Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Hasselt

Ben je van plan je huis te verkopen in Hasselt? Het begrijpen van de huidige stand van zaken binnen de woningmarkt kan hierbij een groot verschil maken. Binnen deze pagina vind je diverse nuttige statistieken en vastgoedcijfers over Hasselt, zoals gemiddelde woningprijzen, aantal transacties en verkoopprijzen. We updaten deze informatie voortdurend, zodat je steeds de meest recente inzichten hebt voor juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Hasselt

De gemiddelde verkoopprijs in Hasselt is in de laatste 3 maanden € 430.255 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 380.868 euro. Hieruit blijkt dat de huizenmarkt in Hasselt parallellen vertoont met die van de rest van Nederland. Onze site houdt deze informatie continu actueel, om zo het meest betrouwbare overzicht te bieden. Bekijk nu de grafiek hieronder voor meer inzicht in deze prijzen:

Huizenprijzen in Hasselt

Afgelopen 3 maanden

€ 149.000
€ 315.000
€ 480.000

Kijkend naar de woningmarkt in Hasselt, valt het op dat de waarde per m2 een inzicht biedt dat anders verborgen zou blijven bij het bekijken van alleen de totale prijs. Dus, hoe zit dit dan precies in Hasselt? Het blijkt dat de huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Hasselt € 3.586 bedraagt. Om een completer beeld hiervan te krijgen, zie hieronder de recente trend in verkoop- en vraagprijzen per m2 in Hasselt:

Huizenprijzen in Hasselt per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 3.000
€ 3.700

Prijsontwikkeling Hasselt laatste 12 maanden

Het vastgoedlandschap in Hasselt heeft de afgelopen 12 maanden niet stilgestaan. De wisselingen in woningprijzen zijn duidelijk waar te nemen, zonder uitspraken te doen over de specifieke richting van deze bewegingen.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Hasselt was afgelopen maand € 430.255 euro. Hoe deze prijs zich over de afgelopen 12 maanden heeft ontwikkeld, is terug te zien in de onderstaande vastgoedcijfers:

Wat is mijn woning in Hasselt waard?

De woningwaarde in Hasselt is een fluctuerende factor die doorlopend verandert, voornamelijk door variërende marktcondities zoals vraag en aanbod, maar ook door bijvoorbeeld renovaties of de staat van onderhoud van jouw huis.

Het krijgen van een helder inzicht in de actuele waarde van je woning kan onzekerheden wegnemen. Daarom kan een gratis waardebepaling door een makelaar uitkomst bieden. Een waardebepaling aanvragen op de marktplaats van jouw woning kan je helpen bij het nemen van de juiste beslissingen.

Een gratis waardebepaling aan huis is in de regel een efficiënte procedure die ongeveer 30 minuten in beslag neemt. Het verschaft je direct inzicht zonder er veel tijd aan te hoeven besteden, waardoor je snel verder kunt met jouw plannen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Ga je vooruit in de wondere wereld van de woningmarkt? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de plaatselijke verschillen. Zo is de ontwikkeling van de huizenprijzen in Hasselt niet dezelfde als in een stad enkele kilometers verderop.

Het grondig bestuderen van de woningmarktcijfers in andere gemeenten naast Hasselt biedt je een tastbaar beeld van de huidige marktsituatie. Deze informatie helpt je dus om een doordachte beslissing te nemen en zo je doelen te bereiken.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Hasselt

Bij Huis Verkopen volgen we de prestaties van makelaars in Hasselt op de voet. We analyseren wie de snelste verkoop realiseert, en wie gemiddeld hogere verkoopprijzen behaalt. Ook houden we bij hoeveel woningen elke makelaar verkoopt en hoelang dit proces duurt. Op basis van deze cijfers, kun je eenvoudig de makelaars in Hasselt vergelijken en zal het vinden van een geschikte makelaar je gemakkelijk afgaan.

Het kiezen van een geschikte makelaar kan een groot verschil maken. Immers, een makelaar met overzicht in de lokale markt kan een hogere verkoopprijs voor je woning realiseren. Ook hebben ze vaak een breder netwerk waardoor de verkoop van je woning sneller verloopt. Neem daarom de time om een makelaar te kiezen die past bij jouw behoeften en verkoopdoelen.

Vergelijk makelaars in Hasselt Of lees meer over makelaars in Hasselt

Gemiddelde tarieven van makelaars in Hasselt

Heb je ooit stilgestaan bij courtages wanneer je denkt aan het verkopen van jouw huis? In Hasselt bedraagt het gemiddelde makelaarstarief 1,13%. Dit tarief is een belangrijke factor om in gedachten te houden, maar verwacht niet dat alle makelaars dezelfde diensten aanbieden voor deze prijs.

Verschillende makelaars bieden namelijk diverse pakketten aan, variërend van eenvoudige plaatsing op vastgoed websites tot volledige ondersteuning bij onderhandelingen en papierwerk. Denk daarom niet alleen aan de kosten, maar ook aan de kwaliteit van de dienstverlening en je persoonlijke behoeften. Bekijk bijvoorbeeld het overzicht van alle kosten om een goed beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Hasselt

In Hasselt zijn er 2343 koopwoningen. Iedere woning in Hasselt kan verschillende bestemmingen hebben, zoals een gezinswoning, een studentenhuis of een woning voor senioren. Als je overweegt om jouw woning te verkopen, is het belangrijk om na te denken over deze mogelijke bestemmingen, omdat ze een invloed kunnen hebben op de waarde en aantrekkelijkheid van je huis op de vastgoedmarkt.

Aantal verkochte woningen in Hasselt

In de afgelopen 12 maanden is er een bepaald aantal woningen in Hasselt aangemeld en verkocht. Dit betekent dat er een hoop activiteit was op de huizenmarkt van deze regio. De exacte aantallen vind je in de onderstaande grafiek55:

Ben je van plan jouw huis in Hasselt te verkopen?

Bij het verkopen van je woning in Hasselt komt er heel wat kijken. Je dient bijvoorbeeld een correct energielabel voor je huis aan te vragen, zodat je potential buyers kunt informeren over de energiezuinigheid van je woning. Voor een juiste waardebepaling van je huis kun je een expert inschakelen, zo wordt het gemakkelijker om een eerlijke vraagprijs op te stellen. Daarnaast zijn er ook zaken zoals het opstellen van een aantrekkelijke verkoopadvertentie, een goede makelaar vinden en het inzicht krijgen in de kosten van de verkoop van je huis.

Voor een soepele verkoop van je huis in Hasselt kan een orde van zaken uiterst nuttig zijn. Een stap-voor-stap handleiding, zoals ons handige stappenplan, kan je helpen om de vele aspecten van het verkoopproces van je huis te overzien en te regelen. Het helpt je om niet te vergeten iets cruciaals regelen en om je verkoop gestructureerd en gestroomlijnd te maken. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van onze tool om makelaars te vergelijken en de beste keuze voor jouw huisverkoop te maken.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Op Huis Verkopen stellen we met grote zorgvuldigheid de meest actuele woningcijfers samen, om jou te voorzien van de meest relevante informatie over de vastgoedmarkt in Hasselt. We updaten onze gegevens voortdurend, zodat je altijd inzicht hebt in de meest recente trends en ontwikkelingen. Omdat we begrijpen dat het vinden van het juiste verkoopmoment cruciaal is voor succes, raden we je aan om regelmatig terug te komen voor de laatste cijfers en updates.

Hoe Huis Verkopen je helpt

Of je nu al tot verkoop hebt besloten of nog twijfelt, Huis Verkopen is er om je te helpen. Onze website biedt handige tools zoals een gratis waardebepaling en een functie om makelaars in Hasselt te vergelijken, waardoor het vinden van de beste keuze een stuk eenvoudiger wordt. Je kunt ook makelaarstarieven opvragen om zo te besparen op de makelaarskosten. Ons stappenplan, dat jou begeleidt bij elke belangrijke beslissing rond de verkoop van je woning, zorgt ervoor dat je niets belangrijks vergeet. Daarnaast helpt een scala aan additionele diensten - van het regelen van een energielabel tot het vinden van een verhuizer - om het proces zo soepel mogelijk te maken.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen