Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kampen

Ben je van plan om je huis in Kampen te verkopen? Maak je dan geen zorgen! De woningmarkt in Kampen zit, tot mei 2024, in de lift met gestaag stijgende woningprijzen en een groot aantal transacties. Blijf op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen hier bij ons. Succes met de verkoop!

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kampen

De gemiddelde verkoopprijs in Kampen is in de laatste 3 maanden € 348.889 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 357.030 euro. Deze cijfers zijn onthullend voor de stand van de huidige woningmarkt. Een hogere verkoopprijs kan betekenen dat de vraag hoger is dan het aanbod, terwijl een lagere vraagprijs juist duidt op een overschot aan woningen. Om een nog helderder beeld te krijgen, bekijk de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Kampen

Afgelopen 3 maanden

€ 213.000
€ 310.000
€ 407.000

Overweeg je een woning in Kampen te kopen of te verkopen? Dan is het van belang om de verkoopwaarde per vierkante meter in beeld te brengen. Met het vergelijk van gemiddelde verkoopprijzen in de omgeving, krijg je een beter begrip van de huizenmarkt. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Kampen € 3.370, maar laten we eens kijken naar de verkooptrends in de afgelopen drie maanden:

Huizenprijzen in Kampen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Kampen laatste 12 maanden

De afgelopen 12 maanden zijn de woningprijzen in Kampen volop in beweging geweest. Observerend naar gegevens van de laatste maand, was de gemiddelde verkoopprijs € 348.889 euro. De trends van de woningprijzen in Kampen worden hieronder weergegeven in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Kampen waard?

Beslissingen over de verkoop van je woning in Kampen hangen veelal af van de potentiële opbrengst op de huidige woningmarkt. Het is dus van groot belang om een correcte inschatting van de waarde van je woning te hebben voordat je een beslissing maakt.

Overweeg je om je woning te verkopen? Smart move, maar eerst! Een gratis waardebepaling door een of meerdere makelaars kan heel verhelderend zijn. Reden? Het geeft je een realistisch beeld van hoeveel je woning op dit moment waard is op de markt.

Bij een gratis waardebepaling, komt een makelaar je woning bekijken en neemt deze de kenmerken van je woning en de locale marktomstandigheden in acht om vervolgens een geschatte waarde te bepalen. Het is zeker verstandig om niet bij één makelaar te stoppen, aangezien de ingeschatte waarde per makelaar kan variëren. Zo kun je bij het aanvragen van de waardebepaling aangeven dat je deze door meerdere makelaars wilt laten bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De vastgoedmarktfunctioneert per locatie anders. Bijvoorbeeld, Kampen vertoont een ander patroon in huizenprijzen dan haar omliggende gemeenten. Zo variëren de gemiddelde verkoopprijzen per woning en per vierkante meter tussen Kampen en vergelijkbare steden.

Door de prijzen van onroerend goed te vergelijken, krijgen we inzicht in de actuele trends op de huizenmarkt. Dus ook al bekijken we specifiek de woningmarkt van Kampen, het is waardevol om ook een blik te werpen op de prijzen in de omliggende regio's.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Kampen

Wil je jouw huis in Kampen verkopen en vraag je jezelf af: "Welke makelaar is de beste keuze?" Het antwoord hangt af van jouw persoonlijke situatie en de specifieke kenmerken van je woning. Makelaars in Kampen kunnen namelijk op diverse manieren variëren, bijvoorbeeld in hun specialisme, marketingstrategieën en communicatiestijl.

De juiste keuze voor een makelaar kan een groot verschil maken in de verkoopervaring en het uiteindelijke resultaat. Een deskundige verkoopmakelaar kan bijvoorbeeld zorgen voor een realistische prijsstelling, hoogwaardige presentatie van je huis en efficiënte onderhandelingen. Om de best passende makelaar te vinden, is het raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken. Op deze manier vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie aansluit.

Vergelijk makelaars in Kampen Of lees meer over makelaars in Kampen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kampen

Let op: courtages kunnen flink variëren. In Kampen hanteren makelaars gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs van je woning. Dat betekent dat je een aardig bedrag aan courtage kwijt kunt zijn, zeker met de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Kampen van € 348.889 euro.

Voordat je een beslissing maakt over de verkoopprijs van je huis, is het raadzaam om eerst de tarieven van diverse makelaars op te vragen. Je krijgt dan een goed beeld van wat verschillende makelaars aan courtage rekenen, wat je helpt om een goede keuze te maken. Let daarbij niet alleen op de kosten, maar ook op ervaring, de verkoopstrategie en services die de makelaars aanbieden.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kampen

Hoewel een deel van de huizen in Kampen ter beschikking wordt gesteld voor sociale huur, is het overgrote deel van de woningen in Kampen daadwerkelijk koopwoning. Dit houdt in dat de balans in woningen overhelt naar particuliere woningeigendom. In feite is het totale aantal koopwoningen in Kampen 9827.

Aantal verkochte woningen in Kampen

In de afgelopen 12 maanden hebben aardig wat huiseigenaren in Kampen besloten hun woning te koop te zetten. Deze aanmeldingen hebben geleid tot een bepaald aantal transacties. Om een helder inzicht te geven in het aantal aanmeldingen versus het aantal verkochte huizen in Kampen, presenteren we hierbij de volgende grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Kampen te verkopen?

Als je besluit om je woning in Kampen te verkopen, zijn er heel wat zaken waarmee je rekening moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om een inschatting te maken van de waarde van je woning. Daarvoor zou je een waardebepaling door een makelaar kunnen aanvragen. Tevens is het slim om jouw energielabel te controleren en indien nodig een energielabel aan te vragen. Daarnaast wil je jouw woning natuurlijk voor de hoogste prijs verkopen, hiervoor kunnen tips voor de verkoop van je huis uitkomst bieden.

Het proces van het verkopen van jouw huis kan complex en tijdrovend zijn. Het overzicht kwijtraken is daarom een risico. Om dit te voorkomen, kan een geordend stappenplan zeer bruikbaar zijn. Ben je benieuwd hoe zo'n stappenplan eruit ziet? Bekijk hier een handig stappenplan voor de verkoop van je huis. Door systematisch te werk te gaan, zorg je ervoor dat je niets belangrijks vergeet. Je kan ook makkelijk bijhouden wat je al gedaan hebt en wat er nog op jouw to-do lijst staat.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen - jouw onafhankelijke helper bij de verkoop van een woning. Als je van plan bent om je huis in Kampen te verkopen, kan het handig zijn om eerst een kijkje te nemen bij de woningcijfers die we hier voor jouw gemak hebben verzameld. Alles op deze pagina is zorgvuldig samengesteld en up-to-date om je een duidelijk overzicht te geven van de actuele huizenprijzen in jouw gebied. Deze informatie helpt jou bij het bepalen van het beste tijdstip om je woning te verkopen.

Handige tools voor een soepele verkoop

Op Huis Verkopen nemen we het zware regelwerk uit je handen om het proces van het verkopen van je woning zo gemakkelijk mogelijk te maken. Bij ons vind je een handige stappenplan waarin elk benodigdheden voor de verkoop van jouw woning worden uitgelicht. Daarnaast kan je via ons platform met gemak een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars in Kampen vergelijken, zodat je verzekerd bent van de beste deals en ervaringen. Dankzij Huis Verkopen kan je met gemak en vertrouwen de verkoop van je woning regelen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen