Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Waalwijk

Het verkopen van je huis in Waalwijk lijkt wellicht een uitdaging gezien de altijd in beweging zijnde lokale woningmarkt. Echter, met de juiste strategie en ondersteuning kan jij succesvol je woning overdragen aan de nieuwe eigenaren. Het is van belang om up-to-date te blijven van lokale ontwikkelingen en trends in vastgoed.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Waalwijk

Besloten om je huis in Waalwijk te verkopen? Dan zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. De belangrijkste aandachtspunten zijn dat je een goede prijs ontvangt voor je woning, dat je niet te duur uit bent voor een makelaar en dat je jouw huis snel kunt verkopen om dubbele woonlasten te voorkomen.

Je bent wellicht nieuwsgierig naar een aantal zaken. Hoe snel worden huizen in Waalwijk doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopprijs? Hoeveel kun je eigenlijk besparen door makelaars te vergelijken? En wellicht wil je ook graag weten wat de huidige waarde van je eigen woning is. Hieronder tref je de meest recente cijfers met betrekking tot woningverkoop in Waalwijk:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
45 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 465.190
Besparing (gem.)
€ 1.070

Je huis snel verkopen in Waalwijk

Wanneer je je woning in Waalwijk wilt verkopen, is het belangrijk om te weten dat het gemiddelde verkoopproces hier zo'n 47 dagen duurt. Dit is echter slechts een gemiddelde, en jouw specifieke situatie kan verschillen. Het volgen van de juiste strategie kan het verkoopproces flink versnellen.

 1. Professionele foto's maken een wereld van verschil. Potentiële kopers klikken sneller op een advertentie met aantrekkelijke en realistische foto's. Overweeg om een professionele fotograaf in te schakelen om je woning op zijn best vast te leggen.
 2. Het prijzen van je woning kan een uitdaging zijn. Zet een concurrerende, maar realistische vraagprijs. Hiermee maak je je woning aantrekkelijk voor een brede groep potentiële kopers en voorkom je langdurige onderhandelingen.
 3. Een geschikte makelaar kiezen is essentieel. Doe onderzoek naar de makelaars in Waalwijk en vind degene die de meeste ervaring heeft met snel verkopen in jouw specifieke situatie. De juiste makelaar kan je helpen met elke stap in het verkoopproces en kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verhogen.

Tips in Waalwijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Waalwijk op?

Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopprijs van een huis in Waalwijk? Op dit moment is de gemiddelde verkoopsom bij het verkopen van een huis in Waalwijk € 465.190. Dit bedrag is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ligging, de grootte van het object en de staat van het huis. De exacte verkoopsom kan dus variëren, houd hier rekening mee bij het bepalen van je budget.

Ook interessant is de gemiddelde prijs per vierkante meter in Waalwijk. Deze prijs is momenteel € 3.805. Op deze manier kun je een inschatting maken hoeveel een eventuele extra vierkante meter jou zou kosten, iets wat van grote toegevoegde waarde kan zijn tijdens het onderhandelen over een aankoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Waalwijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Waalwijk bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Waalwijk.

Feitjes over Waalwijk

 • Waalwijk is bekend door de grote schoenenindustrie.
 • De Sint-Janskerk in Waalwijk dateert uit de 15e eeuw.
 • Het nationale park De Loonse en Drunense Duinen ligt vlakbij Waalwijk.

Tips om je woning te verkopen in Waalwijk

Het verkopen van je huis in Waalwijk vraagt om een goede voorbereiding en een doordachte strategie. Hoe val je op tussen al het andere aanbod en hoe zorg je ervoor dat potentiële kopers voor jouw huis kiezen? Niet alleen de uitstraling van je huis, maar ook een gemotiveerde makelaar, de juiste vraagprijs en de presentatie op verkoopsites spelen een belangrijke rol. Volg deze tips om de kans op een succesvolle verkoop te vergroten.

 • Onderhoudsstaat: Zorg ervoor dat je huis in een goede staat verkeert voor je het te koop zet. Voer kleine reparaties uit en zorg voor een opgeruimd en schoon huis. Dit wekt vertrouwen bij kopers.
 • Fotografie: Maak professionele foto's van je huis. Beelden zijn vaak het eerste dat potentiële kopers zien, dus die moeten er tiptop uitzien. Je makelaar kan een goede fotograaf aanbevelen.
 • Makelaar: Kies een makelaar die actief en gemotiveerd is. De juiste makelaar kent de lokale markt goed, kan je huis onder de aandacht brengen bij potentiële kopers en helpt bij het vaststellen van de juiste vraagprijs.
 • Vraagprijs: Het vaststellen van de juiste vraagprijs is essentieel. Stel een te hoge prijs en je schrikt potentiële kopers af; een te lage prijs doet afbreuk aan de waarde van je huis. Je makelaar kan hierin goed adviseren.
 • Promotie: Zorg voor een opvallende en uitnodigende advertentie op woningsites. Een goede omschrijving van je huis en de omgeving, aangevuld met hoge kwaliteit foto's, maakt het verschil.

Ontdek jouw stappenplan in Waalwijk:

 • Specifiek stappenplan gebaseerd op jouw adres
 • Optionele stappen geven je controle over de voortgang
 • Voorkomt overslaan van belangrijke stappen in proces
 • Biedt overzicht en bespaart duizenden euro's door vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Waalwijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Waalwijk kost je als verkoper gemiddeld € 6.850. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Waalwijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 465.190) € 5.210
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.850

Kosten van makelaars in Waalwijk

Als je van plan bent om je huis in Waalwijk te verkopen, speelt de keuze voor een makelaar een belangrijke rol. Makelaars berekenen meestal hun kosten door middel van een courtage: een percentage op de definitieve verkoopprijs van je huis. Dit percentage varieert, maar gemiddeld ligt dit in Waalwijk op 1,12%. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij je begroting.

Naast een courtage, kan een makelaar ook een vast tarief in rekening brengen. Dit is een vooraf afgesproken bedrag ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van je woning. Wil je alle mogelijke opties voor een makelaar goed vergelijken? Neem dan een kijkje op onze handige pagina waar je de verschillende tarieven kunt opvragen bij makelaars in Waalwijk. Zo krijg je een goed beeld van wat je kunt verwachten en maak je een weloverwogen keus.

Lees meer over makelaars in Waalwijk.

Andere kosten bij verkoop

Kosten voor energielabel

Als je jouw woning verkoopt, is het verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Zonder dit label mag de woning niet verkocht worden. De aanvraag hiervan brengt kosten met zich mee. Deze kosten variëren, omdat diverse bedrijven het label kunnen verstrekken.

De kosten voor een definitief energielabel zijn dus onvermijdelijk. De koper heeft immers het recht om te weten wat het energieverbruik van de woning is. Zorg ervoor dat je op tijd een expert inschakelt om jouw huis te beoordelen en het label vast te stellen.

Opruim- en schoonmaakkosten

Een schoon en opgeruimd huis verkoopt beter. Het kan dus verstandig zijn om, voordat je jouw huis te koop zet, een grote schoonmaakbeurt te houden. Mogelijk komen hier extra kosten bij kijken, bijvoorbeeld voor gespecialiseerde reinigingsdiensten of het afvoeren van overtollige spullen.

Houd er rekening mee dat als je een professioneel schoonmaakbedrijf inhuurt, de kosten kunnen oplopen. En vergeet ook de kosten voor het afvoeren van grote stukken meubilair of bouwafval niet. Deze extra inspanning kan echter bijdragen aan een goede eerste indruk bij potentiële kopers.

Kosten voor reparatie en onderhoud

Als verkoper wil je natuurlijk dat de woning er op zijn best uitziet. Daarom is het verstandig om eventuele reparaties aan jouw woning uit te voeren voordat je het op de markt brengt. Dit kunnen kleine reparaties zijn, maar ook grotere onderhoudswerkzaamheden. Houd deze onderhouds- en reparatiekosten in gedachten bij het bepalen van jouw verkoopprijs.

Hierbij kan je denken aan het verven van muren, repareren van lekkages of het bijwerken van voegwerk in de badkamer. Houd er rekening mee dat als je deze werkzaamheden uitbesteedt aan professionals, hier kosten aan verbonden zijn. Een goed onderhouden huis kan echter de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Wanneer mijn huis verkopen in Waalwijk?

Vraag je je af of juli 2024 een gunstig moment is om je woning in Waalwijk te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige huizenmarkt biedt voor elk soort woning volop kansen. Door de groeiende vraag naar woningen, kan het slim zijn om juist nu je huis te koop aan te bieden.

Maar hoe bepaal je het perfecte moment om je woning op de markt te zetten? Een ervaren makelaar kan je hier het beste advies in geven. Zij kennen de lokale markt als geen ander en kunnen inschattingen maken die passen bij jouw specifieke situatie. Wacht dus niet langer en ontdek de mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Waalwijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ben je van plan je huis te verkopen en zoek je een manier om dit proces soepel, eenvoudig en zonder stress te laten verlopen? Gebruik dan het overzichtelijke en eenvoudige stappenplan van Huis Verkopen. Hiermee houd je overzicht en mis je geen enkel belangrijk detail in het verkoopproces. Het helpt je om de juiste keuzes te maken bij elke stap, zodat je je woning zo snel en winstgevend mogelijk kunt verkopen.

Geen gedoe met energielabels en makelaars

Alles wat je moet regelen voor de verkoop van je huis, zoals een energielabel of een makelaar, vind je gemakkelijk en snel op Huis Verkopen. Het platform biedt je een eenvoudige en efficiënte tool waarop je alles op één plek regelt, zodat je dat niet zelf hoeft uit te zoeken.

Vind de juiste specialisten

Huis Verkopen helpt je niet alleen met de benodigde documenten, maar wijst je ook de weg naar geschikte ontruimers of verhuizers in jouw regio. Zo voorkom je verrassingen en onvoorziene kosten tijdens het verkoopproces.

Vergelijk makelaars in Waalwijk

Woon je in Waalwijk en zoek je een goede makelaar? Op Huis Verkopen vergelijk je makkelijk verschillende makelaars, zodat je de beste keuze kunt maken op basis van prijs en kwaliteit.

Verkoop strategisch en bespaar kosten

Of je nu een snelle verkoop wilt of juist streeft naar een maximale prijs, Huis Verkopen helpt je met het kiezen van de juiste strategie. Zo weet je zeker dat je alle mogelijkheden benut en pak je de verkoop van je woning zo slim mogelijk aan, zonder onnodige kosten.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Waalwijk

Het is belangrijk om een goede vraagprijs vast te stellen. Dit kun je onder andere doen door de woningwaarde te bepalen. Zo zorg je dat je realistische verwachtingen hebt voor de verkoop.

Je kunt makelaars beoordelen op hun kennis van de lokale markt, hun provisie en hun ervaring. Met onze tool kun je gemakkelijk makelaars vergelijken om de beste keuze te maken.

De kosten voor de verkoop van je huis kunnen variëren. Denk bijvoorbeeld aan de courtage van de makelaar, kosten voor een energielabel en notariskosten. Op onze pagina over de kosten van verkoop vind je meer informatie.

Een goede presentatie van je huis kan bijdragen aan een snelle verkoop. Denk aan een opgeruimd huis, goede foto's en een duidelijke beschrijving van je woning. Voor meer tips kun je terecht op onze pagina met tips voor een snelle verkoop.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen