Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Markelo

Als je jouw huis in Markelo wilt verkopen, zijn de stappen die je aan het begin van het proces onderneemt van groot belang voor de uiteindelijke verkoopprijs. Een doordachte aanpak kan je rendement aanzienlijk verhogen. Hier vind je alle essentiële informatie om de verkoop soepel, succesvol en stressvrij te laten verlopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Markelo

Wanneer je in Markelo je huis gaat verkopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo wil je natuurlijk een goede prijs voor je huis krijgen en het liefst binnen een korte tijdsspanne om te voorkomen dat je zit met dubbele woonlasten. Een ander punt waar je zeker niet op zou moeten besparen, is een goede makelaar vinden. Echter, de kosten voor een makelaar kunnen flink oplopen en het is belangrijk om hier goed op te letten.

Tijdens dit proces heb je wellicht vragen zoals hoe snel worden huizen in Markelo verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kan je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Hiervoor biedt deze pagina uitkomst, waar je makelaars kunt vergelijken en de best presterende makelaar voor jouw situatie kunt vinden. Bekijk hieronder de actuele cijfers over woningverkoop in Markelo:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 400.150
Besparing (gem.)
€ 1.120

Je huis snel verkopen in Markelo

Ben je benieuwd naar de huizenmarkt in Markelo? Woningen in dit schilderachtige plaatsje in de Achterhoek worden gemiddeld binnen 57 dagen verkocht. Door een strategisch plan kan deze termijn mogelijk nog bekort worden.

 1. Presenteer je woning optimaal. Zorg voor een goede eerste indruk door je woning opgeruimd, schoon en goed verlicht te tonen op foto's. Klein onderhoud kan ook wonderen doen.
 2. Scherpe vraagprijs. Zorg dat je woning correct en realistisch geprijsd is. Een te hoge vraagprijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan beperken.
 3. Persoonlijke begeleiding. Onderzoek toont aan dat potentiële kopers het op prijs stellen als de huidige eigenaar de rondleiding geeft. Dit voegt een persoonlijk tintje toe aan het verkoopproces.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Markelo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Markelo op?

Wil je weten welke prijs je voor jouw huis kan vragen in Markelo? In februari 2024 is de gemiddelde verkoopprijs in Markelo € 400.150 euro. Deze prijs hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte en conditie van jouw huis, de locatie en de huidige woningmarkt.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan ligt deze momenteel op gemiddeld € 3.303 euro in Markelo. Dit geeft je al een goede indicatie welk bedrag je kunt verwachten als je jouw huis wilt verkopen. Maar houd er rekening mee dat de daadwerkelijke verkoopprijs ook sterk kan variëren, afhankelijk van specifieke kenmerken van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Markelo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Markelo bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Markelo.

Feitjes over Markelo

 • Markelo ligt in de gemeente Hof van Twente, Overijssel.
 • De naam Markelo komt van 'marke' en 'loo', wat grensbos betekent.
 • Hier zijn vijf windmolens te vinden, waaronder De Hoop.

Tips om je woning te verkopen in Markelo

Wil je je woning in Markelo verkopen? Dan zijn er een paar strategieën om potentiële kopers te lokken en de beste prijs voor je huis te krijgen. Hieronder zijn enkele waardevolle verkooptips die je kunnen helpen.

 • Vraagprijs: Werk samen met je makelaar om de juiste vraagprijs vast te stellen. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot minder winst dan je huis waard is.
 • Fotografie: Mooie en professionele foto's kunnen een groot verschil maken. Investeer in een professionele fotograaf die je woning op zijn best weergeeft.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis goed is onderhouden. Kleinere reparaties of vernieuwingen kunnen het verschil maken voor een potentiële koper.
 • Opgeruimd huis: Hou je huis altijd schoon en opgeruimd, vooral tijdens bezichtigingen. Een net huis laat zien dat het goed is onderhouden.
 • Verkoopstrategie: Een goede makelaar kan je helpen bij het ontwikkelen van de juiste verkoopstrategie, inclusief de beste manier om je huis op de markt te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Markelo:

 • Helpt je niets over het hoofd te zien bij de verkoop
 • Biedt een overzicht van nodige stappen voor jouw adres
 • Verzorgt een persoonlijk gratis stappenplan
 • Beschermt tegen overslaan bij het regelen van verkoop
 • Potentieel om duizenden euro's te besparen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Markelo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Markelo kost je als verkoper gemiddeld € 6.710. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Markelo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 400.150) € 4.282
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.710

Kosten van makelaars in Markelo

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Markelo, dan is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een makelaar. Over het algemeen vraagt een verkoopmakelaar een courtage die wordt uitgedrukt als een percentage van de verkoopprijs van het huis. Dit percentage ligt gemiddeld op 1,07%, maar dat is veelal wel onderhandelbaar, dus je kunt altijd proberen om een lagere courtage af te spreken.

Het is een goed idee om verschillende makelaars te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt. Door te vergelijken krijg je een beter beeld van wat elke makelaar aan diensten aanbiedt en wat hun tarieven zijn. Dit kan je helpen om te kiezen voor de makelaar die de beste waarde biedt, en niet noodzakelijkerwijs degene met de laagste courtage.

Lees meer over makelaars in Markelo.

Andere kosten bij verkoop

Makelaarskosten

Selling a house in Markelo implies several costs besides the realtor's fee. One of the significant out-of-pocket expenses is commission fees your realtor charges for their service. This is usually a percentage of the home's selling price, often ranging between 1% and 3%.

Remember, this fee is negotiable. However, a lower rate doesn't always mean you're getting the best deal. Ensure you know what services are included in this fee. For instance, it typically covers services like marketing your house, hosting viewings, and handling paperwork.

Notariskosten

Als woningverkoper in Markelo, moet je ook rekening houden met notariskosten. Hoewel de koper doorgaans verantwoordelijk is voor de kosten van de hypotheekakte en de overdrachtsakte, zijn er andere notariskosten die mogelijk voor jouw rekening komen.

Zo kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor het doorhalen van de hypotheek, ook wel 'royementskosten' genoemd. Als je de woning hebt verhuurd, kunnen er ook kosten verbonden zijn aan het opvragen van huurdersverklaringen.

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis op de markt brengt, wil je wellicht kleine reparaties uitvoeren of de plaats opfrissen met een nieuw laagje verf. Dit zijn voorbeelden van onderhoudskosten die je als woningverkoper in Markelo mogelijk maakt.

Dergelijke kosten kunnen snel oplopen, dus het is belangrijk om een budget te bepalen en te proberen hieraan vast te houden. Hoewel het belangrijk is om je huis er op zijn best uit te laten zien, wil je niet te veel geld uitgeven aan verbeteringen die je niet terugverdient in de verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in Markelo?

Is februari 2024 het perfecte moment om je huis in Markelo te verkopen? Het antwoord luidt: ja, dit is een prima moment. De woningmarkt blijft dynamisch en er zijn volop kansen voor alle woningtypen. Vooral in Markelo wordt er enthousiast gezocht naar nieuwe woningen.

Maar hoe weet je of het ook voor jouw specifieke woning het juiste moment is? Dat is waar een professionele makelaar een hele belangrijke rol speelt. Deze kan de situatie van jouw woning goed inschatten en kan adviseren wanneer het beste moment is om jouw woning in de verkoop te plaatsen. Dus, waar wacht je nog op?

Vergelijk makelaars in Markelo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Op zowel grotere als kleinere schaal kan de verkoop van een huis een complex proces zijn dat snel overweldigend wordt. Daarom is het verstandig om je weg naar de woningverkoop te vergemakkelijken met Huis Verkopen. Het biedt een breed scala aan handige hulpmiddelen voor woningeigenaren die zich willen voorbereiden op de verkoop. Van waardebepaling tot aanvullende diensten, alles wat je nodig hebt, is netjes georganiseerd en toegankelijk op één plek en bovendien volledig gratis te gebruiken.

Handige tools ter voorbereiding van de verkoop

Van de eerste stap tot de laatste, het stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Je kunt met gemak de waarde van jouw eigendom laten bepalen, makelaarstarieven opvragen en zelfs een vergelijking maken tussen lokale makelaars.

Vergelijk lokale makelaars

Op Huis Verkopen heb je toegang tot een zee van data over lokale makelaars. Dankzij deze unieke inzichten, die de site biedt, kun je makelaars vergelijken en de beste selecteren voor de verkoop van jouw woning.

Bespaar op makelaarskosten

Bovendien faciliteert Huis Verkopen je om te besparen op makelaarskosten. Door het opvragen van makelaarstarieven, zorg je ervoor dat je de beste prijs krijgt voor alle verkoopdiensten, zonder een compromis te sluiten op de kwaliteit.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Markelo

Bij het verkopen van je huis in Markelo is het aan te raden om eerst een waardebepaling door een ervaren makelaar te laten doen. Deze kan een realistische vraagprijs voor je huis vaststellen.

Een goede makelaar is onmisbaar bij de verkoop van je huis. Via de tool op onze website kun je eenvoudig makelaars vergelijken en de beste makelaar voor je woning in Markelo vinden.

De kosten van het verkopen van je huis in Markelo kunnen variëren. Deze bestaan meestal uit makelaarskosten, energielabel- en notariskosten. Bekijk onze pagina over kosten voor een uitgebreid overzicht.

Om je huis in Markelo snel te verkopen, kun je de woning aantrekkelijk maken voor potentiële kopers. Zorg voor goede foto's, een pakkende beschrijving en neem een kijkje bij onze snel verkoop tips.

Om je huis in Markelo voor de hoogste prijs te verkopen, moet je ervoor zorgen dat je huis er op zijn best uitziet. Bekijk onze tips voor het maximaliseren van de verkoopprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen