Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Middelburg

Als je je huis in Middelburg gaat verkopen, heb je veel te regelen. De verkoopprijs is grotendeels afhankelijk van de beslissingen die je maakt tijdens de initiatie van de verkoop. De juiste strategie en voorbereiding kunnen het verschil maken tussen een goede en geweldige deal.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Middelburg

Als je als woningverkoper op het punt staat je huis te verkopen in Middelburg, heb je waarschijnlijk meerdere doelen. Natuurlijk wil je graag een goede prijs krijgen voor je woning. Maar wellicht is het planning van de verkoop minstens zo belangrijk. Je wilt immers niet overhaast hoeven verhuizen. Bovendien wil je belangrijke zaken, zoals financiële en juridische aspecten, goed geregeld hebben.

Je zult ook benieuwd zijn naar de woningmarkt in Middelburg. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door het vergelijken van makelaars? Op deze vragen hebben wij antwoorden. En heel goed nieuws: je kunt het allemaal te weten komen op onze pagina waar je snel en eenvoudig makelaars kunt vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Middelburg:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
61 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 393.845
Besparing (gem.)
€ 1.162

Je huis snel verkopen in Middelburg

In Middelburg worden woningen op een redelijk vlotte tempo verkocht, met een gemiddelde verkooptijd van 61 dagen. Het kan echter altijd sneller. Hieronder vind je drie tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Stel vooraf een bodemprijs vast waar je mee akkoord gaat. Hoe lager dit bedrag, hoe sneller je woning zal verkopen. Wees wel realistisch en houdt rekening met de huidige woningmarkt en de waardering van soortgelijke woningen in Middelburg.
 2. Besteed extra zorg aan de presentatie van je woning. Zorg er voor dat je woning opvalt tussen de anderen. Dit kan door duidelijke en aantrekkelijke foto's te gebruiken en een uitgebreide, aansprekende omschrijving van je woning te schrijven.
 3. Zorg voor een flexibele opstelling t.a.v. bezichtigingen. Geïnteresseerden willen vaak snel komen kijken en wanneer dit soepel en vlot georganiseerd wordt, draagt dat bij aan een snelle verkoop.

Tips in Middelburg

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Middelburg op?

Als je van plan bent om een huis in Middelburg te verkopen, dan is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment € 393.845 euro bedraagt. Natuurlijk hangt de uiteindelijke verkoopsom af van verschillende factoren, zoals de ligging van de woning, de woninggrootte en eventuele verbouwingsmogelijkheden. Het is dan ook belangrijk om een realistische prijs in gedachte te houden.

Verder is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Middelburg. Die ligt momenteel op € 3.412 euro. Woningprijzen zijn altijd in beweging en kunnen variëren afhankelijk van onder andere vraag en aanbod, dus het zou zinvol zijn om de prijzen regelmatig in de gaten te houden, vooral als je van plan bent om jouw woning te verkopen in mei 2024.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Middelburg

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Middelburg bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Middelburg.

Feitjes over Middelburg

 • Middelburg is met meer dan 1000 rijksmonumenten historisch rijk.
 • Dankzij het milde zeeklimaat is Middelburg jaarrond aantrekkelijk.
 • Het Abdijplein is een bekend plein, het hart van culturele evenementen.

Tips om je woning te verkopen in Middelburg

Bij het verkopen van je huis in Middelburg zijn er heel wat aspecten om rekening mee te houden. Je wilt natuurlijk de maximale verkoopprijs behalen. Deze tips helpen je op weg naar een succesvolle woningverkoop.

 • Realistische vraagprijs: Ga niet te hoog zitten met je vraagprijs. Onderzoek de huizenmarkt in Middelburg en stel met deze kennis een realistische prijs vast.
 • Presentatie is alles: Een goede presentatie kan wonderen doen. Maak professionele foto's en overweeg een virtuele tour om potentiele kopers te betrekken.
 • Zorg voor onderhoud: Kijk kritisch naar je huis en maak kleine reparaties waar nodig. Een goed onderhouden huis kan de verkoopprijs positief beïnvloeden.
 • Niet te vergeten, met de juiste makelaar aan je zijde kun je de beste deal sluiten. Ga dus op zoek naar een makelaar die bekend is met de huizenmarkt in Middelburg.
 • Tenslotte, de timing van verkoop speelt een belangrijke rol. Verkoop je huis bij voorkeur in het voorjaar of de zomer, wanneer de huizenmarkt op zijn meest actief is.

Ontdek jouw stappenplan in Middelburg:

 • Ontvang stappenplan op basis van jouw adres
 • Het stappenplan is gratis en volledig interactief
 • Voorkom overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Middelburg?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Middelburg kost je als verkoper gemiddeld € 5.559. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Middelburg In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 393.845) € 4.490
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.559

Kosten van makelaars in Middelburg

Wanneer je jouw huis in Middelburg wilt verkopen, moet je rekening houden met makelaarskosten. De gemiddelde makelaar in Middelburg rekent een courtage, wat betekent dat zij een percentage van de verkoopprijs van jouw huis als hun vergoeding krijgen. Deze courtage is gemiddeld 1,14% in Middelburg.

Houd er rekening mee dat een gemiddelde verkoopprijs in Middelburg € 393.845 bedraagt. Met een gemiddelde courtage van 1,14% betaal je dan gemiddeld € 4.490 aan makelaarskosten. Deze kosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van het uiteindelijke verkoopbedrag van jouw huis.

Lees meer over makelaars in Middelburg.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voor het behoud van de aantrekkelijkheid en waarde van jouw huis, kunnen onderhoudswerkzaamheden nodig zijn voor de verkoop. Het kan gaan om het schilderen van muren, repareren van lekkages of het vernieuwen van de keuken. Bedenk dat potentiële kopers vaak kijken naar de staat van onderhoud bij het maken van hun keuze.

Al die acties om je huis in goede conditie te krijgen kosten geld, maar het kan je een voorsprong geven op de lokale huizenmarkt. Over het algemeen geldt: hoe beter de staat van onderhoud van je huis, hoe sneller het kan verkopen én mogelijk tegen een hogere prijs.

Energielabel

Het energielabel is verplicht bij de verkoop van een woning. Dit label geeft kopers inzicht in de energieprestatie van de woning. Dit kan een plus- of minpunt zijn voor potentiële kopers, afhankelijk van hoe energiezuinig jouw woning is.

De kosten van het aanvragen van een energielabel komen voor jouw rekening. Het aanvragen doe je via een erkende deskundige. Het 'niet bij de hand hebben' van een energielabel bij de verkoop kan leiden tot een boete, dus het is beter om dit op tijd te regelen.

Verhuiskosten

Als jouw woning is verkocht, moet je de woning leeg opleveren. Dit betekent dat je alles moet verhuizen. De verhuiskosten zijn een aspect dat je misschien over het hoofd ziet bij het berekenen van de totale kosten van het verkopen van je huis.

Je kunt ervoor kiezen om zelf te verhuizen of om een verhuisbedrijf in te huren. Het inschakelen van een professioneel bedrijf kost meer, maar bespaart je wellicht een hoop tijd en stress. Deze kosten variëren en hangen af van de grootte van je inboedel en de afstand naar je nieuwe huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Middelburg?

Overweeg je jouw huis in Middelburg te verkopen? De huidige marktomstandigheden, mei 2024, kunnen gunstig uitpakken voor je. Maar, essentieel is het hebben van een scherpe verkoopstrategie om de beste deal te krijgen. Een ervaren makelaar kan je hierbij helpen.

Vraag je je af hoe je de juiste makelaar kiest? Dit kan soms lastig zijn. Echter, een handige tool om makelaars te vergelijken vind je op de website huisverkopen.nl. Klik hier om het proces van het vergelijken van makelaars eenvoudiger en efficiënter te maken.

Vergelijk makelaars in Middelburg Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop je je huis in Middelburg en zie je door de bomen het bos niet meer? Huis Verkopen wijst je de weg met hun heldere en eenvoudige stappenplan. Dit plan brengt je moeiteloos van begin tot eind, zonder onverwachte hobbels of lastige uitdagingen. Het behoedt je voor vergissingen en helpt om de juiste beslissingen te nemen. Niet voor niets regelen duizenden woningverkopers per maand hiermee de verkoop van hun woning. Het gebruik hiervan is slim, kostenefficiënt en geeft je bovenal zekerheid en rust in het proces.

Makelaars prestaties vergelijken

Met behulp van onze omvangrijke data van makelaars in Middelburg, helpen wij je met het vinden van de ideale partner. Vergelijk op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid, zodat je met vertrouwen de beste keuze maakt voor het realiseren van jouw verkoopdoel.

Substantiële kostenbesparing

Besparen op je makelaarskosten? Met Huis Verkopen wordt die droom werkelijkheid. Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners, zoals makelaars en energieadviseurs, op basis van tarieven en beschikbaarheid. De beste dienst voor de laagste prijs, dat is efficiënt én voordelig je huis verkopen.

Volledig onafhankelijk platform

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk – een waardevolle garantie voor jou. Als grootste platform op dit gebied bestrijden we actief misinformatie, en stellen we het belang van de verkoper centraal. Dat komt tot uiting in onze objectieve, betrouwbare adviezen en diensten.

Behoud het overzicht

Ons interactieve stappenplan biedt een overzichtelijk to-do lijstje voor het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, vinkt iedere voltooide stap af en blijft altijd perfect geïnformeerd. Met Huis Verkopen houd je moeiteloos de teugels in handen tijdens de verkoop van jouw woning in Middelburg.

Appartement verkopen in Middelburg

Verkoop je een appartement in Middelburg, dan komen er andere elementen bij kijken dan bij het verkopen van een woonhuis. Een belangrijke rol in dit proces is weggelegd voor de Vereniging van Eigenaren (VVE). Deze heeft het medebeheer over het onderhoud en de verzekering van het hele gebouw, niet alleen van jouw apartement. Het onderhoud en de financiële gezondheid van de VvE zijn relevante factoren voor potentiële kopers, dus zorg ervoor dat je deze informatie paraat hebt.

Het is verstandig om tijdens het verkoopproces ondersteuning te vragen van een ervaren makelaar. Deze kan je begeleiden van waardebepaling tot onderhandelingen en het tekenen van de koopovereenkomst. De makelaar kan je ook adviseren over belangrijke zaken als het energielabel van het appartement. Het beste is je te oriënteren op verschillende makelaars voordat je een definitieve keuze maakt. Vergelijk hier verschillende makelaars en kies de makelaar die het beste bij je past!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Middelburg

Een goede indicatie van de waarde van je huis kan worden verkregen door middel van een waardebepaling door een makelaar. Deze geeft een realistisch beeld op basis van onder andere de locatie, de staat van de woning en recent verkochte vergelijkbare woningen in Middelburg.

De kosten van het verkopen van je huis in Middelburg kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van de makelaarstarieven. Informatie over deze kosten vind je hier.

Het energielabel toont aan hoe energiezuinig je huis is. Het is wettelijk verplicht om dit te kunnen overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Het energielabel kun je aanvragen voor je woning in Middelburg.

Er zijn verschillende strategieën voor het snel verkopen van je huis in Middelburg. Een goede presentatie, timing en kennis van de lokale markt zijn belangrijk. Kijk voor meer tips op onze pagina over dit onderwerp.

Het vinden van een goede makelaar in Middelburg is essentieel. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, expertise en ervaringen van anderen. Gebruik onze vergelijkingstool om de juiste makelaar te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen