Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Vlissingen

Als je je huis in Vlissingen wilt verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met diverse factoren. Bijvoorbeeld de wisselende makelaarskosten die kunnen bijdragen aan jouw netto opbrengst. Het selecteren van de juiste makelaar kan je transactie aanzienlijk beïnvloeden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Vlissingen

Als woningverkoper in Vlissingen heb je diverse doelen in gedachten te midden van de complexiteit van de vastgoedmarkt. Denk hierbij aan een goede prijs voor je woning krijgen, de juiste kopers aantrekken, een vlotte verkooprealisatie en vooral, het vlot regelen van de verkoop met specialisten waar je op kunt rekenen. Dit allemaal om stress te minimaliseren en jouw verkoopproces naadloos te laten verlopen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Vlissingen verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Heb je een duidelijk overzicht van de huidige trends en resultaten in de lokale woningmarkt? Maak je geen zorgen! Hieronder vind je de actuele cijfers over de woningmarkt in Vlissingen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 318.295
Besparing (gem.)
€ 1.146

Je huis snel verkopen in Vlissingen

In Vlissingen worden woningen gemiddeld verkocht binnen 62 dagen. Hoewel dit gemiddelde inzicht geeft, zou je wellicht je woning nog sneller willen verkopen. Hierbij drie tips die je daarmee kunnen helpen.

 1. Vraag advies bij meerdere makelaars. Je wilt immers een makelaar kiezen die het beste plan heeft voor de verkoop van jouw huis. Het is handig om te weten wie de best mogelijke service biedt en de grootste potentie heeft om jouw woning snel te verkopen.
 2. Focus op goede presentatie van je woning. Maak, alvorens de woning te fotograferen, alle kamers grondig schoon en netjes. Een verzorgde uitstraling draagt bij aan de aantrekkelijkheid van je huis en kan potentiële kopers sneller overtuigen.
 3. Wees realistisch in de vraagprijs. Woekerprijzen schrikken potentiële kopers af en kan het verkoopproces vertragen. Een eerlijke en marktconforme prijs vergroot de aantrekkelijkheid van je woning en kan het verkoopproces versnellen.

Tips in Vlissingen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Vlissingen op?

Als je van plan bent jouw huis in Vlissingen te verkopen, is het goed om te weten wat je ongeveer kunt verwachten. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Vlissingen is momenteel € 318.295. Let op, deze prijs hangt af van vele factoren, waaronder het type woning, de woningconditie, de locatie in Vlissingen en de grootte van de woning.

Verder is de gemiddelde prijs per m2 in Vlissingen momenteel € 3.250. Dit kan dienen als richtlijn, maar onthoud dat de waarde van jouw huis van meer factoren afhangt. Denk daarbij aan de staat van jouw huis, recente verbeteringen, de buurt en zelfs de huidige vraag op de markt in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Vlissingen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Vlissingen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Vlissingen.

Feitjes over Vlissingen

 • Vlissingen is de derde haven van Nederland qua overslag.
 • Het badstrand van Vlissingen is het zuidelijkste zuidstrand van Nederland.
 • Elk jaar vindt in Vlissingen het Film by the Sea festival plaats.

Tips om je woning te verkopen in Vlissingen

Is de tijd aangebroken om je huis in Vlissingen te verkopen? Dan wil je uiteraard dat dit zo snel en voordelig mogelijk gebeurt. Hierbij kun je zeker een aantal stappen ondernemen om de kans op succes te vergroten.

 • Nette uitstraling: Zorg ervoor dat je huis er opgeruimd en netjes uitziet, zowel binnen als buiten. Dit maakt een veel betere indruk op potentiële kopers.
 • Vastgoedfotografie: Professionele foto’s van je woning kunnen het verschil maken. Dit brengt jouw huis op een aantrekkelijke manier onder de aandacht bij kopers.
 • Begrijpelijke vraagprijs: Zorg ervoor dat de vraagprijs in overeenstemming is met de waarde van het huis op de markt. Laat indien nodig je huis taxeren.
 • Makelaar: Overweeg een lokale makelaar in te schakelen. Zij kennen de Vlissingse markt en kunnen je hierbij goed helpen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingen. Hoe meer mensen je huis kunnen bekijken, hoe groter de kans op een snelle verkoop.
 • Marketing: Maak gebruik van sociale media om je huis te promoten. Een groter bereik kan een snellere verkoop betekenen.

Ontdek jouw stappenplan in Vlissingen:

 • Gratis en interactief stappenplan op maat
 • Biedt overzicht en controle bij verkoop
 • Voorkomt dat je stappen overslaat
 • Keuzevrijheid om waarde huis te verhogen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Vlissingen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Vlissingen kost je als verkoper gemiddeld € 4.467. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Vlissingen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 318.295) € 3.692
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 4.467

Kosten van makelaars in Vlissingen

Als je overweegt je huis in Vlissingen te verkopen, is een van de eerste zaken waarmee je te maken krijgt de kosten van een makelaar. Gemiddeld brengt een makelaar een courtage in rekening van 1,16% van de verkoopprijs van je woning. Echter, de kosten kunnen per makelaar aanzienlijk variëren en zijn afhankelijk van onder meer de diensten die worden afgenomen.

Het is daarom belangrijk dat je voorafgaand aan het verkoopproces de tarieven van verschillende makelaars vergelijkt. Dit kan je flink wat kosten besparen. Ook kan het bij het vergelijken van makelaarstarieven lonen om te kijken naar welke diensten inclusief zijn en welke als extra worden beschouwd. Hierbij kun je denken aan de marketing van je woning of het voeren van onderhandelingen.

Lees meer over makelaars in Vlissingen.

Andere kosten bij verkoop

Verhuiskosten

Een van de kosten die je als verkoper kunt maken, zijn de verhuiskosten. Deze kosten omvatten alles van het inhuren van een verhuisbedrijf tot het aanschaffen van nieuwe meubels voor je nieuwe woning. Hierbij kun je denken aan de kosten voor het huren van een verhuiswagen, het inhuren van professionele verhuizers en het kopen van verhuisdozen en -dekens.

Verhuiskosten kunnen flink oplopen, vooral als je besluit om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Dit zijn belangrijke kosten om rekening mee te houden bij het bepalen van je verkoopprijs. De daadwerkelijke kosten hangen af van veel factoren, zoals de grootte van je huis, de afstand tot je nieuwe woning en het aantal meubels en dozen dat je moet verplaatsen.

Onderhoudskosten

Als verkoper heb je ook te maken met onderhoudskosten. Dit zijn kosten die gerelateerd zijn aan het in goede staat houden van je huis voordat het verkocht wordt. Het kan gaan om kleine reparaties of grotere onderhoudsprojecten, zoals het vervangen van een dak of het repareren van een lekkage. Verkopers vergeten soms dat deze kosten geld kosten, omdat ze ze vaak over het hoofd zien of omdat ze denken dat ze deze kosten niet hoeven te betalen.

Het betalen van onderhoudskosten is van groot belang om je huis in de best mogelijke staat te presenteren aan potentiële kopers. Een huis dat in goede staat is, trekt meer kopers aan en zou sneller kunnen verkopen. Bovendien kan het ook leiden tot een hogere verkoopprijs, aangezien kopers bereid kunnen zijn om meer te betalen voor een woning die goed onderhouden is.

Energielabel kosten

Het is verplicht om een geldig energielabel te hebben als je je huis verkoopt. Het aanvragen van een energielabel is dan ook een kostenpost die je niet moet vergeten. Een energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het label varieert van A (zeer energiezuinig) tot en met G (zeer onzuinig).

Het hebben van een energielabel is belangrijk, omdat het potentiële kopers een indicatie geeft van de energiezuinigheid van de woning. Hierdoor kunnen ze een inschatting maken van de te verwachten energiekosten. Een energielabel kan dus invloed hebben op de verkoopbaarheid van je woning, en is daarmee een relevante kostenfactor om rekening mee te houden.

Wanneer mijn huis verkopen in Vlissingen?

In deze competitieve huizenmarkt vraag je je wellicht af: is mei 2024 een goed moment om je huis in Vlissingen te verkopen? Het antwoord is een volmondig ja. Door de huidige vraag naar woningen zijn er voor ieder type woning volop kansen.

Maar wat is dan precies het juiste moment om jouw huis te koop te zetten? Een makelaar kan je adviseren over de ideale timing. Het meest geschikte moment varieert per woning en situatie, dus een persoonlijk advies kan je enorm helpen.

Vergelijk makelaars in Vlissingen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je een woning gaat verkopen, dan kom je voor veel keuzes te staan. Je moet van alles regelen, zoals het energielabel, het kiezen van een makelaar en mogelijk ook een ontruimer en verhuizer. Voor al deze taken heeft Huis Verkopen een stappenplan ontwikkeld. Dit stappenplan maakt het voor jou als woningverkoper een stuk eenvoudiger. Het is overzichtelijk, duidelijk en gemakkelijk te gebruiken.

Vergelijkingsplatform voor specialisten

Huis Verkopen is niet alleen een handige checklist voor de verkoop van je woning. Het is ook een platform waar je specialisten in Vlissingen en omgeving kunt vergelijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van wie de beste prijs/kwaliteit-verhouding biedt.

Optimaal verkoopresultaat

Of je jouw woning nu zo snel mogelijk of voor de hoogste prijs wilt verkopen, dat kan met Huis Verkopen. Het platform helpt je bij het maken van de juiste keuzes, zodat je een optimaal verkoopresultaat behaalt.

Innovatief hulpmiddel

Huis Verkopen is een innovatief hulpmiddel dat het verkopen van jouw woning een stuk gemakkelijker maakt. Het biedt veel informatie over alle aspecten van de woningverkoop, zodat je altijd een weloverwogen besluit kunt nemen.

Besparen op verkoopkosten

Door gebruik te maken van Huis Verkopen bespaar je op de kosten van de verkoop van je woning. Het platform helpt je aan de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Zo pak je de verkoop van je woning in Vlissingen zo mogelijk aan.

Appartement verkopen in Vlissingen

Als je een appartement in Vlissingen wilt verkopen, zijn er enkele specifieke aandachtspunten in vergelijking met de verkoop van een woonhuis. Eén van de belangrijkste zaken is het aanvragen van het energielabel van het appartement. Dit is namelijk verplicht en geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van het appartement. Voor meer informatie kun je terecht op onze pagina over het energielabel aanvragen.

Bij de verkoop van je appartement is het daarnaast raadzaam om de waarde van je appartement te laten bepalen door een professionele makelaar. Deze kan je ook adviseren over de vraagprijs en de verkoopstrategie. Om de kans op een snelle verkoop te vergroten, is het van belang dat je appartement er netjes en verzorgd uitziet. Zorg dus voor een goede presentatie van het appartement en wees voorbereid op bezichtigingen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Vlissingen

Dat hangt af van verschillende factoren, zoals jouw persoonlijke situatie en de huidige woningmarkt. Voor een gedetailleerd advies specifiek voor je situatie in Vlissingen kun je een verkoopadvies aanvragen.

De kosten van het verkopen van een huis zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de makelaar en het verkoopproces. Je kunt hier meer informatie vinden over de mogelijke kosten.

De vraagprijs van je huis wordt over het algemeen bepaald door de woningwaarde en de huidige marktcondities. Je kunt ook een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een goed geïnformeerde vraagprijs te bepalen.

De verkoopsnelheid van een huis kan variëren en is van veel factoren afhankelijk, zoals de vraagprijs en de staat van de woning. Bekijk deze pagina voor tips om je huis snel te verkopen.

Het verkopen van een huis omvat verschillende stappen, van de voorbereiding en het zetten van de verkoopprijs, tot de onderhandelingen en het sluiten van de verkoop. Je kunt volgen ons handige stappenplan voor de verkoop van je huis
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen