Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Nijverdal

In de woningmarkt van Nijverdal is erop het moment veel beweging. Je ziet huizenprijzen stijgen en de vraagprijzen per m2 nemen toe. Daarbij blijft het aantal huisverkopen in het dorp sterk. Dit biedt kansen als je jouw huis in Nijverdal wilt verkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Nijverdal

De gemiddelde verkoopprijs in Nijverdal is in de laatste 3 maanden € 380.469 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 447.414 euro. Deze wat prijziger regio heeft een stabiele groei laten zien, aantrekkelijk voor hen die een solide investering overwegen. Om een duidelijker beeld te scheppen van de huidige marktbewegingen, bieden we een weergave van de verkoopprijzen en vraagprijzen in Nijverdal van de laatste 3 maanden:

Huizenprijzen in Nijverdal

Afgelopen 3 maanden

€ 108.000
€ 303.000
€ 497.000

Om een goed beeld te krijgen van de woningmarkt in Nijverdal, kun je kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Dit geeft een beeld van wat je kunt verwachten qua prijzen bij het potentiële kopen of verkopen van een huis. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Nijverdal € 3.199 euro. Een blik op de onderstaande grafiek geeft je meer inzicht in de recente ontwikkelingen:

Huizenprijzen in Nijverdal per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Nijverdal laatste 12 maanden

Het is raadzaam om als potentiële koper of verkoper de evolutie van de huizenprijzen in Nijverdal in de periode van de laatste 12 maanden te volgen. Het volgen van deze prijstrend kan je een goed inzicht geven in de huizenmarkt. Zo bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning er vorige maand € 380.469 euro. Zie hieronder onze grafiek die deze evolutie interpreteert:

Wat is mijn woning in Nijverdal waard?

Het besluit om je woning in Nijverdal te verkopen hangt doorgaans af van de te verwachten opbrengst in de huidige woningmarkt. Een realistische schatting van de waarde is daarom een belangrijke eerste stap. Het is immers zinvol om te weten wat je woning momenteel waard is, om te beoordelen of verkoop voor jou gunstig is.

Overweeg je om jouw huis te verkopen en wil je daarin een weloverwogen keuze maken? Dan zou een gratis waardebepaling door een makelaar heel verstandig zijn. Deze dienst geeft je namelijk inzicht in de mogelijke waarde van je woning zonder dat je enige verplichtingen hebt.

De gratis waardebepaling door een makelaar werkt vrij eenvoudig. Je vult je gegevens in en een lokale makelaar neemt contact met je op voor een afspraak. Het kan verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, want de geschatte waarde kan tussen makelaars verschillen. Bij de aanvraag van de waardebepaling kan je aangeven of je graag meerdere schattingen wilt ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarkt is een complexe speelveld waarin de huizenprijzen sterk kunnen variëren. Huizenprijzen in één specifieke plaats, hoe goed ook de markt eruit mag zien, mag men niet als een landelijke standaard nemen.

Kijk dus verder dan alleen Nijverdal: de gemiddelde huizenprijzen in nabijgelegen locaties kunnen een heel ander beeld schetsen. Door deze prijzen ook in de beschouwing te nemen, krijgt men een uitgebreider en accurater overzicht van de huidige situatie op de woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Nijverdal

In de wereld van de makelaardij bestaan er vele verschillen, zo ook tussen makelaars in Nijverdal. Het is namelijk niet zo dat statistieken gelijk verdeeld zijn onder iedere makelaar. Variërend van kennis van de lokale markt tot aan ervaring, het zijn zaken die een belangrijke rol spelen in de resultaten die een makelaar weet te boeken.

Het kan een wereld van verschil maken wanneer je een makelaar kiest die perfect aansluit op jouw behoeften. Kwaliteit, ervaring en betrouwbaarheid zijn zomaar enkele punten waarop makelaars zich onderscheiden. Om je te helpen met het maken van de juiste beslissing hebben we een handig hulpmiddel. Je kunt makelaars vergelijken om zo de perfecte match te vinden.

Vergelijk makelaars in Nijverdal Of lees meer over makelaars in Nijverdal

Gemiddelde tarieven van makelaars in Nijverdal

Het is van groot belang om te weten dat de courtages van makelaars significant verschillen; dit is het percentage van de verkoopsom dat de makelaar in rekening brengt. Het gemiddelde courtagepercentage voor makelaars in Nijverdal is 1,15%. Dit betekent dat je deze kosten moet incalculeren bij het plannen van de verkoop van jouw huis.

Om een weloverwogen keuze te maken bij het kiezen van een makelaar, is het verstandig om de tarieven en diensten van verschillende makelaars te vergelijken. Let bovendien niet alleen op het courtagepercentage, maar ook op eventuele bijkomende kosten. Op de pagina met kosten kun je een helder beeld krijgen van alle kosten die gepaard gaan met het verkopen van je woning.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Nijverdal

In het karakteristieke Nijverdal zal je merken dat een groot deel van de woningen in het bezit is van de bewoners zelf; zo zijn er koopwoningen. Echter, je komt hier ook wel andere vormen van bewoning tegen. Zo zijn er woningen die onder de sociale woningbouw vallen of die voor een geheel andere bestemming, zoals bedrijfspanden, zijn ontworpen.

Aantal verkochte woningen in Nijverdal

In de laatste twaalf maanden is er op de woningmarkt in Nijverdal een opmerkelijke bedrijvigheid aan activiteiten gezien. Zowel de aanmeldingen van woningen voor verkoop, als de daadwerkelijke voltooide transacties laten hierover geen twijfel bestaan. Het exacte aantal verkochte woningen in dit tijdsbestek is 265. Ontdek meer details in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Nijverdal te verkopen?

Contemplatie over het verkopen van jouw woning in Nijverdal is een grote stap. Het is een proces met vele facetten en elke stap moet zorgvuldig worden geregeld. Het selecteren van een kundige makelaar speelt hierin een sleutelrol, maar dankzij Huis Verkopen hoef je er niet alleen voor te staan.

Plan je verkoopstrategie met het effectieve stappenplan dat Huis Verkopen biedt. Dit stappenplan is speciaal gericht op het verkoopproces in Nijverdal en geeft je inzicht in zaken waaraan je mogelijk zelf niet denkt, zoals het regelen van een energielabel of het inschakelen van een verhuisbedrijf. Volg de aangegeven stappen om nauwkeurig en beslist door het verkoopproces te navigeren. Onthoud, 'een goede voorbereiding is het halve werk'.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Heb je overwogen om je huis te verkopen en ben je nieuwsgierig naar de markt? Je bent hier aan het juiste adres! De lokale onroerend goed markt in Nijverdal is voortdurend in beweging. De prijzentrends van vraag- en verkoopprijzen, tot aanmeldingen en transacties, worden hier nauwlettend gevolgd en bijgewerkt. Met de meest recente informatie op prijsontwikkeling Nijverdal heb je altijd inzage in de laatste trends en ontwikkelingen.

Handige tools bij het verkoopproces

Of je nu net begint met de voorbereidingen of je bent klaar om je woning op de markt te zetten, HuisVerkopen.nl is jouw online platform bij uitstek. We bieden allerlei handige tools aan en ons stappenplan zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op het verkoopproces. Zo kun je makkelijk waardebepaling aanvragen voor je woning in Nijverdal, en via de makelaars vergelijkingstool kun je de beste makelaar vinden. Met ons platform wordt het regelen van de verkoop van je woning een fluitje van een cent.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen