Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Ommen

Overweeg je jouw huis in Ommen te verkopen? Dan is inzicht in de lokale huizenmarkt van groot belang. Verkoopprijzen, gemiddelde vraagprijzen en het aantal transacties zorgen voor een kader waarin je realistische verwachtingen kunt stellen voor de verkoop van jouw woning.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Ommen

De gemiddelde verkoopprijs in Ommen over de laatste 3 maanden bedraagt € 395.403 euro, terwijl de gemiddelde vraagprijs ligt op € 443.262 euro. Als potentiële koper of verkoper van een woning in Ommen, is het goed te weten dat deze prijzen doorlopend onderhevig zijn aan veranderingen. Om je een duidelijker beeld te geven van de recente prijsontwikkelingen, volgt hieronder een grafiek:

Huizenprijzen in Ommen

Afgelopen 3 maanden

€ 167.000
€ 330.000
€ 493.000

Als je werkelijk wilt begrijpen hoe de woningmarkt in Ommen beweegt, is het nuttig om de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ommen is € 3.395. Deze prijs biedt een nuttig referentiepunt bij het nemen van beslissingen in het proces van een huis kopen of verkopen. De onderstaande grafiek toont een gedetailleerd overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per vierkante meter in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Ommen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Prijsontwikkeling Ommen laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden heeft de woningmarkt in Ommen veranderingen doorgemaakt. Het schouwspel van schommelende woningprijzen is er een van voortdurende beweging geweest.

Recente gegevens laten zien dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 395.403 euro bedroeg. In de onderstaande grafiek nemen we een kijkje naar de verschillende verkoopprijzen in Ommen over de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Ommen waard?

Het besluit om je huis in Ommen te verkopen, hangt over het algemeen sterk samen met wat de verkoop van het huis op dit moment zou kunnen opleveren. De huidige marktwaarde van je woning speelt een centrale rol in deze afweging. Het is daarom van belang om een realistisch beeld te hebben van de mogelijke opbrengst, aangezien dit significant de uitkomst van je beslissing kan beïnvloeden.

Denk je erover na om jouw huis te verkopen? Een handige eerste stap is om een vrijblijvende en kosteloze waardebepaling van je huis te laten uitvoeren door een professionele makelaar. Dit kan je doen door bijvoorbeeld een waardebepaling aan te vragen. Deze persoonlijke waardebepaling biedt je heldere inzichten in de geschatte waarde van jouw woning.

Het verloop van een gratis waardebepaling houdt in dat een makelaar de factoren analyseert die de waarde van jouw huis in Ommen bepalen. Hierbij kun je denken aan de staat van onderhoud, de ligging en de marktontwikkelingen. Het kan een goede strategie zijn om meerdere waardebepalingen aan te vragen bij verschillende makelaars, aangezien de geschatte waarde nog wel eens kan variëren. Bij het aanvragen kun je aangeven dat je de waarde door meerdere makelaars wilt laten vaststellen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Per locatie kan de woningmarkt aanzienlijke variaties vertonen. Zo zijn er verschillen te bemerken in de huizenprijzen tussen Ommen en de plaatsen in de nabije omgeving. Door ook de woningmarktcijfers van deze aangrenzende gemeenten in ogenschouw te nemen, krijg je een beter zicht op de actuele marktsituatie:

Zowel potentiële kopers als verkopers kunnen hier profijt van hebben. Net onder deze tekst vind je statistieken die niet alleen de gemiddelde verkoopprijzen in Ommen laten zien, maar ook een vergelijking maken met soortgelijke plaatsen. Deze informatie kan van groot nut zijn in het proces van het kopen of verkopen van een huis:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 700.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Ommen

Op ons platform volgen we nauwgezet de prestaties van makelaars in Ommen. Door onze gedetailleerde statistieken, weten we precies welke makelaars een woning het snelst verkopen en welke makelaars gemiddeld een hogere verkoopprijs behalen. Dit waardevolle inzicht stelt ons in staat om je te helpen bij het vinden van de makelaar die het beste aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Door het kiezen van een goed presterende makelaar, kan je het proces van jouw woning verkopen in Ommen een stuk aangenamer maken. Een ervaren en efficiënte makelaar kan je veel tijd besparen door een woning snel te verkopen en kan je ook meer geld opleveren door een hogere verkoopprijs te realiseren. Wij zijn er om je te helpen die beslissing te nemen

.

Vergelijk makelaars in Ommen Of lees meer over makelaars in Ommen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Ommen

Let op de courtage bij het inschakelen van een makelaar in Ommen! Deze kostenpost, vaak uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van je woning, hangt af van de afgesproken werkzaamheden en verschilt per makelaar. Het gemiddelde tarief, de courtage, bedraagt ongeveer 1,10% van de verkoopprijs.

Het is echter eveneens belangrijk om te letten op de bijkomende kosten van een makelaar. Onder deze kosten vallen bijvoorbeeld fotografie-, advertentie-, administratie- en opstartkosten. Deze kosten variëren en zijn niet altijd inbegrepen in de courtage. Wil je een compleet overzicht van alle kosten die gepaard gaan met de verkoop van je woning? Dan raden we je aan om door te klikken op de link.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Ommen

Ommen is een stad die zich kenmerkt door een significant aantal koopwoningen, met een totaal van 3817. Hoewel de overgrote meerderheid van de inwoners hun huis bezit, vind je hier ook woningen die andere invullingen hebben. Denk hierbij aan (sociale) huurwoningen of woningen met een specifieke bestemming. Dit alles zorgt voor een diverse woonsituatie die kenmerkend is voor Ommen.

Aantal verkochte woningen in Ommen

In Ommen is het afgelopen jaar activiteit te zien op de woningmarkt. Een reeks woningen werd te koop gezet en een aantal hiervan heeft inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden. Onderstaande grafiek toont het totaal aantal aanmeldingen en succesvolle transacties in deze periode: 96

Ben je van plan jouw huis in Ommen te verkopen?

Vergeet niet dat het verkopen van je huis in Ommen zowel spannend als uitdagend kan zijn. Misschien weet je niet precies wat je moet doen of tegen welke problemen je aan kunt lopen, zoals het inschatten van de juiste vraagprijs en het vinden van een serieuze koper. Dit kan best stressvol zijn, zeker als je voor het eerst je huis verkoopt.

Een manier om deze uitdagingen te verminderen, is door een goed stappenplan te volgen. Zo'n stapsgewijze aanpak kan je helpen met dingen als het regelen van jouw energielabel, het selecteren van een betrouwbare makelaar, en mogelijk zelfs een verhuisbedrijf. Onderschat niet hoeveel rust je dit kan geven, wanneer je precies weet welke stappen je moet nemen om je huis in Ommen op een succesvolle manier te verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina die de voortdurende beweging van de huizenprijzen in Ommen monitort. De actuele prijzen, of het nu gaat om vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties of aanmeldingen, worden continue bijgewerkt. Dus als je denkt aan het verkopen van je huis, zit je hier op het juiste spoor om grip te krijgen op de prijsontwikkelingen van de huizen in jouw omgeving.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij verkoop

Als je klaar bent om je huis te verkopen, helpt HuisVerkopen.nl je met hanige tools. Met een gratis waardebepaling, weet je meteen wat je woning waard is. Je kunt makelaars vergelijken en de beste verkoopadvies krijgen. Bovendien maakt ons onafhankelijk platform het gemakkelijk om makelaarstarieven op te vragen, zodat je flink kunt besparen. Volg het handige stappenplan en ontdek welke stappen nodig zijn om je huis te verkopen. Dankzij HuisVerkopen.nl, vind je de beste lokale specialisten in Ommen, zonder enige stap over het hoofd te zien.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen