Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rijssen

Als je van plan bent je huis in Rijssen te verkopen, sta je een belangrijke stap te maken. Een goede vergelijking tussen verschillende makelaars en hun werkwijzen kan je aanzienlijk veel geld besparen. Laat dit niet aan het toeval over!

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rijssen

Wanneer je jouw huis in Rijssen wilt verkopen, heb je waarschijnlijk een aantal specifieke doelen in gedachten. Het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs is vaak een belangrijk streven. Daarnaast is het realiseren van een snelle verkoop een veelgehoord doel. Deze doelen kunnen uiteraard flink variëren per situatie. Zo kan het ook belangrijk zijn dat de verkoop van je huis naadloos aansluit op de aankoop van je nieuwe woning. Het kiezen van een goede makelaar die aantoonbaar presteert in Rijssen kan je helpen om deze doelen te realiseren.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel woningen in Rijssen gemiddeld worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Of misschien ben je benieuwd hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Je vraagt je mogelijk ook af welke stappen er allemaal komen kijken bij de verkoop van een huis. Een duidelijk overzicht en handige tips vind je in het stappenplan voor de verkoop van een woning. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Rijssen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
37 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 403.882
Besparing (gem.)
€ 1.050

Je huis snel verkopen in Rijssen

Op zoek naar hoe snel je jouw woning kunt verkopen in Rijssen? De gemiddelde verkoopsnelheid ligt momenteel gemiddeld op 46 dagen. Hieronder worden enkele tips gegeven om dit proces te versnellen en je woning sneller te verkopen.

 1. Goede verkoopprijs bepalen: Het bepalen van een realistische verkoopprijs is een belangrijke eerste stap. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs ervoor kan zorgen dat je geld misloopt. Overweeg een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.
 2. Makelaars vergelijken: De keuze van een goede verkoopmakelaar kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen. Het loont om makelaars te vergelijken en de beste uit te kiezen. Check deze tool om makelaars te vergelijken.
 3. Huis opknappen: Het opknappen van, en kleine reparaties uitvoeren aan je huis kan de waarde verhogen en zo sneller verkopen. Maak je huis aantrekkelijk voor een breed publiek, zorg voor een opgeruimd en schoon huis en werk waar mogelijk kleine mankementen weg. Lees hier over meer tips voor de verkoop van je huis.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Rijssen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rijssen op?

Wil je weten wat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Rijssen is? Op dit moment ligt die gemiddelde verkoopprijs in Rijssen rond de € 403.882 euro. Dit bedrag is natuurlijk wel een gemiddelde en is onder andere afhankelijk van het type woning, de woonoppervlakte en de staat van onderhoud.

Bespreek je echter de prijs per vierkante meter, dan zie je dat de gemiddelde prijs momenteel ligt op € 3.263 euro per m2 in Rijssen. Dit soort cijfers zijn altijd in beweging, gevoelig als ze zijn voor veranderingen in de woningmarkt. Om verrassingen te voorkomen, is het verstandig deze prijsontwikkelingen in de gaten te houden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rijssen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 2.900
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rijssen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rijssen.

Feitjes over Rijssen

 • Rijssen heeft een rijke geschiedenis in de textielindustrie.
 • Er worden in Rijssen veel evenementen georganiseerd, zoals de Rijssense Revue.
 • Rijssen heeft een eigen dialect, het Rijssens, wat nog door veel inwoners wordt gesproken.

Tips om je woning te verkopen in Rijssen

Ben je van plan om je huis in Rijssen te verkopen? Dan wil je natuurlijk een maximale verkoopprijs realiseren. Om je daarmee te helpen, hebben we enkele effectieve tips samengesteld die je verkoopkansen kunnen verhogen.

 • Fotografie: Goede foto's zijn doorslaggevend bij het verkopen van een huis. Zorg voor heldere, goed belichte beelden die de ruimte, lichtinval en sfeer van de kamers optimaal weergeven.
 • Onderhoud: Een goed onderhouden huis wekt vertrouwen bij kopers. Zorg ervoor dat je alles, van een lekkende kraan tot versleten verf, repareert voordat je je huis te koop aanbiedt.
 • Opgeruimd huis: Een opgeruimd en schoon huis is een aantrekkelijk huis. Zorg ervoor dat alles netjes is opgeruimd als er potentiële kopers langskomen.
 • Licht: Een lichte en uitnodigende ruimte voelt groter en prettiger aan. Maak de ramen schoon, zet de gordijnen open en zet eventueel extra verlichting in donkere hoeken.
 • Neutraliteit: Zorg voor een neutrale inrichting en kleurenschema. Dit maakt het voor kopers makkelijker om zich het huis als hun eigen ruimte voor te stellen.

Ontdek jouw stappenplan in Rijssen:

 • Het stappenplan voorkomt dat je iets over het hoofd ziet
 • Met het stappenplan bespaar je duizenden euro's
 • Maakt de verkoop van je woning eenvoudig en overzichtelijk
 • Het stappenplan is gratis, interactief en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rijssen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rijssen kost je als verkoper gemiddeld € 6.163. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rijssen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 403.882) € 4.645
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.163

Kosten van makelaars in Rijssen

Als je je huis in Rijssen wilt verkopen, komen daar makelaarskosten bij kijken. Dit varieert van de courtage van de makelaar tot de opstartkosten. De courtage is doorgaans een percentage van de verkoopprijs van je huis, met een gemiddelde van 1,15% in Rijssen. Daarnaast rekenen de meeste makelaars opstartkosten, die gemiddeld neerkomen op € 515.

Belangrijk om te weten is dat een makelaarstarief bijna altijd een voorstel is en dus onderhandelbaar. Extra tip: verschillende makelaars bieden verschillende tarieven en voorwaarden, dus het is de moeite waard om makelaars in Rijssen te vergelijken. Zo kun je niet alleen geld besparen, maar ook de makelaar vinden die het beste bij jou en je woning past.

Lees meer over makelaars in Rijssen.

Andere kosten bij verkoop

Wanneer je jouw woning in Rijssen wilt verkopen, zul je rekening moeten houden met diverse kosten. Uiteraard zijn de makelaarskosten een belangrijk onderdeel hiervan. Deze bestaan uit courtage, die in Rijssen gemiddeld 1,15% bedraagt. Op basis van de gemiddelde verkoopprijs in Rijssen (€ 403.882), betekent dit dat de makelaarskosten gemiddeld € 4.645 zullen bedragen. Echter, er zijn meer kosten waar je als woningverkoper mee te maken krijgt.

Woningfotografie

Goede foto's kunnen het verschil maken bij het verkopen van je woning. Het is dan ook raadzaam om een professionele woningfotograaf in te schakelen. Hier zijn echter wel kosten aan verbonden. Afhankelijk van de fotograaf en het pakket dat je kiest, kunnen deze kosten variëren.

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid foto's, de kwaliteit en mogelijke extra's zoals een virtuele rondleiding of dronefoto's. Denk hierbij aan mogelijk honderden euro's. Dit lijkt wellicht veel, maar bedenk wel dat goede foto's potentiele kopers kunnen aantrekken.

Energielabel

Als je jouw woning verkoopt, ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het aanvragen van een energielabel is niet gratis en de prijs kan variëren, afhankelijk van de aanbieder.

Een energielabel kan worden aangevraagd bij een erkend deskundige. Nadat deze de gegevens van de woning heeft gecontroleerd, ontvang je het label. Extra kosten kunnen ontstaan als de woning moet worden opgemeten, of als er meer informatie nodig is.

Verkoopstyling

Om de kansen op een succesvolle verkoop te vergroten, kan verkoopstyling een goede keuze zijn. Een verkoopstylist richt je woning zo aantrekkelijk mogelijk in, om zo potentiele kopers te verleiden. Deze professionele hulp brengt natuurlijk wel kosten met zich mee.

Met de hulp van een verkoopstylist kun je jouw woning aantrekkelijker presenteren. De kosten variëren afhankelijk van de omvang van de klus en de professionaliteit van de stylist. Maar let op, naast deze kosten zijn er nog diverse andere kosten waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Rijssen?

Vraag je je af of nu een gunstig moment is om je huis in Rijssen te verkopen? Op de huidige woningmarkt zijn er over het algemeen goede kansen voor verkopers. Voor ieder woningtype zijn er mogelijkheden en een lokale makelaar kan je het beste adviseren over wanneer je je woning in de verkoop kunt plaatsen.

Misschien maak je je zorgen over de timing? Begrijpelijk, maar onthoud dat de woningmarkt altijd beweegt en toch is er niet altijd een 'perfect' moment. Het belangrijkste is dat je een ervaren makelaar in Rijssen raadpleegt, zij kunnen je, gezien hun kennis en ervaring, uitstekend begeleiden in deze beslissing.

Vergelijk makelaars in Rijssen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om zelf je huis te verkopen, kan dat soms een uitdaging lijken. Waar begin je en welke zaken mag je absoluut niet over het hoofd zien? Er zijn zoveel factoren die meespelen, zoals juridische zaken, marketing, onderhandelingen en administratieve taken. Gelukkig is er een hulpbron die deze uitdaging een stuk eenvoudiger maakt: het stappenplan van Huis Verkopen. Het stappenplan van Huis Verkopen leidt je stap voor stap door het volledige proces van woningverkoop. Met dit stappenplan in de hand weet je te allen tijde waar je aan toe bent, welke zaken prioriteit hebben en bewaar je het overzicht. Het is de ultieme tool voor een soepele woningverkoop.

Makelaars vergelijken

Wanneer je je woning wilt verkopen, is een goede makelaar een belangrijke schakel in het proces. Maar hoe bepaal je welke makelaar de beste fit is voor jouw situatie? Op Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig en efficiënt lokale Rijssense makelaars op prestaties zoals opbrengst en verkooptijd. Zo vind je de makelaar die het best bij je wensen aansluit.

Kosten besparen

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. Daarom wil je zoveel mogelijk kosten besparen waar mogelijk. Via het stappenplan op Huis Verkopen vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Op die manier bespaar je flink op de makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Huis Verkopen is een volledig onafhankelijk platform dat jou helpt met de verkoop van je huis. Ons belang is dat je de beste beslissingen maakt voor je woningverkoop, en we streven ernaar om misinformatie in de markt tegen te gaan.

Overzicht behouden

Bij het verkopen van je huis is het essentieel om het overzicht te behouden. Ons interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je eenvoudig alle stappen van het verkoopproces kunt volgen en afvinken. Zo regel je alles op één plek en blijf je goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rijssen

De waarde van je huis hangt af van een aantal factoren, zoals de locatie, het formaat en de staat van onderhoud. Je kan jouw huis laten taxeren door een professional, maar je kan ook zelf marktonderzoek doen door vergelijkbare huizen in jouw regio te bekijken. Voor meer diepgaande informatie kun je terecht op deze pagina over hoe je de vraagprijs voor een huis bepaalt.

Er komen veel dingen kijken bij het verkopen van je huis en verhuizen. Denk aan het regelen van een energielabel, het verkrijgen van een taxatierapport en het leegmaken van je huis. Ga naar onze pagina over wat je moet regelen als je gaat verhuizen voor meer details.

Het kiezen van een makelaar kan overweldigend zijn, maar het is belangrijk om iemand te kiezen die ervaring heeft met jouw soort woning en in jouw regio. Verder kan je kijken naar recensies van klanten, keurmerken en tarieven. Zoek meer informatie op onze pagina over hoe je de beste makelaar vindt.

Hoe snel je je huis kan verkopen, verschilt per situatie en hangt af van diverse factoren, zoals de vraag in de markt, de prijs en de staat van het huis. Lees verder op onze pagina over de snelheid waarmee woningen verkocht worden voor een gedetailleerder antwoord.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen