Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Dalfsen

Wanneer je overweegt jouw huis in Dalfsen te verkopen, heb je veel controle over de uiteindelijke verkoopprijs. De initiele keuzes omtrent de verkoopstrategie, waaronder het vaststellen van de vraagprijs en de verkoopperiode, spelen een grote rol in het resultaat. Bedenk dus goed hoe je deze processtappen inzet om je winst te maximaliseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Dalfsen

Als je jouw huis in Dalfsen gaat verkopen zijn er enkele zaken om in overweging te nemen. Zo wil je uiteraard een mooie prijs voor je woning ontvangen. Bovendien wil je niet te veel betalen voor de diensten van een makelaar, als je ervoor kiest er een in te schakelen. Vermijd hierbij het risico van langdurige verkoopprocessen om zo dubbele woonlasten te voorkomen. Andere belangrijke factoren om op te letten zijn de huidige staat van de woningmarkt en de populariteit van jouw type woning in Dalfsen.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe het zit met de verkoopsnelheid van huizen in Dalfsen? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Deze kennis kan bijdragen aan een spoedige verkoop en een optimale verkoopprijs voor jouw woning. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Dalfsen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
149 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 523.535
Besparing (gem.)
€ 1.335

Je huis snel verkopen in Dalfsen

In Dalfsen worden woningen met een indrukwekkende snelheid verkocht; gemiddeld binnen slechts een termijn van 127 dagen. Als je ook van plan bent je woning op de markt te brengen, kun je die snelheid mogelijk nog verhogen door de juiste acties te ondernemen.

 1. Onderhoud: Zorg dat je woning in optimale staat is voor de verkoop. Kleine reparaties en het opknappen van verouderde elementen in de woning kunnen een groot verschil maken. Potentiële kopers willen doorgaans geen grote klusprojecten aangaan.
 2. Presentatie: Zorg voor professionele foto's van je woning om de beste aspecten ervan te benadrukken. Een opgeruimde en schoongemaakte woning spreekt meer tot de verbeelding en kan de interesse van potentiële kopers opwekken.
 3. Kies de juiste makelaar: Niet alle makelaars zijn gelijk. Voer een grondige vergelijking uit van makelaars in Dalfsen om te zien wie de beste resultaten heeft geboekt in termen van verkoopsnelheid. Een goede makelaar heeft de expertise om je woning optimaal op de markt te presenteren en de beste prijs te realiseren.

Tips in Dalfsen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Dalfsen op?

Het verkopen van een huis is een complex proces en hangt af van verschillende variabelen. Voordat je jouw woning in Dalfsen op de markt brengt, wil je natuurlijk weten voor welke prijs je het kunt verkopen. In juli 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs in Dalfsen op € 523.535. Deze prijs is afhankelijk van diverse factoren, zoals de locatie van de woning, de grootte, het aantal slaapkamers en de staat van de woning.

Naast de totale verkoopsom, is ook de prijs per vierkante meter een belangrijke indicatie van de waarde van jouw huis. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Dalfsen op € 3.884. Het kan zeer zinvol zijn om een waardebepaling van je woning te laten uitvoeren door verschillende makelaars, zodat je een zo nauwkeurig mogelijk beeld krijgt van de waarde van jouw huis. Voor een waardebepaling, kun je terecht op de pagina waardebepaling aanvragen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Dalfsen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.500
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Dalfsen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Dalfsen.

Feitjes over Dalfsen

 • Dalfsen is genoemd naar de rivier de Vecht (de "Alf")
 • De plaats is bekend om de jaarlijkse Blauwe Bogendagen
 • Met 18 rijksmonumenten heeft Dalfsen een rijk erfgoed

Tips om je woning te verkopen in Dalfsen

Het verkopen van je huis in Dalfsen kan een complex en tijdrovend proces zijn. Door echter proactief te zijn en de verkoop zorgvuldig voor te bereiden, kun je zelf een groot verschil maken in het verkoopproces en in de uiteindelijke opbrengst van je woning.

 • Schoonmaak: Een grondige schoonmaak zorgt ervoor dat je huis fris en uitnodigend aanvoelt. Vergeet niet de minder voor de hand liggende plekken zoals kelders, garages en zolders.
 • Met goede foto's maak je een sterke eerste indruk. Professionele foto's kunnen het verschil maken tussen verkoop of geen belangstelling.
 • Geef potentiële kopers de gelegenheid om zich het huis als van hen voor te stellen door uitsluitend neutrale decoraties te gebruiken.
 • Zorg voor optimale belichting in je huis. Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen en zorg voor voldoende verlichting in donkere hoeken.
 • Met een goed onderhouden buitenruimte maak je een positieve eerste indruk. Besteed daarom voldoende aandacht aan de tuin, het terras of balkon.

Ontdek jouw stappenplan in Dalfsen:

 • Persoonlijk stappenplan afgestemd op jouw woning
 • Gratis en interactief: houd de voortgang bij
 • Duizenden euro's besparen door eerlijk te vergelijken
 • Complete begeleiding: voorkom overslaan van stappen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Dalfsen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Dalfsen kost je als verkoper gemiddeld € 6.927. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Dalfsen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 523.535) € 5.759
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.927

Kosten van makelaars in Dalfsen

Als je jouw woning in Dalfsen wilt verkopen, is het goed om te weten wat een makelaar gemiddeld kost. Onthoud dat het tarief van een makelaar vaak een courtage betreft, dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning. Voor Dalfsen bedraagt deze courtage gemiddeld 1,10%.

Bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Dalfsen, € 523.535 euro, betekent een gemiddelde courtage van 1,10% dat je ongeveer € 5.759 euro kwijt bent aan makelaarskosten. Dit ligt in lijn met het landelijk gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Dalfsen.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als je je huis wilt verkopen, is het de moeite waard om eerst wat tijd en geld te investeren in onderhoud. Potentiële kopers haken namelijk vaak af bij achterstallig onderhoud. In een markt waar kopers kieskeurig zijn, kunnen een likje verf en een reparatie van die lekkende kraan dus het verschil maken.

Houd er rekening mee dat je voor sommige reparaties of vervangingen een professional moet inhuren. Maar heb je hier weleens bij stilgestaan: als je investeert in deze kosten, verhoog je de verkoopwaarde van je huis? Zo betaalt deze investering zich meestal ruimschoots terug.

Verhuiskosten

Verhuis je na de verkoop van je woning? Dan krijg je met verhuiskosten te maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf te verhuizen, maar een verhuisbedrijf biedt uitkomst als je geen zin hebt in de stress en het sjouwwerk.

De kosten van zo'n professioneel verhuisbedrijf kunnen oplopen, maar bedenk goed dat dit een investering is in je toekomstige woongenot. Tijdens de verhuizing kun je immers ontspannen blijven, omdat je weet dat jouw spullen in goede handen zijn.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om bij de verkoop van je woning een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. De kosten voor zo'n label variëren, afhankelijk van de partij waarbij je deze aanvraagt.

Het aanvragen van dit label kan soms wat kosten met zich meebrengen. Maar eigenlijk is dit meer een investering, aangezien een gunstig energielabel de verkoopwaarde van je huis kan verhogen. Denk hier dus goed over na.

Wanneer mijn huis verkopen in Dalfsen?

Is het een goed moment om je huis te verkopen in Dalfsen met de markt zoals hij nu is? De inzichten van een makelaar kunnen je hier het beste over informeren. Zij volgen de lokale vastgoedmarkt op de voet en kunnen je op basis daarvan adviseren.

Wat zeggen deze lokale marktinzichten? De huidige vraag in Dalfsen is groot en aanbod beperkt. In een dergelijke situatie kan je goed overwegen om je huis in juli 2024 op de markt te zetten. Je makelaar kan je voorzien van extra advies en ondersteuning in dit proces.

Vergelijk makelaars in Dalfsen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

De verkoop van een huis kan een uitdaging zijn, maar met Huis Verkopen maak je het jezelf makkelijker. Ons stappenplan begeleidt je door de gehele verkoopprocedure, van de voorbereiding tot het overhandigen van de sleutels. Het gebruik van dit stappenplan zorgt ervoor dat je geen belangrijke zaken bij de verkoop van je woning over het hoofd ziet en helpt je de juiste keuzes te maken.

Objectieve makelaarvergelijking

Op basis van real-time statistieken van makelaars in Dalfsen, helpen we je de juiste makelaar te vinden. Je vergelijkt makelaars op belangrijke prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo vind je de beste makelaar voor jouw situatie.

Kostenbesparing bij verkoop

Via ons stappenplan vergelijk je diensten en tarieven. Hiermee bespaar je op je makelaarskosten en andere noodzakelijke diensten zoals energieadviseurs. Je investeert slim in de verkoop van jouw woning.

100% onafhankelijk platform

Als grootste platform voor het verkopen van huizen, zijn wij 100% onafhankelijk. Wij hebben jouw belang voor ogen en bestrijden misinformatie op de huizenmarkt. We laten je de feiten en opties zien, zodat je weloverwogen keuzes kan maken.

Behoud van overzicht met stappenplan

Ons interactieve stappenplan helpt je om het verkoopproces inzichtelijk te maken. Met het stappenplan regel je alles op één plek en blijf je altijd goed geïnformeerd. Zo weet je precies wat je te wachten staat bij iedere stap in het verkoopproces.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Dalfsen

De eerste stappen bij het verkopen van je huis in Dalfsen zijn het laten taxeren van je woning om de waarde te bepalen, het verzamelen van alle benodigde documenten en het vinden van een makelaar die je huis op de markt kan brengen. Je moet ook je vraagprijs vaststellen en mogelijke kopers rondleiden.

De snelheid waarmee je je huis in Dalfsen kunt verkopen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van je huis, de vraagprijs en de marktomstandigheden. Voor meer info over dit onderwerp, kun je deze website bezoeken.

Het hangt af van verschillende factoren zoals jouw specifieke behoeften en de ervaring van de makelaar met het verkopen van huizen in jouw regio. Doe wat onderzoek en vergelijk makelaars op huisverkopen.nl om te bepalen welke makelaar het beste bij jou past.

De verkoopprijs van je huis in Dalfsen bepalen, is een mix tussen objectieve gegevens zoals de waarde van vergelijkbare huizen en jouw persoonlijke situatie. Een taxateur kan je woningwaarde bepalen. Daarnaast kan het handig zijn om advies in te winnen over hoe je de vraagprijs het beste kunt bepalen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen