Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Genemuiden

Als je je woning in Genemuiden wilt verkopen, wil je dit ongetwijfeld in vertrouwen uit handen geven aan een ervaren makelaar. Kies voor een makelaar die aantoonbare kennis van de lokale markt heeft, betrouwbaar is en jouw belangen optimaal behartigt. Jouw gemoedsrust verdient immers prioriteit.

Over makelaars in Genemuiden

Het kiezen van een makelaar in Genemuiden voor het verkopen van jouw huis vraagt aandacht. Je wilt er zeker van zijn dat de makelaar goed op de hoogte is van de ontwikkelingen op de lokale woningmarkt en jouw wensen centraal stelt. Kijk verder dan alleen naar de makelaarskosten die in rekening worden gebracht. Ervaring, communicatie en de strategie van de makelaar zijn eveneens van belang voor een succesvolle verkoop van jouw huis.

De vragen die bij jou spelen kunnen uiteenlopen. Welke makelaar in Genemuiden heeft de kortste verkooptijd? Wie behaalt gemiddeld de hoogste verkoopprijs? Of welke makelaar heeft de beste beoordelingen ontvangen? Je wil de makelaar vinden die het beste presteert. Daarom kan het vergelijken van makelaars een waardevolle stap zijn in jouw zoektocht. Om een well-founded beslissing te kunnen maken, is het aan te raden om te kijken welke makelaar het beste past bij jouw specifieke situatie. Deze vaak gestelde vragen en meer kun je eenvoudig verder onderzoeken op de pagina voor makelaars vergelijken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.602
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 12.656
Besparing (gem.)
€ 1.381

Actueel

 • Als je overweegt om je huis te verkopen, heb je waarschijnlijk vragen over de gemiddelde courtage in Genemuiden. Op dit moment bedraagt deze 1,10%.
 • Het is goed om te weten dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Genemuiden € 3.053 bedraagt. Meer informatie over de huizenprijzen vind je op onze website.

Uitgelichte makelaars in Genemuiden

Als je jouw woning in Genemuiden wilt verkopen, heb je een ruime keuze aan verschillende makelaars die jou daarbij kunnen ondersteunen. Wij laten je een uiteenlopend overzicht zien van deze verkoopmakelaars in Genemuiden, inclusief een gedetailleerde omschrijving per makelaar. Bij het selecteren van een makelaar is het handig om een kleine vergelijking te maken. Dit geeft namelijk inzicht in de variërende diensten, tarieven en ervaringen die elke makelaar aanbiedt.

Herman Van As Makelaardij

Herman Van As Makelaardij is een effectieve en betrouwbare makelaar aangesloten bij branchevereniging Vastgoedpro. Ze hebben afgelopen jaar 22 woningen verkocht, 7 in de verkoop en 6 aangekocht. Jouw woning komt hier in goede handen door de jarenlange ervaring en het bereiken van uitstekende resultaten. Optimaliseer je kans op een succesvolle transactie met Herman Van As Makelaardij.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Genemuiden dan je in eerste instantie misschien ziet. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Genemuiden op in onze vergelijking. De meest geschikte makelaar voor jouw situatie staat misschien niet in het overzicht dat je net hebt gezien, maar je vindt 'm door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Genemuiden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Genemuiden?

Een makelaar in Genemuiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 418.375 in Genemuiden komt dit neer op € 4.602 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Genemuiden stemmen hun courtage naar de waarde van de woning. Dit omdat de inspanning die een makelaar moet leveren, varieert met de woningwaarde. Bij een hogere woningwaarde is bijvoorbeeld meer werk vereist voor de marketing van de woning.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Genemuiden 0,66% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.381 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het loont zich dus om even de tijd te nemen om makelaarskosten te vergelijken, het is bovendien geheel kosteloos en zonder enige verplichting.

Kosten van makelaars in Genemuiden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.900
€ 4.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Genemuiden

Bij het verkopen van jouw huis in Genemuiden kunnen er opstartkosten in rekening worden gebracht door de meeste makelaars. Deze kosten zijn, zoals het woord al aangeeft, de uitgaven die worden gemaakt bij het opstarten van de verkoop van je huis. Ze kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld het maken van professionele foto's en plattegronden, het plaatsen van een bord 'te koop', of het nemen van een vermelding op de websites van makelaars.

Deze opstartkosten variëren van makelaar tot makelaar en zijn normaliter niet inbegrepen in het makelaarstarief. Het gemiddelde bedrag dat voor deze kosten wordt gerekend in Genemuiden is € 515. Door het opvragen van tarieven bij verschillende makelaars, krijg je een beter beeld van de totale kosten, inclusief de opstartkosten, die je kunt verwachten bij het verkopen van jouw huis.

Intrekkingskosten van makelaars in Genemuiden

Voordat je jouw woning in Genemuiden in de verkoop zet, is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke bijkomende kosten. Eén daarvan kan een intrekkingsvergoeding zijn als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn financiële boetes die makelaars aan jou kunnen rekenen, vooral om hun bestede tijd en effort te compenseren.

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je zou besluiten een huis voortijdig uit de verkoop te halen. Misschien verandert de financiële situatie, of heb je toch besloten om in het huis te blijven wonen. Wat ook de reden, houd er rekening mee dat de gemiddelde kosten voor het intrekken van een woning in Genemuiden ongeveer € 500 bedragen. Dit bedrag kan echter variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke situatie.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Genemuiden met een vast tarief

Er zijn diverse makelaars in Genemuiden die een vast tarief hanteren voor hun diensten. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf exact weet wat je moet betalen. Dus geen verrassingen achteraf. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars in rekening brengen is € 3.250 (update: april 2024).

Een nadeel van een vast tarief ten opzichte van courtage zit in de mogelijke verkoopprijs van je woning. Stel je woning verkoopt voor 300.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3500 euro. Dit lijkt een prima deal. Echter, als dezelfde woning voor 320.000 euro verkocht zou kunnen worden door een courtage-makelaar die slechts 1% courtage vraagt (3200 euro), dan zou je als verkoper meer overhouden ondanks de hogere verkoopprijs.

Tip: De meeste verkopers in Genemuiden kiezen voor een makelaar die op basis van courtage werkt. Dit heeft alles te maken met het feit dat zij een zo hoog mogelijke verkoopprijs het belangrijkst vinden. En dat is niet onlogisch aangezien hierdoor je uiteindelijke opbrengst hoger kan uitvallen.

4 feitjes over makelaars in Genemuiden

 • Veel woningverkopers in Genemuiden hechten waarde aan een makelaar met aantoonbare lokale ervaring. Het is dus slim verkoopmakelaars te vergelijken op basis van hun kennis en ervaring binnen Genemuiden.
 • Uit onderzoek blijkt dat huizen in Genemuiden die zonder de hulp van een makelaar worden verkocht, gemiddeld €23.000 minder opbrengen dan woningen die verkocht zijn door een makelaar.
 • Het is belangrijk je bewust te zijn van het feit dat de opstartkosten en annuleringsvoorwaarden tussen makelaars in Genemuiden kunnen variëren. Zorg dus dat je dit goed controleert wanneer je tarieven gaat opvragen bij verschillende makelaars.
 • Er zit een merkbaar verschil in de verkoopsnelheid bij makelaars in Genemuiden. Wanneer je jouw huis wilt verkopen, kan het gemiddeld 46 dagen duren voordat het verkocht is.

Wat levert de beste makelaar in Genemuiden op?

In Genemuiden kan het inroepen van de juiste makelaar het verschil maken bij de verkoop van je huis. Een hoogvlieger onder de makelaars kan leiden tot een betere prestatie dan het gemiddelde, wat betekent dat je meer oplevert bij de verkoop van je huis.

Hoe je de toppers onder de makelaars in Genemuiden herkent, leg ik graag uit:

 • Verkoopprijs: Uit ons dataonderzoek onder makelaars blijkt dat de best presterende makelaars in Genemuiden huizen verkopen boven de gemiddelde verkoopprijs van andere makelaars - en houd hierbij rekening met de prijsklassen van de woning. Dat levert je gemiddeld een extra bedrag op van € 11.685 bovenop de verkoopprijs.
 • Snelheid van verkoop: Onze data wijzen verder uit dat de snelste makelaars jouw huis in Genemuiden gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan anderen. Een correcte waardebepaling van de woning draagt bij aan deze snelle verkoop.

De beste makelaar in Genemuiden vinden

De beste makelaar in Genemuiden is degene die perfect aansluit bij jouw persoonlijke situatie, wensen en de kenmerken van je woning. Deze makelaar heeft inzicht in de lokale markt, stelt een reële woningwaarde vast en hanteert een effectieve verkoopstrategie voor jouw huis.

Het vinden van een topmakelaar in Genemuiden begint met vergelijken. Geef je adres, situatie en verkoopvoorkeuren op en we matchen je met de meest geschikte makelaars. Zij informeren je vervolgens over hun diensten - gratis en vrijblijvend.

Waar moet je op letten bij makelaars in Genemuiden?

De keuze voor een makelaar is essentieel bij de verkoop van jouw huis in Genemuiden. Houd bij deze keuze rekening met de volgende vijf punten:

Kennis van de localiteit

Een makelaar met lokale ervaring en kennis van de huizenmarkt in Genemuiden heeft een streepje voor. Deze weet precies wat kenmerkend en aantrekkelijk is voor potentiële kopers uit deze streek.

Communicatie

Helder en tijdig communiceren is fundamenteel. Kies voor een makelaar die je op de hoogte houdt van alle stappen in het verkoopproces en je vragen duidelijk beantwoordt.

Schatting van de woningwaarde

Verschillende makelaars maken verschillende inschattingen van de woningwaarde. Vraag daarom bij meerdere makelaars een gratis waardebepaling aan hier om te zien wie jouw woning het beste inschat.

Kosten

Verdiep je in de kosten die verbonden zijn aan het verkopen van je huis via een makelaar. Deze kunnen variëren tussen makelaars, dus vergelijken is de moeite waard.

Reputatie en referenties

Tenslotte, bestudeer recensies en ervaringen van anderen met de makelaar. Een goede onderzoek vooraf kan teleurstellingen achteraf voorkomen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de wereld van onroerend goed zijn er verschillende beroepsverenigingen die zich sterk maken voor de belangen van makelaars. Een daarvan is de NVM, ofwel de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Een NVM-verkoopmakelaar in Genemuiden kan je bij de hand nemen tijdens het complexe proces van vastgoedverkoop.

Daarbij zijn er ook andere vakverenigingen, zoals de VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed) en VastgoedPRO. Deze organisaties bieden vergelijkbare ondersteuning en kwaliteitsgaranties als de NVM. De keuze voor een makelaar hangt af jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Weetje: Met haar uitgebreide bestand aan leden, behoort de NVM tot de grootste branchevereniging in Nederland op het gebied van vastgoed. Het lidmaatschap van deze vereniging geeft aan dat een makelaar voldoet aan strenge kwaliteitseisen en beschikt over diepgaande vakkennis.

Wat doet een makelaar in Genemuiden?

Een goede makelaar kan een enorm verschil maken bij de verkoop van jouw huis in Genemuiden. Met hun expertise en kennis van de lokale markt leveren ze waardevolle diensten die de verkoopervaring bevorderen.

Bijvoorbeeld, een makelaar kan inschattingen maken over de waardering van jouw huis, onderhandelt namens jou met potentiële kopers en zorgt voor al het benodigde papierwerk. Maar dat is pas het begin.

 • Beoordelen en adviseren over de verkoopprijs
 • Organiseren en uitvoeren van bezichtigingen
 • Communiceren en onderhandelen met geïnteresseerden
 • Zorgen voor een correcte verkoopovereenkomst
 • Begeleiding bij het gehele verkoopproces

Waarom een makelaar in Genemuiden inschakelen?

Een goede makelaar in Genemuiden kan een meerwaarde zijn bij de verkoop van jouw huis. Zo'n professional heeft een schat aan kennis over de lokale huizenmarkt, wat hem in staat stelt om jouw woning tegen de juiste prijs in de markt te zetten. Daarnaast kent hij de strategieën om een maximale verkoopprijs te behalen. Een makelaar kan bovendien het verkoopproces efficiënter laten verlopen, wat zou kunnen leiden tot een snellere verkoop.

Kennis van de markt

Marktkennis is een doorslaggevende factor die een makelaar kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Het kennen van de lokale woningmarkt, prijstrends, vraag- en aanbod verhoudingen en de aantrekkelijkheidsfactor van de buurt, stelt een makelaar in staat om je huis op de juiste wijze te positioneren.

Vaststelling van de prijs

Het vaststellen van de juiste verkoopprijs draagt bij aan een snellere verkoop. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs kan leiden tot een lager dan gewenst rendement. Jouw makelaar helpt je om een realistische vraagprijs op te stellen door vergelijkbare woningen in de omgeving te analyseren.

Promotie van jouw woning

Een andere rol van de makelaar is om je huis op de best mogelijke manier te presenteren om een hogere verkoopprijs te bereiken. Dit kan onder meer door professionele fotografie, maar ook door het huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor bezichtigingen.

Begeleiding door het proces

Met de begeleiding van een ervaren makelaar kun je tijd en stress besparen. De makelaar zorgt ervoor dat alle formaliteiten correct verlopen, van het opstellen van het koopcontract tot de overdracht bij de notaris. Zijn expertise zorgt ervoor dat jij je kunt richten op andere aspecten van de verkoop.

Makelaars in Genemuiden vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar voor de verkoop van je huis in Genemuiden? Via Huis Verkopen vergelijk je, volledig gratis en onafhankelijk, de makelaars uit de regio op prestaties zoals verkoopsnelheid en verkoopopbrengst.

 • Geheel kosteloos en vrijblijvend
 • Vergelijken op basis van prestaties
 • Onafhankelijk en objectief
 • Besparing op makelaarskosten

Je vult eenvoudigweg je adres, wensen en voorkeuren in. Op basis hiervan word je gekoppeld aan de makelaars die het beste aansluiten bij jouw situatie. Deze makelaars zullen je informeren over wat je wilt weten, zodat je een goed en volledig beeld krijgt. De offertes die je ontvangt, zijn op maat gemaakt voor jouw woning. Hierdoor ontdek je welke makelaar de beste dienstverlening levert voor de beste prijs. Hierdoor vind je, met behulp van Huis Verkopen, de beste makelaar voor jou.

Vergelijk makelaars in Genemuiden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Genemuiden

De gemiddelde makelaarskosten in Genemuiden zijn € 4.602. Deze kosten kunnen variëren per makelaar, dus het is slim om de tarieven te vergelijken via Huis Verkopen.

Het is belangrijk om verschillende makelaars te vergelijken. Let op ervaring, lokale kennis en de gemiddelde verkoopsnelheid. Je kunt op onze website makelaars met elkaar vergelijken.

In Genemuiden worden huizen gemiddeld verkocht binnen 46 dagen.

Let op de opstartkosten, dat zijn gemiddeld € 515 en de gemiddelde courtage, dit is meestal een percentage van de verkoopprijs, in Genemuiden is deze 1,10%.

Een goede eerste stap is om de huidige woningwaarde te bepalen. Aan de hand hiervan kan je beter de verkoopprijs bepalen. Dit kan je doen op de woningwaardepagina op onze site.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen