Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hellendoorn

Ben je op zoek naar een bekwame makelaar in Hellendoorn voor het verkopen van je woning? Het kiezen van de juiste professional kan lastig zijn; je zoekt een betrokken, communicatief sterke professional met lokale marktkennis. In deze tekst vergelijken we diverse makelaars in Hellendoorn op prestaties.

Over makelaars in Hellendoorn

In Hellendoorn en omstreken is het aanbod van makelaars ruim. Dat maakt de keus misschien lastig én betekent dat je even bezig bent met uitzoeken welke makelaar bij jou past. Er zijn behoorlijk wat verschillen waarop je kunt letten, zoals de verkoopstrategie van een makelaar en hun tarieven.

Wij zorgen ervoor dat het vergelijken van makelaars in Hellendoorn overzichtelijk wordt. Met diverse tools en handige tips helpen we je op weg om de opties naast elkaar te leggen. Zo kun je goed geïnformeerd een sterke keuze maken. Lees rustig door op deze pagina om alle nuttige details te ontdekken over de makelaars in Hellendoorn.

Juli 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.022
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.811
Besparing (gem.)
€ 1.392

Actueel

 • Momenteel bedraagt de courtage van makelaars in Hellendoorn gemiddeld 1,10%. Keep in mind dat dit slechts een gemiddelde is en tarieven kunnen variëren per makelaar. Vergeet niet dat de beste makelaar voor je huis niet altijd de goedkoopste is.
 • De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Hellendoorn is op dit moment € 3.923. Als je meer informatie wilt over de verkoopprijzen in Hellendoorn, bekijk dan onze gespecificeerde woningmarktgegevens.juli 2024

Uitgelichte makelaars in Hellendoorn

In Hellendoorn kan je een keur aan makelaars vinden die ieder een unieke specialisatie in verkoop bezitten. Hieronder presenteren we jou een samengesteld overzicht van verschillende verkoopmakelaars actief in Hellendoorn. Door de makelaars te vergelijken krijg je inzicht in diverse aspecten zoals kosten, verkoopstrategieën en klantbeoordelingen.

Logo Van Egmond Makelaardij & Taxaties

Van Egmond Makelaardij & Taxaties

Van Egmond Makelaardij & Taxaties onderscheidt zich door een persoonlijke aanpak en directe communicatie. Deze makelaar zet zich maximaal in met haar actieve werkwijze op basis van no cure, no pay. Ook als aankoopmakelaar staan ze voor je klaar, van eerste bezichtiging tot aankoop. Ze werken snel, om onnodige vertraging bij jouw hypotheekaanvraag te voorkomen. Met ruim 30 jaar ervaring en lid van de NVM, bieden ze je gegarandeerde kwaliteit en deskundigheid. Specialisaties zijn nieuwbouw, recreatie en herbestemmen.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Hellendoorn dan in het bovenstaande overzicht staan. Mogelijk is de makelaar die het beste bij jouw woning en situatie past, hier nog niet bij. Via vergelijken bij Huis Verkopen neem je alle Hellendoornse makelaars mee, zodat je de meest geschikte keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Hellendoorn Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hellendoorn?

Naast courtage zijn opstartkosten een ander belangrijk aspect van de kosten die je maakt bij het inschakelen van een makelaar. Dit zijn kosten die de makelaar maakt voordat jouw woning daadwerkelijk op de markt wordt gebracht. Denk hierbij aan kosten voor de fotografie, plattegronden, een verkoopbord en de plaatsing op een woningwebsite.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hellendoorn 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.392 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het zorgvuldig vergelijken van verschillende makelaars en hun tarieven kan zo een verstandige eerste stap zijn in het verkoopproces van jouw woning.

Kosten van makelaars in Hellendoorn

Juli 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.000
€ 5.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hellendoorn

In Hellendoorn kunnen de meeste makelaars je niet helpen zonder opstartkosten te rekenen. Deze kosten zijn de initiële vergoedingen die makelaars in rekening brengen voordat ze beginnen met het verkopen van jouw woning. De reden hiervoor is dat er voor verkoop vaak verschillende taken moeten worden uitgevoerd. Denk aan het maken van professionele foto's, het opstellen van de verkoopbrochure en het adverteren van jouw woning op verschillende platforms.

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van deze opstartkosten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. De kosten variëren meestal van makelaar tot makelaar, en hangen af van de specifieke diensten die je nodig hebt. In Hellendoorn variëren de gemiddelde opstartkosten van een makelaar tussen € 400 en € 700. Het is altijd verstandig om vooraf te bespreken welke kosten je kunt verwachten, om zo de juiste keuze te kunnen maken voor een makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Hellendoorn

Als je jouw woning in Hellendoorn te koop zet, is het belangrijk om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen. Wat zijn intrekkingskosten, vraag je je misschien af? Dit zijn de kosten die een makelaar kan rekenen wanneer je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Ze dienen als een soort compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar in jouw woning heeft geïnvesteerd.

Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als je om persoonlijke redenen besluit dat je toch niet wilt verhuizen. Of misschien krijg je een goed bod van een bekende en wil je de verkoop via die route afronden zonder tussenkomst van de makelaar. Zelfs in dergelijke situaties kunnen makelaars intrekkingskosten rekenen. Het is altijd verstandig om hier vooraf naar te informeren, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hellendoorn met een vast tarief

Wist je dat er ook makelaars in Hellendoorn zijn die werken met een vast tarief? Het voordeel hiervan is dat je vooraf weet wat de kosten zullen zijn. Je komt niet voor verrassingen te staan. Gemiddeld rekent een makelaar in Hellendoorn een vast tarief van € 3.250 (update: juli 2024).

Als verkoper heb je wellicht overwogen om te kiezen voor een makelaar die een vast tarief hanteert. Maar er zit een addertje onder het gras. Stel je voor dat jouw woning voor 230.000 euro wordt verkocht en de makelaar rekent een vast tarief van 3500 euro. Als je dan dezelfde woning voor 245.000 euro verkoopt, betaal je nog steeds hetzelfde tarief. De makelaar heeft dus geen stimulans om voor een hogere verkoopprijs te gaan, wat een nadeel voor jou kan zijn.

Tip: De meeste verkopers in Hellendoorn kiezen liever voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Waarom? Omdat ze een hogere verkoopprijs belangrijk vinden. Een makelaar die courtage rekent wordt namelijk betaald op basis van het verkoopbedrag, waardoor hij meer gemotiveerd is om een hogere verkoopprijs te realiseren.

4 feitjes over makelaars in Hellendoorn

 • Om er zeker van te zijn dat je de beste overeenkomst krijgt, is het verstandig om de tarieven en voorwaarden van verschillende makelaars in Hellendoorn goed te vergelijken. Dit komt door het feit dat prijzen en condities kunnen variëren.
 • De tijdspanne waarin een woning wordt verkocht, varieert sterk per makelaar in Hellendoorn. Het blijkt dat een huis gemiddeld 76 dagen in de verkoop staat.
 • Volgens onderzoek is gebleken dat woningen in Hellendoorn gemiddeld 8% meer opbrengen bij verkoop met de hulp van een makelaar in vergelijking met zonder tussenkomst van een makelaar.
 • Het blijkt dat een meerderheid van de verkopers in Hellendoorn, namelijk 88%, de voorkeur geeft aan een traditionele makelaar die het volledige verkoopproces begeleidt boven een online makelaar die enkel de woning online plaatst.

Wat levert de beste makelaar in Hellendoorn op?

Een goede makelaar kan het verschil maken bij de verkoop van je huis in Hellendoorn. Kiezen voor een makelaar die zijn vak goed beheerst kan ervoor zorgen dat je woning sneller verkocht wordt en wellicht zelfs boven de vraagprijs. Maar hoe herken je deze makelaar?

Laten we eens kijken naar de manieren waarop je de beste makelaars in Hellendoorn kunt herkennen:

 • Uit onze onafhankelijke statistieken blijkt dat top makelaars in Hellendoorn in staat zijn om woningen gemiddeld te verkopen voor een hogere prijs dan de verwachte verkoopprijs. Het bedrag dat dit oplevert ligt gemiddeld € 12.609 boven de verwachte verkoopprijs.
 • Verder blijkt uit onze gegevens dat de snelste makelaars in Hellendoorn woningen aanzienlijk sneller van de hand doen dan andere makelaars. Gemiddeld wordt een woning 18 dagen eerder verkocht dan bij de reguliere makelaar in de regio.

De beste makelaar in Hellendoorn vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar die jouw huis in Hellendoorn gaat verkopen? Er zit een groot verschil tussen makelaars: Van hun lokale expertise, tarieven, tot hun specifieke verkoopstrategieën. Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op je huisverkoop.

Het is van groot belang om de juiste makelaar te kiezen bij de voorbereiding voor de verkoop van jouw woning in Hellendoorn. Met onze unieke vergelijkingstool kunnen we je direct matchen met de meest passende makelaars voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hellendoorn?

Bij het uitkiezen van een makelaar in Hellendoorn voor de verkoop van je huis zijn er verschillende aandachtspunten om rekening mee te houden:

Lokale marktkennis

Eerst en vooral is lokale marktkennis belangrijk. Een makelaar die bekend is met de huizenmarkt in Hellendoorn kan je beter adviseren over de vraagprijs en onderhandelingen.

Ervaringen van anderen

Luister ook naar ervaringen van anderen. Hoor van eerdere klanten hoe ze de dienstverlening van de makelaar hebben ervaren. Dit kan je helpen bij het maken van een keuze.

Onderhandelingsskills

Daarnaast is het van belang dat de makelaar een goede onderhandelaar is. De makelaar moet tenslotte een zo hoog mogelijk verkoopbedrag voor je zien te realiseren.

Communicatie

Communicatie is ook een belangrijk punt. Je wil graag op de hoogte gehouden worden van de voortgang en het is fijn als de makelaar duidelijk en tijdig communiceert.

Verkoopadvies

Tot slot is het belangrijk een makelaar te kiezen wiens verkoopadviezen je vertrouwt. Op deze pagina kun je gratis verkoopadvies aanvragen om je hierbij te helpen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, oftewel Nederlandse Vereniging van Makelaars, is een hoog aangeschreven brancheorganisatie in de vastgoedmarkt. Net als de VBO en VastgoedPRO, verzekert de NVM de kwaliteit en professionaliteit van haar aangesloten makelaars. Door strenge toelatingseisen en continue nascholing, houdt de NVM een hoogwaardig niveau van dienstverlening.

Wonen in Hellendoorn wordt nóg aangenamer wanneer je woningverkoop soepel verloopt. Een NVM-makelaar beschikt over grondige kennis van de lokale markt en kan zodoende de juiste verkoopstrategie bepalen. Daarnaast staat de makelaar je bij gedurende het gehele verkoopproces. Dat betekent zekerheid, gegarandeerd goede begeleiding en een geruststellende ervaring.

Wat doet een makelaar in Hellendoorn?

Bij de verkoop van je woning in Hellendoorn kan een goede makelaar een groot verschil maken. Dit proces van verkoop is complex en vergt expertise, waardoor een kundige makelaar essentieel is.

Zo kan een makelaar je bijvoorbeeld begeleiden bij het vaststellen van de juiste vraagprijs. Met hun kennis van de lokale markt, weten ze precies wat een realistische prijs voor jouw huis is. Ook geven ze deskundig advies over presentatie en verzorgen ze de bezichtigingen.

 • Bepalen van de juiste vraagprijs
 • Het adviseren over de presentatie van je huis
 • Regelen van bezichtigingen
 • Onderhandelen met potentiële kopers
 • Begeleiden bij de juridische afhandeling

Waarom een makelaar in Hellendoorn inschakelen?

De verkoop van je huis kan een complex en stressvol proces zijn. Van het correct waarderen van jouw woning tot het navigeren door juridische documenten - er komt veel bij kijken. Maar er is een manier om dit proces te vergemakkelijken: het inschakelen van een lokale makelaar in Hellendoorn. Een makelaar kent de lokale huizenmarkt als geen ander en biedt deskundige hulp tijdens elke stap van het proces. Hier zijn enkele voordelen van het werken met een makelaar in Hellendoorn.

Lokale marktkennis

Met een makelaar aan je zijde, profiteer je van lokale marktkennis. Hellendoorn heeft zijn eigen specifieke woningmarkt, waar een makelaar dagelijks mee te maken heeft. Ze kennen de recente verkoopprijzen, naburige ontwikkelingen en de vraag van potentiële kopers, wat helpt bij het bepalen van de juiste verkoopprijs.

Juridisch en administratief advies

Het papierwerk dat komt kijken bij het verkopen van een huis kan behoorlijk overweldigend zijn. Een Hellendoorn makelaar kan je helpen om te navigeren door het juridische en administratieve labyrint. Ze helpen met het opstellen van een verkoopcontract, volgen de juridische voorschriften en zorgen ervoor dat alle documenten correct worden ingevuld en ingediend.

Een netwerk aan potentiele kopers

Een lokale makelaar heeft een uitgebreid netwerk. Dit netwerk van potentiële kopers kan een echte troef zijn. Jouw woning wordt getoond aan een groter publiek, wat de kans op een snellere en succesvollere verkoop vergroot.

Ondersteuning tijdens het verkoopproces

Met een makelaar krijg je ondersteuning tijdens het hele verkoopproces. Van het geven van advies over hoe je je huis aantrekkelijk kunt maken voor kopers, tot het organiseren van bezichtigingen en het begeleiden bij het sluiten van de deal - je staat er niet alleen voor.

Makelaars in Hellendoorn vergelijken

De zoektocht naar de juiste makelaar start bij een goede vergelijking, die aansluit bij je woning, specifieke situatie en voorkeuren. Deze vergelijking kan je eenvoudig maken via Huis Verkopen.

 • Eenvoudige vergelijking van lokale makelaars
 • Focus op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid
 • Kostenbesparend bij de keuze voor de juiste makelaar
 • 100% onafhankelijk en objectief

Bij ons kan je makelaars in Hellendoorn vergelijken op basis van jouw woning en wensen. De voordelen zijn onder andere je een goed beeld krijgt van de mogelijke verkoopwaarde en verkoopadvies, maar ook dat je betere makelaarstarieven kan ontdekken. Wij helpen je de juiste keuzes te maken, ongeacht of je jouw huis snel of voor de maximale prijs wilt verkopen.

Vergelijk makelaars in Hellendoorn Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hellendoorn

Start met het vergelijken van makelaars online. Overweeg hun ervaring, verkooptijd en courtage kosten. Bekijk hier hoe je makelaars kan vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Hellendoorn zijn € 515. Dit kan echter variëren tussen makelaars.

Het gemiddelde courtage van een makelaar in Hellendoorn is 1,10%. Dit is uiteindelijk het percantage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld € 1.392 besparen. Neem de tijd om de juiste makelaar te selecteren op basis van prijs en kwaliteit.

Let op ervaring, lokale marktkennis, de verkooptijd en de courtage van de makelaar. Vraag een verkoopadvies aan om een beter idee te krijgen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen