Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Kampen

Vraag jij je ook af wie de beste makelaar in Kampen is? Of wil je graag weten wat de kosten zijn om je woning in deze historische Hanzestad te verkopen? We helpen je graag verder met deze essentiële informatie, zodat jij je huis met vertrouwen kunt verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Kampen

Als je in Kampen je huis wilt verkopen, zijn er verschillende zaken om op te letten. Natuurlijk wil je een goede prijs voor je woning krijgen. Daarnaast is het ook van belang om te zorgen dat de kosten voor een makelaar niet te hoog oplopen. Het snel verkopen van je woning is ook een aandachtspunt om dubbele woonlasten te vermijden. Let ten slotte ook op de staat van je woning. Zorg dat eventuele mankementen zijn opgelost, en dat je woning er verzorgd uitziet voor mogelijke kijkers. Dit draagt bij aan een positieve eerste indruk, die van groot belang is bij woningverkoop.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar de huidige stand van zaken in Kampen. Hoe snel worden huizen hier verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor dat laatste punt kun je op de pagina makelaars vergelijken terecht. Deze informatie kan je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor je woningverkoop. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Kampen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 365.392
Besparing (gem.)
€ 1.279

Je huis snel verkopen in Kampen

In de schilderachtige stad Kampen staat een huis gemiddeld 39 dagen te koop voordat het van eigenaar wisselt. Dit hangt natuurlijk sterk af van onder andere de locatie, de staat van het huis en de verkoopstrategie. Maar hoe kun je jouw woning nu sneller verkopen? Hier zijn drie handige tips.

 1. Vraag een waardebepaling aan. Door een grondige kennis van de marktwaarde van je woning, kun je een realistische verkoopprijs vaststellen. Dit zal potentiële kopers aantrekken. Meer lezen? Ga naar waardebepaling door een makelaar aanvragen.
 2. Stel je bodemprijs vast. Een duidelijke bodemprijs helpt je om snel en efficiënt te onderhandelen. Houd er rekening mee dat hoe lager je jouw absolute minimum zet, hoe groter de kans dat je woning snel verkoopt.
 3. Maak je huis verkoopklaar. Zorg dat je woning er op foto's en tijdens bezichtigingen aantrekkelijk uitziet. Dit betekent een schoon, netjes en goed onderhouden huis, zonder persoonlijke items die potentiële kopers kunnen afschrikken. Haal inspiratie uit ons overzicht van tips voor verkoop van je huis.

Tips in Kampen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Kampen op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kunt vragen in Kampen? Het verkoopbedrag is immers afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de staat van het huis en de grootte van de woning. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs in Kampen rond de € 365.392 euro.

Daarnaast is het nuttig om de gemiddelde prijs per vierkante meter te kennen. Dit kan helpen om een realistisch idee te krijgen van de waarde van je huis. Op dit moment is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Kampen zo'n € 3.191 euro in juli 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Kampen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Kampen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Kampen.

Feitjes over Kampen

 • Kampen huisvest het enige echte sigarenmuseum van Nederland.
 • De Hanzestad heeft nog altijd een volledig intacte stadsmuur.
 • Elk jaar wordt het bekende Kamper Ui(t)dag(en)-festival georganiseerd.

Tips om je woning te verkopen in Kampen

Je huis in Kampen verkopen kan een uitdagend proces zijn. Het geheim van succes zit in de voorbereiding, en een goede verkoopmakelaar in Kampen kan een enorm verschil maken. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen het meeste uit de verkoop van je huis te halen.

 • Maak je huis visueel aantrekkelijk voor potentiële kopers. Een frisse lik verf, opgeruimde ruimtes en een verzorgde tuin kunnen wonderen doen voor de indruk die je huis maakt.
 • Stel een realistische vraagprijs vast. Dit kun je doen door te vergelijken met vergelijkbare woningen in je buurt die onlangs zijn verkocht, en door het advies van je makelaar te volgen.
 • Zorg voor goede kwaliteit foto's. Deze vormen de eerste indruk die kopers krijgen van je huis. Overweeg om een professionele fotograaf in te huren.
 • Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe sneller en vaker je kijkers kan ontvangen, hoe groter de kans dat je snel een goede koper vindt.
 • Zorg voor een goed onderhoudsdossier. Dit geeft kopers vertrouwen en kan vragen over de staat van het huis verhelderen.

Ontdek jouw stappenplan in Kampen:

 • Met het stappenplan mis je geen enkele stap bij de verkoop van je woning
 • Je houdt gemakkelijk overzicht en regelt alles vanaf één centrale plek
 • Met ons stappenplan bespaar je duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Het stappenplan is volledig gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Kampen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Kampen kost je als verkoper gemiddeld € 5.466. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Kampen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 365.392) € 3.983
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.466

Kosten van makelaars in Kampen

Als je je woning in Kampen wilt verkopen, kun je de hulp van een makelaar inschakelen. De kosten die je hiervoor betaalt, noemen we ook wel courtage. Deze kosten liggen in Kampen, net als in de rest van Nederland, gemiddeld rond 1,09% van de verkoopprijs van je woning.

De meeste makelaars in Kampen brengen opstartkosten in rekening voor het verkooppakket. Deze kosten bedragen gemiddeld € 515. Het kan interessant voor je zijn om verschillende makelaars te vergelijken, juist omdat deze kosten per makelaar kunnen verschillen. Ondanks dit verschil liggen de makelaarskosten in Kampen in lijn met het landelijk gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Kampen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper krijg je ook te maken met notariskosten. De notaris zorgt ervoor dat de overdracht van de woning juridisch goed wordt geregeld. Dit gaan om de kosten voor het opmaken van de akte van levering en de hypotheekakte.

De hoogte van de notariskosten kan nogal variëren. Dit hangt af van de notaris en de diensten die je afneemt. Toch zijn deze kosten een onmisbare investering, omdat zonder correct opgestelde aktes de verkoop van je huis niet kan doorgaan.

Verhuiskosten

Wanneer je je huis verkoopt, moet je ook de verhuisactiviteiten meenemen in je budget. Of je nu besluit zelf te verhuizen of een verhuisbedrijf in te huren, er zijn kosten aan verbonden. Denk aan verhuisdozen, de huur van een verhuiswagen of het betalen van verhuizers.

De precieze kosten hangen af van jouw persoonlijke situatie. Hoeveel spullen heb je? Hoe ver moet je verhuizen? Dit zijn allemaal factoren die invloed hebben op de uiteindelijke verhuiskosten.

Energielabel

Het is als verkoper verplicht om een geldig energielabel te overhandigen aan de nieuwe eigenaren. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van de woning. Het laat bijvoorbeeld zien hoe goed de woning is geïsoleerd en wat het gemiddelde energieverbruik is.

Je kunt het benodigde energielabel online aanvragen. Het is een klein bedrag maar wel een kostenpost waar je als verkoper rekening mee moet houden. Zorg dat je dit tijdig regelt, om problemen bij de overdracht te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Kampen?

Is juli 2024 een goede tijd om je huis te verkopen in Kampen? Ja, absoluut! De huidige woningmarkt is zeer gunstig voor verkopers. De vraag is groot en er is een tekort aan aanbod, wat de verkoop van jouw huis gemakkelijker kan maken.

Maar, hoe zit het met de verkoopprijs? Nu vraag je je misschien af of je het maximale kunt krijgen voor jouw huis. Een betrouwbare makelaar kan hier een cruciale rol in spelen. Met hun diepgaande kennis van de lokale markt kunnen zij het beste zicht bieden op de verkoopmogelijkheden van jouw woning in deze tijd.

Vergelijk makelaars in Kampen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op zoek bent naar een efficiënte en kostenbesparende manier om jouw woning te verkopen, dan is Huis Verkopen de oplossing voor je. Dit online platform is ontworpen om je te ondersteunen in het optimaliseren van de verkoop van je woning, door middel van een reeks gemakkelijk te gebruiken tools. Het doel is om te zorgen dat je niets over het hoofd ziet en je de beste deal krijgt bij alle lokale specialisten in jouw gebied.

Gratis waardebepaling

Met de handige tool van gratis waardebepaling op Huis Verkopen, weet je snel wat je woning waard is. De tool geeft je een objectieve en realistische schatting van de huidige marktwaarde van je woning.

Makelaars vergelijken

De makelaarsvergelijkingstool op Huis Verkopen helpt je de beste makelaar in jouw omgeving te vinden, op basis van ervaring, tarieven en klantbeoordelingen. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt voor de verkoop van jouw woning.

Besparen op makelaarskosten

Met de mogelijkheid om op Huis Verkopen makelaarstarieven op te vragen, bespaar je aanzienlijk op makelaarskosten. Door de tarieven van verschillende makelaars in jouw regio te vergelijken, ben je in staat om een weloverwogen keuze te maken.

Appartement verkopen in Kampen

Als het gaat om het verkopen van een appartement in plaats van een woonhuis, zijn er een aantal factoren die uniek zijn in jouw situatie die je moet benadrukken. Een groot voordeel van een appartement in Kampen is de locatie, vaak centraal in de stad, nabij winkels en voorzieningen. Het is belangrijk dat je dit in de verf zet voor potentiële kopers, samen met andere aantrekkelijke kenmerken zoals het onderhoud van het gebouw, eventuele faciliteiten en het uitzicht.

Daarnaast moet je geïnteresseerden duidelijk informeren over specifieke zaken die te maken hebben met het wonen in een appartement. Denk hierbij aan de servicekosten die verbonden zijn aan de Vereniging van Eigenaren (VvE), het reservefonds voor toekomstig onderhoud en duidelijkheid over eventuele beperkingen in verband met de huisregels van de VvE. Bij het verkopen van je appartement moet je open en transparant zijn over deze zaken, dit voorkomt teleurstellingen achteraf en kan de verkoopproces versnellen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Kampen

Het vaststellen van de woningwaarde kan best complex zijn. Daarvoor kun je het beste een professionele waardebepaling aanvragen. Een ervaren makelaar bekijkt jouw huis in Kampen en vergelijkt deze met recent verkochte huizen in dezelfde omgeving om de waarde vast te stellen.

De keuze voor de beste makelaar is erg persoonlijk en hangt af van jouw specifieke wensen en situatie. Gelukkig kun je gebruik maken van onze vergelijkingstool voor makelaars om de beste makelaar in Kampen voor jouw situatie te vinden.

De kosten van het verkopen van je huis in Kampen variëren op basis van diverse factoren. Dit omvat makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het energielabel, eventuele verkoopstyling en meer. Bekijk de pagina over kosten voor een uitgebreid overzicht.

Het snel verkopen van je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de markt, de prijs, en hoe goed jouw woning opvalt. Kijk eens op onze pagina met tips voor snelle verkoop voor adviezen die je verder kunnen helpen.

Om je huis in Kampen voor de hoogste prijs te verkopen, is het van belang om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren, een realistische vraagprijs in te stellen en effectieve marketingtechnieken te gebruiken. Op deze pagina vind je meer tips en adviezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen