Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Genemuiden

Overweeg je jouw huis te verkopen in Genemuiden? Dan komt er veel op je af. Om niets over het hoofd te zien, biedt deze pagina je een compleet overzicht van alles wat er geregeld moet worden voor een soepele en succesvolle verkoop.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Genemuiden

Als woningverkoper in Genemuiden heb je meerdere doelen die je nastreeft bij het verkopen van je woning. Zo is het uiteraard belangrijk voor je dat je een hoge verkoopprijs voor je woning behaalt. Daarnaast staat waarschijnlijk snelheid bovenaan je lijstje; je wilt graag dat je woning vlot verkocht wordt. Maar vergis je niet, andere zaken zoals het voorkomen van eventuele juridische trubbels en de juiste timing voor de verkoop zijn minstens zo essentieel.

Je vraagt je wellicht af hoe de woningmarkt er in Genemuiden eigenlijk uitziet. Hoe snel worden woningen er gemiddeld verkocht? Wat zou de gemiddelde verkoopopbrengst kunnen zijn? En hoeveel kun je besparen wanneer je kiest om makelaars te vergelijken? Daar hebben we goed nieuws over: je vindt de antwoorden op al deze vragen hier. De meest actuele cijfers over de woningmarkt in Genemuiden vind je namelijk hieronder:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
38 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 367.500
Besparing (gem.)
€ 1.213

Je huis snel verkopen in Genemuiden

Ben je van plan je huis in Genemuiden te verkopen? In 38 dagen wordt de gemiddelde woning hier verkocht. Met de juiste strategie en aanpak, kun je jouw huis zelfs sneller verkopen.

 1. Juiste prijs is één van de belangrijkste factoren om je huis snel te verkopen. Onderzoek wat vergelijkbare huizen in Genemuiden kosten en stel een realistische vraagprijs op. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken.
 2. Goede presentatie zorgt ervoor dat je huis opvalt tussen de vele te koop staande woningen. Zorg voor professionele foto's en een aantrekkelijke beschrijving van je woning. Een opgeruimd en schoon huis trekt meer kopers aan.
 3. Flexibiliteit qua bezichtigingstijden kan bijdragen aan de snelle verkoop van je woning. Stel je zoveel mogelijk beschikbaar, ook in de avonduren en de weekenden. Het zou zomaar kunnen dat je juist in die uren de ideale koper vindt.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Genemuiden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Genemuiden op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Genemuiden in februari 2024? Dan zul je je verbazen over het hoge bedrag van € 367.500 euro. De daadwerkelijke verkoopprijs hangt echter af van verschillende factoren, zoals de grootte, het onderhoud en de ligging van het huis.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan ligt die op ongeveer € 3.183 euro. Let wel, deze prijs geeft geen volledig beeld. De tuinruimte of parkeerfaciliteiten worden bijvoorbeeld niet meegenomen in deze berekening. Ook de afwerking en kwaliteit van de inrichting zijn aspecten die de verkoopprijs beïnvloeden, maar niet meegenomen worden in de gemiddelde prijs per vierkante meter.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Genemuiden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.700
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Genemuiden bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Genemuiden.

Feitjes over Genemuiden

 • Genemuiden ligt in de provincie Overijssel in Nederland.
 • De stad kreeg in 1275 reeds stadsrechten toegekend.
 • Genemuiden staat bekend om de tapijtindustrie.

Tips om je woning te verkopen in Genemuiden

Als je plant om je huis in Genemuiden te verkopen, is het van belang om je goed voor te bereiden en enkele strategieën toe te passen om de verkoop te versnellen en de waarde te verhogen. Gelukkig zijn er in Genemuiden diverse specialisten beschikbaar die je kunnen helpen. Hier zijn een aantal nuttige tips om je te helpen succesvol te verkopen.

 • Presentatie: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uit ziet. Een frisse laag verf, schone ramen en een nette tuin kunnen veel verschil maken. Een professionele schoonmaakdienst in Genemuiden kan je hierbij helpen.
 • Prijsstelling: Het vaststellen van de juiste prijs is essentieel. Te hoog en je afschrikt potentiële kopers; te laag en je zult minder winst maken dan je had kunnen doen. Een lokale taxateur kan je helpen de juist waarde te bepalen.
 • Marketing: Goede marketing kan je huis opvallen tussen de massa. Hoogwaardige foto's en een sterke beschrijving kunnen het verschil maken. Er zijn in Genemuiden diverse professionele fotografen en copywriters beschikbaar.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen zien, hoe groter de kans dat het verkocht wordt. Maak gebruik van lokale bezichtigingsdiensten om het proces te beheren.
 • Advies: Luister naar advies van professionals. Of het nu een makelaar is of een expert in onroerend goed, hun ervaring in de lokale markt kan zeer waardevol zijn.

Ontdek jouw stappenplan in Genemuiden:

 • Simpel en efficiënt jouw huisverkoop regelen
 • Persoonlijk stappenplan vrij van kosten
 • Bespaar duizenden euro's door vergelijken
 • Gratis, interactief en met nul verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Genemuiden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Genemuiden kost je als verkoper gemiddeld € 5.789. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Genemuiden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 367.500) € 4.043
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.789

Kosten van makelaars in Genemuiden

Wanneer je een huis in Genemuiden wilt verkopen, schakel je doorgaans een makelaar in. De kosten hiervoor variëren. De meeste makelaars rekenen een courtage, wat simpelweg een percentage van de verkoopprijs van je woning is. Dit percentage is doorgaans 1,10%.

Voor een transparant overzicht van de kosten is het raadzaam om tarieven op te vragen bij meerdere makelaars in Genemuiden. Hierdoor krijg je een goed inzicht in de kosten die met de verkoop van je woning gepaard gaan en kun je een weloverwogen keuze maken.

Lees meer over makelaars in Genemuiden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper draag je de notariskosten voor de akte van levering. Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van de notaris die je kiest. Het is belangrijk om vooraf bij diverse notarissen prijzen op te vragen, zodat je de notariskosten in de hand kunt houden.

Kosten voor de hypotheekakte valt ook onder notariskosten, maar deze zijn vaak voor de koper. Echter, als verkoper dien je rekening te houden met de notariskosten voor de 'royementsakte' bij de aflossing van jouw hypotheek.

Energielabelkosten

Bij de verkoop van jouw woning moet je als verkoper een definitief energielabel overhandigen. De kosten van een definitief energielabel vallen onder jouw verantwoordelijkheid en worden bepaald door de aanbieder die je hiervoor inschakelt.

Of jouw woning nu energiezuinig is of niet, de aanwezigheid van een geldig energielabel is verplicht bij verkoop. Deze kostenpost is weliswaar niet torenhoog, maar het is belangrijk om deze in je budget op te nemen.

Verkoopklaar maken van je woning

De eerste indruk telt! Daarom wil je dat je huis er in de beste vorm uitziet voor potentiële kopers. Dit betekent dat je mogelijk kosten maakt voor herstelwerkzaamheden, verfbeurten en schoonmaakdiensten.

Ook het onderhoud van je tuin kan een extra kostenpost zijn. Een mooie tuin kan jouw woning aantrekkelijker maken. Denk aan het snoeien van heggen, het onderhouden van het gazon en het planten van nieuwe bloemen of struiken.

Wanneer mijn huis verkopen in Genemuiden?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Genemuiden te verkopen? Het antwoord is ja. De woningmarkt is continu in beweging, en deze tijd biedt positieve mogelijkheden voor het verkopen van jouw huis. Natuurlijk is het wel van belang dat je je bewust bent van het feit dat het verkopen van je huis een grote transactie is.

Misschien vraag je jezelf af; wat zijn dan precies die positieve mogelijkheden? In het algemeen zien we dat er op dit moment een hoge vraag is naar woningen, dat kan in je voordeel werken. Maar, het belangrijkste is dat je je goed laat informeren en alles eerst goed onderzoekt. Het verkopen van je huis is een grote stap, dus zorg dat je goed voorbereid bent.

Vergelijk makelaars in Genemuiden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Zoeken naar relevante informatie en betrouwbare adviseurs voor de verkoop van jouw woning kan soms aanvoelen als een eindeloze speurtocht. Gelukkig biedt Huis Verkopen hiervoor een praktisch stappenplan! Dit plan is op maat gemaakt voor jouw huis en loodst je stapsgewijs door het gehele verkoopproces. Hiermee hoef je nooit te twijfelen over de volgende stap, want alles wat jij nodig hebt is overzichtelijk gerangschikt.

Gratis waardebepaling

Huis Verkopen biedt je een gratis waardebepaling van jouw woning. Dit is een prachtige mogelijkheid om een goed idee van de geschikte vraagprijs te krijgen, voordat je een makelaar inschakelt. Een goede start in de verkoop van jouw woning!

Makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen kan je eenvoudig makelaars vergelijken om zo de beste deal te krijgen. Met inzicht in tarieven en prestaties, zorgt onze website ervoor dat je een makelaar kiest die écht past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Besparen op makelaarskosten

Je wil natuurlijk niet te veel betalen bij de verkoop van jouw huis. Huis Verkopen helpt je om aanzienlijk te besparen op makelaarskosten. Door makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, krijg je absoluut de beste deal voor jouw woning.

Extra diensten

Naast het verkoopproces biedt Huis Verkopen ook verschillende aanvullende diensten aan. Een verhuizer, een ontruimer, woningstyling en meer. Allemaal te regelen via ons flexibele platform. Zo zorgen we dat je alles op één plek kunt regelen. Eenvoudig, snel en betrouwbaar.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Genemuiden

De snelheid waarmee je jouw huis in Genemuiden kunt verkopen is afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, woningtype en de vraag in de markt. Een realistische tijdsinschatting vind je op onze pagina over snelheid van woningverkoop.

Je hebt een aantal documenten nodig om je huis te verkopen, zoals een akte van levering, een plattegrond en informatie over eventuele VvE. Een volledige lijst van deze documenten vind je hier op onze website.

Het bepalen van de vraagprijs van je huis in Genemuiden kan een uitdaging zijn. Het is verstandig om hiervoor de hulp in te schakelen van een makelaar. Meer informatie en tips over het bepalen van de vraagprijs vind je hier.

Een makelaar speelt een belangrijke rol bij de verkoop van je woning. De makelaar adviseert over de vraagprijs, verzorgt de marketing en onderhandelt met potentiële kopers. Het is belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Meer informatie hierover vind je op onze pagina over de beste makelaar kiezen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen