Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Raalte

Heb je besloten om je woning in Raalte te verkopen en wil je dit voor de hoogste prijs doen? Het kan een uitdagend proces lijken, maar met de juiste informatie en begeleiding zal het vlekkeloos verlopen. Ben je klaar om je woning op de markt te brengen en een lucratieve deal te sluiten?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Raalte

Er zijn verschillende elementen waar je op moet letten als je je huis gaat verkopen in Raalte. Voorop staat natuurlijk het behoud van een goede prijs voor je woning, aangezien je wilt voorkomen dat de verkoop van je woning minder oplevert dan verwacht. Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het verkoopproces, zoals de vergoeding voor de makelaar. Het is dus van belang om een betaalbare, maar ook effectieve makelaar in te schakelen. Bovendien speelt de snelheid van het verkoopproces een rol, want niemand zit te wachten op een lange verkoopperiode.

Maar waarschijnlijk vraag je je af: hoe snel worden huizen in Raalte verkocht? En wat is de gemiddelde verkoopopbrengst in deze omgeving? Door makelaars te vergelijken kun je bovendien ontdekken hoeveel je kunt besparen. Om antwoord te geven op al deze vragen vind je hieronder de meest recente cijfers over de woningverkoop in Raalte:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 458.981
Besparing (gem.)
€ 1.285

Je huis snel verkopen in Raalte

De gemiddelde snelheid waarmee woningen in Raalte verkocht worden is 39 dagen. Wil je je woning sneller verkopen? Hier zijn enkele tips die je daarbij kunnen helpen.

 1. Prijsstelling is essentieel. Zorg ervoor dat de prijs realistisch is en overeenkomt met de marktwaarde van soortgelijke woningen in jouw buurt. Vraag een waardebepaling aan bij een makelaar voor de juiste prijsstelling.
 2. Een goede presentatie kan het verschil maken. Zorg voor goed belichte foto's, houd de woning netjes en opgeruimd, en investeer eventueel in professionele woningfotografie. Gebruik onze tips voor de optimale presentatie van je woning.
 3. Promotie is een belangrijk aspect. Maak gebruik van verschillende kanalen om je woning onder de aandacht te brengen. Dit kan via sociale media, een bord in de voortuin, maar ook via een lokale makelaar. Informeer naar tarieven bij lokale makelaars voor de promotie van je woning.

Tips in Raalte

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Raalte op?

Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Raalte rond de € 458.981. Dit is voor een groot deel gebaseerd op factoren zoals de locatie, de grootte van de woning, de aanwezigheid van een tuin of balkon, en de algehele staat van het huis. Het spreekt voor zich dat een grotere, recentelijk gerenoveerde woning met een mooie tuin in een gewilde wijk een hogere verkoopprijs zal realiseren dan een kleiner, ouder huis op minder geliefde locatie.

Daarnaast is het belangrijk om de prijs per vierkante meter te overwegen bij het overwegen of kopen van een woning. In Raalte ligt de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter momenteel rond de € 3.409. Deze prijzen reflecteren de trend in de lokale vastgoedmarkt van de afgelopen 3 maanden. Het is dus altijd waardevol om deze bij je besluitvormingsproces te betrekken, vooral als je een schatting wilt maken van de waarde van een potentiële woning in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Raalte

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Raalte bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Raalte.

Feitjes over Raalte

 • Raalte is een oud dorp, gesticht rond de 12e eeuw.
 • Het host jaarlijks het muziekfestival Ribs & Blues.
 • De gemeente Raalte is rijk aan verschillende natuurgebieden.

Tips om je woning te verkopen in Raalte

Verkoop je jouw huis in Raalte? Dan begrijp je dat het verkopen van een huis vaak meer is dan alleen het plaatsen van een advertentie. Hier zijn enkele belangrijke tips om je te helpen dit proces soepeler te laten verlopen.

 • Zorg voor een goede foto’s: Professionele foto’s van je huis kunnen potentiële kopers aantrekken. Ze tonen de beste eigenschappen van je huis en maken het aantrekkelijker.
 • Prijsstrategie: Stel een realistische verkoopprijs vast. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, een te lage prijs kan je winst minimaliseren. Raadpleeg je makelaar voor de juiste prijs.
 • Persoonlijke spullen: Verwijder persoonlijke spullen. Dit helpt potentiële kopers om zich voor te stellen dat ze zelf in het huis wonen.
 • Onderhoud: Zorg ervoor dat je huis in topconditie is. Maak kleine reparaties indien nodig. Kopers willen geen huis dat veel onderhoud nodig heeft.
 • Open huis: Een open huis kan potentiële kopers aantrekken. Dit geeft hen de mogelijkheid om je huis te zien en er een gevoel voor te krijgen.

Ontdek jouw stappenplan in Raalte:

 • Speciaal samengesteld voor jouw unieke woning
 • Interactief en gratis, altijd bij de hand
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Potentie om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Raalte?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Raalte kost je als verkoper gemiddeld € 6.014. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Raalte In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 458.981) € 5.232
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.014

Kosten van makelaars in Raalte

De kosten die je maakt bij het inschakelen van een makelaar bij het verkopen van jouw woning in Raalte kunnen behoorlijk variëren. Gemiddeld genomen, rekenen makelaars een courtage van 1,14% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van jouw woning van € 458.981 betekent dat een makelaarstarief van € 5.232.

Het is belangrijk om te weten dat een makelaarstarief een voorstel is en dat dit nog onderhandelbaar is. Vergelijking van verschillende makelaars kan je een flinke besparing opleveren op de kosten. Het kan dus zeker lonen om je in de verschillende opties te verdiepen en meerdere offertes op te vragen bij verschillende makelaarskantoren.

Lees meer over makelaars in Raalte.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper zijn de notariskosten een belangrijke post. Hieronder vallen de kosten voor het opmaken van de overdrachtsakte. Dit is een wettelijke verplichting, omdat de woning officieel van eigenaar wisselt. De gemiddelde prijzen variëren, dus het loont om te vergelijken.

Daarnaast kan je notariskosten hebben voor het aflossen van je hypotheek. Veel mensen hebben een hypotheek op hun huis. Als je jouw woning verkoopt, moet de hypotheek worden afgelost. Hiervoor berekent de notaris ook kosten.

Styling van je woning

Tijdens de verkoop van jouw woning kan het lonen om te investeren in een aantrekkelijke presentatie. Het soort presentatie hangt af van de staat van jouw huis. Het doel is om potentiele kopers een positief gevoel bij jouw huis te geven.

Soms is een likje verf al genoeg, maar soms ook zijn er grondigere aanpassingen nodig. Denk aan een volledige opknapbeurt van een oude badkamer. Het is moeilijk om van te voren in te schatten hoe hoog deze kosten zullen zijn. Dat hangt van verschillende factoren af.

Energielabel

Het hebben van een recent energielabel is verplicht wanneer je jouw woning wilt verkopen. Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot en met G (minst zuinig).

Als jouw huidige label is verlopen, moet je een nieuw label aanvragen. De prijs hiervoor verschilt per aanbieder. Hoewel de prijs van een energielabel varieert, is het niet een kostpost waar je op wilt besparen. Een goed energielabel kan immers de verkoopwaarde van jouw woning verhogen.

Wanneer mijn huis verkopen in Raalte?

Overweeg je jouw huis in Raalte te verkopen, maar twijfel je of nu het juiste moment is? Gezien de dynamiek van de huidige woningmarkt, is jouw twijfel begrijpelijk. De markt heeft sterke pieken en dalen meegemaakt in de recente jaren, waardoor timing van belang kan zijn bij een potentiele woningverkoop.

Vrees niet: is juli 2024 een ideaal moment om je huis te koop te zetten? Gezien de huidige markttendensen, lijkt het zeker een goede tijd te zijn. Echter, ter verzekering van een succesvolle verkoop, adviseren we om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een expert. Dit kan eenvoudig via deze link.

Vergelijk makelaars in Raalte Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen heeft een gemakkelijk stappenplan beschikbaar gesteld om je bij te staan in de verkoop van jouw woning. Het stappenplan is speciaal ontwikkeld voor jouw situatie, zodat je altijd precies weet wat de volgende stap is. Je krijgt deskundig advies zonder dat je een makelaar hoeft in te schakelen. Het is verstandig dit stappenplan te gebruiken, omdat het je helpt om niets over het hoofd te zien en je op weg helpt naar een succesvolle verkoop.

Beste makelaar vinden

Met Huis Verkopen vind je gemakkelijk en snel de beste makelaar in Raalte. Door de beschikbare tools zoals tarievenvergelijking en beoordelingen van makelaars, heb je in een oogopslag de beste deal voor jouw situatie gevonden.

Besparen op makelaarskosten

Huis Verkopen biedt naast gemak ook voordelen voor jouw portemonnee. Met de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, kun je aanzienlijk besparen op makelaarskosten, zodat je meer overhoudt na de verkoop van jouw huis.

Aanvullende diensten regelen

Van energielabels tot ontruiming, Huis Verkopen maakt het mogelijk om alle aanvullende diensten rond de verkoop van jouw huis soepel en efficiënt te regelen. Hiermee voorkom je onnodige stress en onvoorziene uitgaven.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Met toegang tot een schat aan data over makelaarsstatistieken, helpt Huis Verkopen je om de prestaties van makelaars te begrijpen en hierdoor een weloverwogen keuze te maken. Zo kies je zeker de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Raalte.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Raalte

Je kunt een waardebepaling aanvragen bij een makelaar om de marktwaarde van jouw huis te weten te komen.

Het stappenplan op onze site kan je helpen bij het proces van het verkopen van je huis.

Je kan de tarieven van lokale makelaars in Raalte opvragen via onze site.

Hoewel de huidige marktomstandigheden in Raalte in het algemeen gunstig zijn voor de verkoop, is het raadzaam om met een lokale makelaar in Raalte te spreken voor specifiek advies voor jouw situatie.

Neem een kijkje op deze pagina voor tips over hoe je jouw huis sneller kan verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen