Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Rijssen

In februari 2024 is de huizenmarkt in Rijssen kenmerkend te noemen. De woningprijzen lijken stabiel, vraagprijzen fluctueren en het aantal transacties is volop in beweging. Wil je jouw huis verkopen, dan geeft deze achtergrondinformatie een goed overzicht van de huidige situatie:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Rijssen

De gemiddelde verkoopprijs in Rijssen is in de laatste 3 maanden € 414.133 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 437.974 euro. Het verschil tussen deze prijzen kan laten zien hoe de lokale markt zich ontwikkelt en hoeveel onderhandelingsruimte er gemiddeld is bij het kopen van een huis. Bij het onderaanstaande overzicht krijg je direct inzicht in de historische prijsontwikkelingen:

Huizenprijzen in Rijssen

Afgelopen 3 maanden

€ 242.000
€ 365.000
€ 488.000

Het observeren van de waarde per vierkante meter in Rijssen kan bijzonder verhelderend zijn bij het navigeren van de verkoop van jouw woning. Met een actueel gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter van € 3.205 is deze informatie inderdaad erg nuttig. Bovendien kan de onderstaande grafiek, die de afgelopen drie maanden in kaart brengt, meer licht werpen op de markttrends. Houd in gedachten dat het kennen van de actuele huizenprijzen per vierkante meter een nuttig handvat kan zijn voor de verkoop van jouw woning:

Huizenprijzen in Rijssen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.100
€ 3.300

Prijsontwikkeling Rijssen laatste 12 maanden

In Rijssen kan het verloop van huizenprijzen een helder beeld bieden van de marktbewegingen. Deze ontwikkelingen kunnen variëren, maar het biedt een indicatie van de algemene trend op de huizenmarkt in de regio Rijssen.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in de afgelopen maand was € 414.133. De onderstaande grafiek geeft de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden in Rijssen weer:

Wat is mijn woning in Rijssen waard?

Het besluit om je woning in Rijssen te koop te zetten, wordt vaak beïnvloed door de geschatte opbrengst in de huidige woningmarkt. Deze opbrengst wordt grotendeels bepaald door de actuele huizenprijzen. Het is daarom van groot belang om een accurate taxatie van je eigendom te krijgen.

Overweeg je de verkoop van jouw woning? Dan is het een slim idee om een gratis waardebepaling door een makelaar te laten uitvoeren. Een waardebepaling kan helpen om een realistische verkoopprijs voor je woning te bepalen, en zo de kans te vergroten dat je woning verkocht wordt binnen het gewenste tijdsbestek en voor het gewenste bedrag.

Een gratis waardebepaling door een makelaar gaat doorgaans als volgt: de makelaar inspecteert je woning, en op basis van onder andere de staat en grootte van de woning, de locatie en de huidige marktsituatie, wordt jouw woning getaxeerd. Aangezien taxatiewaarden per makelaar kunnen variëren, is het raadzaam om meerdere makelaars een waardebepaling uit te laten voeren.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huizenmarkt observeert, merk je al gauw dat de prijzen per plaats variëren. Marktbewegingen beïnvloeden namelijk wat je voor een huis betaalt, en deze bewegingen zijn weer afhankelijk van vraag en aanbod per regio. Zo tonen de huizenprijzen in Rijssen een subtiele variatie in vergelijking met die in naburige plaatsen. Dat is niet ongewoon, maar het is wel zeker iets om rekening mee te houden als je je verdiept in de lokale woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Rijssen

Op HuisVerkopen.nl doen we grondig onderzoek naar de prestaties van verkoopmakelaars in Rijssen en omgeving. We analyseren de verschillen tussen makelaars op basis van verkoopsnelheid, behaalde verkoopprijzen, aantal verkochte woningen en doorlooptijden van de verkoop. Zo helpen we je niet alleen inzicht te krijgen in de lokale woningmarkt maar ook in het vinden van een geschikte makelaar.

Het is belangrijk stil te staan bij de keuze van een makelaar. Niet alleen kan de juiste keuze je helpen je woning sneller te verkopen, maar kan het ook betekenen dat je woning voor een hogere prijs wordt verkocht. Bovendien kan de juiste makelaar je alle zorgen rond het verkoopproces uit handen nemen.

Vergelijk makelaars in Rijssen Of lees meer over makelaars in Rijssen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Rijssen

Jouw courtage kan een stevige hap uit je winst nemen als je je huis gaat verkopen. Weet dat de gemiddelde tarieven van makelaars in Rijssen op 1,15% van de verkoopprijs liggen. Dit percentage kan je tienduizenden euro's kosten, dus het loont zich om te weten waar je op moet letten.

Begrijp voordat je in zee gaat met een makelaar goed welke kosten hiermee gepaard gaan. Naast de courtage kunnen er ook kosten voor fotografie, advertentiekosten en administratieve kosten zijn. Informeer jezelf goed en bekijk een overzicht van alle mogelijke kosten waar je rekening mee moet houden bij het verkopen van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Rijssen

Rijssen beschikt over een aanzienlijk aantal koopwoningen, gemarkeerd door de tag . Deze huizen zijn bedoeld voor persoonlijke bewoning of verhuur. Maar het is belangrijk om te weten dat slechts een klein deel van dit totaal daadwerkelijk beschikbaar is voor aanschaf of verhuur. Het overgrote deel is immers al in bezit en wordt bewoond of verhuurd door de eigenaren.

Ben je van plan jouw huis in Rijssen te verkopen?

Als je van plan bent om jouw huis in Rijssen te verkopen, zijn er talloze zaken waar je goed op moet letten om het proces soepel te laten verlopen. Het begint allemaal met een grondige waardebepaling om de ideale vraagprijs vast te stellen. Maar vergeet ook niet onderwerpen als het opvragen van energielabels, het inwinnen van verkoopadvies bij een makelaar en het vergelijken van de tarieven van lokale makelaars om een ideale match te vinden.

Een zorgvuldig opgesteld stappenplan kan een grote hulp zijn bij het regelen van de verkoop van je woning. Het geeft een duidelijk overzicht van alle stappen die je moet nemen, van de waardebepaling tot de uiteindelijke overdracht. Dit helpt je om zaken gestructureerd aan te pakken en niets over het hoofd te zien in dit soms overweldigende proces.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Mag je je woning in Rijssen verkopen? De woningmarktcijfers in Rijssen kan je daarbij ondersteunen. Deze gegevens zijn continu aan veranderingen onderhevig; wij zorgen ervoor dat je steeds de meest recente cijfers tot je beschikking hebt. De marktcijfers kunnen je goed helpen bij het bepalen van een juiste vraagprijs en het kiezen van het beste verkoopmoment. Het is echt een waardevolle bron van informatie die je kan helpen de best mogelijke deal te creëren.

Aanvullende middelen voor de woningverkoop

De website van Huis Verkopen biedt verschillende handige hulpmiddelen om je bij te staan bij het verkopen van je woning. Het aanvragen van een gratis waardebepaling is een goed begin. Je kunt ook een keuze maken uit de beste lokale makelaars met onze vergelijkingstool voor makelaars. Als je zeker willen zijn van een complete voorbereiding, volg dan ons uitgebreide stappenplan voor de verkoop van je huis. Het is gemakkelijk en gratis te gebruiken en zorgt ervoor dat je geen stap over het hoofd ziet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen