Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Enter

Als je jouw huis in Enter wilt verkopen, helpen we je een helder beeld te schetsen van welke lokale makelaar bij jou past. We laten zien welke kosten bij verkoop komen kijken en bieden verscheidene vergelijkingstools aan die jouw oriëntatieproces vergemakkelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Enter

Als je overweegt om in Enter je huis te gaan verkopen, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Het is van belang dat je een goede prijs krijgt voor je woning. Tegelijkertijd wil je voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Het snel verkopen van je huis kan ook hoog op jouw prioriteitenlijst staan om dubbele woonlasten te voorkomen. Zeker niet te vergeten, is het letten op de kosten die bij de verkoop komen kijken.

Als mogelijke verkoper van een woning in Enter kun je je afvragen: Hoe snel worden vergelijkbare huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Op dit soort vragen ga je natuurlijk het liefst goed voorbereid in. Daarom is het nuttig een goede makelaar te vinden die ervaring heeft in Enter. Maar ook is het interessant om te weten hoe de huidige woningmarkt in Enter zich ontwikkelt. Hieronder volgen de meest actuele cijfers:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 455.500
Besparing (gem.)
€ 1.480

Je huis snel verkopen in Enter

De woningmarkt in Enter is dynamisch, levendig en altijd in beweging. Gemiddeld nemen woningen 72 dagen in beslag om verkocht te worden. Om jouw woning sneller te verkopen, volg dan onze onderstaande tips.

 1. Zorgvuldige voorbereiding. Besteed aandacht aan kleine reparaties en zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Een huis in goede staat komt de verkoopsnelheid ten goede. De eerste indruk telt!
 2. Realistische prijs. Stel samen met een ervaren makelaar een prijs vast die overeenkomt met de kwaliteit en locatie van je woning. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan duiden op verborgen gebreken.
 3. Goede presentatie. Professionele foto's, een overtuigende beschrijving en aantrekkelijke advertenties kunnen wonderen doen. Zorg ervoor dat jouw woning opvalt tussen het grote aanbod op de woningmarkt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Enter

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Enter op?

In het pittoreske Enter ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning momenteel rond de € 455.500. Dit is een schatting en de daadwerkelijke verkoopsom kan variëren, afhankelijk van uiteenlopende factoren zoals de staat van de woning, de locatie van het pand en de omvang van het perceel.

Specifieker, de gemiddelde prijs per vierkante meter voor een woning in Enter wordt momenteel getaxeerd op € 2.925. Maar onthoud, de huizenmarkt is altijd in beweging en het is raadzaam om je besluit wat betreft de verkoop van je woning te baseren op gedegen advies van een bekwame makelaar, die je kan helpen met het kiezen van het juiste moment om je woning in de verkoop te zetten.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Enter

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.300
€ 2.500
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Enter bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Enter.

Feitjes over Enter

 • Enter ligt in de gemeente Wierden in Overijssel.
 • De plaats staat bekend om zijn scheepvaartgeschiedenis.
 • Er wordt jaarlijks een traditionele Enterse Klompvilleg gehouden.

Tips om je woning te verkopen in Enter

Het verkopen van een huis in Enter kan best een uitdaging zijn. Met strategie en voorbereiding kun je ervoor zorgen dat je woning opvalt en aantrekkelijk wordt voor potentiële kopers. Hieronder vind je enkele effectieve tips die je kunnen helpen.

 • Eerste indruk: Een schone en opgeruimde woning maakt een goede eerste indruk. Zorg ervoor dat je woning er aantrekkelijk en uitnodigend uitziet. Schoonmaken en opruimen kosten geen geld, maar kunnen een wereld van verschil maken.
 • Reparaties: Voer noodzakelijke reparaties uit voordat je je woning op de markt brengt. Een woning in goede staat zal sneller verkopen en een hogere prijs opleveren.
 • Professionele foto's: Professionele foto's kunnen potentiële kopers aantrekken. Schakel een professional in om hoogwaardige foto's van je huis te maken.
 • Prijsbepaling: Het goed inschatten van de waarde van je huis en het correct vaststellen van de vraagprijs is van essentieel belang. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je geld kan kosten.
 • Promotie: Maak gebruik van verschillende kanalen om je woning te adverteren. Potentiële kopers kunnen online zoeken, maar ook via lokale media of mond-tot-mondreclame bij je terecht komen.

Ontdek jouw stappenplan in Enter:

 • Specifiek afgestemd op jouw woning en situatie
 • Gratis en interactief overzicht van alle stappen
 • Bespaart je duizenden euro's door handige vergelijking
 • Vrijblijvend en zonder verplichtingen te gebruiken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Enter?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Enter kost je als verkoper gemiddeld € 5.684. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Enter In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 455.500) € 5.056
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.684

Kosten van makelaars in Enter

Je bent van plan om je huis in Enter te verkopen en bent benieuwd naar de kosten van een makelaar. Dit varieert, want de meeste makelaars rekenen een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs. Vaak bedraagt dit percentage gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs. De exacte kosten zijn dus afhankelijk van wat jouw huis uiteindelijk oplevert.

Natuurlijk wil je de beste prijs voor je huis, maar let erop dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste is. Het is de taak van de makelaar om de hoogste prijs te realiseren. Hier kun je er één van de vier pagina's uitkiezen tarieven opvragen bij makelaars in Enter voor handige tips en informatie. Kijk daarom niet alleen naar de kosten, maar vooral ook naar wat de makelaar je oplevert.

Lees meer over makelaars in Enter.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor het energielabel

Als je je huis in Enter wilt verkopen, krijg je te maken met verplichte kosten voor het aanvragen van een energielabel. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning en eventuele besparingsmogelijkheden. Het is niet alleen verplicht, maar ook informatief voor potentiële kopers. Gelijk even je energielabel aanvragen is dus een goed idee.

Afhankelijk van het bemiddelingsbureau en de complexiteit van je woning, varieert de prijs voor het energielabel. Let op: zonder een geldig energielabel riskeer je een boete. Dus ook al wacht je nog op kopers, dit is een kostenpost die je niet wilt ontwijken.

Verborgen makelaarskosten

Houd rekening met eventuele extra makelaarskosten. De courtage van de makelaar is meestal een percentage van de verkoopprijs en klinkt duidelijk, maar er kunnen meer kosten aan vastzitten. Deze kosten zijn bijvoorbeeld voor het plaatsen van je woning op vastgoedwebsites of voor het maken van professionele foto's en video's.

Om verrassingen te voorkomen, is het slim om vooraf de verschillende makelaarstarieven te vergelijken. Dat helpt je om een goed beeld te krijgen van wat je daadwerkelijk kwijt bent aan het verkopen van je huis. Bovendien geeft het je de kans om te onderhandelen met de makelaar over het tarief.

Wanneer mijn huis verkopen in Enter?

Is dit het juiste moment om je huis in Enter te verkopen? Je vraagt het je vast af. Kijkend naar de huidige woningmarkt lijkt dit een gunstige tijd. Er is misschien nog nooit zoveel interesse geweest in woningen en die trend zet zich ook voort in februari 2024. Maar, het is wel belangrijk om grondig advies in te winnen. Een lokale makelaar, bekend met de woningmarkt in Enter, kan je hierbij uitstekend van dienst zijn.

Je vraagt je misschien af of de prijzen wellicht nog verder stijgen, waardoor je beter kunt wachten met verkopen. Dat kan natuurlijk, maar niemand heeft een glazen bol. We weten niet hoe de woningmarkt zich de komende jaren ontwikkelt. Een makelaar in Enter kan je op basis van actuele gegevens en ervaringen wel inzicht geven in de verkoopkansen van jouw woning op dit moment.

Vergelijk makelaars in Enter Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als woningverkoper wil je natuurlijk het maximale uit de verkoop van je woning halen. Met Huis Verkopen is dit eenvoudig en overzichtelijk te regelen. Aan de hand van het simpele en duidelijke stappenplan krijg je stap voor stap uitgelegd wat je allemaal moet regelen voor de verkoop van je woning. Dit biedt jou overzicht en zorgt ervoor dat je niks vergeet. Zo weet je zeker dat je slim bezig bent bij de verkoop van je woning.

Specialisten met de beste prijs/kwaliteit-verhouding

Met Huis Verkopen vind je gemakkelijk specialisten in Enter die de beste dienstverlening bieden voor de laagste prijs. Of je nu een makelaar, ontruimer of verhuizer nodig hebt, je vindt het allemaal op één plek.

Hulp bij snelle of maximale verkoop

Of je jouw woning nu heel snel of voor een maximale prijs wilt verkopen, Huis Verkopen ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes. Beslis zelf wat voor jou het meest belangrijk is en volg het stappenplan dat hierop aansluit.

Alle informatie over woningverkoop

Huis Verkopen biedt veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo ben je altijd up-to-date en weet je precies wat je te wachten staat bij de verkoop van je woning.

Besparen op de kosten van woningverkoop

Met Huis Verkopen weet je zeker dat je geen onnodige kosten maakt bij de verkoop van je woning. Het online platform helpt je kosten te besparen en de verkoop van je woning in Enter zo slim mogelijk aan te pakken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Enter

Het bepalen van een realistische vraagprijs is een kritieke stap bij het verkopen van je huis in Enter. Factoren als de huidige woningmarkt in Enter, de staat van je huis en vergelijkbare verkopen in de buurt spelen allemaal mee. Je kunt hier meer lezen over het bepalen van de vraagprijs voor je huis.

De overwaarde van je huis in Enter ontstaat wanneer de verkoopprijs van je huis hoger is dan je hypothecaire lening. In veel gevallen wordt de overwaarde gebruikt voor de aankoop van een nieuw huis. Om de exacte overwaarde te berekenen, kijk je hier.

Het inschakelen van een makelaar is geen must, maar het kan wel verstandig zijn. Een goede makelaar kent de lokale markt, kan je adviseren over de perfecte vraagprijs en begeleidt het hele verkoopproces. Wil je meer weten over het kiezen van een makelaar in Enter, kijk dan hier.

Naast onderhandelen over de prijs, moeten er nog diverse andere zaken worden geregeld bij de verkoop van je huis in Enter. Denk aan het regelen van allerlei documenten, het opstellen van het koopcontract en het organiseren van bezichtigingen. Je leest er meer over op deze pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen