Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Vriezenveen

Als je jouw woning wilt verkopen in Vriezenveen, is het kiezen van een goede makelaar van groot belang. Om een weldoordachte keuze te maken, kun je vertrouwen op Huis Verkopen. Door hun jarenlange analyse van de woningmarktdata in Vriezenveen, kunnen ze je voorzien van de beste tips en adviezen om de best passende makelaar te vinden.

Over makelaars in Vriezenveen

Het kiezen van een geschikte verkoopmakelaar in Vriezenveen is één van de belangrijkste beslissingen in het proces van het verkopen van je woning. Deze cruciale stap wordt vaak gevolgd door andere essentiële voorbereidingen zoals het klaarmaken van je huis voor bezichtigingen, het bepalen van een realistische vraagprijs en het voeren van onderhandelingen. Een uitgebreid overzicht van al deze stappen vind je in ons handige stappenplan.

Op ons platform doen we er alles aan om je te helpen uit de veelheid van opties de meest geschikte verkoopmakelaar in Vriezenveen te kiezen. Wij kijken hierbij naar diverse factoren. Zo bekijken we onder meer de ervaring en succesrate van de makelaar, de aanpak bij het verkopen van woningen, en de klantenservice. Hierdoor zorgen we ervoor dat je een weloverwogen keuze kunt maken en vergroten we de kans op een succesvolle verkoop van je woning.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.425
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.169
Besparing (gem.)
€ 1.261

Actueel

 • Als je overweegt om je woning te verkopen, is het cruciaal om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in Vriezenveen momenteel 1,14% is. Inzicht in deze tarieven kan invloed hebben op je verkoopstrategie.
 • De huidige huizenprijzen in Vriezenveen liggen gemiddeld op € 388.127 en de gemiddelde prijs per vierkante meter bedraagt hier € 2.997. Voor meer informatie over de huizenprijzen kan je de relevante informatie bekijken.
 • Tenslotte, gezien de doorlopende beweging van makelaarstarieven in Vriezenveen, wordt het ten zeerste aangeraden om deze tarieven te vergelijken. Dit kan je gemiddeld een besparing opleveren van € 1.261. Je kan de verschillende makelaars tarieven hier opvragen.

Uitgelichte makelaars in Vriezenveen

In Vriezenveen vind je verschillende verkoopmakelaars die klaar staan om jouw woning te verkopen. Om je te helpen bij het maken van een juiste keuze, zullen we een aantal van deze makelaars voor je op een rij zetten. Remember, de beste makelaar is niet zomaar de eerste de beste, maar juist diegene die perfect aansluit bij jouw unieke woning, situatie en voorkeur, vandaar dat het zinvol is om een grondige vergelijking te maken.

Logo bijBart Makelaars

bijBart Makelaars

bijBart Makelaars stelt jouw woonwens centraal. Of je nu een woning wilt kopen, verkopen of een taxatierapport nodig hebt, hij voorziet in persoonlijke en deskundige begeleiding. Gevestigd in Vriezenveen en lid van de NVM, staat hij bekend om zijn specialisme in nieuwbouw. Daarnaast biedt hij valide taxatierapporten, gecertificeerd door het NWWI en NRVT. Met zijn enthousiasme en drive, helpt bijBart je de woning van je dromen te realiseren.
Logo Moerman Makelaars

Moerman Makelaars

Bij Moerman Makelaars geniet je een uitgebreide dienstverlening, van aan- en verkoop tot verhuur en taxaties, met een blijvende focus op kwaliteit en service. Dit makelaarskantoor is NVM-lid en erkend hypotheekadviseur, dus optimaliseert ook jouw financiën en verzekeringen. Met twee medewerkers in dienst, gelegen aan de Koningsweg, staat bij Moerman Makelaars persoonlijk contact en actuele kennis altijd voorop.

Mijn Makelaar Stegeman

Bij Mijn Makelaar Stegeman kun je terecht voor zowel de verkoop, aankoop als verhuur van vastgoed. ook taxaties en aanhuur behoren tot hun diensten. Met een specialisatie in nieuwbouw en diverse certificaten, zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT, bieden ze je kwaliteit en deskundigheid. Ze zijn aangesloten bij de NVM en alles verloopt in het Nederlands. Met één medewerker staan ze voor persoonlijke service.

Let op: Ook al heb je nu een beeld van diverse makelaars in Vriezenveen, er zijn er nog meer actief. Misschien staat de meest geschikte makelaar voor je situatie en woning niet eens in de bovenstaande lijst. Daarom is een goede vergelijking tussen alle makelaars in Vriezenveen zo belangrijk.

Vergelijk makelaars in Vriezenveen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Vriezenveen?

Een makelaar in Vriezenveen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,14% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 388.127 in Vriezenveen komt dit neer op € 4.425 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar de grootste uitgavenpost kunnen zijn bij een verkoop, is het belangrijk om te onthouden dat een bekwaam makelaar zijn kosten altijd terugverdient. Daarom is het verstandig om de makelaar te selecteren die in staat is om jouw huis voor de beste prijs te verkopen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Vriezenveen 0,65% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.261 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is goed om te weten dat het vergelijken van makelaars kosteloos is en geen verdere verplichtingen met zich meebrengt.

Kosten van makelaars in Vriezenveen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Vriezenveen

Als je jouw huis in Vriezenveen wilt verkopen, is het handig om te weten dat de meeste makelaars daar opstartkosten voor in rekening brengen. Opstartkosten zijn de kosten die de makelaar maakt om jouw woning verkoopklaar te maken. Denk hierbij aan de kosten voor de fotografie, het opstellen van de verkoopbrochure, het plaatsen van de woningadvertentie online en het verzorgen van de bezichtigingen. Zo maakt de makelaar zich klaar om jouw woning te kunnen verkopen.

Wat je precies kwijt bent aan de opstartkosten kan variëren. Maar gemiddeld liggen deze opstartkosten tussen de € 400 en € 700. De exacte invulling van deze kosten kan per makelaar anders zijn. Het is daarom raadzaam hier goed naar te informeren bij de keuze voor een makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Vriezenveen

Er zijn zeker dingen om in overweging te nemen als je beslist jouw woning te verkopen. Een van die overwegingen is de mogelijkheid van het oplopen van intrekkingskosten. Dit zijn kosten die in rekening worden gebracht door de meeste makelaars in Vriezenveen, als je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Stel je voor, je vindt onverwachts jouw droomhuis en besluit om je huidige woning niet meer te verkopen. Of misschien heeft een onvoorziene levensgebeurtenis, zoals een verandering in werkomstandigheden, ertoe geleid dat het niet langer praktisch is om te verhuizen.

In zulke gevallen, kunnen de makelaars intrekkingskosten in rekening brengen. Om je een idee te geven, de gemiddelde intrekkingskosten die makelaars in Vriezenveen rekenen zijn € 500. De exacte kosten kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar en jouw specifieke omstandigheden. Dit is zeer belangrijk om in gedachten te houden tijdens jouw verkopersreis, zodat je potentiële verrassingen kunt vermijden.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Vriezenveen met een vast tarief

Ook in Vriezenveen kom je makelaars tegen die werken met een vast tarief. Het grote voordeel van dit model is dat je van tevoren precies weet wat je kwijt bent, zonder onaangename verrassingen achteraf. Het gemiddelde vaste tarief bij deze makelaars bedraagt € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief kent ook zijn nadelen. Stel dat je jouw woning voor een relatief laag bedrag verkoopt, dan kan een vast tarief onevenredig hoog uitvallen. Waar je bij courtage een percentage betaalt van de verkoopprijs, ben je bij een fixed fee dus ongeacht de uitkomst altijd een flink bedrag kwijt.

Tip: Hoewel het verleidelijk kan zijn om voor de zekerheid van een vast tarief te gaan, kan het in sommige situaties verstandiger zijn om een makelaar te kiezen die werkt met courtage. Analyseer jouw situatie goed en maak op basis daarvan een weloverwogen keuze. Bedenk dat niet alleen de kosten, maar ook de kwaliteit van de dienstverlening telt.

4 feitjes over makelaars in Vriezenveen

 • De overgrote meerderheid van de makelaars in Vriezenveen, om precies te zijn 92%, is aangesloten bij een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Huizenverkopers in Vriezenveen geven vaak de voorkeur aan een makelaar die bewezen ervaring in dit gebied heeft. Dit draagt bij aan een succesvolle verkoopervaring.
 • Gemiddeld vragen de woningverkopers in Vriezenveen advies aan 3 verschillende makelaars vóór de definitieve keuze voor een verkoopmakelaar wordt gemaakt. Hierbij kan de gratis verkoopadvies-aanvraag service van pas komen.
 • Het is aangetoond dat de verkoop van woningen zonder makelaar in Vriezenveen resulteert in een gemiddeld lagere verkoopprijs. Dit verschil kan oplopen tot wel €18.000.

Wat levert de beste makelaar in Vriezenveen op?

De makelaars van Vriezenveen draaien prestaties uit die behoorlijk varieren. Hierdoor is het een slimme stap voor mensen die hun woning willen verkopen om een goede vergelijking tussen de diverse makelaars te maken.

Dit is hoe je de beste makelaars in Vriezenveen herkent:

 • Uit gedegen onafhankelijke onderzoeken blijkt dat de toppresteerders bij de makelaars in Vriezenveen jouw woning doorgaans voor een bedrag boven de geschatte verkoopprijs verkopen. Dit verschil kan oplopen tot € 10.483!
 • Onze uitgebreide verzameling gegevens laat ook zien dat de snelste makelaars in Vriezenveen huizen gemiddeld 14 dagen eerder verkopen dan hun concurrenten in dezelfde plaats. Dit betekent een aantrekkelijke tijdswinst voor jou als verkoper!

De beste makelaar in Vriezenveen vinden

Bij het vinden van de beste makelaar in Vriezenveen staan wij voor je klaar. Wij houden bij wie het meeste succes heeft bij het verkopen van woningen, zowel in Vriezenveen als in de bredere omgeving. We hebben dus een goed beeld van welke makelaar het beste presteert.

Maar de beste makelaar is niet alleen de makelaar met de beste verkoopstatistieken. Het is ook de makelaar die aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. Daarom is het slim om via ons vergelijkingsformulier verschillende makelaars te vergelijken. Zo vind je een makelaar die echt goed bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Vriezenveen?

Wanneer je jouw huis in Vriezenveen wilt verkopen, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van een makelaar:

Eerdere prestaties

Het is belangrijk om te kijken naar de eerdere prestaties van een makelaar. Hoeveel huizen hebben ze verkocht en hoe lang deden ze erover?

Kenmerken van jouw woning

Kies voor een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van woningen vergelijkbaar met die van jou. Hierdoor weten ze beter wat de potentiële kopers aantrekt.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel tijdens het verkoopproces. De makelaar moet je op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en denk mee elke vezel van de deal.

Kosten vs prestatie

Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van de kosten die de makelaar in rekening brengt. Overweeg of de prijs overeenkomt met de geleverde diensten en resultaten.

Opbrengst van verkoop

De beste makelaars in Vriezenveen verkopen huizen gemiddeld voor een hogere verkoopprijs dan andere makelaars in Vriezenveen. Dit kan oplopen tot € 10.483 winst voor jou!

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Is het tijd om jouw woning in Vriezenveen op de markt te zetten? Dan kan een NVM-makelaar goed van pas komen. Deze vakmensen helpen je bij elke stap in het verkoopproces en zorgen voor een vlotte verkoop.

Maar de NVM is niet de enige brancheorganisatie met vakkundige makelaars. Ook VBO en VastgoedPRO hebben deskundige leden die jou kunnen bijstaan. Elk van deze organisaties hanteert zijn eigen kwaliteitseisen, waardoor je altijd bij een betrouwbare professional terecht komt.

Weetje: De NVM, of Nederlandse Vereniging van Makelaars, is de grootste brancheorganisatie in de vastgoedsector van Nederland. Bovendien organiseert de NVM twee keer per jaar een landelijke Open Huizen Dag, om potentiële kopers en huizenbezitters bij elkaar te brengen.

Wat doet een makelaar in Vriezenveen?

Een makelaar in Vriezenveen biedt een sterke ondersteuning bij de verkoop van je huis. Van het bepalen van een geschikte vraagprijs tot aan de bijbehorende onderhandelingen - de makelaar neemt je alle zorgen uit handen.

Met hun lokale kennis en ervaring, zorgen ze voor een effectieve presentatie van jouw woning richting potentiële kopers. Ze kunnen potentieel maximale zichtbaarheid genereren en trekken de juiste doelgroep aan, wat doorslaggevend is in de onroerendgoedmarkt.

 • Vraagprijs bepalen op basis van de huidige markt
 • Opstellen van een verkoopstrategie toegespitst op de woning
 • Verzorgen van de promotie en marketing van het huis
 • Afspraken inplannen met geïnteresseerde kopers en bezichtigingen begeleiden
 • Onderhandelen met kopers voor de beste prijs en voorwaarden

Waarom een makelaar in Vriezenveen inschakelen?

Het regelen van de verkoop van jouw huis in Vriezenveen kan een lastige en stressvolle taak zijn. Er komen veel factoren bij kijken, zoals de huidige marktsituatie, reële waardebepaling, bezichtigingen organiseren en juridische zaken. Een goede makelaar kan deze zorg uit handen nemen en zorgt niet alleen voor gemoedsrust, maar zorgt er ook voor dat jouw huis voor de maximale prijs wordt verkocht. Hieronder worden verschillende voordelen van het inschakelen van een makelaar verder uitgelicht.

Reële waardebepaling

Een makelaar heeft ruime kennis van de woningmarkt in Vriezenveen en kan jouw huis daardoor tegen de juiste prijs in de markt zetten. Zo regelen ze de maximale vraagprijs voor je, zonder dat de woning lang te koop blijft staan. Dit is een belangrijke schakel in het succesvol verkopen van je huis.

Bezichtigingen en koper vinden

Met de hulp van een professionele makelaar zijn de bezichtigingen van jouw huis effectiever. Ze trekken de juiste kopers aan, nemen de rondleidingen voor hun rekening en regelen de uiteindelijke verkoop. Mede door hun ervaring en professionele blik voorkomen ze teleurstellingen en verhogen ze het succes van de verkoop.

Onderhandelingen voeren

Onderhandelingen zijn een uitdaging, zeker wanneer je emotioneel betrokken bent bij de woning. Een makelaar neemt deze taak graag uit handen. Ze hebben de ervaring en de tact om onderhandelingen goed af te ronden, altijd met het doel om de beste prijs voor jouw huis te realiseren.

Juridische zaken

Een huis verkopen gaat gepaard met veel juridische zaken. Denk aan het opmaken van het koopcontract en de overdracht bij de notaris. Een makelaar heeft hier de nodige kennis en ervaring voor, zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over deze juridische formaliteiten.

Makelaars in Vriezenveen vergelijken

In het hart van Overijssel, in het karakteristieke Vriezenveen, helpt Huis Verkopen je met het makkelijk en doelmatig vinden van de beste lokale makelaar voor jouw woning.

 • Vergelijk op basis van prestaties
 • Bespaar op je makelaarskosten
 • Vind de optimale prijs/kwaliteit-verhouding

Het platform biedt je een uitgebreide keuze aan ervaren makelaars in Vriezenveen. Door te vergelijken ontvang je inzicht in de marktwaarde van jouw huis, advies voor de verkoop en uiteindelijk een makelaar die perfect aansluit bij jouw situatie en verkoopdoel.

Vergelijk makelaars in Vriezenveen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Vriezenveen

Kijk naar ervaring, tarieven en kennis van jouw specifieke situatie. Bij Huis Verkopen kun je de realistische makelaarstarieven€ 4.425 in Vriezenveen vergelijken.

Je kunt makelaars vergelijken op basis van tarieven, ervaring en klantbeoordelingen. Begin met vergelijken op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Vriezenveen zijn € 515. Dit is inclusief marketingkosten, fotografie en plaatsing op Funda.

De gemiddelde courtage voor een makelaar in Vriezenveen is 1,14%. Dit percentage geldt vaak als de makelaarsprovisie bij de verkoop van een huis.

Je kunt besparen door de makelaarstarieven te vergelijken. In Vriezenveen bespaar je gemiddeld € 1.261 door het vergelijken van makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen