Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Holten

De woningmarkt in Holten biedt een fascinerend overzicht. Met variërende huizenprijzen, diverse vraagprijzen per m2 en een wisselend aantal woningverkopen, is het verkopen van je huis hier een unieke ervaring. Neem een kijkje in deze wirwar van statistieken en vastgoedcijfers.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Holten

De gemiddelde verkoopprijs in Holten is in de laatste 3 maanden € 443.950 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 525.442 euro. Dit geeft een indicatie van de huidige marktstand in Holten en geeft je een idee van wat je zou kunnen ontvangen voor je huis of wat je zou moeten betalen. Onderstaande grafiek presenteert een visueel overzicht van deze verkoopprijzen:

Huizenprijzen in Holten

Afgelopen 3 maanden

€ 137.000
€ 356.000
€ 575.000

Het is fascinerend om de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Holten te observeren. Waarom? Omdat dit je een duidelijker beeld geeft van de marktwaarde in dit gebied. Neem bijvoorbeeld de huidige gemiddelde verkoopprijs: € 3.282 per m2. Let wel, dit is enkel de verkoopprijs; de vraagprijs per m2 is vaak anders. Deze verschillen zie je duidelijk terug in de onthullende grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Holten per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.700
€ 2.800
€ 4.000

Prijsontwikkeling Holten laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Holten beweging getoond. De dynamiek van de markt weerspiegelt een diversiteit van factoren die deze trends beïnvloeden, waardoor de markt steeds verandert.

Wat betreft de gemiddelde verkoopprijs van woningen in de afgelopen maand, deze bedroeg € 443.950 euro. Hieronder tonen we de grafiek met marktbewegingen in Holten:

Wat is mijn woning in Holten waard?

De waarde van jouw woning in Holten wordt bepaald door verschillende factoren. Een van die factoren is de ligging van het huis, maar ook de grootte van de woning en de staat van het onderhoud spelen een grote rol. Daarnaast is de huidige vastgoedmarkt in Holten van invloed op de waarde van jouw woning.

Als je benieuwd bent naar de exacte waarde van jouw huis, is een gratis waardebepaling van een makelaar het juiste pad om te bewandelen. Deze beoordeling van je woning is een solide startpunt, ongeacht of je zeker weet dat je wilt gaan verkopen of als je simpelweg een accurater beeld wilt hebben over de waarde van je woning. Het aanvragen van een gratis waardebepaling kan eenvoudig via de volgende link.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar persoonlijk naar jouw woning om de staat en uitstraling te beoordelen. Deze service is volledig kosteloos en biedt je waardevolle inzichten over wat jouw woning op de huidige markt zou kunnen opbrengen. Daarom is een gratis waardebepaling een uitstekende keuze als je overweegt je huis te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is een bekend gegeven dat de woningmarktcijfers sterk uiteen kunnen lopen, afhankelijk van de stad of regio waar je kijkt. Dit verschil is ook duidelijk zichtbaar wanneer we Holten vergelijken met omliggende plaatsen. De huizenprijzen hebben hier een eigen ontwikkeling, die significant kan afwijken van de ontwikkelingen in Holten.

Om een volledig overzicht te krijgen van het huidige marktbeeld, is het essentieel om ook naar de huizenprijzen te kijken in andere gemeenten. Het is opvallend om te zien hoe de huizenprijzen in andere plaatsen kunnen verschillen van die in Holten. Deze verschillen geven inzicht in de unieke ontwikkelingen van elke lokale woningmarkt.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Holten

Als je van plan bent je huis in Holten te verkopen, wil je dit natuurlijk toevertrouwen aan de best presterende verkoopmakelaar. Er zijn legio makelaars in Holten, maar de prestaties kunnen per makelaar enorm verschillen. Deze verschillen zijn vaak te herleiden naar kenmerken als kennis van de lokale markt, marketingstrategieën of onderhandelvaardigheden.

Het kiesproces voor een makelaar in Holten is dan ook van groot belang. Je wil immers dat de verkoop zo soepel mogelijk verloopt, en dat wil je overlaten aan een betrouwbare en kundige verkoopmakelaar. Een uitstekende manier om een goede keuze te maken, is door makelaars te vergelijken voordat je een beslissing maakt.

Vergelijk makelaars in Holten Of lees meer over makelaars in Holten

Gemiddelde tarieven van makelaars in Holten

Laat je niet onaangenaam verrassen door courtages. Bij het kiezen van een makelaar in Holten kan het zijn dat je wordt geconfronteerd met verschillende tarieven. Gemiddeld genomen betaal je hier 1,09% van de verkoopprijs aan courtage. Natuurlijk is dit gemiddelde variabel en zal het uiteindelijke bedrag afhangen van de verkoopprijs van jouw woning. Om een idee te geven, met een gemiddelde verkoopprijs van € 443.950 in Holten, resulteert dit in gemiddelde makelaarskosten van € 4.839.

Een advies: vergelijk makelaars op hun tarieven. Het is verstandig om van tevoren meerdere offertes op te vragen. Dit geeft je een goed beeld van wat de gemiddelde kosten zijn en kan je helpen bij het vinden van de juiste makelaar voor jouw situatie. Laat je niet alleen leiden door het courtagepercentage, maar kijk ook naar welke diensten er aangeboden worden. De goedkoopste makelaar is misschien niet de beste keuze als je bepaalde extra diensten nodig hebt, of als de service niet aansluit bij jouw wensen. Balans tussen prijs en toegevoegde waarde is belangrijk.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Holten

Er zijn in Holten precies koopwoningen. Momenteel wordt er echter maar een minimaal gedeelte van dit totaal ten verkoop aangeboden. Dit maakt dat jouw woning op dit moment extra in de belangstelling zou komen te staan bij potentiële kopers, wat gunstig kan zijn voor een succesvolle verkoop.

Aantal verkochte woningen in Holten

In de afgelopen twaalf maanden werd de huizenmarkt in Holten flink in beweging gezet met meerdere woningen die in de aanmelding gingen. Daarnaast zag men de verkoop, ofwel transacties, van woningen eveneens toenemen. Deze ontwikkelingen worden weergegeven in de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Holten te verkopen?

Ben je van plan om je woning in Holten te verkopen? Een dergelijk plan brengt heel wat stappen met zich mee die zorgvuldig gevolgd moeten worden. Een handig stappenplan speciaal voor jouw woning kan je op weg helpen met het proces, van het organiseren van een energielabel tot het vinden van een competent verhuisbedrijf.

Daarbij is wellicht het allerbelangrijkste de selectie van een betrouwbare makelaar. Een goede makelaar kan namelijk jouw huis op de juiste waarde schatten en op een effectieve manier bemiddelen bij de verkoop. Dus volg elk stap van het verkoopproces goed na en wees bewust in het kiezen van jouw makelaar voor de best mogelijke resultaten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je woont in Holten en geïnteresseerd bent in de woningmarktcijfers van jouw omgeving, ben je hier aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat de statistieken van de woningmarkt in jouw buurt altijd actueel zijn. Deze data kan je onder andere helpen om te beslissen wat het beste moment is om je woning te verkopen. Het in de gaten houden van veranderingen op de woningmarkt in Holten kan je dus financieel voordeel opleveren!

De voordelen van Huis Verkopen bij de verkoop van jouw woning

Bij HuisVerkopen.nl kan je rekenen op verschillende handige diensten die je assisteren bij de verkoop van je woning. Zo kun je via ons platform de waardebepaling door een makelaar aanvragen of handige tips krijgen uit ons stappenplan voor de verkoop van je huis. Tegelijkertijd maken we het eenvoudig om de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Holten te vinden. Door slim om te gaan met onze tools en informatie weet je zeker dat je niks over het hoofd ziet en dat je de beste deal krijgt bij lokale specialisten.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen