Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Genemuiden

Benieuwd naar de woningmarkt in Genemuiden? Je bent hier aan het juiste adres! In februari 2024 biedt deze pagina een schat aan informatie over de gemiddelde woningprijzen, het aantal transacties en meer. Ontdek hoe jouw huis verkopen in Genemuiden eruit zou kunnen zien aan de hand van relevante vastgoedcijfers en trends.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Genemuiden

De gemiddelde verkoopprijs in Genemuiden is in de laatste 3 maanden € 367.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 358.735 euro. Dit laat zien dat het aannemelijk is dat je een huis kunt verkopen voor een prijs die dicht bij de vraagprijs ligt. Vergelijk deze bedragen gerust met andere steden om een goed beeld te krijgen van de lokale woningmarkt. Hieronder vind je de grafiek die de verkoopprijzen van de afgelopen tijd laat zien:

Huizenprijzen in Genemuiden

Afgelopen 3 maanden

€ 222.000
€ 320.000
€ 418.000

Bij het bepalen van woningprijzen in Genemuiden is niet alleen de totale vraagprijs belangrijk, maar vooral de prijs per vierkante meter. Dit getal kan namelijk sterk variëren en speelt een grote rol in het taxeren van een huis. Ter illustratie, de huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is € 3.183. Dergelijke kennis is belangrijk om inzicht te krijgen in de prijsontwikkelingen op de lokale huizenmarkt. Bekijk daarom de onderstaande grafiek voor een duidelijk overzicht:

Huizenprijzen in Genemuiden per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.700
€ 3.300

Prijsontwikkeling Genemuiden laatste 12 maanden

Overweeg je een woning in Genemuiden te kopen of te verkopen? Let dan zeker op de laatste 12 maanden woningprijzen. Kijk vooral naar de gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand, die weergegeven is als € 367.500. Het is opmerkelijk dat de prijzen in Genemuiden in lijn zijn met de algehele Nederlandse woningmarkt. Kijk nu naar de onderstaande grafiek die dit duidelijk illustreert:

Wat is mijn woning in Genemuiden waard?

Wat is jouw woning in Genemuiden waard? Het is een vraag die veel huiseigenaren zichzelf stellen en het antwoord is afhankelijk van verschillende factoren. Zo zijn onder andere de locatie, de grootte van de woning en eventuele verbeteringen of renovaties die je hebt uitgevoerd van invloed op de huiswaarde.

Een gratis waardebepaling door een makelaar kan jou helpen een nauwkeurig antwoord te krijgen op deze vraag. Of je nu overweegt je woning te verkopen of gewoon benieuwd bent naar de huidige marktwaarde van je huis, een waardebepaling kan dienen als een solide uitgangspunt. Je kunt eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen voor jouw woning in Genemuiden.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van je woning vast te stellen. Dit is zonder verplichtingen en kosten. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om vragen te stellen en advies in te winnen, wat een waardebepaling niet alleen nuttig, maar ook zeer informatief maakt.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de Nederlandse woningmarkt zijn er aanzienlijke verschillen tussen de huizenprijzen van plaats tot plaats. Dit geldt ook voor Genemuiden en de omliggende gemeenten. Het volgen van de ontwikkeling van de huizenprijzen in verschillende regio's geeft je een duidelijker beeld van de huidige markttrends:

Hieronder vind je twee grafieken die deze verschillen visualiseren: de gemiddelde verkoopprijzen zowel totaal als per m2 in Genemuiden en vergelijkbare plaatsen. Op deze manier krijg je een beter inzicht in hoe de huizenprijzen in Genemuiden zich verhouden ten opzichte van andere plaatsen:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Genemuiden

Makelaars in Genemuiden verschillen sterk in hun prestaties. Door constant de cijfers en statistieken bij te houden, zijn wij in staat om te bepalen welke makelaars het beste presteren. Dit houdt niet alleen in wie het snelst een woning verkoopt, maar ook wie gemiddeld een hogere verkoopprijs realiseert. Bovendien krijgen wij zo inzicht in het aantal woningen dat elke makelaar verkoopt en hoe lang ze er gemiddeld over doen om die woningen te verkopen. Er moet echter worden opgemerkt dat de ervaringen van klanten met individuele makelaars sterk kunnen variëren.

Door gebruik te maken van deze data, kunnen wij je helpen de meest geschikte makelaar in Genemuiden te vinden. Dit is niet enkel een kwestie van beslissen wie het snelst verkoopt of wie de hoogste prijs behaalt. Het kiezen van een makelaar gaat over meer dan alleen cijfers, het gaat ook over wie je het meeste vertrouwen geeft en wie het beste past bij jouw specifieke situatie. We vinden het belangrijk dat je met vertrouwen en kennis van zaken de juiste keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Genemuiden Of lees meer over makelaars in Genemuiden

Gemiddelde tarieven van makelaars in Genemuiden

Als je jouw huis in Genemuiden wilt verkopen met hulp van een makelaar, dan kan het handig zijn om je eerst te verdiepen in de courtages die makelaars vragen voor hun diensten. Gemiddeld genomen, hanteren makelaars in Genemuiden een courtage van 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 367.500 betekent dit dat je ongeveer € 4.043 aan makelaarskosten kunt verwachten.

Het is belangrijk om te weten dat courtages slechts een deel van de totale makelaarskosten uitmaken. De meeste makelaars brengen ook opstartkosten in rekening om je woning in de verkoop te plaatsen. Iedere makelaar heeft zijn eigen tarieven en om deze te vergelijken, kan het nuttig zijn om gebruik te maken van de makelaarsvergelijkingsfunctie op onze website. Hiermee kun je makelaars vinden die passen bij jouw voorkeuren en budget, zonder dat je zelf alle tarieven hoeft op te zoeken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Genemuiden

In het schilderachtige Genemuiden bevinden zich momenteel maar liefst koopwoningen. Echter, slechts een fractie hiervan is op dit moment beschikbaar voor aankoop. Dit unieke marktklimaat schept kansen: je eigen woning zal hierdoor ongetwijfeld de aandacht van potentiële kopers trekken.

Ben je van plan jouw huis in Genemuiden te verkopen?

Als je in Genemuiden woont en overweegt om je huis te verkopen, kun je voor een aantal uitdagingen komen te staan. Dit kan variëren van het vaststellen van een realistische vraagprijs tot het vinden van een betrouwbare makelaar die ervaring heeft in jouw regio. Daarnaast kan ook het aanvragen van een energielabel of het maken van aantrekkelijke verkoopfoto’s een flinke klus zijn.

Gelukkig hoef je dit proces niet helemaal alleen te doorlopen. Een beetje voorbereiding kan al een groot verschil maken. Neem bijvoorbeeld de tijd om je huis verkoopklaar te maken en om een goed vergelijkend marktonderzoek te doen. Maar misschien wel het meest waardevolle is een gedetailleerd stappenplan dat je kunt volgen, gericht op jouw situatie in Genemuiden. Hiermee heb je een praktisch overzicht bij de hand voor het verkopen van jouw woning en kun je problemen vermijden die anderen al tegenkwamen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarkt is vergelijkbaar met een levend organisme, constant in verandering, voortdurend aan het groeien en evolueren. Dit is zeker het geval in Genemuiden, waar de marktdata nooit stilstaat. Hier, op de plek waar je nu bent, zorgen we ervoor dat je toegang hebt tot de meest recente en relevante informatie. Onze huidige statistieken over de woningmarkt in Genemuiden spelen een cruciale rol bij het maken van een goed geïnformeerde beslissing over het verkopen van je huis. Hoe? Nou, door je een gedetailleerd beeld te geven van de lokale woningmarkt, kun je inschatten welke prijs realistisch is, welk huis kan concurreren met die van jou en hoe lang je kunt verwachten voordat je woning verkocht wordt. Je bent dankzij actuele, lokale marktinformatie beter voorbereid op het verkoopproces.

Wat HuisVerkopen.nl nog meer biedt

Maar we gaan verder dan alleen marktdata – HuisVerkopen.nl is een volledig uitgeruste, gebruiksvriendelijke tool die je van A tot Z ondersteunt bij de verkoop van je huis. Neem nu bijvoorbeeld de kosten die komen kijken bij de verkoop van een huis. Wij geven je heldere informatie over de bijkomende kosten en hoe je hier efficiënt mee omgaat. Zoek je naar de beste makelaar voor jouw unieke situatie? Onze functie om makelaars te vergelijken heeft al vele woningeigenaren op weg geholpen. En laten we de gratis waardebepaling die je kunt aanvragen bij een ervaren, lokale makelaar niet vergeten. Met kennis over de huidige waarde van je huis, kun je betere keuzes maken. Voor snelle tips over het verkopen van je huis, kijk dan eens op onze pagina met verkooptips. HuisVerkopen.nl is jouw bondgenoot in het verkoopproces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen