Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Kampen

Op zoek naar een goede makelaar in Kampen om je huis te verkopen? De juiste keuze kan je veel tijd, stress en geld besparen. Blijf lezen voor nuttige aanbevelingen die je zullen helpen bij het selecteren van een uiterst competent en betrouwbaar makelaar.

Over makelaars in Kampen

Vergeet niet dat makelaars in Kampen op allerlei manieren kunnen verschillen. Van hun werkwijze tot hun kosten en van hun verkoopresultaten tot hun branchespecialisatie, elke makelaar heeft zo zijn eigen kenmerken. Mogelijk biedt de ene makelaar meer begeleiding gedurende het verkoopproces, terwijl de andere uitblinkt in uitgebreide marketingmogelijkheden. Het vergelijken van deze makelaars via een handige website bespaart je niet alleen tijd, maar ook geld. Want zeker in een stad als Kampen, waar de huizenmarkt zeer dynamisch is, kan een goede makelaar echt het verschil maken.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar veel verschillende dingen: wat kosten de beste makelaars in Kampen? Hoe goed zijn ze in onderhandelen? En hoeveel kun je besparen door verschillende makelaars te vergelijken? En last but not least, welke diensten bieden deze makelaars allemaal aan? Op al deze vragen wil je antwoord hebben voordat je de juiste beslissing maakt. De actuele cijfers over de beste makelaars in Kampen vind je hieronder:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.033
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.091
Besparing (gem.)
€ 1.295

Actueel

 • Wanneer je voor het verkopen van je huis een makelaar inschakelt, houd dan rekening met een gemiddelde courtage van 1,09%. Bekijk voor meer informatie over huis verkopen in Kampen.
 • De huidige huizenmarkt kenmerkt zich door gemiddelde verkoopprijzen van € 370.008 en een gemiddelde prijs per m2 van € 3.374. Daarnaast zijn de huizenprijzen constant in beweging.
 • De moderne huizenverkoper doet er verstandig aan verder te kijken dan de eerste de beste makelaar. De tarieven kunnen namelijk flink verschillen, en de gemiddelde makelaarskosten liggen momenteel rond de € 4.033. Het loont dus om tarieven te vergelijken en zo tot de beste keuze voor jouw huis in Kampen te komen.

Uitgelichte makelaars in Kampen

In Kampen vind je een divers aanbod aan makelaars die je kunnen bijstaan bij het verkopen van je woning. Het is echter niet slim om zomaar de eerste de beste keuze te maken zonder enige research. Een verstandige keus maak je door de makelaars in Kampen objectief te vergelijken op basis van drie belangrijke aspecten: ervaring, vraagprijs en eerdere verkoopresultaten.

Logo Alpina (voorheen Sinke Kampen)

Alpina (voorheen Sinke Kampen)

Alpina (voorheen Sinke Kampen) is een landelijk opererende makelaar met ervaren NVM makelaars die je begeleiden bij elke stap van jouw aan- of verkoopproces. Ze bieden bovendien diverse diensten, waaronder makelaardij, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Alpina luistert naar je wensen, denkt mee en zet zich in om jouw woondromen te realiseren. De makelaar heeft daarnaast gratis waardebepaling en vestigingen verspreid over heel Nederland, wat ze overal ondersteunend maakt.
Logo Alex woon- & bedrijfsmakelaars

Alex woon- & bedrijfsmakelaars

Alex woon- & bedrijfsmakelaars is een resultaatgericht makelaarskantoor in Kampen en Zwolle, opgericht in 2012. Ze hebben een frisse, persoonlijke en betrokken aanpak, met oog voor de technologische mogelijkheden in de woningmarkt. Hun service omvat verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Met hun helder en transparant tarief, en hun professionele advies, streven ze naar de beste prijs en het beste resultaat. Het team bestaat uit zeven gedreven medewerkers die lid zijn van de NVM.
Logo JIP makelaars Kampen

JIP makelaars Kampen

Bij JIP makelaars Kampen vind je de perfecte combinatie van jonge energie, innovatieve aanpak en persoonlijke service. Met een grondige kennis van Kampen en omstreken helpen ze je vlot bij de (ver)koop van je huis. Of je nu een monumentaal pand bezit of juist een recreatiewoning wilt aankopen, JIP is nauw betrokken bij jouw wensen. Ze bieden naast verkoop en aankoop ook verhuur en taxaties aan, altijd NVM-gecertificeerd.
Logo Meuleman Makelaardij & Taxatiebureau o.z.

Meuleman Makelaardij & Taxatiebureau oz

Meuleman Makelaardij & Taxatiebureau o.z. is een kleinschalig maar fullservice kantoor, met focus op Kampen en omgeving. Ze onderscheiden zich door hun vrouwelijke touch en bieden je persoonlijke begeleiding bij alle aspecten van het verkoop-, aankoop-, verhuur- en taxatieproces. Hun bevlogen team en groot netwerk zorgen voor effectieve resultaten. Bovendien zijn ze lid van de NVM en beschikken ze over VastgoedCert, NWWI en NRVT certificaten.
Logo Renes Makelaardij

Renes Makelaardij

Renes Makelaardij, gelegen op de Burgwal in Kampen, biedt een persoonlijke aanpak tijdens cruciale momenten in je leven, bijvoorbeeld bij het verkopen, kopen en taxeren van een woning. Dit NVM-kantoor met 3 medewerkers en VastgoedCert, NWWI, en NRVT-certificeringen, combineert deskundig advies met moderne presentatie en een uitgebreid netwerk om je het beste resultaat te bieden. Ze staan bekend om hun efficiënte, no-nonsense werkwijze en uitstekende communicatie.
Logo Van Dijk Makelaardij

Van Dijk Makelaardij

Bij Van Dijk Makelaardij staat persoonlijke benadering en clichévrij vakmanschap centraal. Bekend als 'de fietsende makelaar' is dit kantoor gespecialiseerd in taxaties en biedt het begeleiding bij het kopen en verkopen van woningen. Deze eenmanszaak zorgt ervoor dat je één aanspreekpunt hebt, voor heldere communicatie. Duurzame relaties en maximale resultaten voor elke klant staan hoog in het vaandel. Ook in het Engels kun je terecht bij deze NVM-gecertificeerde makelaar.

Mevrouw Vastgoed Makelaardij

Mevrouw Vastgoed Makelaardij is een betrouwbare keuze voor jouw vastgoedbehoeften. Als lid van de branchevereniging Vastgoedpro, biedt het kantoor jou betrouwbare diensten en expertise op het gebied van aankoop, verkoop en verhuur. Met 53 recent verkochte panden, bewijzen ze hun efficiëntie in de markt. Wil je een succesvolle transactie garanderen, dan is Mevrouw Vastgoed Makelaardij de makelaar voor jou.

Let op: In en rondom Kampen zijn talloze verkoopmakelaars actief. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar niet in bovenstaande lijst staat. Om zeker te zijn van de beste keuze is het aan te raden om te vergelijken. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Kampen mee in onze vergelijking.

Vergelijk makelaars in Kampen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Kampen?

Een makelaar in Kampen rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,09% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 370.008 in Kampen komt dit neer op € 4.033 aan makelaarskosten (update april 2024).

De kosten van een makelaar in Kampen worden gebaseerd op de waarde van je woning. Dit komt omdat de hoeveelheid werk die een makelaar moet verzetten - en daarmee de hoogte van de kosten - vaak samenhangt met de verkoopprijs van een huis. Het is daarom verstandig om tarieven op te vragen bij verschillende makelaars.

Let op: de courtages van makelaars in Kampen verschillen gemiddeld 0,70%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.295 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Kampen. De moeite van het vergelijken van makelaars is dus zeer belonend en zorgt in ieder geval voor besparing.

Kosten van makelaars in Kampen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.800
€ 4.100
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Kampen

Zoals de meeste makelaars in Kampen, rekenen ook wij opstartkosten voor de diensten die we leveren. Dit zijn kosten die we maken voordat het eigenlijke verkoopproces van jouw huis begint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kosten voor het maken van professionele foto's van jouw woning, het opstellen van een aantrekkelijke advertentietekst en de promotie van jouw woning op diverse online kanalen.

Elke makelaar hanteert zijn eigen tarieven voor deze opstartkosten en de kosten kunnen dan ook sterk variëren. Het is daarom belangrijk dat je hier goed naar informeert voordat je een keuze maakt voor een makelaar. Op onze website kun je gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven van verschillende makelaars in Kampen opvragen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en kun je een weloverwogen keuze maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Kampen

Als je jouw woning te koop hebt gezet in Kampen en je besluit om deze voortijdig uit de verkoop te halen, is de kans groot dat de meeste makelaars je intrekkingskosten in rekening brengen. Deze kosten zijn een compensatie voor de tijd en het werk dat de makelaar in jouw woning heeft geïnvesteerd. Het is hun manier om de kosten te dekken die gemaakt zijn om jouw woning verkoopklaar te maken en op de markt te brengen.

Intrekkingskosten kunnen bijvoorbeeld van toepassing zijn als je vanwege een onverwachte levensgebeurtenis besluit je woning niet meer te verkopen. Of misschien was je je niet bewust van het feit dat je financiële situatie niet toeliet om naar een nieuw huis te verhuizen. Er kunnen allerlei redenen zijn om je huis van de markt te halen, maar wees ervan bewust dat dit vaak financiële gevolgen met zich meebrengt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Kampen met een vast tarief

In Kampen zijn er makelaars die met een vast tarief werken. Een vast tarief betekent dat je vooraf weet wat de gehele verkoop van jouw huis gaat kosten. Meestal zit hierin het taxatierapport, de fotografie, bezichtigingen, onderhandelingen en de daadwerkelijke koopovereenkomst inbegrepen. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren ligt rond de € 3.250 (update: april 2024)

Hoewel een vast tarief duidelijkheid biedt, brengt het bepaalde risico's met zich mee. Stel je voor, je huis verkoopt snel en met weinig inspanning van de makelaar. In dat geval heb je wat veel betaald voor de relatief eenvoudige diensten die de makelaar heeft geleverd. Anderzijds kan een complexere verkoop meer tijd en inzet vergen dan een vast tarief dekt, wat voor de makelaar ongunstig is.

Tip: Het is altijd een goed idee om verschillende makelaars te vergelijken. Door dit te doen, zie je duidelijk wat de verschillende tarieven en soorten tarieven voor jou als woningverkoper betekenen. Je krijgt inzicht in welk kostenplaatje bij welke diensten hoort, zodat je een bewuste keuze kunt maken bij de verkoop van je huis.

4 feitjes over makelaars in Kampen

 • Woningen in Kampen die zonder tussenkomst van een makelaar worden verkocht, brengen aantoonbaar minder op. Dit verschil kan oplopen tot zo'n €23.000.
 • Wanneer het op verkoopsnelheid aankomt, zijn er duidelijke verschillen tussen makelaars in Kampen. Echter, gemiddeld genomen staat een woning hier 40 dagen te koop.
 • Veel woningverkopers in Kampen benadrukken het belang van bewezen ervaring in de lokale markt wanneer zij makelaars vergelijken. Zij hebben vaak een voorkeur voor makelaars met een goede track record in de stad.
 • Opstartkosten en annuleringsvoorwaarden variëren sterk tussen makelaars in Kampen. Daarom loont het om goed op de hoogte te zijn wanneer je tarieven opvraagt.

Wat levert de beste makelaar in Kampen op?

Er zijn enkele verkoopmakelaars in Kampen die in positieve zin opvallen. Deze makelaars onderscheiden zich door hogere verkoopprijzen en meer snelheid bij de totstandkoming van de verkoop.

Dit is hoe je de beste makelaars in Kampen herkent:

 • Gebaseerd op onze data, verkopen de top makelaars in Kampen woningen gemiddeld voor een bedrag dat € 10.797 hoger ligt dan de oorspronkelijke verwachte verkoopprijs.

 • Uit onze statistieken blijkt tevens dat diezelfde toonaangevende makelaars in Kampen, huizen gemiddeld 16 dagen sneller weten te verkopen dan de andere makelaars binnen deze stad.

De beste makelaar in Kampen vinden

In Kampen zijn tal van makelaars actief die allemaal jouw woning op hun eigen manier op waarde zullen schatten. Niet alleen verschillen ze in hun inschatting, ook de tarieven die ze hanteren lopen uiteen.

Daarom kan het echt lonen om makelaars in Kampen te vergelijken. Door te kijken naar hun verkoopstrategieën, inschattingen en prijzen, kun je een goed overzicht krijgen van de mogelijkheden, en de beste match voor jou kiezen.

Waar moet je op letten bij makelaars in Kampen?

Bij het kiezen van een makelaar in Kampen voor de verkoop van jouw huis, zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet houden:

Vakmanschap en ervaring

Check of de makelaar voldoende ervaring in huis heeft en of hij specifieke kennis heeft van de huizenmarkt in Kampen.

Sociale vaardigheden

Kijk ook naar de sociale vaardigheden van de makelaar. Kan hij zich goed inleven in jouw situatie en past zijn communicatiestijl bij jou?

Online aanwezigheid

Een makelaar met een sterke online aanwezigheid bereikt een groter publiek en kan jouw huis sneller verkopen.

Vergelijk makelaarstarieven

Door tarieven van makelaars te vergelijken, kun je aanzienlijk veel besparen. Gemiddeld bedraagt de besparing € 1.295.

Betrouwbaarheid

Kies altijd voor een betrouwbare makelaar met positieve recensies en klantbeoordelingen.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De keuze voor een NVM-makelaar in Kampen kan je als woningverkoper heel wat voordelen opleveren. NVM-makelaars hebben toegang tot een groot en divers aanbod van potentiële kopers. Ze zijn bekend met de lokale markt en kunnen je nauwgezet begeleiden in het verkoopproces.

Daarnaast zijn er ook andere makelaarsverenigingen zoals VBO en VastgoedPRO. Deze bieden eveneens professionele diensten aan. Het is belangrijk om te kijken naar de reputatie van de makelaar en zijn ervaring. De makelaar die je kiest, speelt immers een grote rol in de succesvolle verkoop van jouw hous.

Wat doet een makelaar in Kampen?

Een makelaar in Kampen is gespecialiseerd in de lokale woningmarkt en kan je begeleiden bij het verkopen van je huis. Met hun grondige kennis van de markt, kunnen ze je helpen een realistische verkoopprijs vast te stellen.

Het raadplegen van een makelaar biedt niet alleen kennis en ervaring, maar ook rust en zekerheid. Het verkopen van je huis kan stressvol zijn - een makelaar is er om dat proces voor jou te beheersen.

 • Ze bepalen een marktconforme prijs voor jouw huis
 • Zij maken professionele foto's en beschrijvingen voor de advertentie
 • Ze organiseren en leiden bezichtigingen van je huis
 • Zij onderhandelen in jouw naam met potentiële kopers
 • Ze regelen alle formele en juridische aspecten van de verkoop

Waarom een makelaar in Kampen inschakelen?

Bij de voorbereiding van de verkoop van je woning in Kampen is het kiezen van een geschikte makelaar een absoluut significant aspect. De juiste makelaar brengt veel voordelen met zich mee die het verkoopproces vloeiender en minder stressvol kunnen maken. Aangezien dit proces complex kan zijn, is het handig iemand te hebben die dit volledig begrijpt en die je door het stappenplan kan leiden.

Marktkennis en waardebepaling

Een makelaar heeft gedegen marktkennis en is op de hoogte van de laatste trends in de huizenmarkt van Kampen. Dit stelt je in staat om de woningwaarde realistisch te bepalen en om de beste verkoopprijs te stellen.

Netwerk en advertentie

Een grote troef van makelaars is hun omvangrijk netwerk. Ze hebben toegang tot potentiële kopers die je zelf misschien niet zou bereiken. Bovendien zijn ze ervaren in het creëren van effectieve advertenties voor je woning, waardoor deze sneller verkocht kan worden.

Administratieve taken

Het verkopen van een huis brengt veel administratieve taken met zich mee. Een makelaar neemt deze taken uit handen waardoor je tijd bespaart. Ze zorgen voor contracten, vergunningen en andere juridische aspecten.

Bezichtigingen en onderhandelingen

Makelaars begeleiden en coördineren bezichtigingen voor je woning en fungeren als een buffer tussen jou en potentiële kopers. Ze nemen ook de onderhandelingen voor hun rekening, zodat je de beste deal kunt krijgen voor je woning.

Informatie over Kampen

Kampen, gelegen in de provincie Overijssel, staat bekend om haar rijke historie. Met haar middeleeuwse stadscentrum herbergt Kampen vele monumenten en een unieke architectuur.

De stad is ooit ontstaan als handelspost en heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een bloeiende Hanzestad. De rivier de IJssel heeft hierin een significante rol gespeeld.

Kampen telt tegenwoordig zo’n 53.000 inwoners en heeft diverse uitstekende voorzieningen. Van scholen en sportclubs tot winkelcentra en horecagelegenheden; je hebt het allemaal binnen handbereik.

Weetje: De prijs van huizen in Kampen is in recente jaren flink gestegen. Hoewel er variaties in prijsstijgingen zijn, toont de algemene trend een opwaartse beweging. Voor meer details over de actuele huizenprijzen in Kampen kun je hier terecht.

Makelaars in Kampen vergelijken

Op zoek naar de beste makelaar voor jouw woning in Kampen? Bij Huis Verkopen ontdek je eenvoudig welke makelaar de hoogste verkoopopbrengst realiseert binnen jouw wensen en voorkeuren.

 • Vergelijk makelaars op prestaties
 • Bespaar op jouw makelaarskosten
 • Vind de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ontvang gratis en vrijblijvend verkoopadvies

Vergelijken is belangrijk, omdat iedere makelaar de waarde van jouw woning anders kan inschatten. Door makelaars te vergelijken, krijg je een beter beeld van de mogelijke verkoopprijs van jouw huis. Daarnaast geeft het jou de mogelijkheid om een makelaar te vinden die past bij jouw specifieke situatie en wensen.

Vergelijk makelaars in Kampen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Kampen

Vergelijk verschillende makelaars op belangrijke factoren zoals courtage, verkoopsnelheid en klantbeoordelingen. Op deze pagina kan je makelaars in Kampen vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Kampen zijn € 515. Dit is inclusief onder meer foto's, advertenties en de plattegrond.

Het gemiddelde courtage van een makelaar in Kampen is 1,09%. Deze kosten zijn afhankelijk van de diensten die de makelaar biedt.

Door makelaars te vergelijken, kun je gemiddeld ongeveer € 1.295 besparen. Je kunt makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars via hier.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Kampen is 40 dagen. Dit hangt echter sterk af van factoren zoals locatie en vraagprijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen