangt af van jouw persoonlijke situatie en doelen. Schakel een ervaren makelaar in voor een gedegen advies, zodat je een beslissing kunt nemen die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Wierden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis in Wierden? Dan is het stappenplan van Huis Verkopen een slimme eerste stap. Dit stappenplan is speciaal ontworpen voor jouw huis en biedt overzicht en structuur. Een goede voorbereiding op de verkoop van je woning is essentieel, omdat elke stap in het proces invloed heeft op het verdere verloop van het verkooptraject. Met dit uitgebreide stappenplan van Huis Verkopen bereid je je huisverkoop optimaal voor. Het volledige stappenplan vind je hier.

Gratis waardebepaling van jouw huis

In het stappenplan is ook een gratis waardebepaling van je woning opgenomen. Zo kun je de marktwaarde van jouw huis in Wierden in één oogopslag zien, een belangrijk gegeven in het verkooptraject.

Vergelijk makelaars gemakkelijk en snel

Daarnaast biedt Huis Verkopen de mogelijkheid om makelaars te vergelijken. Hierdoor vind je snel de beste makelaar om jouw woning in Wierden te verkopen.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen biedt inzicht in makelaarstarieven waardoor je flink kunt besparen op de kosten voor een makelaar. Een mooi voordeel tijdens het verkoopproces!

Inzicht in makelaarsstatistieken en prestaties

Met de beschikbare data over makelaars krijg je als woningeigenaar inzicht in statistieken en prestaties van alle makelaars in Wierden. Zo kies je altijd de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Wierden

Een goede manier is om een. Zo krijg je een goed beeld van de actuele marktwaarde van je huis in Wierden, op basis van vergelijkbare woningen en recente verkoopprijzen in de buurt.

Er zijn meerdere manieren om je huis snel te verkopen. Een goede plek om te starten is ons overzicht van. Het gaat onder meer over een goede presentatie, prijsbepaling en promotie van je huis.

De kosten van het verkopen van een huis kunnen variëren. Op onze website vind je een overzicht van alle mogelijke, inclusief makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het verbeteren van de woning.

Het vinden van een goede makelaar kan lastig zijn. Wij hebben een handige tool waarmee je snel en eenvoudig kunt. Je kunt ook beoordelingen van klanten lezen om erachter te komen welke makelaar het beste bij je past.

Bij het verkopen van je huis komen veel stappen kijken. We hebben een handig voor de verkoop van je huis gemaakt. Daar vind je alles, van het bepalen van de vraagprijs tot het tekenen van de koopovereenkomst.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen