Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Den Bosch

Wil je jouw huis in Den Bosch verkopen? Dan is het belangrijk dat je de exacte woningwaarde kent. Een realistische en objectieve inschatting verhoogt de kans op een succesvolle verkoop en voorkomt dat je te weinig vraagt voor je woning. Laat je daarom goed adviseren.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Den Bosch

Bij het verkopen van jouw huis in Den Bosch duiken verschillende aspecten op waar je rekening mee moet houden. Niet alleen is het belangrijk dat je huis op een aantrekkelijke manier wordt gepresenteerd om de kijkers te verleiden, maar ook het prijskaartje speelt een aanzienlijke rol om potentiële kopers te lokken. Daarnaast wordt de verkoopsnelheid beïnvloed door de unieke kenmerken van de woning en de mate waarin deze aansluit bij de wensen van de markt in Den Bosch.

Vast staat dat je vraagt naar concrete cijfers over de woningverkoop in Den Bosch. Hoe snel worden huizen verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En kun je kosten besparen door het vergelijken van makelaars? Allemaal vragen waar je antwoord op zoekt. Dan heb je geluk! Aan de hand van deze link kun je passende makelaars vergelijken. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Den Bosch:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 472.254
Besparing (gem.)
€ 1.204

Je huis snel verkopen in Den Bosch

Den Bosch is een geliefde plek om te wonen en daarom zijn woningen in deze stad doorgaans snel verkocht. Een woning in Den Bosch wordt gemiddeld binnen 47 dagen verkocht. Maar je wilt waarschijnlijk nog sneller je woning verkopen. Daarom geven we hier enkele tips.

 1. Vraag een waardebepaling aan. Door een nauwkeurige prijs op je woning te zetten, trek je meer geïnteresseerde kopers en voorkom je dat je woning onnodig lang op de markt blijft. Een makelaar kan je hierbij helpen. Je kunt hier een waardebepaling aanvragen.
 2. Zorg voor een openhuisdag. Dit is een van de meest effectieve manieren om je woning zo snel mogelijk te verkopen. Je bereikt een grote groep potentiële kopers in één keer en het kan zelfs een biedingsstrijd op gang brengen.
 3. Zet je woning op een openbaar verkoopplatform zoals Funda. Dit maakt jouw woning zichtbaar voor een groot publiek en draagt bij aan een snelle verkoop tegen het hoogste bedrag miljoenen huizenzoekers bezoeken deze sites dagelijks.

Tips in Den Bosch

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Den Bosch op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis in Den Bosch kunt vragen? In mei 2024 is de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Den Bosch € 472.254. Deze verkoopprijs hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van je huis, de ligging en de staat van onderhoud.

De gemiddelde prijs per vierkante meter in Den Bosch ligt momenteel bij € 4.397. Dit betekent dat bij de verkoop van je huis ook de oppervlakte een belangrijke rol speelt. Hoe groter je huis, hoe hoger de totale verkoopwaarde kan zijn als je het op de markt zet.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Den Bosch

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.100
€ 4.300
€ 4.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Den Bosch bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Den Bosch.

Feitjes over Den Bosch

 • Den Bosch is officieel 's-Hertogenbosch, de hoofdstad van Noord-Brabant.
 • Het gebied van de stad is gevormd in de laatste ijstijd.
 • Den Bosch is bekend om zijn jaarlijkse carnavalsfeest, Oeteldonk.

Tips om je woning te verkopen in Den Bosch

Ben je van plan je huis in Den Bosch te verkopen en wil je dat het verkoopproces soepel verloopt? Let op de nuances van de lokale markt en overweeg deze handige tips. Door het tellen op een ervaren verkoopmakelaar kan je een verschil maken.

 • Vind een lokale makelaar: Makelaars met ervaring in jouw omgeving kennen de lokale markt, de prijsontwikkelingen en kunnen jouw woning optimaal in de markt zetten.
 • Optimale presentatie: Eerste indrukken zijn belangrijk. Zorg daarom voor professionele foto's, een opgeruimd huis en eventueel een VR-tour door jouw woning.
 • Timing: De verkoopmakelaar helpt je het beste moment te kiezen voor de verkoop, gebaseerd op kennis van de lokale vastgoedsector.
 • Onderhandeling: Een goede verkoopmakelaar in Den Bosch kan je bijstaan tijdens onderhandelingen om de best mogelijke verkoopprijs te bereiken.
 • Administratie: Een makelaar neemt de papierwinkel voor zijn rekening. Dit scheelt jou veel tijd en stress.

Ontdek jouw stappenplan in Den Bosch:

 • Stappenplan speciaal voor jouw woning samengesteld
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen overslaat
 • Regel alles makkelijk en direct vanaf één plek
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Bezienswaardigheden in Den Bosch

Den Bosch, met zijn rijke historie en culturele highlights, hanteert een onweerstaanbare aantrekkingskracht op potentiële huiskopers. Als verkoper in deze stad geniet je van een breed interessegebied, wat de verkoopkansen kan vergroten. Het eclectische aanbod aan bezienswaardigheden zorgt ervoor dat je woning in Den Bosch altijd onderdeel uitmaakt van een levendige en aantrekkelijke woonomgeving.

Enkele kenmerkende juwelen van Den Bosch die kopers ongetwijfeld zullen aanspreken zijn:

 • Sint-Janskathedraal: Dit iconisch gebouw met zijn imposante façade en rijke historie is een blikvanger in de stad en oefent een grote aantrekkingskracht uit.
 • De Binnendieze: Het stelsel van kleine waterlopen in de binnenstad is uniek en geeft Den Bosch een betoverende charme.
 • De Bossche Markt: Het kloppende hart van de stad waar gezelligheid en koopmanschap elkaar ontmoeten.
 • Het Jheronimus Bosch Art Center: Een eerbetoon aan de beroemde schilder, dat Den Bosch's waardering voor cultuur en kunst onderstreept.
 • De Moerputtenbrug: Deze sfeervolle spoorbrug in een adembenemende natuurrijke omgeving laat het groene hart van Den Bosch zien.

Wat kost een huis verkopen in Den Bosch?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Den Bosch kost je als verkoper gemiddeld € 6.517. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Den Bosch In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 472.254) € 5.336
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.517

Kosten van makelaars in Den Bosch

Bij het verkopen van je huis in Den Bosch krijg je te maken met courtagekosten. Deze kosten verschillen per makelaar en zijn gebaseerd op een percentage van de verkoopprijs van je woning: het is gemiddeld 1,13% van de verkoopprijs. Naast de courtagekosten, rekenen de meeste makelaars ook opstartkosten, deze bedragen gemiddeld € 515. Dit zijn kosten voor het in de verkoop zetten van je huis.

Omdat makelaars in Den Bosch variërende tarieven hanteren, is het van groot belang om grondig te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hierdoor kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding kiezen en jezelf ervan verzekeren dat je niet teveel betaalt voor de diensten van de makelaar. Gedegen onderzoek doet ertoe.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Bij het verkopen van je huis moet je je woning in de best mogelijke staat presenteren om een hogere verkoopprijs te bereiken. Dan komt verkoopstyling en klein onderhoud aan bod. Dit kan variëren van een nieuwe verflaag, tot het vervangen van oud meubilair of de tuin opknappen. Met deze aanpassingen komt je woning beter tot zijn recht.

De kosten van de verkoopstyling en klein onderhoud zijn goed te overzien, maar essentieel voor een succesvolle verkoop. Het helpt om potentiële kopers te overtuigen van de potentie en waarde van je woning. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 875.

Notariskosten

Bij de verkoop van je huis word je ook geconfronteerd met notariskosten. De notaris is nodig voor de juridische overdracht van je woning. Het opstellen van de verkoopakte komt voor rekening van de koper, maar als verkoper ben je verantwoordelijk voor het doorhalen van de hypotheek (ook wel het 'royeren' genoemd).

Het doorhalen van je hypotheek betekent dat het recht van je hypotheekverstrekker op je huis vervalt. Dit proces moet verplicht via een notaris lopen. De gemiddelde kosten hiervan zijn € 350.

Energielabel

Daarnaast moet je ook een geldig energielabel regelen voor jouw huis. Met een energielabel kunnen kopers in één oogopslag zien hoe energiezuinig jouw huis is. Het energielabel moet bij de notaris aanwezig zijn tijdens de overdracht van de woning.

Een energielabel kan je aanvragen bij een erkende energieadviseur. De kosten hiervan variëren en zijn afhankelijk van de grootte van je woning en het uurtarief van de energieadviseur. Op internet zijn verschillende websites te vinden waar je een energielabel kunt aanvragen.

Wanneer mijn huis verkopen in Den Bosch?

Het is logisch dat je je afvraagt of mei 2024 een goed moment is om je huis in Den Bosch te verkopen. Misschien vraag je je af hoe de woningmarkt in de stad er momenteel uitziet en wat je kansen zijn om succesvol te verkopen. Het goede nieuws is dat het vrij eenvoudig is om daarover duidelijkheid te krijgen.

Zo kun je namelijk een beroep doen op de kennis en ervaring van lokale makelaars, die je kunnen adviseren over de vraag of het moment geschikt is. Door de huidige marktsituatie, je specifieke woonomgeving en de staat van je woning in ogenschouw te nemen, kunnen zij een goed beeld geven van je verkoopkansen in Den Bosch. Op basis daarvan kun je een weloverwogen beslissing nemen.

Vergelijk makelaars in Den Bosch Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil jij het maximale uit de verkoop van jouw woning halen? Het online platform Huis Verkopen maakt het makkelijker dan ooit. Met een eenvoudig en helder stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Dit stappenplan werkt als een routekaart bij de verkoop van je woning. Je weet meteen welke acties er nodig zijn en in welke volgorde, dit zorgt ervoor dat de verkoop soepel verloopt en je het maximale resultaat behaalt.

Lokale makelaars vergelijken

Bij Huis Verkopen zetten we statistieken in om jou te ondersteunen bij de keuze voor de beste makelaar. Met deze gegevens kun je lokale makelaars vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Zodoende vind je altijd de makelaar die perfect bij jouw wensen past.

Kostenbesparend vergelijk

Huis Verkopen is niet alleen handig, maar ook kostenbesparend. Met ons platform vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Zo bespaar je op je makelaarskosten en behoud je meer van de opbrengst van jouw woning.

100% objectieve regie

We zijn het grootste platform voor de verkoop van woningen en zijn daarom 100% objectief en onafhankelijk. We staan voor het belang van jou als verkoper. Bij ons is geen ruimte voor misinformatie, alleen voor feitelijk juiste gegevens en bruikbare tips.

Volledige overzicht met het stappenplan

Ons interactieve stappenplan biedt je een volledig overzicht van wat je moet regelen voor de verkoop van je woning. Zo weet je waar je op moet letten tijdens het verkoopproces, regel je alles op één plek en vink je iedere voltooide stap eenvoudig af.

Appartement verkopen in Den Bosch

Hoewel het verkopen van een appartement in veel opzichten vergelijkbaar is met het verkopen van een woonhuis, zijn er enkele specifieke overwegingen om rekening mee te houden. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met de rol van de Vereniging van Eigenaren (VvE) en eventuele servicekosten die van invloed kunnen zijn op de woningwaarde van jouw appartement. Daarom kan het nuttig zijn om de exacte woningwaarde van jouw appartement in Den Bosch te bepalen door een waardebepaling door een makelaar aan te vragen.

Daarnaast is het belangrijk dat je bij het verkopen van jouw appartement in Den Bosch aandacht besteedt aan hoe je appartement zich onderscheidt van anderen op de markt. Hoe aantrekkelijker jouw appartement lijkt, hoe meer geïnteresseerde kopers je zal aantrekken. Zaken als een recente renovatie, een uniek ontwerp of een geweldige locatie kunnen allemaal gunstig zijn voor de verkoop. Voordat je jouw appartement te koop zet, is het raadzaam om een goed verkoopadvies bij een makelaar aan te vragen om je kansen op succes te maximaliseren.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Den Bosch

Een makelaar kan een professionele waardebepaling van je huis uitvoeren. Op onze website kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

De snelheid van de verkoop hangt af van diverse factoren zoals de vraagprijstelling en de huidige woningmarkt. Je vindt tips om een woning snel te verkopen op onze pagina.

De kosten van de verkoop van je huis bestaan doorgaans uit de makelaarskosten, de kosten voor de notaris en de kosten voor het energielabel.

Je kunt de juiste makelaar vinden door verschillende makelaars te vergelijken op onze website.

Een goede voorbereiding kan het verkoopproces aanzienlijk verbeteren. Je kunt een handig stappenplan voor de verkoop van je huis op onze website vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen