Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Markelo

Overweeg je jouw huis te verkopen in Markelo? Dan is het nuttig om inzicht te krijgen in de plaatselijke woningmarkt. Hier vind je actuele data over huizenprijzen, het aantal woningverkopen en prijzen per m2 in dit Twentse dorp:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Markelo

De gemiddelde verkoopprijs in Markelo is in de laatste 3 maanden € 340.714 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 403.500 euro. Deze bedragen geven een goed beeld van de huidige huizenmarkt in Markelo. Voor een visueel inzicht van deze cijfers over de afgelopen 3 maanden, zie de grafiek hieronder:

Huizenprijzen in Markelo

Afgelopen 3 maanden

€ 78.000
€ 266.000
€ 454.000

Een fascinerend aspect van de huizenmarkt is het bestuderen van de waarde per vierkante meter. Vooral in Markelo biedt dit inzichten. Je kunt er namelijk de huidige trends en schommelingen eruit opmaken. Voor een goed overzicht, let op de gemiddelde verkoopprijs per m2, momenteel staat die op € 2.877. Deze informatie geeft je een uitstekend uitgangspunt voor het bepalen van je eigen verkoopprijs. Hieronder zie je de ontwikkeling van de laatste drie maanden in onze grafiek:

Huizenprijzen in Markelo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.900
€ 2.600
€ 3.300

Prijsontwikkeling Markelo laatste 12 maanden

De woningprijzen in Markelo zijn in de afgelopen 12 maanden zeker niet stil blijven staan. Hoewel we geen uitspraken kunnen doen over de precieze ontwikkelingen, was de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand € 340.714 euro. Net als de rest van de Nederlandse woningmarkt, is ook de markt in Markelo steeds in beweging. Bekijk de prijsontwikkeling van de afgelopen 12 maanden in de grafiek hieronder:

Wat is mijn woning in Markelo waard?

De waarde van jouw woning in Markelo wordt beïnvloed door meerdere factoren zoals de locatie, de grootte van de woning en de staat van het onderhoud. Hoe beter de staat van onderhoud, hoe hoger de mogelijke waarde. Daarnaast speelt de vraag en aanbod situatie op de huizenmarkt ook een grote rol.

Als je je afvraagt wat precies de waarde is van jouw huis in Markelo, dan is een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar het beste wat je kunt doen. Of je nu je woning wilt verkopen of gewoon een beter beeld wilt hebben van de huidige marktwaarde, een gratis waardebepaling kan hierbij een uitstekend startpunt zijn. Daarbij wordt je gematcht met een ervaren makelaar die kennis heeft van de lokale markt.

Met een gratis waardebepaling komt een makelaar bij jou thuis om de marktwaarde te bepalen. Het grote voordeel hiervan is dat het je niets kost en je krijgt een goed beeld van de woningwaarde. Dit kan helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen zoals het wel of niet verkopen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers zijn niet een uniek beeld, ze kunnen verschillen per plaats. Dit zie je bijvoorbeeld terug bij de huizenprijzen in gebieden rondom Markelo, die niet dezelfde zijn als in Markelo zelf. Het is waardevol om deze verschillen te bekijken:

Door naast Markelo ook te kijken naar de prijzen in andere gemeenten, krijg je een completer beeld van de huidige woningmarkt. De onderstaande grafieken geven inzicht in deze trends:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Markelo

Wanneer je van plan bent om je huis in Markelo te verkopen, wil je natuurlijk dat dit proces zo voorspoedig en voordelig mogelijk verloopt. De keuze voor een makelaar kan hier een groot verschil in maken. Verschillende makelaars blinken uit in verschillende aspecten; sommigen hebben een zeer uitgebreid netwerk, anderen hebben juist veel ervaring in onderhandelingen of zijn sterk in het presenteren van de woning.

Bij de verkoop van je huis speelt de juiste makelaar een cruciale rol. De makelaar is immers degene die je huis aanprijst, potentiële kopers rondleidt en de uiteindelijke deal sluit. Daarom is het verstandig om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt. We nodigen je uit om op de pagina te kijken voor het vinden van een makelaar die goed presteert in Markelo.

Vergelijk makelaars in Markelo Of lees meer over makelaars in Markelo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Markelo

Courtages maken een belangrijk deel uit van de kosten die je als verkoper van een huis maakt. In Markelo ligt de gemiddelde courtage van makelaars op 1,07%, wat bij de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Markelo (€ 340.714) neerkomt op ongeveer € 3.646. Het is daarom handig om je bewust te zijn van deze kosten en van te voren goed te kijken welke makelaar het beste bij jouw wensen aansluit.

Wanneer je bezig bent met de verkoop van jouw huis, kan een goede makelaar jou enorm helpen. Het kiezen van de juiste makelaar gaat niet alleen om het tarief, maar ook om wat je voor dat tarief krijgt. Wil je bijvoorbeeld dat de makelaar ook de onderhandelingen voor jou doet, of wil je dat deze alleen jouw huis in de verkoop zet? Om te helpen met deze keuze kan je bij ons de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Markelo. Zo krijg je een duidelijker beeld van wat je kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Markelo

In Markelo bevinden zich in totaal koopwoningen. Interessant genoeg belandt slechts een marginaal deel hiervan regelmatig op de verkoopmarkt. Voor jou als mogelijke woningverkoper betekent deze schaarste dat je woning naar alle waarschijnlijkheid snel de aandacht van potentiële kopers zal trekken, wat de verkoopsnelheid kan bevorderen.

Ben je van plan jouw huis in Markelo te verkopen?

Het verkopen van je huis in Markelo vereist een grondige voorbereiding en aandacht voor verschillende aspecten. De eerste prioriteit gaat natuurlijk naar het inschalen van de juiste waarde door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Het is ook essentieel om het energielabel van je huis aan te vragen, aangezien dit een invloed kan hebben op de interesse van potentiële kopers. Tenslotte is een grondige kennis van de lokale markt in Markelo onontbeerlijk voor een succesvolle verkoop.

Om je door het gehele proces te leiden, kan een stappenplan een handige tool zijn. Het helpt je te focussen op de belangrijke zaken en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Je kan hierbij denken aan zaken zoals het instellen van de juiste vraagprijs op basis van de huidige marktsituatie, het creëren van een verkoopstrategie, en het voorbereiden van je huis op bezichtigingen. Een compleet stappenplan kan je vinden en volgen op de website van HuisVerkopen.nl.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt in Markelo is constant in beweging en net als de rivier die nooit stilstaat, doe jij dat ook niet. Op HuisVerkopen.nl worden de huizenprijzen in Markelo voortdurend bijgewerkt. Je vindt hier altijd de meest recente gegevens over vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe woningen op de markt. Op deze manier blijf jij als potentiële verkoper voortdurend op de hoogte van de actuele stand van zaken op de woningmarkt in jouw omgeving.

De handige gereedschapskist voor jouw woningverkoop in Markelo

Met HuisVerkopen.nl heb je de perfecte assistent gevonden die je helpt bij de voorbereiding en verkoop van je huis in Markelo. In het overvloedige aanbod aan diensten vind je onder andere een gratis waardebepaling van je woning. Bespaar op makelaarskosten door makelaarstarieven op te vragen en vergelijk het aanbod van makelaars in Markelo via onze vergelijkingstool. Ook het stappenplan is een handig hulpmiddel dat je aangeeft wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Alles om ervoor te zorgen dat jij jouw woning in Markelo succesvol, tijdig en efficiënt verkoopt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen