Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ommen

Het selecteren van een goede makelaar voor de verkoop van je woning in Ommen kan uitdagend zijn, maar er zijn genoeg opties. Met het diverse aanbod van makelaars heb je dus daadwerkelijk keuze. Kijk naar ervaring, klantbeoordelingen en welke diensten ze aanbieden om de juiste keuze te maken.

Over makelaars in Ommen

In Ommen zijn er diverse soorten makelaars, elk met hun unieke eigenschappen. De werkwijze, de kosten, de verkoopresultaten, de klantenservice en de expertise van de lokale markt variëren enorm. Door vakkundig makelaars te vergelijken kun je een goed beeld krijgen van welke makelaar het beste bij jouw situatie past. Deze vergelijking kan je niet alleen een hoop geld besparen, maar ook een meer gerichte en succesvolle verkoop van jouw woning garanderen. Buitengewoon handig voordat je de belangrijke stap zet om jouw woning te verkopen.

Als toekomstige verkoper wil je waarschijnlijk antwoorden op een aantal vragen. Wat zijn de kosten van de beste makelaars in Ommen? Welke onderhandelingsresultaten bereiken zij? Hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Vergeet niet dat kennis macht is. Hoe meer je weet over verschillende makelaars, hoe beter je een keuze kunt maken. Gelukkig hoef je niet verder te zoeken: hieronder vind je de actuele cijfers over de beste makelaars in Ommen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.349
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.960
Besparing (gem.)
€ 1.087

Actueel

 • Wanneer je jouw huis in Ommen wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage op dit moment 1,10% bedraagt. Dit percentage kan echter fluctueren, afhankelijk van de actuele marktontwikkelingen.
 • De huidige gemiddelde verkoopprijs in Ommen is € 395.403 en de gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt € 3.395. Wil je precieze en actuele informatie over de woningprijzen in Ommen? Die vind je bijvoorbeeld hier.
 • De tarieven van makelaars in Ommen zijn constant in beweging. Het is belangrijk om altijd een vergelijking te maken tussen verschillende makelaars om zo geld te besparen. Het vergelijken van tarieven kan je gemiddeld € 1.087 besparen.

Uitgelichte makelaars in Ommen

Als potentiële woningverkoper in Ommen, ben je gezegend met verschillende de keuzes aan makelaars. Wij presenteren je een gedetailleerd overzicht van diverse verkoopmakelaars gevestigd in Ommen. Het is verstandig om de makelaars te vergelijken, aangezien dit je kan helpen om de meest competente makelaar te vinden die aansluit bij je behoeften en budget.

Logo Blijhuis Makelaardij

Blijhuis Makelaardij

Blijhuis Makelaardij is sinds 2006 actief in Ommen en Dedemsvaart, en heeft een sterke reputatie opgebouwd in deze regio. Met twee vakkundige medewerkers realiseert dit kantoor graag jouw woonwensen, of het nu gaat om verkoop, aankoop of taxaties. Ze bieden een eigentijdse dienstverlening tegen een eerlijke prijs en zijn aangesloten bij de NVM. Met onderscheidende certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT, staat Blijhuis Makelaardij voor kwaliteit en zekerheid.

Bloemendal Makelaardij

Bloemendal Makelaardij is een betrouwbaar makelaarskantoor gevestigd aan de Voormars in Ommen. Door haar lidmaatschap bij Vastgoedpro en diverse certificaten biedt het makelaarskantoor de nodige zekerheid en kennis in de vastgoedmarkt. Als je zoekt naar een makelaar die begrijpt wat je nodig hebt, is Bloemendal Makelaardij de juiste keuze.

Fokke Makelaardij

Bij Fokke Makelaardij wordt het verkopen van je woning tot in de puntjes verzorgd. De makelaars zetten zich volledig in om je huis vlot en voor een goede prijs te verkopen. Ze leveren maatwerk waarin details het verschil maken. De persoonlijke en effectieve aanpak van Fokke Makelaardij maakt dat hun verkoopstrategie uitzonderlijk effectief is. Ze zijn aangesloten bij branchevereniging VBO, wat kwaliteit verzekert.

IQ Makelaars Vechtdal, Hypotheken en Verzekeringen

Bij IQ Makelaars Vechtdal, Hypotheken en Verzekeringen kun je rekenen op een team van 9 gedreven medewerkers. Ze bieden niet alleen ondersteuning bij verkoop en aankoop maar ook bij verhuur, taxaties en financieel advies. Het kantoor, aangesloten bij de VBO, blinkt uit in de aan- en verkoop van nieuwbouw en recreatiewoningen. Hun expertise is aantoonbaar door talrijke certificaten en recente transacties.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Ommen dan degenen die je in het overzicht hebt gezien. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Ommen mee in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat wellicht niet eens in het overzicht. Door te vergelijken, vind je de makelaar die perfect bij jou past.

Vergelijk makelaars in Ommen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ommen?

In Ommen hanteren de meeste makelaars een systeem van courtage als je je huis wilt verkopen. Dit betekent dat de makelaarskosten een percentage zijn van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Dit systeem biedt zowel voor jou als voor de makelaar voordelen. De makelaar is erdoor gemotiveerd om een zo hoog mogelijke verkoopprijs voor jouw huis te realiseren.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ommen 0,55% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.087 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Bedenk echter ook dat elke courtage persoonsgebonden en variabel is, passend bij jouw specifieke situatie en wensen.

Kosten van makelaars in Ommen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ommen

Bijna alle makelaars in Ommen rekenen opstartkosten wanneer je jouw woning bij hen te koop zet. Deze opstartkosten zijn eenmalige kosten die de makelaar rekent voor de werkzaamheden die hij verricht voordat jouw woning daadwerkelijk te koop staat. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het maken van foto's, het schrijven van een verkooptekst, het plaatsen van de woning op huizensites en/of Funda, en het organiseren van bezichtigingen.

Deze opstartkosten verschillen per makelaar en kunnen behoorlijk oplopen, soms zelfs tot enkele honderden euro's. Omdat deze kosten specifiek zijn voor de diensten en taken die de makelaar van tevoren uitvoert, zijn ze meestal niet onderhandelbaar. Het is daardoor belangrijk dat je van tevoren goed op de hoogte bent van deze kosten en deze meeneemt in je overweging bij het kiezen van een makelaar in Ommen.

Intrekkingskosten van makelaars in Ommen

Als je jouw huis in Ommen te koop zet, kunnen er allerlei redenen zijn waarom je besluit de verkoop voortijdig te staken. Of het nu te maken heeft met een verandering in je persoonlijke leven, een verbeterde financiële situatie, of simpelweg een verandering van gedachten, het is mogelijk om de woning uit de verkoop te halen. Dit is echter niet altijd zonder gevolgen. In de meeste gevallen brengt de makelaar wel intrekkingskosten in rekening.

Intrekkingskosten zijn de kosten die een makelaar in rekening brengt als vergoeding voor de tijd en moeite die in het verkoopproces zijn gestoken. Het is als het ware een compensatie voor het werk dat al verricht is, maar nog niet heeft geleid tot een succesvolle verkoop. Om je een idee te geven van de gemiddelde intrekkingskosten onder makelaars in Ommen, deze bedragen gemiddeld € 500. Het is dus zeker de moeite waard om hier rekening mee te houden voordat je besluit de verkoop stop te zetten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ommen met een vast tarief

Wist je dat er ook makelaars in Ommen zijn die werken met een vast tarief? Het voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent aan makelaarskosten. Geen verrassingen, maar duidelijkheid. Gemiddeld hanteert een dergelijke makelaar een tarief van € 3.250 (update: april 2024).

Het vast tarief heeft ook een nadeel. Stel je voor: je hebt je woning te koop staan voor een vraagprijs van 300.000 euro. De makelaar met een vast tarief heeft voor jou geen extra drijfveer om het onderste uit de kan te halen. Door die zekerheid kan de uiteindelijke verkoopprijs lager uitvallen dan bij een courtage makelaar, die meer motivatie heeft om een hogere prijs te onderhandelen.

Tip: Overweeg bij de keuze van een makelaar niet alleen het tarief, maar neem ook factoren mee zoals het verkooprecord, de marketingstrategie en de communicatie van de makelaar. Een lagere prijs klinkt aantrekkelijk, maar een betere service of hogere verkoopprijs kan op de lange termijn meer waard zijn.

4 feitjes over makelaars in Ommen

 • In Ommen wordt de keuze voor een makelaar zelden bepaald door de laagste prijs. Verkopers geven eerder de voorkeur aan een makelaar met een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs.
 • In Ommen kiest maar liefst 94% van de woningverkopers prefeert een lokale full-service makelaar boven een online makelaar. Een persoonlijke aanpak wordt hier hoog gewaardeerd.
 • Denk je erover na om jouw huis in Ommen zonder makelaar te verkopen? Wees je dan aware dat huizen hier 40% sneller worden verkocht wanneer een makelaar betrokken is bij het verkoopproces.
 • Het inschakelen van een makelaar in Ommen kan ook financieel voordelig zijn. Op gemiddeld wordt er namelijk een 10% hogere verkoopwinst behaald als er gebruik wordt gemaakt van een makelaar.

Wat levert de beste makelaar in Ommen op?

Wat de kwaliteit van makelaars in Ommen betreft, is er een grote variatie. Het is doorgaans zo dat de keuze voor een makelaar flinke invloed heeft op je verkoopervaring. Een situatie waarin dit het geval kan zijn, is wanneer er snel actie moet worden ondernomen bij verandering in de markt; de expertise van een ervaren makelaar kan dan van onschatbare waarde zijn.

Hoe herken je de beste makelaars in Ommen? Dat is te zien aan de volgende indicatoren:

 • € 13.712: Onze gegevens tonen dat de voorhoederol van makelaars in Ommen zich uitbetaalt in bovengemiddelde verkoopprijzen. Deze makelaars maken de juiste afweging tussen vraagprijs en verkoopprijs, en voorzien jouw woning van een passend prijskaartje gezien de prijzen van vergelijkbare woningen in de regio.
 • Huizen 20 dagen sneller verkocht: Uit onze statistieken blijkt eveneens dat de meest competent deskundigen in het veld woningen met een algehele snelheid verkopen die hun collega's overtreft. Ze zijn namelijk in staat om een nauwkeurige schatting van de waarde van de woning te maken, wat een factor is die vaak leidt tot sneller verkoopproces.

De beste makelaar in Ommen vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Ommen? Het is belangrijk om te weten dat de snelste of beste makelaar niet altijd de duurste hoeft te zijn. Wat echt telt, is een makelaar die een plan op maat maakt, precies passend bij jouw situatie en wensen.

Door makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier, kies je de makelaar die het beste aansluit bij jouw woning en persoonlijke situatie. Deze vergelijking biedt je een helder overzicht van de tarieven, verkoopstrategieën en de waarde-inschattingen van verschillende makelaars.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ommen?

Ga je jouw huis in Ommen verkopen? Dan is de keuze voor een goede makelaar een belangrijke stap. Let vooral op de volgende vijf punten:

Bekendheid in Ommen

Je wilt een makelaar die de lokale markt van Ommen kent. Kennis van de buurt en de huidige woningmarkt kan het verschil maken in de verkoopprijs.

Ervaring

De ervaring van een makelaar kan van grote invloed zijn op het verkoopproces. Informeer hoeveel huizen de makelaar al in Ommen heeft verkocht en hoe soepel deze processen verliepen.

Betrouwbaarheid

Vraag referenties op en controleer deze zorgvuldig. Je wilt weten of de makelaar eerlijk is, zijn afspraken nakomt en professioneel handelt.

Communicatie

Een goede makelaar houdt je proactief op de hoogte van het verkoopproces. Kies een makelaar die goed bereikbaar is en duidelijk communiceert over de stand van zaken.

Kosten

Wees bewust van de kosten die komen kijken bij de verkoop van je huis. Een goede makelaar is helder over deze kosten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-verkoopmakelaar in Ommen kan je bijstaan in de verkoop van je woning. Deze is opgeleid en voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Andere belangrijke brancheorganisaties zijn VBO en VastgoedPRO.

Hoewel alle drie de brancheorganisaties hun specifieke sterke punten hebben, zijn ze allen toegewijd aan het leveren van deskundige hulp bij de verkoop van jouw woning. Ze bieden ondersteuning, van taxatie tot aan de definitieve verkoop.

Weetje: De NVM, oftewel de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen, mag zich de grootste branchevereniging in Nederland noemen met het hoogste aantal leden. NVM

Wat doet een makelaar in Ommen?

Een woning verkopen is een grote stap waar veel bij komt kijken. Daarom kiezen veel mensen die hun woning in Ommen willen verkopen, voor de hulp van een verkoopmakelaar.

Maar wat doet een makelaar precies voor je tijdens de verkoop van je woning? Hieronder staan vijf belangrijke taken die een verkoopmakelaar op zich neemt:

 • Waarderen van de woning: Een makelaar bepaalt de marktconforme verkoopprijs van jouw huis.
 • Promotie van de woning: Jouw makelaar verzorgt de marketing en publiciteit, zodat potentiële kopers op de hoogte zijn van jouw woning.
 • Begeleiding bij bezichtigingen: De makelaar organiseert en begeleidt de bezichtigingen voor geïnteresseerde kopers.
 • Onderhandelen over de verkoopprijs: Als er interesse is in jouw huis, voert de makelaar de onderhandelingen met de potentiële koper.
 • Afhandelen van de verkoop: Tot slot zorgt de makelaar voor het opstellen van de koopovereenkomst en begeleidt hij de juridische en administratieve afhandeling van de verkoop.

Waarom een makelaar in Ommen inschakelen?

Het verkopen van een huis is een vrij complex proces. Daarom is het belangrijk om een professionele en betrouwbare makelaar in te schakelen die maximale waarde en stressvrije ervaring kan bieden. Nu zal ik je uitleggen welke stappen een makelaar meestal uitvoert als hij de verkoop van jouw huis in Ommen mag regelen.

Voorbereiding van de verkoop

Het begint allemaal met de voorbereiding. De makelaar zal jouw woning grondig inspecteren en evalueren om de huidige staat, potentiële verbeteringen en de marktwaarde te bepalen. Daarnaast zal de makelaar ook grondig onderzoek doen naar de lokale woningmarkt in Ommen om een competitieve vraagprijs vast te stellen.

Marketingplan opstellen

Vervolgens zal de makelaar een marketingplan ontwikkelen dat geschikt is voor jouw woning. Dit kan het houden van open huis sessies, het vermelden van de woning op diverse online platformen en het gebruik van sociale media omvatten. Kwalitatieve foto's en een passende beschrijving van de woning zijn daarbij belangrijk om potentiële kopers aan te trekken.

Bezichtigingen

Daarna volgt de fase van de bezichtigingen. Hierbij fungeert de makelaar als de contactpersoon voor potentiële kopers, regelt en begeleidt hij de bezichtigingen, en beantwoordt hij eventuele vragen van geïnteresseerden over de woning.

Onderhandelingen en afsluiting

Tenslotte worden de onderhandelingen over de verkoopprijs gestart. Hier wordt de ervaring van een makelaar echt belangrijk; het beheren van de communicatie met kopers kan een uitdaging zijn, vooral wanneer meerdere biedingen binnenkomen. Zodra je een akkoord hebt met een koper, helpt de makelaar bij het opstellen van het koopcontract, zorgt voor een vlekkeloze afhandeling en begeleidt hij de overdracht bij de notaris.

Een gevaar bij het overwegen van een verkoop zonder makelaar is dat je minder zichtbaar bent op de huizenmarkt. Daarnaast kan je te maken krijgen met papierwerk en juridische kwesties waar je niet bekend mee bent. Hierdoor zou je per ongeluk iets kunnen overzien wat een grote impact heeft op de verkoop.

Makelaars in Ommen vergelijken

Op zoek naar een makelaar voor het verkopen van jouw woning in Ommen? Huis Verkopen maakt het vergelijken van makelaars eenvoudig en effectief.

 • Besparen op makelaarskosten
 • Objectieve en onafhankelijke vergelijking
 • Gratis en vrijblijvend advies
 • Top dienstverlening tegen scherpe tarieven

Dankzij ons sterke netwerk en grondige statistieken kun je gemakkelijk de lokale makelaars in Ommen vergelijken op zowel prestaties als kosten. Of je nu snel wilt verkopen of juist gaat voor de hoogste opbrengst, Huis Verkopen helpt je de beste keuzes te maken.

Vergelijk makelaars in Ommen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ommen

Het is belangrijk om makelaars te vergelijken op basis van tarieven, diensten en reviews. Je kan op Huis Verkopen een makelaarsvergelijking uitvoeren om de beste match in Ommen te vinden.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Ommen zijn € 4.349. Deze kosten variëren per makelaar, dus het is verstandig om verschillende makelaars te vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Ommen is 55 dagen. Dit kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de vraag en aanbod in de markt.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.087 besparen op makelaarskosten in Ommen. Zo weet je zeker dat je een makelaar kiest die het beste bij jouw situatie past.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ommen is € 395.403. Voor een accurate prijs voor jouw specifieke woning, kan je een waardebepaling aanvragen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen