Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Hasselt

Overweeg je jouw huis in Hasselt te verkopen? Deze charmante stad kent een constant bewegende woningmarkt en vraagt om een gefundeerde aanpak. Op deze pagina vind je nuttige informatie om met vertrouwen de verkoop van je eigendom in Hasselt te starten.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Hasselt

Als je jouw huis in Hasselt wilt verkopen, heb je diverse doelen. Je wil ten eerste een hoge verkoopprijs bereiken, zodat je maximaal profiteert van de waardestijging van jouw woning. Daarnaast wil je jouw huis snel verkopen, zodat je niet in onzekerheid blijft. Ook wil je de verkoop soepel laten verlopen, om stress te minimaliseren. Ten slotte wil je rekening houden met de kosten van de verkoop, deze kunnen al snel hoog oplopen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Hasselt worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopprijs is en hoe je makelaars kunt vergelijken om te besparen op de kosten. Wat is namelijk het verschil in makelaarskosten en hoe vind je de beste makelaar voor jouw situatie? Dit kun je onderzoeken door op deze pagina makelaars te vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Hasselt:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
33 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 417.537
Besparing (gem.)
€ 1.420

Je huis snel verkopen in Hasselt

In Hasselt verkopen woningen gemiddeld binnen 31 dagen. Dit cijfer is echter slechts een gemiddelde en kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Wil je jouw huis sneller verkopen? Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen.

 1. Realistische prijsstelling is de sleutel tot een snelle verkoop. Ga niet voor een onrealistisch hoge prijs. Vraag een waardebepaling door een makelaar aan voor een correcte inschatting van je woningwaarde.
 2. Fotografie speelt een belangrijke rol bij het aantrekken van potentiële kopers. Investeer in professionele foto's van je huis om het van zijn beste kant te laten zien.
 3. Opteer voor een openbare woningverkoop, door je huis te promoten op grote huizensites zoals Funda. Dit zorgt voor een breed publiek en dus voor de snelste verkoop. Overweeg ook om te adverteren op sociale media om een nog groter publiek te bereiken.

Tips in Hasselt

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Hasselt op?

In Hasselt worden woningen momenteel gemiddeld verkocht voor € 417.537 euro. De verkoopsom van jouw huis kan variëren en is van diverse factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de staat van jouw huis, de locatie en het huidige woningaanbod in Hasselt. De verkoopwaarde is dus niet enkel de optelsom van het gemiddelde, maar is erg persoons- en situatiegebonden.

Het gemiddelde prijskaartje per m2 in Hasselt is op dit moment € 3.424 euro. Maar, het is belangrijk te onthouden dat de waarde van jouw huis door meer dan alleen oppervlakte wordt bepaald. Ulitmeme factoren zoals jouw specifieke buurt, de staat van jouw woning en de marktvraag zijn essentieel. Om een precieze indicatie te krijgen van wat jouw huis waard is, kan je een waardebepaling aanvragen. Dit geeft je een uitgebreide en realistische kijk op de potentiële verkoopwaarde van jouw huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Hasselt

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Hasselt bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Hasselt.

Feitjes over Hasselt

 • Hasselt in Overijssel telt ongeveer 7,000 inwoners.
 • De plaats heeft een historische stadscentrum met vele monumenten.
 • Hasselt wordt omringd door water: Het Zwartewater en het Zwarte Meer.

Tips om je woning te verkopen in Hasselt

Ben je van plan je huis in Hasselt te verkopen? Een uitdagende taak waar veel bij komt kijken. Maar wees gerust, er zijn verschillende strategieën om je te helpen bij een succesvolle verkoop. Hier zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen.

 • Presentatie: Zorg ervoor dat je huis er aantrekkelijk en netjes uitziet. Begin met een grondige schoonmaak, voer kleine reparaties uit, schilder muren met neutrale kleuren en zorg voor voldoende lichtinval.
 • Professionele foto's: Investeer in professionele fotografie. Hoogwaardige foto's kunnen een wereld van verschil maken bij het trekken van potentiële kopers, vooral online waar de eerste indruk telt.
 • Juiste prijs: Het vaststellen van de juiste verkoopprijs is essentieel. Een ervaren makelaar kan je helpen om een realistische prijs te bepalen die zowel aantrekkelijk als concurrerend is.
 • Online promotie: Zorg ervoor dat je huis breed wordt geadverteerd. Tegenwoordig is online aanwezigheid noodzakelijk, dus zorg voor goede advertenties op vastgoedwebsites en social media kanalen.
 • Flexibiliteit bezichtigingen: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe groter de kans dat het snel wordt verkocht.

Ontdek jouw stappenplan in Hasselt:

 • Het stappenplan is speciaal gemaakt voor jouw woning
 • Door het stappenplan overzie je geen enkel detail
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Hasselt?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Hasselt kost je als verkoper gemiddeld € 5.335. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Hasselt In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 417.537) € 4.718
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.335

Kosten van makelaars in Hasselt

Als je jouw huis in Hasselt wilt verkopen, zal je te maken krijgen met makelaarskosten. Deze kosten zijn meestal een percentage van de verkoopprijs van het huis, ook wel courtage genoemd. Het gemiddelde courtagepercentage voor het verkopen van een huis in Hasselt is 1,13%, wat in lijn ligt met het landelijk gemiddelde.

Bij de verkoop van jouw woning in Hasselt zijn er dus makelaarskosten. Deze kosten kunnen variëren, maar het gemiddelde ligt rond de 1,13% van de verkoopprijs. Dit betekent dat de makelaarskosten in Hasselt overeenstemmen met het nationale gemiddelde.

Lees meer over makelaars in Hasselt.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Wanneer je jouw huis verkoopt ben je ook notariskosten verschuldigd. De koper mag de notaris kiezen, maar jij als verkoper betaalt in veel gevallen nog een deel van de kosten. Dit gaat onder meer om de kosten voor de aflosverklaring van je hypotheek.

Houd er dus rekening mee dat er, naast de courtage van de makelaar, nog extra kosten bij komen kijken. Deze notariskosten komen doorgaans rond de overdracht aan bod en zijn niet altijd op voorhand exact te bepalen.

Onderhoud en reparaties

Vóórdat je je huis te koop zet, wil je natuurlijk dat het er piekfijn uitziet. Eventuele gebreken aan je woning kunnen potentiële kopers afschrikken. Het kan dus verstandig zijn om onderhoud of reparaties uit te voeren om je huis verkoopklaar te maken.

Hiervoor dien je kosten te reserveren, afhankelijk van wat er gedaan moet worden. Denk hierbij aan schilderwerk, reparaties of vervanging van bijvoorbeeld een oude ketel. Zorg dat je deze kosten in kaart brengt, zodat je geen financiële verrassingen tegenkomt.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om een definitief energielabel te hebben bij verkoop van je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je huis is. Het is belangrijk om dit tijdig te regelen, zodat je geen boete riskeert.

De kosten voor het aanvragen van een energielabel variëren. Je betaalt voor de aanvraag en eventuele aanvullende diensten van de erkend deskundige die het energielabel vaststelt. Zorg dus dat je niet vergeet dit te regelen als je je huis gaat verkopen.

Wanneer mijn huis verkopen in Hasselt?

De huidige marktomstandigheden suggereren dat dit een uitstekend moment kan zijn om je woning in Hasselt te verkopen. De vraag naar woningen is momenteel bijzonder hoog, met een betrekkelijk lager aanbod dat de onderhandelingspositie van verkopers zoals jij versterkt. Dit maakt juni 2024 tot een gunstige tijd, vooral voor doorstromers die al een volgende woning op het oog hebben.

Vraag je je af hoe je inspeelt op deze gunstige omstandigheden? De sleutel is om je woning effectief te presenteren en op te vallen tussen het bestaande aanbod. Hoewel er geen sprake is van garanties, helpt een professioneel gestileerde woning met goede foto’s en diepgaande beschrijvingen vaak om de interesse van potentiële kopers te wekken.

Vergelijk makelaars in Hasselt Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Misschien denk je dat de verkoop van een huis een uitdagend en stressvol proces is, vooral als je dit voor de eerste keer doet. Dat is waar Huis Verkopen een handje helpt. Via het overzichtelijke en gebruiksvriendelijke stappenplan weet je precies wat je moet regelen en hoe je dit het beste aanpakt. Door dit slimme stappenplan te gebruiken zorg je ervoor dat je niets vergeet en dat je zorgeloos je huis in Hasselt kunt verkopen.

Vergelijk lokale makelaars

Huis Verkopen maakt vergelijken makkelijk. We houden relevante statistieken bij van alle makelaars in Hasselt. Hiermee kun je de lokale makelaars vergelijken op basis van hun prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, en de beste makelaar voor jou vinden.

Bespaar op je kosten

Met Huis Verkopen kun je gemakkelijk kosten besparen. Door gebruik te maken van ons stappenplan vergelijk je niet alleen makelaars, maar ook andere dienstverleners, zoals energieadviseurs, op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor verlaag je je makelaarskosten.

100% onafhankelijk platform

We zijn het grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van je huis en zijn 100% onafhankelijk. We vertegenwoordigen jouw belangen en strijden tegen misinformatie in de markt.

Behoud altijd het overzicht

Met ons interactieve stappenplan biedt Huis Verkopen je altijd overzicht. Het maakt het makkelijker om bij te houden wat er nog geregeld moet worden voor de verkoop van je huis in Hasselt. Zo houd je alles onder controle en ben je altijd goed geïnformeerd.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Hasselt

Je hebt diverse documenten nodig om je woning te verkopen, waaronder een eigendomsbewijs, energielabel, bouwtekeningen en eventuele VvE documenten bij appartementen.

Het bepalen van de juiste vraagprijs hangt af van vele factoren, zoals de marktsituatie, concurrentie en de staat van je huis. Op onze website vind je informatie over hoe je de vraagprijs bepaalt.

De verkoopsnelheid kan sterk variëren per situatie. Het heeft te maken met de woningmarkt, het type en de staat van je woning, en jouw makelaar. Lees deze informatie hier voor meer inzicht.

Hoewel het niet verplicht is, kan een ervaren makelaar essentieel zijn om het verkoopproces te versnellen en je van deskundig advies te voorzien. Check hier hoe je de beste makelaar kiest.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen