Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Dalfsen

Als je overweegt je huis in Dalfsen te verkopen, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Met de up-to-date informatie op deze pagina, die regelmatig wordt bijgewerkt om rekening te houden met nieuwe vastgoedgegevens, krijg je inzicht in de recente woningprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties in Dalfsen. Dit helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen in juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Dalfsen

De gemiddelde verkoopprijs in Dalfsen is in de laatste 3 maanden € 523.535 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 531.023 euro. Het inzichtelijk krijgen van de prijzen helpt potentiele kopers en verkopers bij het maken van een inschatting van de markt. Het kijken naar gemiddelden biedt een reëel beeld, omdat persoonlijke uitschieters minder invloed hebben. Bekijk hieronder de grafiek voor meer inzicht:

Huizenprijzen in Dalfsen

Afgelopen 3 maanden

€ 389.000
€ 485.000
€ 581.000

In de komende grafiek vind je een overzicht van de ontwikkeling van de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Dalfsen gedurende de afgelopen 3 maanden. Het biedt je inzicht in hoe de prijzen per m2 zich bewogen hebben op de lokale markt. Onderstaand wordt dit helder geïllustreerd:

Huizenprijzen in Dalfsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.500
€ 4.000

Prijsontwikkeling Dalfsen laatste 12 maanden

Het kan handig zijn om de ontwikkeling van de huizenprijzen in de afgelopen 12 maanden in Dalfsen te volgen. Kenmerkend voor de afgelopen maand is een gemiddelde verkoopprijs van € 523.535. Benieuwd naar de exacte ontwikkelingen? In de onderstaande grafiek zie je deze bewegingen vergeleken met de gemiddelden in heel Nederland:

Wat is mijn woning in Dalfsen waard?

De waarde van je woning in Dalfsen wordt bepaald door meerdere factoren. Het type huis, het totale oppervlak en de actuele conditie spelen een significante rol. Maar ook de altijd fluctuerende marktstand speelt een grote rol in de uiteindelijke waardering van jouw eigendom.

Wil je weten wat jouw huis in Dalfsen waard is? Geen betere manier om hierachter te komen dan door een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een ervaren makelaar. Deze waardebepaling kan je die broodnodige duidelijkheid verschaffen die je nodig hebt om te besluiten of het tijd is om je woning te verkopen.

Een gratis where https://www.huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen#bepaling door een makelaar werkt simpel en efficiënt. Allereerst zal de makelaar jouw woning grondig inspecteren en beoordelen met het oog op bovengenoemde factoren. Deze informatie wordt vervolgens gekoppeld aan huidige marktgegevens om zo de beste mogelijke inschatting te maken van de huiswaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Je zult misschien al hebben opgemerkt dat de huizenprijzen niet in alle steden en dorpen gelijk zijn. Die variëren namelijk aanzienlijk van plaats tot plaats. Een interessant geval is Dalfsen. Hier zie je dat de huizenprijzen enigszins afwijken van de prijzen in omliggende gebieden. Daarom is het altijd goed om je te verdiepen in de lokale huizenprijzen wanneer je een huis wilt kopen of verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Dalfsen

Vraag je jezelf af hoe je de juiste makelaar in Dalfsen kiest voor het verkopen van jouw huis? Het antwoord is eenvoudig, maar vraagt wat onderzoek. Makelaars in Dalfsen verschillen van elkaar op basis van hun ervaring, klantenservice en verkoopstrategieën. Denk aan zaken als de presentatie van de woning, de onderhandelingstechnieken en de kennis van de lokale markt.

De keuze voor een goede makelaar kan een groot verschil maken. Een capabele verkoopmakelaar kan jouw huis namelijk sneller en voor een betere prijs verkopen. Ze kunnen helpen bij het vaststellen van de juiste prijs, zorgen voor professionele foto's en een breder bereik van potentiële kopers. Zeker in Dalfsen is het aan te raden om de verschillende makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Dalfsen Of lees meer over makelaars in Dalfsen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Dalfsen

Let op courtages, want deze significant kunnen variëren! In Dalfsen is het gemiddelde courtagepercentrage van makelaars 1,10% van de verkoopprijs. Toch varieert dit behoorlijk tussen makelaars. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 523.535 betekent dit een gemiddelde courtage van € 5.759. Maar let op: courtage is slechts één van de kosten waar je rekening mee moet houden.

Het is raadzaam om niet alleen naar de courtages te kijken. Makelaars verschillen namelijk ook aanzienlijk in hun manier van werken en dienstverlening. Bekijk hoe de makelaar jouw huis in de markt wil zetten, welke verkoopstrategie hij wil volgen en welk gevoel jij bij de makelaar zelf hebt. Het allerbelangrijkst is namelijk dat jij je goed voelt bij de makelaar. Succesvolle verkoop gaat over meer dan alleen lage courtages - het is ook een kwestie van goed teamwork tussen jou en de makelaar.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Dalfsen

Als je je oog hebt laten vallen op Dalfsen, moet je weten dat hier niet zomaar elke koopwoning beschikbaar is. De koopwoningen dienen voornamelijk als woning voor de eigenaar zelf of worden verhuurd, waardoor de beschikbaarheid om te kopen of te huren beperkt is. Met 4709 koopwoningen in totaal in Dalfsen, is er maar een klein deel daarvan open voor potentiële nieuwe bewoners zoals jij.

Aantal verkochte woningen in Dalfsen

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Dalfsen heel wat woningen in de verkoop gegaan en verkocht. Benieuwd naar de exacte cijfers? De grafiek hieronder geeft een helder overzicht van het aantal aanmeldingen en het aantal succesvolle transacties zoals woningen die daadwerkelijk verkocht zijn. In totaal zijn er in Dalfsen maar liefst 102 woningen van eigenaar gewisseld:

Ben je van plan jouw huis in Dalfsen te verkopen?

Bij de verkoop van een woning in Dalfsen zijn er enorm veel aspecten waarmee je rekening dient te houden. Zo is het onder andere van belang om jouw woningwaarde te bepalen en een energielabel aan te vragen. Uiteraard is het ook cruciaal dat je een goede makelaar vindt die jou begeleidt tijdens dit proces en dat zie je terug in het begrijpen van de lokale huisverkoop en de machtiging om de beste prijs te vergemakkelijken.

Het verkopen van jouw huis kan behoorlijk overweldigend lijken, vooral bij het feit dat er zo veel dingen gelijktijdig geregeld moeten worden. Om de verkoop soepel en gestroomlijnd te laten verlopen, is een stappenplan een delegatief hulpmiddel. Deze handige tool helpt je om overzicht te houden en zorg ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Daarbij is het raadzaam jouw tijd te nemen en niet te overhaasten; goed voorbereid te werk gaan is het halve werk!

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In Dalfsen veranderen de woningmarktcijfers continu. Denk aan de huidige vraagprijzen, de gemiddelde verkooptijd van woningen en bijvoorbeeld het percentage dat de uiteindelijke verkoopprijs afwijkt van de vraagprijs. Op deze pagina worden deze cijfers constant bijgewerkt, zodat je altijd de meeste recente data voorhanden hebt. Deze up-to-date informatie kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de lokale woningmarkt en je te ondersteunen bij de beslissingen die je neemt rondom de verkoop van je woning.

Voordelen van HuisVerkopen.nl bij het verkopen van je woning

Het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning is een ingrijpend en vaak complex proces. Gelukkig is er HuisVerkopen.nl om je hierbij te ondersteunen. We bieden je verschillende tools om het proces te vereenvoudigen. Zo kun je op onze website een gratis waardebepaling van je woning aanvragen en makelaars vergelijken met onze vergelijkingstool. Daarnaast kun je hier makelaarstarieven opvragen om te besparen op makelaarskosten. Ook vind je bij ons een handig stappenplan voor de verkoop van je huis, zodat je niets over het hoofd ziet. Kortom, HuisVerkopen.nl helpt je met het maken van de beste keuzes bij het verkopen van jouw woning in Dalfsen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen