Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Dalfsen

Op weg naar het verkopen van je woning in Dalfsen wil je ongetwijfeld een betrouwbare en kundige makelaar aan je zijde. Het selecteren van de juiste professional brengt echter vragen met zich mee. Lees verder en ontvang diverse handige inzichten om je te helpen bij deze keuze.

Over makelaars in Dalfsen

In Dalfsen treedt een heel scala aan makelaars op de voorgrond, allemaal staan ze te popelen om je te helpen met het verkopen van je woning. Dit maakt kiezen niet makkelijk. Het is dan ook belangrijk om bewust te kijken naar hoe ze van elkaar verschillen. Zo kan de ene makelaar een ster zijn in online promotie, terwijl de ander juist een sterk netwerk aan potentiële kopers heeft.

Om je hierin bij te staan, geven wij je verschillende tools om makelaars in Dalfsen te vergelijken. Op deze manier ben je goed in staat om een geïnformeerde keuze te maken. Dit bespaart niet alleen tijd en geld, maar ook veel stress. En goed nieuws, op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om die weloverwogen keuze te maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.939
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 16.332
Besparing (gem.)
€ 1.377

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen in Dalfsen, is het handig om te weten dat de makelaarscourtage op dit moment ligt tussen de 0,95% en 1,46%. Dit zijn percentages van de verkoopprijs van je huis die je aan de makelaar betaalt. Let op, deze courtages kunnen verschillen per makelaar en in de huidige periode april 2024.
 • In Dalfsen ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel rond de € 3.544. Deze waarde fluctueert regelmatig door verschillende economische factoren die invloed kunnen hebben op de lokale woningmarkt.
 • Het vergelijken van makelaarstarieven loont. In een snel veranderende huizenmarkt zoals de markt in Dalfsen, bespaar je gemiddeld € 1.377 door verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Hiermee maak je niet alleen een financieel slimme keuze, maar krijg je ook een beter beeld van wat de makelaar voor zijn diensten biedt.

Uitgelichte makelaars in Dalfsen

In Dalfsen barst het van de makelaars die klaarstaan om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Echter, het is raadzaam om niet direct voor de eerste de beste te gaan zonder verdere oriëntatie. Het is een verstandig idee om de makelaars in Dalfsen grondig te vergelijken aan de hand van hun werkwijze, kosten en expertise in de regio.

Logo GOUDZWAARD MAKELAARS | QUALIS

GOUDZWAARD MAKELAARS | QUALIS

Als je zoekt naar een all-round makelaar die jouw wensen prioriteit geeft, bekijk dan Goudzwaard Makelaars. Met 26 jaar ervaring, onderscheidt dit kantoor zich door haar persoonlijke aanpak en expertise in complexe opdrachten. Diensten omvatten verkoop, verhuur, aankoop, taxaties en meer, in het Nederlands en Engels. Voor de tiende keer in 2023 beloond als "uitstekende makelaar van Overijssel" en erkend door kwaliteitslabels van NVM, VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Jeanette Visscher Makelaars

Jeanette Visscher Makelaars

Jeanette Visscher Makelaars is een betrokken, deskundig makelaarskantoor in het Vechtdal, met kantoren in Dalfsen en Nieuwleusen. Ze werken met een hecht team van 9 medewerkers en richten zich op kwalitatieve dienstverlening die de cliënt voorop stelt. Ze bieden een full-service aanpak, actief in aankoop, verkoop, financiering en verzekeringen. Met expertise in nieuwbouw en een focus op integriteit, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid, streven ze ernaar je als opdrachtgever te ontzorgen.

De Woudenhof Makelaars & Rentmeesters

Als je op zoek bent naar een gecertificeerd makelaarskantoor, dan is De Woudenhof Makelaars & Rentmeesters een juiste keuze. Gevestigd aan de Ruigedoornstraat in Dalfsen, kan dit lid van de NVM je uitstekend assisteren. Met certificaten van VastgoedCert en NRVT biedt deze makelaar hoge betrouwbaarheid.

Gjaltema makelaardij

Bij Gjaltema makelaardij krijgt jouw woningkoop, -verkoop of taxatie de deskundige aandacht die het verdient. Met een team van 12 gecertificeerde medewerkers onderscheidt deze VBO-makelaar zich door een persoonlijke, deskundige en zakelijke aanpak. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en recreatie en bieden naast verkoop- en aankoopbegeleiding, ook verhuur, taxaties en financieel advies. Kortom, een goede keuze voor een transparante en professionele woningtransactie.

Heero Boer Makelaardij

Bij Heero Boer Makelaardij ontdek je betrouwbare diensten gecertificeerd door de NVM branchevereniging. Gevestigd op De Vesting 35 in Dalfsen, onderscheiden ze zich dankzij hun professionaliteit en toewijding. Een keuze voor deze makelaar betekent kiezen voor expertise en een effectieve aanpak in de vastgoedsector.

Passie Makelaardij

Passie Makelaardij is een levendige en eigentijdse makelaar in Dalfsen. Met de leiding in handen van een lokale, ervaren makelaar, staat de organisatie voor een aanpak die verregaat van de stereotype 'zwarte pakken' cultuur. Hier staat ontzorgen bij aankoop en verkoop centraal, waarbij je kunt rekenen op een zorgvuldige begeleiding van A tot Z. Ze zijn aangesloten bij de branchevereniging VBO en hebben een sterke beoordeling van 9,8 op Funda.

Let op: Je hebt een blik geworpen op diverse makelaars in Dalfsen, maar de meest geschikte makelaar voor jouw specifieke situatie en woning staat misschien niet in dit overzicht. Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Dalfsen die we bij Huis Verkopen allemaal meenemen in onze vergelijking. Deze brede beoordeling helpt je om de makelaar te vinden die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Dalfsen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Dalfsen?

Een verkoopmakelaar in Dalfsen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 539.930 in Dalfsen komt dit neer op € 5.939 aan makelaarskosten (update april 2024).

Naast de courtage, zijn er voor je huisverkoop in Dalfsen ook vaak opstartkosten. Dit zijn kosten die je aan de makelaar betaalt voordat deze aan het werk gaat. Denk hierbij aan het maken van foto's, het inmeten van de woning of het plaatsen van een te koop bord.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Dalfsen 0,51% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.377 door eerst tarieven op te vragen. Het kritisch bekijken en vergelijken van verschillende makelaars is dus een waardevolle stap in de voorbereiding van je huizenverkoop.

Kosten van makelaars in Dalfsen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 6.000
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Dalfsen

Bij het verkopen van jouw woning in Dalfsen, kom je er al snel achter dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen. Deze kosten, die ook wel intakekosten genoemd worden, dienen als een soort startfee. Dit betekent dat je een bepaald bedrag vooraf betaalt, nog vóórdat het verkoopproces van jouw woning daadwerkelijk van start gaat.

Opstartkosten omvatten meestal de initiële kosten die de makelaar maakt om jouw woning klaar te maken voor de verkoop. Dit kan onder andere het maken van professionele foto's, het maken van een video, een 360 graden tour, een meetrapport of plattegronden en de plaatsing van de woning op funda of op andere vastgoedplatforms zijn. Het is goed om je hiervan bewust te zijn en dit mee te nemen in jouw overwegingen bij het kiezen van een makelaar voor de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Dalfsen

Intrekkingskosten; het is een term die wellicht wat vreemd in de oren klinkt als je jouw huis in Dalfsen te koop wilt zetten. Het betekent eigenlijk dat je de verkoop van jouw woning voortijdig stopzet en de meeste makelaars rekenen hier kosten voor. Deze kosten zijn bedoeld om de makelaar te compenseren voor de tijd en het werk die hij reeds heeft geïnvesteerd in de verkoop van jouw woning. Enkele voorbeelden van situaties waarin je kan besluiten de verkoop in te trekken kan zijn omdat je van gedachten bent veranderd, je toch niet wilt verhuizen of dat je besluit je woning te verhuren in plaats van te verkopen.

Je vraagt je wellicht af wat, gemiddeld genomen, dan de kosten zijn die je dan moet betalen. In Dalfsen liggen de gemiddelde intrekkingskosten bij het voortijdig stopzetten van de verkoop op € 500. Natuurlijk varieert dit bedrag per makelaar, dus het is altijd goed om hierover in gesprek te gaan met jouw makelaar en om hierover duidelijke afspraken te maken voordat je de verkoop start. Zo kom je niet voor verrassingen te staan!

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Dalfsen met een vast tarief

Ook in Dalfsen zijn er makelaars die werken op basis van een vast tarief. Hierbij krijg je meestal een compleet dienstenpakket. Dit betekent: hulp bij bezichtigingen, onderhandelingen, advies en de juiste papieren. Het maakt dus niet uit hoelang de verkoop duurt of hoeveel werk de makelaar heeft, je betaalt altijd hetzelfde bedrag. Het gemiddelde vaste tarief in Dalfsen ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Alhoewel een vast tarief overzichtelijk en duidelijk kan zijn, kleven er ook risico's aan. Wat als de verkoop van jouw huis snel en soepel verloopt en niet veel moeite van de makelaar heeft gevraagd? Dan voelt het tarief misschien te hoog. Aan de andere kant, in een moeizamere, tijdrovende verkoop krijg je wel de volledige begeleiding zonder extra kosten. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt.

Tip: Zorg voor duidelijkheid in de wereld van makelaarstarieven. Het kan erg verhelderend en waardevol zijn om verschillende makelaars te vergelijken. Wat bieden ze voor hun tarief? Is dat een percentage of een vast bedrag? Wat betekent dat voor je als woningverkoper? Door te vergelijken krijg je meer inzicht en kun je een betere keuze maken.

4 feitjes over makelaars in Dalfsen

 • Uit een vergelijking blijkt dat woningverkopers in Dalfsen vaak een makelaar kiezen die aanzienlijk vertrouwd is met de lokale markt. Voor meer informatie, vergelijk de verkoopmakelaars in Dalfsen om de juiste makelaar te vinden.
 • Woningen in Dalfsen die zonder hulp van een makelaar worden verkocht, kunnen tot wel €27.000 minder opbrengen dan als ze door een professionele makelaar op de markt zouden worden gebracht. Het kan dus aanzienlijk lucratiever zijn om met een makelaar te werken.
 • Een flink aantal makelaars in Dalfsen, maar liefst 92%, is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Het is altijd een goed idee om hiermee rekening te houden bij het kiezen van een makelaar.
 • De meeste woningverkopers in Dalfsen vragen gemiddeld bij 3 verschillende makelaars om advies voordat ze een definitieve beslissing nemen. Maak gebruik van de mogelijkheid om gratis verkoopadvies aan te vragen bij verschillende makelaars in Dalfsen.

Wat levert de beste makelaar in Dalfsen op?

In de makelaardij is niet elke professional hetzelfde, vooral niet in Dalfsen. Je ziet dat de prestaties sterk variëren per persoon. Een bekwame makelaar kan de manier waarop je je woning verkoopt enorm verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan een vlotte afhandeling, een gunstige verkoopprijs en minder stress tijdens het proces.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Dalfsen? Let op de volgende punten:

 • € 14.814 is het bedrag dat de beste makelaars in Dalfsen gemiddeld meer verkrijgen voor een woning in vergelijking met hun collega's. Dit toont aan dat deze makelaars de waarde van je woning optimaal kunnen inschatten en hiervoor de juiste kopers vinden.
 • Uit onze gegevens blijkt dat de snelste makelaars in Dalfsen huizen in gemiddeld 15 dagen minder tijd verkopen dan andere makelaars in dezelfde regio. Dit toont aan dat makelaars die zich betrokken en actief opstellen tijdens het verkoopproces vaker een snelle verkoop realiseren.

De beste makelaar in Dalfsen vinden

Zoek je de beste makelaar in Dalfsen om je woning te verkopen? Het vergelijken van makelaars is een slimme eerste stap. Vul je gegevens en voorkeuren in op ons vergelijkingsformulier, dan vinden wij de meest geschikte match voor je.

Vervolgens krijg je van de geselecteerde makelaars informatie over hun tarieven, verkoopstrategie, ingeschatte waarde van je woning en verkoopadviezen. Zo maak je een weloverwogen keuze en krijg je met zekerheid de beste makelaar voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Dalfsen?

Je wilt je huis in Dalfsen verkopen en je zoekt de geschikte makelaar. Waar dien je dan op te letten? Hiermee gaan we je helpen met de volgende vijf punten:

Ervaring van de makelaar

Zoek een makelaar in Dalfsen die ervaring heeft met het verkopen van huizen. Weet hij wat een huis waard is en hoe je je huis succesvol kan presenteren?

Aansluiting bij makelaarsorganisaties

Controleer of de makelaar is aangesloten bij erkende makelaarsorganisaties zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit zorgt voor extra zekerheid.

Verkoopstrategie

Goede makelaars in Dalfsen ontwikkelen een op maat gemaakte strategie voor de verkoop van je huis. Ze houden rekening met de specifieke eigenschappen van je woning en de lokale markt.

Kosten van de makelaar

Makelaars rekenen verschillende tarieven. Sommigen werken met een vaste prijs, anderen met een percentage van de verkoopprijs. Vergelijk deze kosten goed.

Verkoopadvies van de makelaar

Het kan slim zijn om te kijken naar de adviezen die makelaars geven over de verkoop van huizen. Je wilt een makelaar die je voorziet van adviezen waar je zelf ook achter staat. Voor een gratis verkoopadvies kun je terecht op huisverkopen.nl.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Dalfsen werken een aantal gecertificeerde makelaars die aangesloten zijn bij de Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM U.A., kortweg de NVM. De NVM is in 1898 opgericht en is de grootste branchevereniging voor makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen.

Kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar in Dalfsen betekent kiezen voor zekerheid. Zo stelt de NVM strenge eisen aan haar leden op het gebied van opleiding, ervaring en ethiek. Concreet betekent dit dat een NVM-makelaar bijvoorbeeld een HBO-opleiding in vastgoed moet hebben afgerond en zich continu moet bijscholen.

Er zijn naast NVM ook andere brancheverenigingen zoals VBO Makelaar en VastgoedPRO. Ook deze verenigingen stellen hoge eisen aan hun leden en zijn erop gericht om de kwaliteit van de dienstverlening te waarborgen. Het kan lonen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je de makelaar vindt die het beste bij jouw situatie past.

Het is altijd raadzaam om je goed te informeren en te oriënteren voordat je een makelaar inschakelt. Dit geldt niet alleen bij de verkoop van je woning, maar ook wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning. Een goede makelaar kent de markt, heeft een uitgebreid netwerk en helpt je om de juist keuzes te maken.

Wat doet een makelaar in Dalfsen?

Een makelaar in Dalfsen biedt begeleiding en ondersteuning bij het verkoopproces van jouw woning. Ze helpen je met alle stappen, van de eerste waardering tot de uiteindelijke verkoop. Als full-service makelaar, bieden ze een complete dienst die alle aspecten van de verkoop dekt.

Full-service betekent dat de makelaar niet alleen helpt bij de verkoop, maar ook bij het opstellen van het verkoopcontract, onderhandelingen met potentiële kopers en de uiteindelijke overdracht. De nadruk ligt op betrouwbaar en deskundig advies, al het nodige papierwerk en effectieve promotie voor je woning.

 • Marktconforme waardering van jouw woning
 • Efficiënte promotie via diverse kanalen
 • Onderhandelingen met potentiële kopers
 • Opstellen van verkoopcontract
 • Begeleiding bij de overdracht van de woning

Waarom een makelaar in Dalfsen inschakelen?

Het verkopen van je huis kan een enorme uitdaging zijn. Een belangrijke stap in de voorbereiding van de verkoop van je woning in Dalfsen is het uitkiezen van een geschikte makelaar. Het inschakelen van een professionele makelaar in Dalfsen zorgt voor gemak en kan je helpen om jouw woning succesvol te verkopen. Maar waarom zou je ervoor kiezen om een makelaar in te schakelen en wat zijn de voordelen?

Prijsbepaling van je woning

Een professionele makelaar in Dalfsen heeft een gedegen kennis van de lokale markt. Met deze ervaring en kennis kunnen makelaars een accuratere prijsbepaling voor je huis geven dan wanneer je dit zelf zou doen. Dit kan helpen om jouw woning sneller te verkopen.

Maximale zichtbaarheid

De promotie van je woning is een andere belangrijke taak die de makelaar voor je kan regelen. Je huis zal op verschillende platforms getoond worden voor maximale zichtbaarheid, wat het verkoopproces kan versnellen. Je hoeft je tevens niet druk te maken over het creëren van advertentiemateriaal, aangezien dit allemaal door de makelaar wordt verzorgd.

Onderhandelingen en juridische begeleiding

Naast de prijsbepaling en promotie, regelt een makelaar ook alle onderhandelingen en juridische begeleiding. Dit kan je veel tijd en moeite besparen. Daarnaast heeft een makelaar ook toegang tot een stappenplan dat je kan begeleiden door het gehele verkoopproces.

Professionaliteit en gemak

Een makelaar in Dalfsen biedt je gemak en professionaliteit. Door de makelaar te laten doen waar hij goed in is, kun je jezelf de stress en het werk van het zelf verkopen van een huis besparen. Dit geeft je meer tijd om je te concentreren op andere belangrijke aspecten van je leven.

Makelaars in Dalfsen vergelijken

Ooit afgevraagd hoe je makelaars in Dalfsen eenvoudig kunt vergelijken? Met Huis Verkopen is dat mogelijk! Het kiezen tussen verschillende makelaarsopties wordt daardoor een stuk minder gecompliceerd.

 • Vergelijk makelaars op verkoopresultaat en snelheid
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Vergelijken is gratis en vrijblijvend
 • Krijg een gratis waardebepaling bij vergelijking

Om het vergelijken makkelijk te maken, voer je eenvoudigweg je adres, voorkeuren en wensen in. Je wordt dan gekoppeld aan de makelaars in Dalfsen die het beste bij jouw woning, situatie en wensen aansluiten. Hiermee krijg je een goed en volledig beeld van je mogelijkheden, en kun je zelf bepalen welke makelaar in Dalfsen de beste deal voor de verkoop van je huis heeft.

Vergelijk makelaars in Dalfsen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Dalfsen

In Dalfsen liggen de opstartkosten van een makelaar gemiddeld rond de € 515. Deze kosten kunnen sterk variëren afhankelijk van de individuele makelaar.

Je kunt de makelaars in Dalfsen vergelijken op basis van hun tarieven, ervaring, diensten en verkoopprestaties. Een goede vergelijking kan je gemiddeld € 1.377 besparen.

De gemiddelde courtage van makelaars in Dalfsen ligt rond de 1,10%. Het exacte percentage kan variëren afhankelijk van de makelaar.

In Dalfsen is de gemiddelde verkoopsnelheid 116 dagen. Je kunt een waardebepaling aanvragen om te weten te komen hoe snel jouw huis verkocht kan worden.

De gemiddelde totale kosten voor een makelaar in Dalfsen bedragen ongeveer € 5.939. Dit kan variëren op basis van diverse factoren zoals courtage en opstartkosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen