Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Wierden

Als je van plan bent je woning in Wierden te verkopen en zoekt een betrouwbare verkoopmakelaar, dan biedt deze pagina je een overzicht van lokale makelaars. Zoonder een weloverwogen keuze te moeten maken, word je geholpen in je zoektocht naar de makelaar die het beste bij jouw noden en wensen aansluit.

Over makelaars in Wierden

Het is een feit dat er tussen makelaars in Wierden aanzienlijke verschillen bestaan. Ze variëren op vlakken zoals hun werkwijze, kosten, verkoopresultaten en hun benadering tot klantenservice. Sommige makelaars richten zich misschien meer op digitale strategieën, terwijl anderen liever persoonlijk contact hebben met hun klanten. Ook de kostenstructuur kan enorm uiteenlopen, evenals de verkoopresultaten die ze behalen. Het vergelijken van makelaars kan je helpen te begrijpen welke makelaar het beste bij je past en het kan je een idee geven van wie de hoogste verkoopprijzen kan realiseren voor jouw woning.

Als je jouw woning wilt verkopen, vraag je je waarschijnlijk af hoeveel de beste makelaars in Wierden kosten, of hun onderhandelingsresultaten echt beter zijn en hoeveel je kunt besparen door het vergelijken van verschillende makelaars. Deze vragen zijn heel normaal en je bent zeker niet de enige die hierover nadenkt. Aan deze vragen zal snel een einde komen. Hieronder tref je de actuele cijfers aan over de beste makelaars in Wierden:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.833
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.291
Besparing (gem.)
€ 1.230

Actueel

 • Als je overweegt om jouw huis te verkopen in Wierden, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Wierden 1,12% is. Dit betekent dat een deel van de verkoopprijs van jouw huis naar de verkoopmakelaar gaat.
 • Daarnaast is het goed om op de hoogte te zijn van de huidige woningprijzen in Wierden. De gemiddelde verkoopprijs is € 431.535 en de gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt € 3.203. Voor meer informatie over de woningprijzen kun je onze website raadplegen.
 • Tenslotte, de tarieven van makelaars in Wierden fluctueren voortdurend door verschillende factoren. Daarom kan het vergelijken van makelaarstarieven je aardig wat besparen. Gemiddeld besparen huiseigenaren in Wierden € 1.230 door het vergelijken van tarieven.

Uitgelichte makelaars in Wierden

Direct onder deze tekst vind je een overzicht van diverse makelaars die actief zijn in Wierden. Realiseer je dat dit niet alle makelaars binnen Wierden zijn, omdat de expertises flink kunnen variëren. Zorg altijd dat je kiest voor de makelaar die het best past bij de aard van jouw woning, jouw persoonlijke omstandigheden en je eigen voorkeuren.

Logo Plaggemars Makelaars o.g.

Plaggemars Makelaars og

Bij Plaggemars Makelaars, een gevestigd makelaarskantoor in Wierden sinds 1973, geniet je van deskundige ondersteuning in jouw zoektocht naar een nieuw huis of bij de verkoop van je huidige woning. Ze hebben een uitgebreide regionale kennis en blijven constant scherp op marktontwikkelingen. Met specialismen in beleggen, nieuwbouw en herbestemmen, en ondersteuning bij zaken zoals bouwtechnische keuring en aanvraag van energielabels, kan je bij Plaggemars rekenen op een professionele rondom-dienstverlening.

Beleef Wonen met Jacqueline

Bij Beleef Wonen met Jacqueline kom je terecht bij een gecertificeerde makelaar die is aangesloten bij de branchevereniging Vastgoedpro. Gevestigd aan de Industrieweg in Wierden is het kantoor voorzien van certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT. Keuze voor Jacqueline betekent kiezen voor professionaliteit en betrouwbaarheid in de wereld van wonen.

Nieuwenhuis - meer dan een makelaar

Nieuwenhuis is meer dan alleen een makelaar, lid van branchevereniging Vastgoedpro en gevestigd aan de Nijverdalsestraat in Wierden. Ze onderscheiden zich door je niet alleen te begeleiden bij het kopen of verkopen van een huis, maar bieden daarbij ook diverse andere diensten aan. Met hun expertise en gedegen aanpak, ben je verzekerd van goed advies en nauwkeurige begeleiding tijdens het gehele proces.

Makelaardij Jos Bloemendal

Makelaardij Jos Bloemendal is gevestigd op de Dikkensweg in Wierden. Hoewel niet aangesloten bij een branchevereniging, onderscheidt dit kantoor zich door hun sterke betrokkenheid bij de klant. Jij staat centraal in hun dienstverlening, waarbij ze jouw belangen altijd voorop stellen. Het maakt van Makelaardij Jos Bloemendal een betrouwbare keuze voor jouw woningaankoop of -verkoop.

Weghorst Makelaardij BV

Weghorst Makelaardij is een vakkundige makelaar met specialismen in onder meer woningfotografie, woningstyling, nieuwbouw en verkoop. Dit makelaarskantoor staat bekend om haar diensten op gebied van verkoop, aankoop, verhuur, taxaties en aanhuur. Met 13 medewerkers en uitstekende beoordelingen op Funda, waaronder een 9,3 gemiddeld, biedt dit makelaarskantoor je professionele service. Je vindt Weghorst Makelaardij aan de Rijssensestraat in Wierden.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Wierden dan in het overzicht zijn weergegeven. Ook deze makelaars nemen we mee in onze vergelijking. Zo kan de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en woning mogelijk niet in de bovenstaande lijst staan. Door goed te vergelijken vind je een makelaar die perfect bij jouw behoeften past.

Vergelijk makelaars in Wierden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Wierden?

Een makelaar in Wierden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 431.535 in Wierden komt dit neer op € 4.833 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het prijsvoorstel dat makelaars doen, wordt over het algemeen gebaseerd op de waarde van jouw huis. Dit komt omdat de hoeveelheid werk die de makelaar moet verrichten, vaak samenhangt met de verkoopprijs van de woning. Om ervoor te zorgen dat je niet te veel betaalt, is het verstandig om bij verschillende makelaars tarieven op te vragen.

Let op: de courtages van makelaars in Wierden verschillen gemiddeld 0,57%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.230 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Wierden. Het uitvoeren van deze vergelijking gunt je altijd de kans op aanzienlijke besparing. Maak daar dus zeker gebruik van!

Kosten van makelaars in Wierden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Wierden

In Wierden, net als in veel andere gemeenten, rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Dit zijn kosten die een makelaar aan je doorberekent nog voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt gezet. Deze kosten dekken vaak de initiële werkzaamheden zoals het maken van foto's, het opstellen van de woningomschrijving en het inplannen van bezichtigingen.

Wat goed is om te weten, is dat de opstartkosten per makelaar aanzienlijk kunnen verschillen. Echter, om je een idee te geven; de gemiddelde opstartkosten die makelaars in Wierden rekenen bedragen € 515. Let wel, dit is een gemiddelde. Afhankelijk van jouw specifieke situatie en wensen kunnen deze kosten hoger of lager uitvallen.

Intrekkingskosten van makelaars in Wierden

In de wereld van onroerend goed in Wierden, komt het niet zelden voor dat je als verkoper besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals een onverwachte levensgebeurtenis of een verandering in je financiële situatie. In dergelijke situaties moeten de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Intrekkingskosten zijn kosten die worden berekend door de makelaar voor de tijd en moeite die zij in je opdracht hebben gestoken, zelfs als er geen succesvolle verkoop heeft plaatsgevonden.

Hoewel de precieze bedragen per makelaar en situatie kunnen variëren, geeft de gemiddelde hoogte van € 500 je een ruw idee van wat je kunt verwachten. Het is raadzaam om eventuele intrekkingskosten bij de keuze van je makelaar in overweging te nemen en hierover duidelijk te communiceren. Zo voorkom je onaangename verrassingen en ben je klaar om weloverwogen beslissingen te nemen in jouw graag comfortabele en succesvolle verkoopervaring.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Wierden met een vast tarief

In Wierden vind je ook makelaars die met een vast tarief werken. Het voordeel van zo'n vast tarief is dat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het grootste nadeel van een vast tarief is dat het risico bij jou ligt. Stel, je verkoopt je huis voor een hogere prijs dan verwacht. Met de courtage aanpak zou de makelaar meer verdienen met zijn percentage van de verkoopprijs. Bij een vast tarief blijft dit bedrag hetzelfde, dus je deelt niet in de beloning van de verkoop.

Tip: Denk goed na over welke betaalmethode het beste bij je past. Overweeg je situatie en verwachtingen voor de verkoop. Het kan handig zijn om vooraf te weten wat je kosten zijn en een vast tarief lijkt dan aantrekkelijk. Echter, een courtage kan een grotere motivatie voor de makelaar zijn om het maximale uit de verkoop te halen.

4 feitjes over makelaars in Wierden

 • Veel huizenverkopers in Wierden kiezen voor makelaars aangesloten bij gerespecteerde brancheverenigingen zoals NVM, VBO, of VastgoedPRO. 93% geeft hier de voorkeur aan.
 • 92% van de verkopers in Wierden leunt meer naar een traditionele makelaar, die de volledige verkoopregeling op zich neemt, dan naar een puur online makelaar.
 • Met behulp van een makelaar, verkopen woningen in Wierden gemiddeld 35% sneller dan zonder een makelaar. Dit toont het verschil dat professionele begeleiding kan maken.
 • Het merendeel van de woningverkopers in Wierden geeft aan te kiezen voor een makelaar die beter presteert. Vergelijk makelaars in jouw omgeving via deze link om die keuze te maken.

Wat levert de beste makelaar in Wierden op?

Er is een flinke variatie tussen de prestaties van makelaars in Wierden. Het selecteren van een goede makelaar kan dan ook de uitkomst van jouw verkoopervaring sterk beïnvloeden. Neem bijvoorbeeld een situatie waarbij een effectieve makelaar ervoor zorgt dat je jouw woning boven de verwachte verkoopprijs kunt verkopen.

We laten je zien wat de beste makelaars in Wierden onderscheidt van de rest:

 • Er komt naar voren uit onze data dat toonaangevende makelaars in Wierden huizen doorgaans voor een bedrag boven de aanvankelijk verwachte verkoopprijs verkopen. Dit bedrag is ongeveer € 12.199.
 • Onze statistieken tonen ook aan dat de meest vlotte makelaars in Wierden woningen doorgaans sneller verkopen dan hun concurrenten - om precies te zijn, verkopen ze gemiddeld 15 dagen sneller.

De beste makelaar in Wierden vinden

De beste makelaar in Wierden is niet zomaar aan te wijzen. Dit is namelijk de makelaar die perfect aansluit bij jouw specifieke woning en situatie. Met andere woorden, een geschikte makelaar is een persoonlijke afweging.

Via ons vergelijkingsformulier kun je eenvoudig makelaars vergelijken die voldoen aan jouw eisen en wensen. Met deze aanpak vind je snel een makelaar die aansluit bij jouw woning, situatie en voorkeuren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Wierden?

Bij het kiezen van een makelaar in Wierden voor de verkoop van je huis zijn er vijf aandachtspunten om in gedachten te houden:

Ervaring en specialisatie

In het complexe proces van huizenverkoop is ervaring van vitaal belang. Kies voor een makelaar met een sterke achtergrond in de woningverkoop in Wierden.

Courtagekosten

Niet alle makelaars in Wierden hebben dezelfde tariefformule. Informeer naar de courtagekosten en mogelijke bijkomende kosten om verrassingen te voorkomen.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel in het verkoopproces. Let op hoe de makelaar communiceert tijdens het eerste contact om te zien of deze aansluit bij je behoeftes.

Strategie

Iedere woning en elke situatie is uniek. Een makelaar moet in staat zijn om een op maat gemaakte verkoopstrategie op te stellen die het beste bij jouw situatie past.

Reputatie en reviews

Kijk naar de reputatie van de makelaar. Online reviews en aanbevelingen van anderen kunnen veel zeggen over de betrouwbaarheid en professionaliteit van een makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het dorp Wierden zijn diverse makelaars actief, waaronder verschillende NVM-makelaars. Deze makelaars variëren in hun aanpak en de verkoopcijfers die zij halen. Het is daarom raadzaam om goed te kijken naar welke NVM-makelaar het beste bij jouw situatie past.

Naast de NVM-makelaars zijn er in Wierden ook makelaars die bij de VBO en VastgoedPRO zijn aangesloten. Ook deze makelaars kunnen een geschikte keuze zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en behoeften bij de verkoop of aankoop van een woning.

Wat doet een makelaar in Wierden?

Een makelaar in Wierden verricht diverse taken om het verkoopproces van jouw huis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Deze deskundige neemt je veel werk uit handen en zorgt ervoor dat je niet onnodig veel tijd en energie kwijt bent.

Daarnaast zorgt een makelaar voor een zo hoog mogelijke verkoopprijs van je woning. Door grondige marktkennis en ervaring heeft een makelaar het inzicht om de best mogelijke prijs te realiseren, afgestemd op de huidige woningmarkt in Wierden.

 • Waarderen van je woning op basis van kenmerken en marktontwikkelingen.
 • Adviseren over de vraagprijs en het opstellen van een verkoopplan.
 • Marketingactiviteiten om je huis onder de aandacht te brengen.
 • Het begeleiden van bezichtigingen en onderhandelingen.
 • Opstellen van de koopovereenkomst en afhandeling van de overdracht.

Waarom een makelaar in Wierden inschakelen?

Wanneer je een makelaar toestemming geeft de verkoop van je huis in Wierden te regelen, volgt deze verschillende stappen. Hierbij draagt de makelaar zorg voor de administratieve, juridische en promotionele aspecten van het verkoopproces. Het doel is altijd om je huis tegen de beste prijs en voorwaarden aan de juiste koper te verkopen.

Beoordeling en waardebepaling van het pand

De eerste taak van de makelaar is de woning te beoordelen en zijn waarde te bepalen. Hij inspecteert het pand, kijkt naar de staat van onderhoud, de locatie, de grootte en andere relevante kenmerken. Op basis hiervan stelt hij een verkoopprijs voor.

Opstellen van de verkoopstrategie

Vervolgens zal de makelaar een verkoopstrategie opstellen. Deze strategie hangt af van veel factoren, zoals de huidige marktomstandigheden. De makelaar gebruikt zijn ervaring en kennis om de verkoopstrategie te bepalen die de meeste kans geeft op een succesvolle verkoop.

Adverteren en open huizen organiseren

Daarna gaat de makelaar aan de slag met het adverteren van de woning. Fotografie, beschrijving, plaatsing op online vastgoedportalen, advertenties in lokale media etc., alles is gericht op het bereiken van potentiële kopers. Ook kan de makelaar open huizen organiseren.

Begeleiden van bezichtigingen en afhandelen van de verkoop

Tenslotte is de makelaar verantwoordelijk voor het begeleiden van bezichtigingen. Hij geeft rondleidingen, beantwoordt de vragen van potentiële kopers en is bij juridische formaliteiten zoals de overdracht bij de notaris. De makelaar heeft als doel het gehele verkooptraject zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Makelaars in Wierden vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Wierden hoeft geen tijdrovende klus te zijn. Op het platform van Huis Verkopen kun je eenvoudig en snel lokale makelaars onderling vergelijken. We helpen dagelijks meer dan honderd mensen met het vinden van een geschikte makelaar.

 • Vergelijking van verkoopopbrengst en verkoopsnelheid
 • Besparen op makelaarskosten
 • 100% objectief en onafhankelijk
 • Gratis en vrijblijvend vind je de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Bij Huis Verkopen helpen we je om de juiste keuzes te maken, of je jouw woning nu snel wilt verkopen of juist gaat voor de maximale prijs. Je krijgt een duidelijk beeld van wat verschillende makelaars te bieden hebben, zodat jij de makelaar kunt kiezen die het beste bij jouw situatie past. Het platform maakt het vergelijken gemakkelijk en is volledig gratis, inclusief een waardebepaling door de makelaars zelf.

Vergelijk makelaars in Wierden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Wierden

Om een goede makelaar in Wierden te vinden, kan je makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, expertise en klantbeoordelingen. Dit kan gemakkelijk en snel op de vergelijkingspagina van Huis Verkopen.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Wierden zijn € 4.833. Dit is inclusief courtage en opstartkosten. Voor een precies overzicht per makelaar, vraag de makelaarstarieven op.

Ja, het vergelijken van meerdere makelaars is aan te raden. De gemiddelde besparing door het vergelijken van makelaars in je regio is € 1.230.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Wierden is 43 dagen. Het kan echter variëren op basis van factoren zoals locatie en prijsklasse.

Als je wilt stoppen met je makelaar, kunnen er intrekkingskosten zijn. In Wierden is de gemiddelde intrekkingskosten € 500. Check altijd de voorwaarden van je makelaar hierover.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen