Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Oisterwijk

Het verkopen van je woning in Oisterwijk vereist een nauwkeurige aanpak. Het is essentieel dat je alle aspecten van de verkoop goed voorbereidt, van de bepaling van een reële vraagprijs tot een effectieve marketingstrategie. Door alles tot in de puntjes te regelen, verhoog je de kans op een succesvolle en voorspoedige verkoop substantieel.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Oisterwijk

Wanneer je jouw huis in Oisterwijk wilt verkopen zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Ten eerste is het van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt, dit is immers waar het om draait. Daarnaast wil je uiteraard niet te veel betalen voor een makelaar. En tot slot wil je de woning zo snel mogelijk verkopen. Niet zozeer om dubbele woonlasten te voorkomen, maar om je te kunnen richten op wat volgt: jouw nieuwe woning. Hierbij is een betrouwbare specialist cruciaal.

Je vraagt je vast af: hoe snel worden woningen in Oisterwijk verkocht, wat is de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel geld kan ik besparen door makelaars te vergelijken? Voor deze laatste vraag is deze pagina erg nuttig om een makelaar te vinden die goed presteert in Oisterwijk. We begrijpen dat dit vragen zijn waar je graag antwoord op wilt hebben. Daarom delen we graag enkele actuele cijfers over de woningverkoop in Oisterwijk:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
89 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 615.978
Besparing (gem.)
€ 1.632

Je huis snel verkopen in Oisterwijk

In Oisterwijk worden woningen gemiddeld verkocht binnen 81 dagen. Dit is redelijk vlot, maar als je je woning nog sneller wilt verkopen, zijn er verschillende strategieën die je kunt volgen. Hieronder geven we je drie waardevolle tips.

 1. De presentatie van je woning is erg belangrijk. Zorg dat je woning op orde is en er aantrekkelijk uitziet tijdens bezichtigingen. Een fris opgeruimd huis en een verzorgde tuin kunnen al veel verschil maken.
 2. Een realistische vraagprijs is sleutel tot het snel verkopen van je woning. Hier kan een gratis waardebepaling door een makelaar bij helpen. Zo krijg je een duidelijk beeld van de mogelijke impact van de vraagprijs op de verkoopsnelheid.
 3. Promotie van je woning kan de verkoopsnelheid aanzienlijk vergroten. Gebruik kanalen zoals social media, bekenden of een netwerk van professionals om het bereik van je advertentie te vergroten.

Tips in Oisterwijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Oisterwijk op?

Met een gemiddelde verkoopprijs van € 615.978 euro ligt Oisterwijk aan de hogere kant van de huizenmarkt. Houd er wel rekening mee dat deze gemiddelde prijs sterk afhankelijk is van diverse factoren. Denk aan het type huis, de grootte en staat van onderhoud, en niet te vergeten de aantrekkelijkheid van de ligging in een bepaalde wijk of straat.

Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Oisterwijk, zitten we momenteel op € 4.331 euro. Dit geeft een indicatie van de prijsverwachting, maar vergeet niet dat de grootte van het perceel hier niet in meegerekend is. Dit kan flink variëren en een groot perceel kan de prijs beduidend opdrijven.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Oisterwijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 4.100
€ 4.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Oisterwijk bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Oisterwijk.

Feitjes over Oisterwijk

 • Oisterwijk is opgericht in de 2e eeuw als 'Uisterwic'.
 • De plaats staat bekend om haar vele vennen en bossen.
 • De St. Petrus' Bandenkerk is een markant gebouw in Oisterwijk.

Tips om je woning te verkopen in Oisterwijk

Het verkopen van je huis in Oisterwijk kan een uitdagend proces zijn. Maar met de juiste aanpak kan je de waarde van je woning verhogen en deze sneller verkopen. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het verkoopproces.

 • Goede fotografie: Investeren in professionele fotografie kan een enorm verschil maken. Heldere, uitnodigende foto's kunnen de sterke punten van je huis benadrukken en potentiële kopers aantrekken.
 • Grondige schoonmaakbeurt: Een schoon huis geeft de indruk dat het goed onderhouden is. Vergeet ook niet om de ramen te lappen en de tuin op te ruimen, dit zijn dingen die kopers bij een bezichtiging vaak opvallen.
 • Neutrale inrichting: Maak je interieur aantrekkelijk voor een breed publiek. Overweeg om felgekleurde muren opnieuw te schilderen in neutrale kleuren en persoonlijke spullen weg te halen zodat bezoekers zich beter kunnen inbeelden dat zij er wonen.
 • Optimaliseer buitenruimte: De buitenruimte wordt vaak over het hoofd gezien, maar kan een belangrijke verkoopfactor zijn. Zorg ervoor dat je tuin er strak en onderhouden uitziet en zet je terras/balkon in als een extra leefruimte.
 • Bied flexibiliteit: Wees flexibel met bezichtigingstijden. Dit kan het voor potentiële kopers gemakkelijker maken om je woning te bezoeken, waardoor je meer mensen kunt bereiken.

Ontdek jouw stappenplan in Oisterwijk:

 • Een specifiek stappenplan passend bij jouw woning
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Het stelt je in staat de verkoop te regelen vanaf één plek
 • Kan duizenden euro's besparen door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Oisterwijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Oisterwijk kost je als verkoper gemiddeld € 9.124. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Oisterwijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 615.978) € 6.899
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 9.124

Kosten van makelaars in Oisterwijk

Als je overweegt om je huis in Oisterwijk te verkopen, is het belangrijk om de gemiddelde kosten van een makelaar in gedachten te houden. Hoewel deze kosten enigszins variëren, ligt het gemiddelde courtagepercentage in Oisterwijk in lijn met het landelijk gemiddelde, namelijk 1,12% van de verkoopprijs van de woning.

De makelaarskosten bestaan doorgaans uit een courtage, marketingkosten en eventuele opstartkosten. Om de beste deal te krijgen, kun je overwegen om de makelaars in Oisterwijk te vergelijken. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de tarieven en services die verschillende lokale makelaars aanbieden.

Lees meer over makelaars in Oisterwijk.

Andere kosten bij verkoop

Onvoorzien onderhoud

Wanneer je jouw woning in de verkoop zet, zijn er vaak kosten voor onvoorziene reparaties of onderhoudswerkzaamheden. Het kan voorkomen dat je verborgen gebreken ontdekt of dat potentiële kopers het belangrijk vinden dat bepaalde zaken worden verholpen. Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen, afhankelijk van het soort onderhoud en het aantal gebreken.

Toch kan het zich lonen om deze investeringen te doen. Een goed onderhouden woning trekt meer kopers aan en kan de verkoopprijs potentieel verhogen. Een recentelijk geschilderd huis, gerepareerde gebreken of een vernieuwde keuken kan bijvoorbeeld net de doorslag geven voor kopers.

Verhuis- en opslagkosten

Verhuizen is vaak een kostbare aangelegenheid. Je moet niet alleen denken aan de kosten voor het verhuisbedrijf, maar ook aan eventuele opslagkosten. Zeker wanneer je over veel inboedel beschikt die je niet direct mee kan nemen naar je nieuwe woning. Opvangkosten kunnen oplopen, afhankelijk van de grootte en de duur van de opslag.

Ondanks dat dit kosten zijn die je liever niet maakt, hebben ze wel invloed op de presentatie van je woning. Een leeg en net huis oogt groter en geeft potentiele kopers de kans om hun eigen spullen erin te visualiseren. Dat kan de verkoopprijs positief beinvloeden.

Energielabel en bouwkundig rapport

Het is als verkoper verplicht om een definitief energielabel te hebben. Dit label toont hoe energiezuinig je woning is. Ook kan je besluiten om een bouwkundig rapport te laten maken. Hierin wordt de bouwkundige staat van de woning vastgelegd. Alhoewel dit kosten met zich meebrengt, geeft het de koper zekerheid over de staat van de woning.

Investeren in bijvoorbeeld energiebesparende maatregelen kan de waarde van je huis verhogen. Zo maakt een beter energielabel je woning aantrekkelijker voor kopers die duurzaamheid belangrijk vinden. Het bouwkundig rapport kan kopers daarnaast zekerheid bieden over de bouwkundige staat en eventuele toekomstige kosten vermijden.

Wanneer mijn huis verkopen in Oisterwijk?

Overweeg je jouw huis te verkopen in Oisterwijk in juli 2024? Dan kan dat een slimme stap zijn. Ondanks de huidige marktuitdagingen, is er nog steeds een sterke vraag naar huizen, wat het een gunstige tijd maakt om te verkopen.

Je vraagt je misschien af hoe je de verkoop van jouw huis het beste kunt aanpakken? Dat is eenvoudig: het maken van een gedegen verkoopplan is essentieel. Het vinden van de juiste makelaar om je te begeleiden, kan een enorm verschil maken in dit proces. Als je nog zoekende bent, kan het vergelijken van makelaars je helpen bij het maken van een keuze.

Vergelijk makelaars in Oisterwijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw woning wilt verkopen, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk aanpakken. Je wilt geen zaken over het hoofd zien of belangrijke aspecten vergeten. Dit kan namelijk invloed hebben op zowel de verkoopsnelheid als de opbrengst van je woning. Het is dan ook slim om via Huis Verkopen het overzichtelijke en duidelijke stappenplan te volgen. Dit helpt je om aan alles te denken en zo de verkoop van je woning in goede banen te leiden.

Alles op één plek

Als je je huis wilt verkopen, zijn er allerlei zaken om te regelen. Met Huis Verkopen hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Alles is namelijk geregeld op één plek. Of je nu een energielabel of een geschikte ontruimer nodig hebt, op het platform vind je gemakkelijk wat je zoekt.

Vergelijk specialisten

Huis Verkopen maakt vergelijken van specialisten eenvoudig. Hierdoor weet je zeker dat je de beste dienstverlening krijgt tegen de laagste prijs. Daarnaast helpt dit je om de juiste makelaar in Oisterwijk te vinden met de beste prijs/kwaliteit-verhouding.

Bespaar kosten

Met Huis Verkopen bespaar je niet alleen tijd, maar ook kosten. Door de dienstverlening te vergelijken, kun je slim besparen op onnodige uitgaven. Zo richt je de verkoop van je woning in Oisterwijk zo voordelig mogelijk in.

Informatieve website

Naast het feit dat je diensten kunt regelen en vergelijken, is Huis Verkopen ook een bron van informatie. Op de site vind je diverse artikelen over alle aspecten van woningverkoop. Zo ben je altijd op de hoogte en kun je de juiste beslissingen maken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Oisterwijk

De vraagprijs voor je woning in Oisterwijk bepalen, hangt af van een aantal factoren, waaronder de huidige marktsituatie, de staat van de woning en de prijs van vergelijkbare woningen in de buurt. Meer informatie over het bepalen van de vraagprijs vind je hier.

Het verkoop en verhuur van vastgoed hangt af van veel factoren, waaronder je persoonlijke situatie en de huidige marktomstandigheden. Hoewel verkoop momenteel een goede optie kan zijn, kan een professionele makelaar in Oisterwijk jou het beste adviseren. Vraag hier een verkoopadvies aan.

Zaken zoals de eigendomsakte, energielabel, informatie over gemeentelijke erfpacht en bouwtechnische rapporten zijn essentieel bij de verkoop van je huis. Ontdek hier welke documenten je nodig hebt.

Bij de verkoop van je huis komt meer kijken dan enquêtes en onderhandelingen. Check deze pagina voor een overzicht van wat je moet regelen bij de verkoop en verhuizing van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen