Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Enter

Ben je benieuwd naar de woningmarkt in Enter? Op HuisVerkopen.nl vind je altijd de meest actuele cijfers en trends. Ontdek hier de laatste ontwikkelingen in huizenprijzen, vraagprijzen per vierkante meter en het aantal woningverkopen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Enter

De gemiddelde verkoopprijs in Enter is in de laatste 3 maanden € 682.800 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 469.374 euro. Dit reflecteert de recente ontwikkelingen op de huizenmarkt in Enter. Als je overweegt je huis te verkopen, kan deze informatie nuttig zijn om te begrijpen wat je kunt verwachten. Ontdek hieronder meer met de bijhorende grafiek:

Huizenprijzen in Enter

Afgelopen 3 maanden

€ -145.000
€ 294.000
€ 733.000

Bij het inschatten van woningprijzen zijn niet alleen de vraag- en verkoopprijzen relevant, maar gewicht moet vooral gegeven worden aan de prijs per m2. Enter is hierbij geen uitzondering. Zo, de gemiddelde verkoopprijs per m2 is momenteel € 3.448 euro. De waarde per m2 is een belangrijke sleutel tot het begrijpen van de lokale vastgoedmarkt. Wil je graag visueel inzicht in deze data? Kijk dan eens naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Enter per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.800
€ 3.500

Prijsontwikkeling Enter laatste 12 maanden

Neem even de tijd om de ontwikkeling van de huizenprijzen in Enter van de laatste 12 maanden te bekijken. Het is verstandig om op de hoogte te blijven van deze cijfers, zo blijf je alert op veranderingen in de markt. Als indicatie, de gemiddelde verkoopprijs van vorige maand was € 682.800:

Wat is mijn woning in Enter waard?

Als het idee speelt om je woning in Enter te verkopen, is één van de bepalende factoren wat je huis momenteel op de woningmarkt zou kunnen opleveren. In een veranderende markt kan de waarde van je huis variëren. Daarom is het van belang om te weten wat je huis op dit moment waard is.

Overweeg je je woning te verkopen? Een verstandige eerste stap is een gratis waardebepaling door een makelaar. Deze service zal je matchen met een ervaren makelaar die inzicht kan bieden in de huidige waarde van jouw woning en kan daarmee helpen bij het nemen van verdere beslissingen.

Een waardebepaling kan op verschillende manieren worden uitgevoerd door makelaars en levert dus verschillende schattingen op. Daarom kan het handig zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen. Bij het aanvragen van de waardebepaling, kun je aangeven dat je wilt dat jouw huis door meerdere makelaars wordt getaxeerd.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je kijkt naar de cijfers van de woningmarkt, zie je dat deze niet gelijk zijn voor elke plaats. De prijs van een huis in plaatsen die zich in de omgeving van Enter bevinden, kan sterk afwijken van de prijs in Enter zelf. Door ook de huizenprijzen in deze omliggende gemeenten grondig te bekijken, ontstaat er een duidelijk en compleet beeld van de huidige marktsituatie:

De onderstaande grafieken tonen de gemiddelde verkoopprijzen—in het algemeen en per vierkante meter—van woningen in Enter in vergelijking met gelijkgestemde plaatsen. Dit vergelijkende beeld geeft inzicht in de lokale variaties in huizenprijzen en helpt je de woningmarkt in en rondom Enter beter te begrijpen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Enter

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je de best mogelijke makelaar wilt hebben voor de verkoop van jouw woning in Enter. In de praktijk zien we grote verschillen tussen makelaars als het gaat om zaken als de snelheid van verkopen, de uiteindelijke verkoopprijs en persoonlijke service en aandacht. Het is aan te raden om de prestaties van de diverse makelaars goed te bestuderen en niet alleen afgaan op mooie praatjes.

Het kiezen van een makelaar is een belangrijke stap in het proces van jouw huis verkopen. Een goede makelaar in Enter kan het verschil maken tussen een snelle verkoop tegen een goede prijs of een langdurig en mogelijk frustrerend proces. Het is dus zeer nuttig om tijd te investeren in het vergelijken van makelaars om de juiste match te vinden voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Enter Of lees meer over makelaars in Enter

Gemiddelde tarieven van makelaars in Enter

Courtages kunnen een flinke hap uit je budget nemen, dus is het verstandig om goed op te letten bij het kiezen van een makelaar. De gemiddelde courtage van een makelaar in Enter ligt op 1,11% van de verkoopprijs. Deze courtage varieert echter per makelaar en is vaak onderhandelbaar; dus shop goed rond voordat je een keuze maakt.

Het is niet alleen het courtagepercentage dat van invloed is op de totale kosten van het verkopen van je huis. Er zijn ook andere zaken om rekening mee te houden, zoals opstartkosten, marketingkosten, en kosten voor aanvullende diensten. Het is het waard om een goed overzicht van kosten te hebben bij het vergelijken van makelaars. Let op wat elk pakket inhoudt, en zorg dat je weet waar je voor betaalt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Enter

In het sfeervolle dorp Enter vind je, ondanks een selectie van sociale huurwoningen, voornamelijk koopwoningen. Het toont aan dat de eigendomsmarkt in Enter volop in beweging is, waarbij de nadruk ligt op interesse in koopwoningen. Met een totaal van 2186 koopwoningen, speelt dit type woonvorm een belangrijke rol in de lokale woningmarkt.

Aantal verkochte woningen in Enter

In het afgelopen jaar is er in Enter een aanzienlijk aantal woningen in de verkoop geplaatst en uiteindelijk verkocht. Deze hoeveelheid aanmeldingen en transacties is te zien in de onderstaande grafiek. Hierin wordt het aantal 27 woningen dat verkocht is, apart weergegeven:

Ben je van plan jouw huis in Enter te verkopen?

Als je jouw huis in Enter wilt verkopen, liggen er tal van uitdagingen op de loer waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan. Het aanvragen van een energielabel, het vinden van een betrouwbare makelaar en wellicht een verhuisbedrijf, het kan al snel overweldigend zijn. Geef jezelf even de tijd om alles op een rijtje te zetten en je kunt het stappenplan bekijken die we speciaal voor je hebben samengesteld, zodat je niets over het hoofd ziet.

Probeer niet alles in je eentje te doen, maar zoek hulp. Het inschakelen van een lokale makelaar kan bijvoorbeeld zorgen voor een snelle verkoop. Woon je in Enter en wil je van jouw woning af, dan is het handig om een makelaar met kennis van de lokale markt in te schakelen. Deze kent vaak de ins en outs van de regio, wat een pluspunt kan zijn bij het aantrekken van potentiële kopers.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de meest recente woningmarktcijfers in Enter, omdat deze continu veranderen. Daarom houden we op deze pagina de marktcijfers constant geactualiseerd. Deze data bieden inzicht in de veranderingen op de lokale woningmarkt en kunnen je enorm helpen bij het maken van goed doordachte beslissingen, of je nu wilt kopen, verkopen of op de hoogte wilt blijven van de woningwaarde trends.

Handige tools van Huis Verkopen

Huis Verkopen biedt verschillende handige tools die je kunnen ondersteunen bij de voorbereiding of regeling van de verkoop van jouw woning. Bijvoorbeeld, je kunt via de website eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen om een nauwkeurig beeld te krijgen van de waarde van jouw woning. Je kunt ook makelaars vergelijken om de beste makelaar in Enter te vinden. Bovendien kun je makelaarstarieven opvragen voor een vergelijking, wat kan helpen om aanzienlijk te besparen op de makelaarskosten. Nou, dat is wat we noemen een slimme manier van verkopen!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen