Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Vriezenveen

Het verkopen van je huis in Vriezenveen kan gemakkelijker zijn als je lokale vastgoedcijfers goed begrijpt. Makelaars geven extra aandacht aan deze informatie om de juiste prijs te bepalen. Blijf op de hoogte van de laatste trends in verkoopprijzen, vraagprijzen per m2 en het aantal woningverkopen in de regio.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Vriezenveen

De gemiddelde verkoopprijs in Vriezenveen is in de laatste 3 maanden € 388.127 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 381.283 euro. Deze cijfers geven een duidelijk beeld van de huidige woningmarktcijfers in Vriezenveen. Voor gedetailleerder inzicht in deze prijzen en de ontwikkeling ervan in de afgelopen maanden, wordt verwezen naar de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Vriezenveen

Afgelopen 3 maanden

€ 249.000
€ 343.000
€ 438.000

In de zoektocht naar de waarde van een woning speelt de prijs per vierkante meter een grote rol. Deze factor geeft immers weer wat je daadwerkelijk krijgt voor je geld. In Vriezenveen ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 momenteel op € 2.997. Het is belangrijk deze waarde in het achterhoofd te houden, omdat vraagprijs en verkoopprijs per m2 niet altijd hand in hand gaan. In de onderstaande grafiek brengen we deze ontwikkeling in beeld:

Huizenprijzen in Vriezenveen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 2.900
€ 3.100

Prijsontwikkeling Vriezenveen laatste 12 maanden

Het is altijd verstandig om op de hoogte te zijn van de recente ontwikkelingen in de lokale huizenmarkt, zonder hierbij assumpties te maken over specifieke trends. Zo is het waardevol om te weten hoe de huizenprijzen zich de afgelopen 12 maanden in Vriezenveen ontwikkeld hebben. Ook kan het interessant zijn om te zien dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen in Vriezenveen afgelopen maand € 388.127 was. Deze lokale ontwikkelingen lijken ook overeen te komen met het landelijk beeld. Onderstaande grafiek biedt je een duidelijk overzicht:

Wat is mijn woning in Vriezenveen waard?

Wanneer je nadenkt over het verkopen van je huis in Vriezenveen, speelt vaak de vraag: wat zou mijn woning opleveren in de huidige markt? Dit is een geldig overwegingspunt, want de waarde van een woning is voortdurend in beweging.

Overweeg je de verkoop van je woning? Laat dan een gratis waardebepaling uitvoeren door een makelaar. Dit kan een verstandige stap zijn, omdat het je inzicht geeft in de mogelijke opbrengst van je woning.

De waardebepaling wordt uitgevoerd door een makelaar, die de verwachte verkoopwaarde van je huis bepaalt. Het kan raadzaam zijn om meerdere makelaars een waardebepaling te laten doen, aangezien de geschatte waarde kan verschillen. Jij kunt bij de aanvraag aangeven dat je wilt dat meerdere makelaars een inschatting maken.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de woningmarkt onder de loep neemt, zie je dat de woningmarktcijfers nogal kunnen variëren. De huizenprijzen in verschillende plaatsen, zelfs plaatsen nabij Vriezenveen, kunnen namelijk sterk uiteenlopen. Het loont om niet alleen naar de prijzen in Vriezenveen te kijken maar ook de situatie in omliggende gemeenten in ogenschouw te nemen:

Dit helpt je om de marktbewegingen beter te begrijpen en een completer beeld te krijgen van de huidige situatie op de huizenmarkt. In de onderstaande grafieken zie je bijvoorbeeld precies hoe de huizenprijzen in Vriezenveen zich verhouden ten opzichte van andere, vergelijkbare plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 400.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000

Best presterende makelaar in Vriezenveen

Op HuisVerkopen.nl vinden we het belangrijk dat jij de meest geschikte makelaar in Vriezenveen vindt. Daarom houden we de prestaties en statistieken van verschillende makelaars in deze regio bij. Zo zie je meteen wie het snelst een woning kan verkopen, gemiddeld een hogere verkoopprijs behaalt en hoeveel woningen een makelaar gemiddeld verkoopt.

Het kiezen van een makelaar kan een grote invloed hebben op de resultaten die je behaalt. Bekijk bijvoorbeeld hoe lang makelaars gemiddeld nodig hebben om woningen in Vriezenveen te verkopen. Hierdoor krijg je inzicht in de effectiviteit en efficiëntie van verschillende makelaars, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Vergelijk makelaars in Vriezenveen Of lees meer over makelaars in Vriezenveen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Vriezenveen

Als je een huis in Vriezenveen wilt verkopen, is de makelaarscourtage een hot topic. Deze courtage kan namelijk variëren en heeft invloed op wat je netto overhoudt na de verkoop. In Vriezenveen is het gemiddelde courtagepercentage 1,14% van de verkoopprijs. Bij de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Vriezenveen, € 388.127, betekent dat dus gemiddeld € 4.425 aan makelaarskosten.

Focus je niet alleen op het courtagepercentage. Het is ook goed om te kijken wat de makelaar toevoegt aan het verkoopproces en welke waarde hij of zij creëert. Kijk bijvoorbeeld naar de kwaliteit van hun marketing- en onderhandelingsstrategieën, of ze een groot en relevant netwerk hebben en hoe hun klantenservice is. Het is handig als je even tijd neemt om te beseffen dat een goede makelaar vaak meer oplevert dan dat hij kost.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Vriezenveen

Het aantal koopwoningen in Vriezenveen is 3831. Een minimaal percentage van deze woningen ligt momenteel op de verkoopmarkt, wat een gunstige situatie kan betekenen als je jouw huis wilt verkopen. Nu je woning aanbieden zou dus zeker aandacht trekken van potentiële kopers die op zoek zijn naar een mooie woning in dit dorp.

Aantal verkochte woningen in Vriezenveen

In de afgelopen 12 maanden hebben zich diverse woningtransacties voorgedaan in Vriezenveen. Met aandacht voor zowel de aanmeldingen van te koop gestelde woningen, als de succesvolle verkoop ervan. 89 woningen wisselden met succes van eigenaar. Kijk verder voor de overzichtelijke visualisatie van de aangemelde en verkochte woningen:

Ben je van plan jouw huis in Vriezenveen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Vriezenveen kan best wel een uitdaging zijn. Je huis zo aantrekkelijk mogelijk presenteren, de juiste vraagprijs bepalen of gewoon de administratieve rompslomp; dat zijn zaken die een flinke portie stress kunnen opleveren. Misschien vraag je je soms zelfs af of je wel de juiste keuzes maakt voor de verkoop van je woning.

Maar maak je geen zorgen, er zijn absoluut manieren om dit verkoopproces soepeler te laten verlopen! Ten eerste, ondervind je problemen met het organiseren van de verkoop? Op onze site vind je een specifiek stappenplan voor het verkopen van jouw woning in Vriezenveen, dat je kan helpen om dit proces gestructureerd te doorlopen. Ten tweede, investeer in goede foto's van je huis; een aantrekkelijke presentatie kan immers een wereld van verschil maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op de pagina waar je de meest recente statistieken van de woningmarkt in Vriezenveen kunt vinden. De woningmarktcijfers van dit gebied zijn continu in verandering. Daarom worden deze cijfers regelmatig bijgewerkt op deze specifieke webpagina. Het begrip van deze marktcijfers kan erg nuttig zijn. Ze geven je een gespecialiseerd inzicht in de huidige staat van de lokale onroerendgoedmarkt, en dit kan je helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over het verkopen van jouw huis.

Zet de eerste stap naar succesvol huis verkopen met HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl vind je veel handige hulpmiddelen voor de verkoop van je huis in Vriezenveen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van onze tool voor gratis waardebepaling, en zo ontdekken welke prijs je mogelijk kunt verwachten voor je woning. Daarnaast biedt de website je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, waarmee je eenvoudig de beste keus voor een makelaar in jouw omgeving maakt. En als je ook nog eens de tarieven van verschillende makelaars wilt opvragen, hebben we daar ook een speciale functie voor. Dit alles draagt bij aan een vlotte en succesvolle verkoop van jouw woning. Bij HuisVerkopen.nl staan we voor je klaar met alle tools en informatie die je nodig hebt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen