Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Wierden

Van plan om je huis in Wierden te verkopen? Het is helder dat het goed begrijpen van de lokale woningmarkt belangrijk is voor een succesvolle verkoop. In februari 2024 biedt deze pagina je inzicht in relevante statistieken en vastgoedcijfers in Wierden, zoals actuele vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties. Door deze gegevens kun je binnenkort met meer vertrouwen jouw woning op de markt zetten.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Wierden

De gemiddelde verkoopprijs in Wierden is in de laatste 3 maanden € 395.679 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 400.468 euro. Deze prijzen variëren, afhankelijk van de kenmerken van de aangeboden huizen op de markt. Voor het complete beeld van deze variaties in prijs, bieden we onderstaande grafiek waarin de prijsontwikkeling in Wierden van de afgelopen 3 maanden zichtbaar is:

Huizenprijzen in Wierden

Afgelopen 3 maanden

€ 268.000
€ 359.000
€ 450.000

De woningmarkt is dynamisch en complex. Het is belangrijk om naar verschillende aspecten te kijken wanneer je overweegt je huis te verkopen. Een waardevolle maatstaf is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in je regio. In het geval van Wierden, kan je een inschatting maken van de potentiële opbrengst bij verkoop, door de oppervlakte van je woning hiermee te vermenigvuldigen. Ter illustratie van dit punt is hier de gemiddelde verkoop- en vraagprijs per vierkante meter in de afgelopen 3 maanden in Wierden:

Huizenprijzen in Wierden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.000
€ 3.400

Prijsontwikkeling Wierden laatste 12 maanden

De huizenmarkt van Wierden heeft de afgelopen 12 maanden beweging gezien. Zonder te speculeren over de richting of opvallendheden, heeft het speelveld een actief karakter getoond. De gemiddelde verkoopprijs van de vorige maand werd geregistreerd op € 395.679. Nu richt onze aandacht zich naar de bijgevoegde grafiek die de prijsontwikkeling over de laatste 12 maanden laat zien:

Wat is mijn woning in Wierden waard?

De waarde van jouw woning in Wierden wordt bepaald door talloze factoren. Denk hierbij aan kenmerken van het huis zelf zoals de grootte, het bouwjaar en de staat van onderhoud. Echter, externe elementen zoals de locatie en de huidige huizenmarkt hebben tevens een aanzienlijke invloed op de waarde van jouw huis.

Als je exact wilt weten hoeveel jouw huis in Wierden waard is, is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede stap. Niet alleen geeft dit je een helder inzicht in de huidige waarde als je van plan bent je huis te verkopen, maar het biedt ook waardevolle informatie voor de vorming van jouw besluit als je nog overweegt of verkoop een goede keuze is.

In het kader van een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je langs om je woning te inspecteren. Naast het feit dat deze service volledig kosteloos is, biedt het je betrouwbare informatie. Dit omdat jouw woning geëvalueerd wordt door een professionele makelaar, die rekening houdt met alle relevante factoren die de waarde van je huis kunnen beïnvloeden.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt varieert aanzienlijk per locatie. De huizenprijzen in Wierden kunnen bijvoorbeeld sterk verschillen van de prijzen in de omliggende plaatsen. Door deze regionale marktbewegingen in kaart te brengen, kun je een beter beeld vormen van de huidige marktsituatie:

Hieronder zijn twee grafieken weergegeven. Deze illustreren de gemiddelde verkoopprijzen in Wierden en vergelijkbare plaatsen, zowel in totaal als per vierkante meter. Zo zie je in één oogopslag hoe de huizenprijzen in Wierden zich verhouden tot andere gemeenten:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Wierden

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Wierden is niet altijd eenvoudig. Sterker nog, het is nagenoeg een wetenschap op zich, gezien de verscheidenheid aan makelaars die jou hun diensten aanbieden. Elk met hun eigen specialiteiten, zoals unieke verkoopstrategieën, deskundige kennis van de lokale markt of uitstekende onderhandelingsvaardigheden.

Het maken van de juiste keuze is dan ook vitaal. Een goede makelaar beïnvloedt namelijk niet alleen de snelheid van de verkoop, maar ook de prijs die je voor je huis kunt krijgen. Daarom adviseren we je om goed de tijd te nemen om makelaars te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de beste keuze maakt voor de verkoop van je huis in Wierden.

Vergelijk makelaars in Wierden Of lees meer over makelaars in Wierden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Wierden

Verrassend genoeg weten veel mensen niet dat makelaarscourtages in Wierden enorm kunnen variëren. Het gemiddelde tarief dat je aan een makelaar betaalt, wordt vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van je woning. Op dit moment ligt dat gemiddelde courtagepercentage in Wierden op 1,12% van de verkoopprijs, wat bij een gemiddelde verkoopprijs van € 395.679 euro best een substantieel bedrag kan zijn.

Het is dus ook handig om vooraf duidelijk te hebben wat verschillende makelaars in de regio Wierden aan tarieven hanteren. Via de tool die je vindt op makelaarstarieven in Wierden opvragen, krijg je deze inzichten. Het kan ook lonen om een makelaar te kiezen die investeert in een goede online presentatie en sterke lokale marktkennis; dit kan uiteindelijk het verschil maken voor de verkoopsucces van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Wierden

In Wierden zijn er koopwoningen. Deze woningen zijn divers, ze kunnen verschillende bestemmingen hebben. Misschien is jouw woning wel voor bewoning, maar het kan net zo goed een investering zijn, of gebruikt worden voor verhuur. Terwijl je nadenkt over het verkopen van je woning, is het goed om rekening te houden met deze verscheidenheid aan doeleinden, omdat dit de kopersgroep die je kunt bereiken kan verbreden.

Aantal verkochte woningen in Wierden

In de afgelopen 12 maanden heeft er in Wierden een behoorlijke hoeveelheid woningtransacties plaatsgevonden. Er zijn diverse woningen op de markt gebracht (aanmeldingen) en er is een bepaald aantal tot een verkoop gekomen (transacties). Om specifieker te zijn: het aantal verkochte huizen in Wierden bedraagt 139. Het precieze aantal aanmeldingen en transacties vind je in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Wierden te verkopen?

Overweeg je om jouw woning in het prachtige Wierden van de hand te doen? Het kan een baanbrekende beslissing zijn met een complex proces. Bij Huis Verkopen begrijpen we dit volledig en willen we je ontzorgen door een handig stappenplan te bieden, dat volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.

Het kiezen van een vakkundige makelaar is een belangrijke stap in dit proces. Het is de sleutel tot het effectief aanprijzen van je woning en het succesvol afronden van de verkoop. Elk aspect van de verkoop moet zorgvuldig worden aangepakt - denk aan de presentatie van het huis, het papierwerk en zelfs het kiezen van een verhuisbedrijf. Met ons stapsgewijze proces begeleiden we je door elk van deze stadia, zodat je met volle vertrouwen jouw huis in Wierden kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen zetten we alles op alles voor accurate en recente cijfers over woningen in Wierden. Het is hier dat woningeigenaren terecht kunnen voor betrouwbare prijsstatistieken van woningen bij hen in de buurt. We zorgen dat alle informatie helemaal up-to-date is zodat je steeds op de hoogte bent van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de huizenmarkt in Wierden.

De voordelen van huis verkoop voorbereiding met Huis Verkopen

Huis Verkopen is jouw one-stop-shop als het aankomt op de voorbereiding en uitvoering van de verkoop van je woning. Of je nu op zoek bent naar de beste lokale makelaar, gratis waardeschattingen wilt aanvragen of meer wilt weten over de stappen die nodig zijn voor het succesvol sluiten van de verkoop, op ons platform vind je alle tools en informatie die je nodig hebt. Daarnaast maakt ons platform het makkelijk om makelaarstarieven op te vragen zodat je al snel behoorlijk wat kunt besparen. Alles om de verkoop van jouw woning in Wierden zo soepel en voordelig mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen