Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hellendoorn

Als je overweegt je huis in Hellendoorn te verkopen, ben je hier op de juiste plek. De huizenmarkt in Hellendoorn is in februari 2024 interessant met aantrekkelijke vraag- en verkoopprijzen. Blader door onze verzameling van up-to-date vastgoedstatistieken en woningmarktgegevens om een weloverwogen beslissing te nemen.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hellendoorn

De gemiddelde verkoopprijs in Hellendoorn is in de laatste 3 maanden € 426.517 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 408.538 euro. Het is opvallend dat er een merkbaar verschil is tussen deze twee prijsindicatoren. Het verschil kan variëren, maar kan ook aangeven hoe onderhandelbaar de prijzen zijn. Bekijk nu de onderstaande grafiek om meer inzicht te krijgen in deze prijzen:

Huizenprijzen in Hellendoorn

Afgelopen 3 maanden

€ 250.000
€ 363.000
€ 477.000

In de onderstaande grafiek krijg je een helder beeld van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Hellendoorn over de afgelopen 3 maanden. Met deze informatie weet je wat de huidige gemiddelde prijs per vierkante meter is in deze regio. Dit is een nuttige indicator voor een mogelijke verkoop van je eigen huis:

Huizenprijzen in Hellendoorn per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.600

Prijsontwikkeling Hellendoorn laatste 12 maanden

In het kader van een huis verkopen in Hellendoorn, kan het raadzaam zijn om de marktbewegingen in de gaten te houden. De woningprijzen veranderen en het is zinvol om je bewust te zijn van hoe deze prijzen zich de afgelopen 12 maanden hebben ontwikkeld. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was € 426.517. Neem de volgende grafiek in acht om een beter beeld te krijgen van de ontwikkeling:

Wat is mijn woning in Hellendoorn waard?

De waarde van je huis in Hellendoorn is niet zomaar te bepalen. Onder andere factoren zoals het soort woning, de grootte, de algehele conditie en de huidige marktsituatie spelen een grote rol. Deze factoren kunnen de huizenprijzen sterk beïnvloeden.

Ben je nieuwsgierig naar wat je woning in Hellendoorn waard is? Het helderste inzicht krijg je door een gratis waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar. Dit geeft je de nodige helderheid om een doordachte keuze te maken of je jouw woning wilt verkopen. Via deze link kun je een gratis waardebepaling aanvragen.

Een gratis waardebepaling door een makelaar houdt in dat hij of zij een grondige beoordeling van je woning maakt. Hiermee krijg je een accurate schatting van de waarde van je huis. Het is een bijzonder handige tool, omdat het je een realistisch beeld geeft van wat je huis momenteel kan opleveren op de markt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Het is goed om te realiseren dat de woningmarktcijfers niet uniform zijn; ze kunnen sterk verschillen per locatie. Zo zal je zien dat de prijzen van huizen rondom Hellendoorn niet gelijk zijn aan die in Hellendoorn zelf. Dit komt onder andere door het verschil in vraag en aanbod, evenals de unieke kenmerken van elk gebied.

Door ook de huizenprijzen in andere gemeenschappen te bekijken, krijg je een completer beeld van de lokale woningmarkt. Zo wordt duidelijker hoe de waarde van huizen zich verhoudt in en rondom Hellendoorn. Zie hier de bijbehorende grafieken voor meer inzicht:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Hellendoorn

Op Huis Verkopen verzamelen we gedetailleerde informatie over de prestaties van makelaars in Hellendoorn. We houden bijvoorbeeld bij wie de snelste verkoopsnelheid heeft en wie consistent een hogere verkoopprijs weet te realiseren. Door deze data te analyseren, kunnen we je helpen bij het vinden van de makelaar die het beste bij jou past.

Het kiezen van de juiste makelaar kan een grote invloed hebben op jouw ervaring en het eindresultaat. Een topmakelaar kan ervoor zorgen dat je huis sneller wordt verkocht en wellicht tegen een betere prijs. Laat je door deze website begeleiden, want het kiezen van de geschikte makelaar kan straks het verschil maken.

Vergelijk makelaars in Hellendoorn Of lees meer over makelaars in Hellendoorn

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hellendoorn

Het verkopen van een huis gaat vaak gepaard met makelaarskosten, die ook wel courtage genoemd wordt, en deze tarieven kunnen nogal uiteenlopen. Het gemiddelde tarief van makelaars in Hellendoorn ligt op 1,10% van de verkoopprijs. Bedenk dus goed aan welke voorwaarden een makelaar moet voldoen voordat je er eentje in de arm neemt, zeker als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Hellendoorn, die neerkomt op € 426.517.

Het kiezen van een makelaar betekent ook opletten op de kosten die zij in rekening brengen. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 426.517 en courtage van 1,10%, komt de gemiddelde courtage in Hellendoorn uit op € 4.692. Als je de kosten laag wilt houden én zekerheid wilt over de kwaliteit, dan raad ik je aan om de makelaars in Hellendoorn te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hellendoorn

In Hellendoorn tref je naast een aandeel woningen dat beschikbaar is voor sociale huur, voornamelijk koopwoningen aan. Hoewel er ruimte is voor sociale huur, kun je stellen dat Hellendoorn een gemeente is waar het kopen van een woning de norm is. Het precieze aantal koopwoningen wordt constant bijgewerkt, maar met kun je altijd het meest recente aantal terugvinden.

Ben je van plan jouw huis in Hellendoorn te verkopen?

Verkopen van je huis in Hellendoorn kan een uitdagende taak zijn. Je mag niet vergeten dat je te maken hebt met potentiële kopers die waarschijnlijk allerlei vragen zullen hebben. Uniek aan Hellendoorn is de sterke band met lokale tradities, dat vraagt om een bijzondere aanpak in marktpresentatie. Ook zijn er logistieke aspecten om in gedachten te houden, zoals het regelen van een energielabel.

Een manier om deze hindernissen te overwinnen is je goed voor te bereiden, en daarvoor hebben we een speciaal stappenplan samengesteld. Dit plan helpt je met alle stappen die je moet nemen bij het verkopen van je huis, van het kiezen van de juiste makelaar tot mogelijke verhuisbedrijven. Sleutel tot succes is om potentiele kopers de unieke charme van het leven in Hellendoorn te laten zien. Zorg er dus voor dat je de sterke punten van je buurt benadrukt en presenteer je huis aantrekkelijk.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen hebben we alle huidige woningcijfers van Hellendoorn nauwlettend in de gaten gehouden en de informatie op de pagina heel zorgvuldig samengesteld. We onderhouden deze woningdata continu om ervoor te zorgen dat ze actueel blijven. Deze cijfers geven je een nauwkeurig overzicht van de huidige huizenprijzen in Hellendoorn. Dit helpt je bij het vinden van het ideale verkoopmoment op de huizenmarkt.

Hoe Huis Verkopen kan helpen

Huis Verkopen is ontworpen om jou te ondersteunen in het proces van huisverkoop. Wij bieden je met ons platform alle tools die je nodig hebt, allemaal op één plek. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling, het vinden van een goede makelaar, het opvragen van makelaarstarieven om op makelaarskosten te besparen, tot het volgen van ons handige stappenplan zodat je geen belangrijke stap mist in de voorbereiding van jouw huisverkoop. Door Huis Verkopen te gebruiken, houd je de controle over het hele verkoopproces, maak je het regelwerk rondom de verkoop van jouw huis zo eenvoudig mogelijk en maximaliseer je je kansen om de beste deal met lokale specialisten in Hellendoorn te krijgen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen