Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Rijssen

Bij het verkopen van je woning in Rijssen kan een goede makelaar de kans op succes aanzienlijk vergroten. Op deze pagina geven we je richtlijnen waarop je moet letten bij je keuze: ervaring in de lokale markt, transparantie in kosten en een persoonlijke aanpak.

Over makelaars in Rijssen

Wanneer je in Rijssen je huis wilt verkopen en een makelaar wilt kiezen, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen. Het gaat om meer dan alleen de commissie die de makelaar in rekening brengt. Je wilt ook een makelaar die bekend is met de lokale markt, actief is in het promoten van je huis en goede referenties heeft van eerdere klanten. Daarnaast is de persoonlijke klik belangrijk: je moet het gevoel hebben dat deze persoon jouw belangen optimaal kan behartigen.

Natuurlijk ben je ook benieuwd naar een aantal specifieke details. Hoe snel worden de huizen normaliter verkocht? Welke makelaar behaalt over het algemeen de hoogste verkoopprijs? Het kan lastig zijn om deze vragen zelf te beantwoorden. Daarom kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een online platform dat je helpt bij het vergelijken van makelaars. Hierop kun je makelaars vinden die goed presteren in Rijssen, gebaseerd op jouw woning en wensen. Geen overzicht, maar een hulp bij het vinden van jouw ideale verkoopmakelaar.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.645
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.774
Besparing (gem.)
€ 1.050

Actueel

 • Overweeg je om je huis te verkopen? Weet dan dat de gemiddelde courtage in Rijssen op dit moment 1,15% is. In de dynamische vastgoedwereld kan dit dus best een belangrijk punt zijn.
 • De huidige huizenprijzen in Rijssen zijn ook van belang om te bekijken. De gemiddelde verkoopprijs is € 403.882 en de gemiddelde prijs per vierkante meter is € 3.263. Voor meer informatie over de huizenprijzen in Rijssen, kun je terecht op onze pagina met woningprijzen.
 • Tenslotte leggen makelaars in Rijssen ook verschillende tarieven voor. Op basis van ons onderzoek bedragen de gemiddelde makelaarstarieven op dit moment € 4.645. Het is dus altijd verstandig om tarieven te vergelijken alvorens je besluit met welke makelaar je in zee te gaan.

Uitgelichte makelaars in Rijssen

In Rijssen is er een rijk aanbod aan makelaars die je kunnen bijstaan in het proces van het verkopen van jouw woning. Het is echter van belang om niet zomaar de eerste beste makelaar te kiezen die je tegenkomt. Het is verstandig om eerst de verschillende makelaars in Rijssen te vergelijken op zaken zoals hun tarieven, ervaring, kennis van de lokale markt en hun service.

Logo Daan Makelaars

Daan Makelaars

Bij Daan Makelaars streven ze naar topprestaties, omdat ze geloven in een betrokken en actieve samenwerking met klanten. Ze maken gebruik van een verfrissende en duidelijke aanpak, met scherpe tarieven en excellente presentaties om een breed publiek te bereiken. Ze luisteren aandachtig om het unieke verhaal achter elk huis te vertellen, terwijl ze zorgen voor soepele verkoop, taxatie of verhuur. Met diverse certificaten en jarenlange ervaring is Daan Makelaars een betrouwbare partner in de makelaardij.
Logo Team Snijders Makelaars

Team Snijders Makelaars

Bij Team Snijders Makelaars draait alles om persoonlijke service en optimale samenwerking. Al 25 jaar zijn zij toonaangevend in de regio Rijssen-Holten, gespecialiseerd in de aan- en verkoop, taxaties en verhuurbemiddeling van onroerend goed. Ze hebben expertise in nieuwbouw en recreatie. Het team van een gecertificeerde NVM-makelaar en twee commerciële medewerkers staat klaar om je belangen maximaal te behartigen met deskundigheid, enthousiasme en kwaliteit.

Ons Hoes

Ons Hoes is een betrokken makelaarskantoor dat lid is van de branchevereniging VastgoedPro. Met een compact team van drie medewerkers leveren ze diverse diensten zoals verkoop, aankoop, financieel advies en taxaties. Ze zijn daarbij gecertificeerd door VastgoedCert, NRVT, WFT en SEH. Je vindt Ons Hoes in Rijssen, aan de Boomkamp. Ze bieden jouw persoonlijke aandacht en vakmanschap zonder overbodige poespas.

Otten & Flim Makelaardij

Otten & Flim Makelaardij is een professioneel en betrouwbaar makelaarskantoor. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro, wat hun kennis en expertise in de vastgoedwereld waarborgt. Ze bieden diverse diensten aan, passend bij jouw unieke situatie. Of je nu je eerste woning koopt of een investeringspand zoekt, je kunt op hun deskundige begeleiding rekenen. Op zoek naar een makelaar? Bij Otten & Flim ben je aan het juiste adres.

Residentia projectmakelaars

Residentia Projectmakelaars is een betrouwbaar makelaarskantoor waar je kunt rekenen op deskundige dienstverlening. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro, wat getuigt van hun professionaliteit en kwaliteit. Met een locatie in Rijssen bij Rozengaarde, staan ze klaar om jouw belangen optimaal te behartigen. Kies voor Residentia Projectmakelaars voor een zorgeloze makelaardij-ervaring.

Ten Hove Makelaardij

Bij Ten Hove Makelaardij staat professionaliteit voorop. Als trotse lid van de branchevereniging Vastgoedpro, staat deze makelaar voor kwaliteit in dienstverlening. In het recente jaar heeft het kantoor 61 panden verkocht en heeft nog 20 objecten te koop. Kiezen voor Ten Hove Makelaardij, betekent kiezen voor een betrouwbare, vakkundige makelaar met een sterke verkoophistorie.

Let op: Er zijn meer makelaars actief in en rondom Rijssen dan je op het eerste gezicht zou denken. Jouw ideale makelaar zit misschien niet eens in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we daarom alle makelaars in Rijssen mee in onze vergelijking. Zo vind je de beste match voor jouw specifieke situatie.

Vergelijk makelaars in Rijssen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Rijssen?

Een makelaar in Rijssen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 403.882 in Rijssen komt dit neer op € 4.645 aan makelaarskosten (update april 2024).

De courtage moedigt de makelaar aan om jouw huis voor de beste prijs te verkopen. Dit percentage van de verkoopprijs biedt de makelaar een direct voordeel wanneer hij jouw woning voor een hogere prijs verkoopt.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Rijssen 0,52% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.050 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het nemen van de tijd om makelaars te vergelijken is dan ook een belangrijke stap in het verkoopproces van jouw huis.

Kosten van makelaars in Rijssen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Rijssen

Als je de verkoop van je woning in Rijssen overweegt, kom je waarschijnlijk in aanraking met wat men de opstartkosten noemt. De meeste makelaars rekenen deze kosten voor de voorbereidende werkzaamheden die verricht worden bij het in de verkoop zetten van jouw huis. Denk hierbij aan het maken van professionele foto's, plattegronden of een 360 graden tour, het opmaken van de woningpresentatie en het plaatsen van je woning op diverse online kanalen.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten, want ze kunnen variëren. Gemiddeld liggen de opstartkosten voor makelaars tussen de € 400 en € 700. Wil je een beter beeld krijgen van de exacte tarieven die makelaars in Rijssen rekenen, waaronder de mogelijke opstartkosten, dan kun je deze eenvoudig opvragen. Dit is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Intrekkingskosten van makelaars in Rijssen

Wanneer je besluit een woning te verkopen, is het belangrijk je bewust te zijn van alle mogelijke kosten die makelaars kunnen rekenen. In Rijssen, zoals in vele andere steden, kunnen makelaars wat men noemt 'intrekkingskosten' in rekening brengen. Intrekkingskosten zijn een vergoeding die de makelaar vraagt als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Bijvoorbeeld, als je toch besluit de woning niet te willen verkopen of als je ervoor kiest met een andere makelaar in zee te gaan.

Details kunnen variëren afhankelijk van de overeenkomst die je met jouw makelaar hebt, maar de gemiddelde intrekkingskosten in Rijssen zijn € 500. Dit zijn kosten waar je rekening mee moet houden als je van strategie wilt veranderen na het inzetten van de verkoop van jouw woning. Elke beslissing in het verkoopproces is belangrijk en kan financiële consequenties hebben. Daarom is goed geïnformeerd zijn over zaken als deze een must.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Rijssen met een vast tarief

In Rijssen vind je verschillende makelaars die werken tegen een vast tarief. Het grote voordeel hiervan is dat je precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt een afgesproken bedrag, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. Deze makelaars hanteren gemiddeld een vast tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Een vast tarief kan ook een nadeel hebben. Stel dat jouw huis voor een hoger bedrag verkocht wordt dan de gemiddelde verkoopprijs in Rijssen, dan betaal je relatief veel voor de makelaar. Neem bijvoorbeeld een woning die voor 350,000 euro wordt verkocht. Zou je werken met een makelaar die 1% courtage vraagt, dan betaal je 3500 euro. Met een vast tarief van 3000 euro zou je in dit geval goedkoper uit zijn, maar bij een verkoopprijs van 400.000 euro, zou je met datzelfde vaste tarief juist duurder uit zijn.

Tip: De meeste woningverkopers in Rijssen kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Zij vinden het belangrijk om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren en zien de courtage als een investering die zich terugbetaalt in een hogere opbrengst. Ze waarderen de extra inzet die een makelaar toont om een betere prijs voor hun woning te krijgen.

4 feitjes over makelaars in Rijssen

 • De voorkeur van 93% van de huizenverkopers in Rijssen gaat uit naar een full-service makelaar, in plaats van een internetmakelaar. Ze waarderen de persoonlijke benadering en uitgebreide dienstverlening.
 • Vastgoed in Rijssen wordt ongeveer 35% sneller verkocht als men gebruik maakt van de diensten van een makelaar. De expertise en netwerk van een professionele makelaar werken hier duidelijk in het voordeel van de verkopers.
 • Het betrekken van een makelaar bij de verkoop van een woning in Rijssen kan resulteren in een nette 10% winstgevender verkoop in vergelijking met zelfstandig verkopen. De kennis en onderhandelingsvaardigheden van een makelaar kunnen dus resulteren in een aanzienlijke winst.
 • Huizenverkopers in Rijssen kiezen voornamelijk voor makelaars op basis van hun prestaties bij de verkoop, in plaats van op basis van de kosten. Ze zijn zich ervan bewust dat een hogere verkoopprijs meer gewicht in de schaal legt dan besparen op makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Rijssen op?

In Rijssen laten de resultaten zien dat sommige makelaars beter presteren dan andere. Het selectief kiezen van een makelaar, die bovengemiddeld presteert, kan zeker zijn vruchten afwerpen bij de verkoop van jouw woning.

Hier zijn de kenmerken van de vooraanstaande makelaars in Rijssen:

 • In onze onafhankelijk verzamelde data zien we dat de toppresteerders onder de makelaars in Rijssen, woningen verkopen met een gemiddelde opbrengst die boven de verwachte verkooprijs ligt. Dit resulteert in een extra opbrengst van € 12.713 voor je huis.
 • Verder blijkt uit ons omvangrijk databestand dat de effectiefste makelaars in Rijssen, woningen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan de gemiddelde makelaar in Rijssen. Dit betekent dat je verkoopproces vlotter kan verlopen.

De beste makelaar in Rijssen vinden

Vind jij het lastig om uit de vele makelaars in Rijssen de beste keuze te maken? Met ons handige vergelijkingsformulier helpen we je graag om de meest passende makelaar voor jouw situatie te vinden.

Nadat je je gegevens hebt ingevuld, ontvang je informatie van de meest geschikte makelaars. Zo krijg je informatie over hun tarieven, hun verkoopstrategie, door hen ingeschatte woningwaarde en verkooptips. Zo kun jij de beste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Rijssen?

Bij het selecteren van een geschikte makelaar in Rijssen voor de verkoop van jouw huis, zijn er meerdere zaken om in overweging te nemen:

Kennis van de lokale markt

Een makelaar met inzicht in de lokale huizenmarkt van Rijssen kan een accurate waardebepaling maken en kent de kopersgroep.

Ervaring en track record

Zoek naar een makelaar die ervaring heeft en succesvol is in het verkopen van huizen. Dit kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en een langdurend proces.

Communicatie en service

Een goede makelaar houdt je proactief op de hoogte en reageert tijdig. Check beoordelingen en ervaringen van anderen om hier een beeld van te krijgen.

Kostenstructuur

Bekijk nauwkeurig wat de makelaar rekent voor zijn diensten. Let erop dat er geen verborgen kosten zijn die later voor verrassingen kunnen zorgen.

Chemie

Persoonlijke klik en vertrouwen in de makelaar zijn essentieel. Hij of zij vertegenwoordigt jou en moet daarom volledig op één lijn met jou zitten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Ben je op zoek naar een NVM-makelaar in Rijssen? Een NVM-makelaar heeft de taak om jou van dienst te zijn bij het verkopen van je huis. Maar houd in gedachten dat de verkoopcijfers van NVM-makelaars in Rijssen uiteen lopen.

Daarom is het belangrijk om niet alleen naar de NVM te kijken, maar ook naar andere brancheorganisaties zoals de VBO en VastgoedPRO. Door deze vergelijking te maken, kun je een betere keuze maken en mogelijkerwijs de beste makelaar selecteren voor de verkoop van jouw huis.

Wat doet een makelaar in Rijssen?

Een makelaar in Rijssen verzorgt een breed scala aan diensten bij de verkoop van je huis. Deze diensten variëren van onderhandelen over de prijs tot aan het coördineren van bezichtigingen en alles daartussenin.

Door de lokale kennis van de woningmarkt kan een Rijssense makelaar je helpen een reële en aantrekkelijke vraagprijs voor je huis te bepalen. Bovendien kan de makelaar door zijn netwerk potentiële kopers sneller bereiken.

 • Vaststellen van de vraagprijs op basis van marktkennis
 • Presenteren van je woning middels professionele foto's
 • Coördineren van de bezichtigingen van geïnteresseerden
 • Onderhandelen met potentiële kopers over de verkoopprijs
 • Begeleiden bij de juridische afronding van de verkoop

Waarom een makelaar in Rijssen inschakelen?

Stel je voor, je wilt je huis verkopen in Rijssen - een charmant stadje met zijn schilderachtige herenhuizen en knusse cottages. Alleen al de gedachte aan het doorlopen van het complexe verkoopproces kan overweldigend zijn. Gelukkig zijn er makelaars in Rijssen die klaar staan om je hier doorheen te helpen. Ze weten niet alleen hoe ze het verkoopproces soepel kunnen laten verlopen, maar ook hoe ze je huis optimaal kunnen positioneren op grote huizensites. Dit helpt om je eigendom onder de aandacht te brengen van potentiële kopers.

Kennis van de lokale markt

Een Rijssen makelaar heeft jarenlange ervaring in de plaatselijke vastgoedmarkt. Ze kennen de ins en outs van het gebied, van de huiswaarden tot de buurt demografie. Deze expertise stelt hen in staat om je te begeleiden naar de optimale uitkomst van jouw huisverkoop.

Optimale prijsstelling

Correct prijzen is essentieel voor een succesvolle verkoop. Een makelaar in Rijssen helpt bij het bepalen van een realistische verkoopprijs die zowel concurrerend als winstgevend is. Ze zullen onderzoek doen, recente verkoopgegevens analyseren en rekening houden met unieke eigenschappen van je huis om de beste prijs te bepalen.

Professioneel marketingmateriaal

Het presenteren van je huis op een aantrekkelijke manier kan de kans op verkoop enorm verhogen. Een makelaar zorgt voor professionele fotografie en verzorgt de beschrijving van jouw woning, waardoor jouw huis opvalt tussen de andere.

Onderhandelen en afsluiten van de verkoop

De laatste fase van het verkoopproces kan het moeilijkst zijn. Met de ervaring en kennis van een Rijssen makelaar aan je zijde, hoef je je geen zorgen te maken. Ze zullen je bijstaan tijdens de onderhandelingen en zorgen dat de verkoop soepel en succesvol wordt afgesloten.

Informatie over Rijssen

Rijssen, gelegen in de provincie Overijssel, telt bijna 30.000 inwoners. De stad is rijk aan cultuur en historie, met diverse musea en oude monumenten die je kunt bezichtigen.

Als belangrijk centrum van de textielindustrie in de 19e en 20e eeuw, heeft Rijssen een aanzienlijke economische groei doorgemaakt. Tegenwoordig is de economie van de stad divers, met een balans van industrie, handel en diensten.

Met de Rijssense berg, een uitgestrekt bosgebied en het groene Reggedal, biedt Rijssen je prachtige natuurschoon. Je kunt er genieten van rustige wandelingen of actieve fietstochten.

Weetje:

De huizenprijzen in Rijssen zijn in de loop der jaren gestegen tot een gemiddelde verkoopprijs van € 403.882 (update: april 2024)

Makelaars in Rijssen vergelijken

In de zoektocht naar de ideale makelaar voor jouw woning in Rijssen biedt Huis Verkopen een objectieve vergelijkingsmethode. Dankzij uitgebreide data van lokale makelaars kun je eenvoudig en efficiënt de beste keuze maken.

 • Verzekerd van een objectieve vergelijking
 • Bespaar op makelaarskosten
 • Krijg gratis verkoopadvies
 • Vind de makelaar die bij jouw situatie past

Door je adres en voorkeuren in te vullen, koppelt Huis Verkopen je aan de Rijssense makelaars die het beste overeenkomen met jouw wensen. Zij bieden je heldere verkoopadviezen en waardebepalingen. Hiermee krijg je een volledig beeld van de mogelijke verkoopwaarde van je woning en kun je de makelaar kiezen die jou het beste voorstel doet. Vergelijken is eenvoudig en kost je niets.

Vergelijk makelaars in Rijssen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Rijssen

De gemiddelde makelaarskosten in Rijssen zijn € 4.645. Dit kan variëren afhankelijk van het tariefmodel van de makelaar en de prijs van je huis.

Je kan makelaars vergelijken op tarieven, services en beoordelingen. Voor een uitgebreide vergelijking kan je terecht op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde courtage in Rijssen is 1,15% van de verkoopprijs. Dit percentage is exclusief bijkomende kosten zoals opstartkosten.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Rijssen is 46 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van de vraag en staat van je woning.

Door makelaars te vergelijken kan je gemiddeld € 1.050 besparen. Dit komt doordat de tarieven en services per makelaar kunnen verschillen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen