Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Hasselt

Als je jouw huis in Hasselt wilt verkopen, is het kiezen van een geschikte verkoopmakelaar een belangrijke stap. Er is namelijk een flinke variatie in de kwaliteit van makelaars in deze stad. Het loont daarom om grondig te vergelijken, zodat je een deskundige en betrouwbare makelaar vindt die jouw belangen optimaal behartigt.

Over makelaars in Hasselt

Makelaars in Hasselt verschillen sterk van elkaar. Dit verschil is zichtbaar in meerdere opzichten, zoals hun werkwijze, expertise, populariteit en beoordelingen. Een makelaar bijvoorbeeld, kan zeer deskundig zijn in het verkopen van bepaalde soorten woningen, terwijl een andere makelaar juist weer uitblinkt in marketing en het sluiten van een goede deal. Door makelaars te vergelijken kan je een makelaar kiezen die niet alleen voldoet aan jouw noden en voorkeuren, maar bovendien het hoogste rendement biedt.

Vraag je je af hoe je een goede makelaar kunt herkennen? Ben je benieuwd naar de prijzen en tarieven van verschillende makelaars in Hasselt? Wil je weten wat je kunt verwachten na jouw keuze voor een makelaar? Hier vind je alle nodige informatie om een makelaar te vinden die uitblinkt in Hasselt en die bijdraagt aan een succesvolle verkoop van jouw woning.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.589
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.870
Besparing (gem.)
€ 1.080

Actueel

 • Wat je moet weten is dat de gemiddelde courtage van makelaars in Hasselt op dit moment 1,13% bedraagt. Aangezien de courtagetarieven voortdurend veranderen, is het raadzaam om steeds op de hoogte te blijven.
 • Als je betrokken bent bij de woningmarkt, zal je merken dat de momentane gemiddelde verkoopprijs in Hasselt € 317.592 bedraagt. Een kijkje op de woningprijzen voor Hasselt laat zien dat de prijs per m² op dit moment € 2.877 bedraagt.
 • Het is belangrijk te beseffen dat de tarieven van makelaars in Hasselt continu in beweging zijn. Vergelijken kan daarom voordelig uitpakken; gemiddeld levert het vergelijken van makelaarstarieven op dit moment een besparing op van € 1.080.

Uitgelichte makelaars in Hasselt

Als potentiële woningverkoper in Hasselt heb je het voordeel van een divers aanbod aan makelaars om jouw verkoopproces te begeleiden. We presenteren je een overzicht van diverse verkoopmakelaars in deze stad, elk vergezeld van een gedetailleerde beschrijving van hun diensten en achtergrond. Het kan nuttig zijn om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, aangezien dit je inzicht kan geven in hun unieke eigenschappen, zoals hun specifieke werkwijzen, ervaringen en de soorten woningen waarmee ze gewoonlijk werken.

Bert Leistra ERA Makelaardij og

Bij Bert Leistra ERA Makelaardij o.g. ben je aan het juiste adres voor diensten als verkoop, verhuur, aankoop en taxaties. Het team van vijf professionals bezit veelzijdige specialismen, van woningstyling tot monumenten. Ze bieden hun diensten aan in diverse talen, waaronder Nederlands, Engels en Fries. Ondersteund door certificaten als VastgoedCert en NWWI en verbonden aan de branchevereniging Vastgoedpro, bieden ze betrouwbare dienstverlening.

Let op: Heb je hierboven jouw ideale makelaar nog niet gevonden? Niet getreurd! Er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in Hasselt. Bij Huis Verkopen betrekken we álle makelaars in Hasselt in onze vergelijking. Door te vergelijken vind je de makelaar die perfect bij jouw situatie en voorkeuren past.

Vergelijk makelaars in Hasselt Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Hasselt?

De kosten van een makelaar lijken misschien hoog. Maar als je bedenkt dat een goede makelaar zichzelf altijd terugverdient door het huis voor een hogere prijs te verkopen, kan deze investering juist heel slim zijn. Deze kosten zijn potentieel de beste investering die je doet.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Hasselt 0,68% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.080 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is daarom aan te raden om altijd even de verschillende tarieven op een rijtje te zetten, zodat je nimmer te veel betaalt voor het verkopen van je woning.

Kosten van makelaars in Hasselt

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Hasselt

Het is een algemene gewoonte in Hasselt dat makelaars opstartkosten in rekening brengen voor het aangaan van een verkoop. De opstartkosten zijn de uitgaven die jouw makelaar maakt om jouw woningverkoop van de grond af te beginnen. Dit omvat bijvoorbeeld de kosten voor professionele fotografie, marketing, de opmaak van verkoopdocumenten, het plaatsen van de woning op online platforms, en de tijd en moeite die wordt besteed aan de inspectie van jouw woning.

Om je een idee te geven van de hoogte van deze opstartkosten, je kunt denken aan een gemiddeld bedrag van € 515. Houd er echter rekening mee dat dit slechts een indicatie is en de daadwerkelijke kosten per makelaar en per woning kunnen variëren. Het is raadzaam om bij het kiezen van een makelaar de opstartkosten mee te nemen in je overwegingen.

Intrekkingskosten van makelaars in Hasselt

Wanneer je besluit om jouw huis in Hasselt te verkopen met behulp van een makelaar, dan kom je mogelijk voor bepaalde kosten te staan. Het is goed om te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten in rekening kunnen brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn de kosten die de makelaar in rekening brengt als compensatie voor de tijd, moeite en eventueel uitgevoerde werkzaamheden.

Dit kan voorkomen in diverse situaties, bijvoorbeeld als je van gedachten verandert over de verkoop of als je van makelaar wilt wisselen. De gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Hasselt bedragen € 500. Dit bedrag kan variëren per makelaar, afhankelijk van het contract en de voorwaarden die zijn overeengekomen.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Hasselt met een vast tarief

Er zijn zeker makelaars in Hasselt die werken met een vast tarief. Dit kan voordelig zijn omdat je meteen weet waar je aan toe bent. Je komt niet voor onverwachte kosten te staan na verkoop van je huis, want je betaalt gewoon een vast bedrag. In Hasselt is het gemiddelde vaste tarief € 3.250 (update: april 2024).

Echter, een vast tarief is niet altijd de beste optie voor elke woningverkoper. Stel, je verkoopt je woning voor 200.000 euro. Met een makelaarscourtage van 1,5% zou je 3.000 euro betalen. Mocht het vaste tarief hoger liggen dan dit bedrag, dan zou je meer betalen dan nodig. Voor goedkopere woningen kan een vast tarief dus oneerlijk uitpakken.

Tip: Kijk dus goed naar de waarde van je woning en de tarieven van verschillende makelaars voordat je een keuze maakt. Vergelijk de mogelijke courtagekosten met de vaste tarieven en kijk wat voor jou de meest voordelige optie is. Het kan zomaar honderden euro's schelen!

4 feitjes over makelaars in Hasselt

 • De keuze voor makelaars in Hasselt is vaak gericht op diegenen die aangesloten zijn bij erkende brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Naar schatting vertrouwt tussen de 88% en 98% van de woningverkopers in Hasselt hun onroerende goederen toe aan leden van dergelijke organisaties.
 • De taxatie van huizen in Hasselt varieert enorm tussen verschillende verkoopmakelaars. Het kan zelfs verschillen met bedragen tot €31.000. Daarom is het belangrijk om een grondige waardebepaling aan te vragen bij meerdere makelaars om voor jezelf de juiste verkoopwaarde te bepalen.
 • Voor woningverkopers in Hasselt die de verschillende makelaars willen vergelijken en de best presterende agent willen kiezen, is er een handig formulier beschikbaar om je keuze te informeren op basis van daadwerkelijke prestatiegegevens.
 • De meeste makelaars in Hasselt hanteren een vergoedingssysteem op basis van courtage, een praktijk die voorkeur geniet bij het merendeel van de woningverkopers in Hasselt, omdat het ervoor zorgt dat de makelaar gemotiveerd is om de hoogst mogelijke verkoopprijs te behalen.

Wat levert de beste makelaar in Hasselt op?

Het is goed om in het achterhoofd te houden dat de bekwaamheid van een makelaar in Hasselt niet per se in verhouding staat tot de kosten. Een sterke makelaar kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk meer opbrengt bij de verkoop van je huis, terwijl je bij een budget-makelaar wellicht minder kosten maakt, maar de opbrengst eveneens kleiner kan zijn.

Er zijn twee duidelijke indicatoren waaraan de beste makelaars te herkennen zijn:

 • Het is gebleken uit onze data dat de meest effectieve makelaars in Hasselt woningen gemiddeld voor een bedrag van € 10.436 meer over de streep trekken dan andere makelaars, als je de verschillende prijsklassen in acht neemt.
 • Daarnaast wordt uit onze statistieken duidelijk dat de vlotste makelaars in Hasselt de huizen gemiddeld binnen een tijdsbestek van 12 dagen sneller weten te verkopen dan hun collega's. Deze makelaars hebben een scherp oog voor de waarde van een huis en kunnen daardoor sneller tot een verkoop overgaan.

De beste makelaar in Hasselt vinden

Wat vind je belangrijk aan een makelaar? Is dat de lokale kennis, de verkoopstrategie, het tarief of iets anders unieks? Makelaars in Hasselt variëren sterk op deze en andere factoren. Met onze makelaarsvergelijkingstool kun je de verschillen inzien.

De keuze voor een makelaar kan bepalend zijn voor de verkoop van je woning. Het is een keuze die zowel de prijs, de verkoopsnelheid als de koperstevredenheid kan beïnvloeden. Laat je daarom goed informeren en kies de perfecte match voor jouw situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Hasselt?

Er zijn verschillende factoren waarop je moet letten bij het selecteren van een passende makelaar in Hasselt voor de verkoop van jouw woning:

Bekijk de ervaring van de makelaar

Bij het kiezen van een makelaar is hun ervaring van groot belang. Een ervaren makelaar heeft waarschijnlijk veel transacties uitgevoerd en kent de lokale markt goed.

Verdiep je in de marketingstrategie

Een makelaar moet in staat zijn jouw huis op een aantrekkelijk manier te presenteren. Informeer naar de marketingstrategie die zij hanteren om jouw huis te verkopen.

Vergelijk de tarieven

De prijs van een makelaar kan sterk variëren. Het is belangrijk om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Je kan de tarieven opvragen via deze link.

Controleer de service

Service is een belangrijk aspect bij het kiezen van een makelaar. Zorg ervoor dat je kiest voor een makelaar die altijd bereikbaar is en goede communicatievaardigheden heeft.

Lees de recensies

Tot slot is het nuttig om de recensies van eerdere klanten door te nemen. Op die manier krijg je een goed beeld van de ervaringen van anderen met de betreffende makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Hasselt biedt ondersteuning tijdens het volledige proces van het verkopen van je huis. Ze zorgen voor deskundig advies bij de taxatie, prijsbepaling en strategie om je woning op de markt te brengen.

Naast NVM-makelaars zijn er in Hasselt ook VBO en VastgoedPRO-lid makelaars actief. Zij volgen dezelfde richtlijnen en streven ook naar een zorgvuldige afhandeling van het verkoopproces. Onderschat nooit de waarde van een ervaren makelaar en de gemoedsrust die dit met zich meebrengt.

Wat doet een makelaar in Hasselt?

Een goede makelaar in Hasselt kan een groot verschil maken bij het verkopen van jouw woning. Het vakmanschap en de lokale marktkennis van deze specialisten zullen jouw verkoopproces soepel en succesvol maken.

Makelaars in Hasselt nemen diverse taken op zich om jouw woningverkoop te optimaliseren. Ze adviseren over de vraagprijs, begeleiden bezichtigingen en voeren onderhandelingen. Zo helpen ze jou om de beste verkoopresultaten te behalen.

 • De taxatie van jouw woning.
 • Het opstellen en plaatsen van een aantrekkelijke advertentie.
 • De communicatie en afspraken met potentiële kopers verzorgen.
 • Begeleiden van bezichtigingen en eventuele open dagen.
 • De onderhandelingen voeren om een goede verkoopprijs te realiseren.

Waarom een makelaar in Hasselt inschakelen?

Een goede makelaar in Hasselt kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan een snellere verkoop van je huis en zorgen dat je de maximale verkoopprijs behaalt. Dit doet hij door zijn uitgebreide kennis van de lokale markt en haar dynamiek, zijn netwerk van potentiële kopers, en zijn ervaring met het verkoopproces. De beste makelaar is degene die het beste aansluit bij jouw wensen en voorkeuren, en ervaring heeft met jouw woningtype en locatie.

Kennis van de vastgoedmarkt

Het is belangrijk dat de makelaar die je kiest, diepgaande kennis heeft van de vastgoedmarkt in Hasselt. Deze kennis stelt de makelaar in staat om je huis aan de juiste doelgroep te presenteren, wat de verkoopsnelheid kan verhogen.

Het netwerk van de makelaar

Een goede makelaar heeft een breed en gevarieerd netwerk van potentiële kopers en collega-makelaars. Dit netwerk kan de deur openen naar kopers die actief op zoek zijn naar een huis zoals dat van jou, wat de verkoop kan versnellen.

Verkoopstrategie en ervaring

Een makelaar met ervaring in jouw type woning en locatie is van grote waarde. Hij weet welke strategie werkt voor jouw specifieke situatie, hoe hij potentiële kopers kan aanspreken en hoe hij de maximale verkoopprijs kan realiseren.

Conclusie

In de handen van een goede makelaar kan de verkoop van je huis in Hasselt vlot en succesvol verlopen. Door zijn kennis, netwerk en ervaring, kan hij helpen om je huis sneller te verkopen en de best mogelijke prijs te krijgen.

Makelaars in Hasselt vergelijken

Met Huis Verkopen is het vergelijken van makelaars in Hasselt een fluitje van een cent. We helpen je om de koop of verkoop van jouw woning soepel te laten verlopen.

 • Gratis waardebepaling door makelaars
 • Krijg inzicht in potentiële verkoopprijzen
 • Ontvang gratis verkoopadvies
 • Vind een makelaar die bij jouw situatie past

Hoe werkt het? Simpel. Vul je adres en voorkeuren in en wij koppelen je aan de beste verkoopmakelaars die aansluiten bij jouw woning en situatie. Deze makelaars voorzien je van alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Hierdoor ben je gegarandeerd van een maximaal verkoopresultaat.

Vergelijk makelaars in Hasselt Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Hasselt

De gemiddelde makelaarskosten liggen in Hasselt rond de € 3.589. Echter variëren deze kosten per makelaar. Overweeg dus altijd om tarieven van verschillende makelaars op te vragen.

Een goede makelaar vinden doe je door offertes op te vragen, reviews te lezen en het succespercentage te controleren. Wil je dit in één keer doen? Gebruik dan onze vergelijkingstool.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Hasselt is 29 dagen. Maar het succes van de verkoop hangt ook af van bijvoorbeeld de vraagprijs en de staat van je huis.

In Hasselt liggen de gemiddelde opstartkosten voor een makelaar rond de € 515. Echter variëren deze kosten per makelaar. Het is dus aan te raden verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Ja, door te vergelijken kun je aanzienlijk besparen op de makelaarskosten. Gemiddeld kun je door te vergelijken € 1.080 besparen op makelaarskosten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen