Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in IJsselmuiden

Bij het verkopen van je huis in IJsselmuiden komt veel kijken. Het gaat niet enkel om de stenen, maar ook om de juiste promotie en onderhandelingen. Makelaarskosten kunnen sterk variëren, dus het loont om je goed te oriënteren en te vergelijken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in IJsselmuiden

Als woningverkoper in IJsselmuiden heb je meerdere doelen bij het op de markt brengen van je woning. Wellicht wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren, of ben je juist meer geïnteresseerd in een snelle verkoop. Ook speelt de kwaliteit van de verkoopproces een significante rol. De keuze van een goede makelaar kan hieraan enorm bijdragen. Ze helpen je de woning aantrekkelijk te presenteren en begeleiden zaken als bezichtigingen, prijsonderhandelingen en juridische formaliteiten.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in IJsselmuiden gemiddeld worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kan besparen door makelaars te vergelijken. Ook ben je wellicht benieuwd op welke manier je de waarde van je eigen woning kan verhogen. Voor meer diepgaande informatie en specifiek advies voor jouw situatie, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen bij een makelaar. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in IJsselmuiden:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
51 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 545.914
Besparing (gem.)
€ 1.583

Je huis snel verkopen in IJsselmuiden

Gemiddeld duurt het 57 dagen voordat een woning in IJsselmuiden verkocht wordt. Dit lijkt misschien lang, echter met de juiste aanpak kun je jouw huis sneller van de hand doen.

 1. Onderscheiden is de sleutel tot succes in de huidige vastgoedmarkt. Zorg ervoor dat jouw woning opvalt door bijvoorbeeld een uniek kenmerk naar voren te brengen of een opvallende foto te gebruiken voor de verkoopadvertentie.
 2. Vraag een verkoopadvies aan bij een professionele makelaar. Deze kan je waardevolle inzichten geven in de huidige markt en waar je jouw woning voor zou kunnen verkopen.
 3. Het is van belang om je huis er verkoopklaar uit te laten zien. Denk bijvoorbeeld aan een opgeruimd huis, kleine reparaties uitvoeren en een verse lik verf waar nodig. Bezoekers kunnen zich dan beter inbeelden hoe het zou zijn om in jouw huis te wonen.

Tips in IJsselmuiden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in IJsselmuiden op?

In IJsselmuiden ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis op dit moment rond de € 545.914. Dit is een schatting en de precieze verkoopsom kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de staat van het huis, de grootte van het perceel en de recente ontwikkelingen in de wijk. Daarnaast kunnen ook zaken als vraag en aanbod in juli 2024 een rol spelen bij het bepalen van deze gemiddelde prijs.

Het is ook interessant om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. Op basis van de huidige gegevens is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in IJsselmuiden nu € 3.400. Het kennen van deze prijs kan je helpen bij het inschatten of een huis al dan niet binnen jouw budget past. Het verschaft je een nuttig referentiepunt bij het vergelijken van verschillende huizen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in IJsselmuiden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.200
€ 3.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in IJsselmuiden bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van IJsselmuiden.

Feitjes over IJsselmuiden

 • IJsselmuiden ligt in de gemeente Kampen, in Overijssel.
 • De plaats beschikt over een eigen treinstation, Kampen Zuid.
 • IJsselmuiden heeft een historische kerk, de Hervormde kerk.

Tips om je woning te verkopen in IJsselmuiden

Het verkopen van je huis in IJsselmuiden is een belangrijke stap en kan uitdagend zijn. Je wilt natuurlijk de beste prijs en de snelste verkoop. Om je kansen op succes te vergroten, zijn hier enkele effectieve tips.

 • Goede makelaar: Kies voor een verkoopmakelaar die bekend is met de lokale markt in IJsselmuiden. Dit kan echt het verschil maken. Ze hebben vaak een groot netwerk en kunnen potential kopers bereiken.
 • Huispresentatie: Zorg ervoor dat je huis er uitnodigend en netjes uitziet. Kleine renovaties zoals een verse laag verf kunnen al een groot verschil maken.
 • Marketing: Goede promotie is essentieel. Indrukwekkende foto's en aantrekkelijke beschrijvingen kunnen je advertentie opvallen. Een lokale makelaar weet wat werkt in IJsselmuiden.
 • Prijsstrategie: Stel samen met je makelaar een competitieve prijs in. Een realistische vraagprijs is aantrekkelijk voor kopers en versterkt de onderhandelingspositie.
 • Open huis: Overleg met je makelaar over de mogelijkheid van een open huis. Dit kan de interesse van potentiële kopers wekken en de zichtbaarheid van uw huis vergroten.

Ontdek jouw stappenplan in IJsselmuiden:

 • Je krijgt een gepersonaliseerd stappenplan voor jouw woning.
 • Precies bijhouden wat je wilt en nog moet doen met ons interactieve platform.
 • Vermijdt het overslaan van belangrijke stappen tijdens de verkoopregeling.
 • Bespaar duizenden euro's door makelaars goed te kunnen vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in IJsselmuiden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in IJsselmuiden kost je als verkoper gemiddeld € 6.367. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in IJsselmuiden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 545.914) € 6.060
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.367

Kosten van makelaars in IJsselmuiden

Als je een huis wilt verkopen in IJsselmuiden, zul je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. De kosten die je hiervoor maakt, ook wel courtage genoemd, bedragen gemiddeld 1,11% van de verkoopprijs van de woning. Deze kosten in IJsselmuiden liggen in lijn met het landelijk gemiddelde.

Met een gemiddelde verkoopprijs van € 545.914 voor een woning in IJsselmuiden, betekent dit dat je bij het inschakelen van een makelaar gemiddeld € 6.060 kwijt bent. Dit is slechts een indicatie, de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van de makelaar en de staat van de woning.

Lees meer over makelaars in IJsselmuiden.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Onderhoudskosten zijn onvermijdelijk bij het verkopen van je huis. Potentiële kopers zijn geïnteresseerd in een huis dat in goede staat verkeert. Om dat te bereiken, moet je misschien wat geld besteden aan reparaties en verbeteringen.

Het kan gaan om kleine klusjes zoals een lekkende kraan repareren, schilderen, of grotere onderhoudswerkzaamheden zoals het vervangen van dakshingles. Houd er rekening mee dat dit soort kosten snel kunnen oplopen, afhankelijk van de staat van je woning.

Notariskosten

Je moet ook rekening houden met de notariskosten voor de overdracht van je woning. Deze kosten dekken de administratieve werkzaamheden die de notaris uitvoert. Ze variëren afhankelijk van het notariskantoor dat je kiest.

Bij deze kosten gaat het om zaken zoals kadastrale rechten, de hypotheekakte (als je jouw oude hypotheek aflost) en natuurlijk de honoraria van de notaris zelf. Het kan handig zijn om verschillende offertes op te vragen bij meerdere notarissen in IJsselmuiden om de beste deal te vinden.

Verhuiskosten

Verhuizen brengt zijn eigen kosten met zich mee. Onder deze verhuiskosten vallen bijvoorbeeld de kosten voor het transport en opslag van je spullen, maar ook kosten voor schoonmaak, schilderen of het opnieuw inrichten van je nieuwe huis.

Zelfs als je vrienden en familieleden inschakelt om je te helpen met de verhuizing, zullen er waarschijnlijk kosten zijn die je moet dekken, zoals het huren van een verhuisbus, verhuisdozen of verhuisdekens. Zorg ervoor dat je deze kosten incalculeert in het budget voor het verkopen van je woning in IJsselmuiden.

Wanneer mijn huis verkopen in IJsselmuiden?

Overweeg je om in juli 2024 je huis te verkopen in IJsselmuiden? Goed nieuws, dit is een gunstige tijd! De woningmarkt is momenteel zeer actief waardoor de vraag naar huizen hoog is. Dit vergroot de kans dat je huis snel en tegen een goede prijs verkocht wordt.

Vraag je je af hoe je dit het best kunt aanpakken? Het begint allemaal met het kiezen van de juiste makelaar. Het kan lonen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt in deze belangrijke stap. Dit draagt bij aan een soepele en succesvolle verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in IJsselmuiden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Overweeg je jouw woning te verkopen en vraag je je af waar je moet beginnen? Het online platform Huis Verkopen kan jou daarbij helpen. Aan de hand van een overzichtelijk en gemakkelijk te volgen stappenplan leidt Huis Verkopen je door het hele verkoopproces. Zo voorkom je dat je belangrijke stappen over het hoofd ziet en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop. Of je nu jouw woning snel wilt verkopen of juist voor de hoogst mogelijke prijs, Huis Verkopen zet je op het juiste spoor.

Vind de juiste specialist

Weten waar je aan toe bent is één ding, maar dan moet je nog de juiste partijen vinden om je daarbij te helpen. Met Huis Verkopen vind je de beste specialisten in IJsselmuiden, of je nu een makelaar, verhuizer of ontruimer nodig hebt. Gemakkelijk, snel en vrijblijvend.

Vergelijk en bespaar

Natuurlijk wil je niet de hoofdprijs betalen voor diensten rondom de verkoop van je woning. Huis Verkopen maakt het je gemakkelijk om te vergelijken en besparen. Je kiest zelf de specialisten met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Verkoop slim

Dankzij Huis Verkopen krijg je inzicht in alle aspecten van de woningverkoop, zodat je slimme keuzes kunt maken. Wil je snel verkopen of gaan voor de maximale prijs? Huis Verkopen ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes.

Waardevolle informatie

Huis Verkopen biedt naast praktische ondersteuning ook waardevolle informatie over alle aspecten van de woningverkoop. Alles wat je moet weten voor een succesvolle verkoop vind je op deze gebruiksvriendelijke website.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in IJsselmuiden

Het bepalen van de waarde van je huis in IJsselmuiden kan op verschillende manieren. De makkelijkste manier is om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een lokale makelaar.

Er zijn verschillende strategieën om je huis in IJsselmuiden snel te verkopen. Een daarvan is het volgen van de tips op onze snel je huis verkopen pagina.

De keuze voor de beste makelaar in IJsselmuiden hangt af van je specifieke wensen en behoeften. Gebruik onze vergelijkingstool om makelaars in IJsselmuiden te vergelijken.

Bij de verkoop van je huis in IJsselmuiden is het bijvoorbeeld van belang om aandacht te besteden aan een goede presentatie en de juiste prijsstelling. Voor meer tips kun je terecht op onze tips-pagina.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van jouw huis in IJsselmuiden. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. Een volledig overzicht vind je op onze kosten-pagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen