Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Enter

Bij het verkopen van je huis in Enter is het kiezen van de juiste makelaar een belangrijke beslissing. Hierbij is vergelijken van groot nut; diverse makelaars bieden namelijk diverse services en tarieven. Zo kan makelaar A je beter ondersteunen bij de onderhandelingen, terwijl makelaar B je meer assisteert met de juridische aspecten van de verkoop.

Over makelaars in Enter

In Enter zijn er diverse makelaars die op verschillende manieren van elkaar verschillen. Sommige zijn heel lokaal gefocust, anderen hebben een breder werkgebied. Ook variëren ze in hun aanpak, de hoeveelheid aandacht die ze aan jouw woning geven en de manier waarop ze de verkoopprijs weten te maximaliseren. Het vergelijken van deze makelaars helpt je te ontdekken wie het beste past bij jouw situatie. Zo biedt het je de kans om een makelaar te vinden die jou kan helpen jouw woning voor een zo hoog mogelijke prijs te verkopen.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk verschillende vragen. Bijvoorbeeld: welke makelaar heeft ervaring met vergelijkbare woningen in Enter? Wie kan mijn huis snel verkopen, maar kan ook de beste verkoopprijs behalen? En wie biedt de beste combinatie van persoonlijke service en online zichtbaarheid, om mijn woning goed in de markt te zetten? Deze en nog veel meer vragen gaan we op deze pagina beantwoorden om jou te helpen een geschikte makelaar in Enter te selecteren.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.044
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 19.371
Besparing (gem.)
€ 2.062

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Enter, is het belangrijk om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars momenteel 1,11% is. Meer informatie vind je op de pagina huis verkopen in Enter.
 • De huidige huizenmarkt in Enter heeft gemiddelde verkoopprijzen van € 634.600 euro en een gemiddelde verkoopprijs per m2 van € 3.315 euro. Bekijk gerust de actuele huizenprijzen voor meer details.
 • De momentele tarieven van makelaars in Enter liggen rond de € 7.044 euro. Het vergelijken van deze tarieven kan behulpzaam zijn bij het maken van je keuze voor een geschikte makelaar.

Uitgelichte makelaars in Enter

Je vindt hieronder een overzicht van verschillende verkoopmakelaars die actief zijn in Enter. Natuurlijk zijn er nog meer makelaars werkzaam in Enter, maar ze hebben niet allemaal dezelfde specialiteiten. Het is altijd het beste om een makelaar te kiezen die goed past bij jouw specifieke type woning, de situatie en je persoonlijke wensen.

Asbroek Makelaardij

Asbroek Makelaardij is een ervaren en fris team dat een totaalaanbod biedt. Bij je kun je terecht voor advisering over verzekeringen, hypotheken en bankzaken. Daarnaast voeren ze diensten uit als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxatie. Ze zijn betrokken en denken met je mee, door persoonlijk advies te bieden. Kortom, bij Asbroek Makelaardij voel je je thuis en krijg je de hulp die je nodig hebt. Je vindt hen aan de Dorpsstraat 74 in Enter.

Marian Peters Makelaardij

Marian Peters Makelaardij is een betrouwbaar en vakkundig makelaarskantoor, gevestigd op Voormors 22 in Enter. Als lid van de branchevereniging Vastgoedpro waarborgt ze hoge standaarden en professionaliteit. Marian Peters Makelaardij levert kwaliteit, ondersteunt actief in het verkoopproces en adviseert helder. Het is een sterke speler in de markt waarbij je gerust jouw vastgoedbelangen kunt neerleggen.

Uniek Makelaars BV

Uniek Makelaars is een geliefd makelaarskantoor gelegen aan de Dorpsstraat in Enter. Als lid van branchevereniging VBO, staat het bekend om zijn professionele diensten. De positieve beoordeling op Funda onderstreept de tevredenheid van klanten. Kies voor Uniek Makelaars als je op zoek bent naar betrouwbaarheid en kwaliteit.

Let op: in en rondom Enter zijn meer verkoopmakelaars actief. De ideale makelaar voor jouw huis staat mogelijk niet in de bovenstaande lijst. Daarom neemt Huis Verkopen bij het vergelijken alle makelaars in Enter in beschouwing.

Vergelijk makelaars in Enter Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Enter?

Een makelaar in Enter rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,11% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 634.600 in Enter komt dit neer op € 7.044 aan makelaarskosten (update april 2024).

Wat interessant is om te vermelden, is dat veel makelaars een lagere courtage hanteren bij een hogere woningwaarde. Dit betekent dat als jouw huis een hogere waarde heeft, je mogelijk minder makelaarskosten hoeft te betalen. Dit kan financieel gezien zeer voordelig zijn.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Enter 0,65% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 2.062 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Vergeet niet, het loont vaak om even de tijd te nemen om te vergelijken en om de best passende deal voor jouw situatie te vinden.

Kosten van makelaars in Enter

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.900
€ 7.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Enter

Het is goed om te weten dat de meeste makelaars in Enter zogenaamde 'opstartkosten' rekenen. Dit zijn de kosten die je betaalt om de verkoopdienstverlening van je woning in werking te zetten. Denk hierbij aan het professioneel opmaken van de woningpresentatie, het inschakelen van een professionele fotograaf, de aanmelding van jouw woning op diverse verkoopportalen en de marketingkosten die hiermee gemoeid zijn.

Misschien vraag je je af wat in Enter de gemiddelde opstartkosten zijn. Heel concreet, gemiddeld genomen gaat het hier om een bedrag van € 515. Dit bedrag kan per makelaar verschillen, afhankelijk van de specifieke dienstverlening die zij aanbieden. Zo hanteert de ene makelaar bijvoorbeeld hogere opstartkosten omdat zij een uitgebreidere marketingstrategie hanteren, terwijl een ander gereputeerde makelaar misschien lagere opstartkosten heeft vanwege hun efficiënte aanpak.

Intrekkingskosten van makelaars in Enter

Als je in Enter je woning te koop zet, zijn er diverse factoren waar je rekening mee moet houden. Een daarvan is het fenomeen intrekkingskosten. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen, mocht je besluiten je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Het kan voorkomen dat je van gedachten verandert over de verkoop, of wellicht krijg je een onverwacht privéaanbod waardoor de makelaarsdiensten niet meer nodig zijn.

Intrekkingskosten zijn echter geen vastgesteld bedrag, maar variëren per makelaar en per situatie. Om het gemiddelde bedrag te weten, is het handig om te refereren aan de up-to-date informatie van € 500. Vergeet niet jezelf van tevoren goed in te lichten en weloverwogen beslissingen te maken aangaande de verkoop van je woning. Zo kun je onverwachte kosten en verrassingen voorkomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Enter met een vast tarief

In Enter werken er makelaars die opereren met een vast tarief. Het voordeel hiervan is dat je op voorhand precies weet waar je aan toe bent. Als verkoper van je huis kom je zo niet voor onverwachte kosten te staan. Gemiddeld hanteren deze makelaars een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief helderheid biedt, kan het ook een nadeel inhouden. Stel dat je makelaar jouw woning verkoopt voor 200.000 euro, en het vastgestelde tarief is 3.000 euro, dan betaal je een "courtage" van 1,5%. Maar verkoop je voor een hoger bedrag, bijv. 300.000 euro, dan is de "courtage" relatief lager. Je betaalt dan noch steeds 3.000 euro, wat neer komt op 1%. Hier mist de makelaar een potentiele financiële prikkel om het onderste voor je uit de kan te halen.

Tip: Denk goed na over jouw keuze tussen het vaste tarief en een courtage. Bepaal daarbij zelf de waarde van de duidelijkheid over de kosten, tegenover de mogelijkheid dat je woning voor een hogere prijs wordt verkocht, en dus een potentiële hogere winst. Doe je eigen research en beslis dan wat het beste bij jou past.

4 feitjes over makelaars in Enter

 • Verrassend genoeg kiest 89% van de huisverkopers in Enter voor een full-service makelaar, in plaats van een online makelaar.
 • In Enter worden woningen met de assistentie van een makelaar gemiddeld 73% sneller verkocht dan zonder makelaar.
 • De verkoop van woningen in Enter levert met de hulp van een makelaar gemiddeld 15% meer winst op dan zonder makelaar.
 • Interessant is dat de meeste verkopers in Enter niet voor de goedkoopste makelaar kiezen, maar voor de makelaar met de beste verkoopresultaten. Dit komt omdat ze een hogere verkoopprijs belangrijker vinden dan het besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Enter op?

Als je in Enter je huis wilt verkopen, is het verstandig om een makelaar in te schakelen die boven aan de lijst staat als het gaat om prestaties. Het lijkt misschien voordeliger om voor een goedkopere of minder bekende makelaar te gaan, maar op de langere termijn kan het meer opleveren als je de beste kiest.

Hier zijn de factoren die de beste makelaars in Enter onderscheiden:

 • Verkoopsnelheid - Uit de gegevens in onze database blijkt dat de beste makelaars in Enter woningen gemiddeld 13 dagen eerder verkopen dan andere makelaars. De makelaars met een sterke verkoopstrategie behalen over het algemeen de beste resultaten.
 • Verkoopprijs - Ook komt naar voren dat de topmakelaars in Enter woningen verkopen voor gemiddeld € 11.396 meer dan andere makelaars. Een kwaliteitsmakelaar verdient zichzelf altijd terug met de hogere verkoopprijs die hij voor jouw woning realiseert.

De beste makelaar in Enter vinden

Bij het vinden van de beste makelaar in Enter, hoef je niet automatisch de duurste te kiezen. Net zoals in andere sectoren, staat een hoge prijs niet altijd gelijk aan een kwalitatief hoge dienstverlening. Sterker nog, de perfecte makelaar voor jouw specifieke situatie kan best een betaalbare optie zijn.

Met behulp van ons vergelijkingsformulier kun je eenvoudig diverse makelaars in Enter met elkaar vergelijken. Deze vergelijking baseert zich op jouw adres, situatie en voorkeuren. Zo vind je altijd de makelaar die perfect aansluit bij jouw specifieke wensen en verwachtingen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Enter?

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar in Enter voor de verkoop van je huis:

Ervaring in de regio Enter

Het is belangrijk dat de makelaar goed bekend is met de woningmarkt in Enter. Hij of zij kan je hierdoor goed adviseren over de prijs en het verkooptraject.

Verkoopstrategie

Je wilt een makelaar die een duidelijke verkoopstrategie heeft. Vraag hier dus zeker naar tijdens de oriënterende gesprekken.

Tarieven van de makelaar

Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de kosten van de makelaar. Op de pagina tarieven opvragen kun je eenvoudig de tarieven van verschillende makelaars vergelijken.

Vergelijk makelaars

Een andere goede tip is om verschillende makelaars te vergelijken. Met het vergelijkingsformulier op deze website vergelijk makelaars krijg je snel inzicht in hun prestaties.

Bereikbaarheid van de makelaar

Een makelaar die goed bereikbaar is, is van groot belang tijdens het verkoopproces. Let hier dus op bij de keuze voor een makelaar in Enter.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In het pittoreske Enter zijn diverse NVM-makelaars actief die je graag ondersteunen bij de verkoop van je woning. Deze makelaars hebben naast kennis van de lokale vastgoedmarkt, ook ervaring en inzicht in alle processen omtrent de verkoop.

Ook zijn er makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Al deze makelaars hebben als gezamenlijke doelstelling om je te helpen met een succesvolle verkoop van je woning. Ze bieden een complete service, van waardering tot promotie en van bezichtigingen tot afhandeling

Weetje: Sinds 2021 is het beroep van makelaar een vrij beroep. Het is daarom slim om te kiezen voor een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Deze verenigingen waarborgen namelijk de kwaliteit en betrouwbaarheid van hun leden.

Wat doet een makelaar in Enter?

Een makelaar in Enter begeleidt je tijdens het hele proces van de verkoop van jouw huis. Het is een expert op het gebied van woningverkoop en woningwaardering, met een diepgaande kennis van de lokale markt in Enter.

De makelaar zorgt voor de marketing van jouw woning, plant bezichtigingen in, onderhandelt over de verkoopprijs en handelt de administratieve zaken af. Dit alles om ervoor te zorgen dat de verkoop van jouw huis efficiënt en vlot verloopt.

 • Accurate waardebepaling: de makelaar bepaalt een reële verkoopwaarde voor jouw huis.
 • Bereik potentiële kopers: de makelaar zorgt voor de zichtbaarheid van jouw huis op de markt.
 • Advies en onderhandeling: met hun kennis en ervaring kunnen makelaars effectief onderhandelen en adviseren.
 • Vaktechnische kennis: makelaars hebben begrip van bouwkundige aspecten en juridische aspecten.
 • Gemak en ontzorging: de makelaar neemt veel werk uit handen, zodat jij je op andere zaken kunt richten.

Waarom een makelaar in Enter inschakelen?

Een goede makelaar in Enter kan een wereld van verschil maken bij de verkoop van je huis. Een ervaren makelaar weet precies hoe de vastgoedmarkt in Enter werkt en gebruikt deze kennis in je voordeel. Ze kennen de voordelen van de regio, weten hoe ze de eigenschappen van je huis optimaal kunnen belichten en hoe ze potentiële kopers kunnen aantrekken. Daarnaast zetten ze hun netwerk in om je huis bekend te maken aan geïnteresseerde kopers.

Deskundige prijsbepaling

Bij het verkopen van een huis is de prijsbepaling een cruciaal punt. Een te hoge vraagprijs kan kopers afstoten, terwijl een te lage prijs niet in je voordeel is. Een goede makelaar in Enter kent de markt en bepaalt op basis van vergelijkbare woningen en actuele trends de best mogelijke verkoopprijs voor je huis.

Aantrekkelijke presentatie

Een goed gepresenteerd huis trekt meer geïnteresseerden aan. Je makelaar weet hoe ze foto's en beschrijvingen kunnen maken die de beste kanten van je huis belichten. Zij weten immers dat een eerste indruk van groot belang is voor potentiële kopers en hoe ze deze in je voordeel kunnen gebruiken.

Actieve benadering van kopers

Een effectieve makelaar hanteert een actieve handelswijze en beet zich vast in de taak om kopers te vinden. Ze maken daarbij goed gebruik van marketingstrategieën en hun uitgebreide netwerk. Deze actieve benadering leidt vaak tot meer bezichtigingen en uiteindelijk een snellere verkoop.

Verkoop-klaar maken

De voorbereiding van de verkoop vergt tijd en aandacht. Je makelaar kan je advies geven over eventuele verbeteringen of reparaties die de waarde van je huis kunnen verhogen. Ze kunnen ook zaken uit handen nemen, zoals papierwerk en het coördineren van bezichtigingen, zodat de verkoop soepeler verloopt.

Makelaars in Enter vergelijken

De keuze voor een makelaar is een belangrijke beslissing, waarbij het vergelijken van lokale makelaars op basis van jouw woning, situatie en voorkeuren een goede start is. Huis Verkopen helpt hierbij.

 • Ontvang gratis waardebepalingen
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Vind een makelaar met goede tarieven en ervaring
 • Kies de makelaar die het beste aansluit bij jouw situatie

Het vergelijken van makelaars op Huis Verkopen is eenvoudig en gratis. Door jouw adres, voorkeuren en wensen in te vullen, koppelen wij je aan de verkoopmakelaars in Enter die het beste bij jou passen. Zo krijg je een duidelijk beeld en kun je de beste keuze maken voor jouw woon- en verkoopsituatie.

Vergelijk makelaars in Enter Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Enter

De gemiddelde makelaarskosten in Enter zijn € 7.044. Dit bedrag varieert echter per makelaar. Je kunt de exacte kosten opvragen bij verschillende makelaars via deze link.

Je kunt het best verschillende makelaars vergelijken. Hierdoor kun je een goed beeld krijgen van de makelaars in Enter en hun gemiddelde tarief van € 3.250. Maak hier een vergelijking op onze website.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Enter ligt rond de 78 dagen. Echter, dit kan per huis en situatie verschillen.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Enter liggen rond de € 515. Echter, dit bedrag kan variëren tussen verschillende makelaars. Het is daarom raadzaam om een vergelijking te maken.

Een goed stappenplan voor de verkoop van je huis kan erg nuttig zijn. Met ons handige stappenplan weet je precies wat je te wachten staat. Zo ben je goed voorbereid op de verkoop van je huis in Enter.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen